Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: dianek
serio nadal nie czaisz, czego się tyczył tekst dot. przedszkolaka ?
nie zamierzam cię obrażać, napisałam wyraźnie
a jest to tak jasno opisane, że nawet przedszkolak by zrozumiał
dotyczy to tekstu z pomocy allegro, który zacytowałam
allegro ma to do siebie, że opisy w pomocy są tak jasno napisane, że zrozumie to nawet dziecko
nie napisałam, że ty tego nie rozumiesz, nie porównuję cię do przedszkolaka, kobito weź się ogarnij
sądzę raczej, że nie chciało ci się poszperać gdzie trzeba i sobie doczytać, tylko wolałaś zapytać tutaj
ok, nic mi do tego, każdy robi jak chce
ale zdecydowanie polecam sobie przeczytać regulamin serwisu z którego się korzysta oraz najbardziej interesujące działy pomocy, zwłaszcza dotyczące bezpośrednio naszych pieniążków
żeby się później nie zdziwić, jak przyjdzie rachunek, jakieś odsetki, czy jakieś pieniądze zostaną z tego czy innego powodu zablokowane...
mia
Postów 17425
Data rejestracji 04.05.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Monika, mówimy o czym innym
Co innego jest rozpoczęcie wpłaty przez kupującego (rozpoczęta wpłata), a co innego zlecenie wypłaty przez mnie (rozpoczęta wypłata).
bo to dwie różne sprawy i dwa różne miejsca
ktosiu
Postów 1206
Data rejestracji 08.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie pamiętam już, wiem że się wszystko wyjaśniło, a teraz mam poustawiane co trzeba i na razie problemu nie ma.
C'est le moment ou jamais...
to raczej było przy wypłacie z konta allegro na konto bankowe - tam faktycznie trzeba pilnować ustawień (ja wypłacam akurat ręcznie)
natomiast przy wpłacie od kupującego na nasze konto allegro nic nie poustawiamy - to kupujący sobie wybiera sposoby płatności i termin wpłaty, my możemy tylko czekać na status zakończona
fryteczka
Postów 3874
Data rejestracji 13.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Rozpoczęta
Zdefiniowałeś płatność, czekamy na informację z banku o zleceniu wpłaty.
co mam zrobic zeby zaplacic ?
nice
Postów 1758
Data rejestracji 27.10.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane
anuluj tę rozpoczętą i spróbuj zapłacić jeszcze raz
fryteczka
Postów 3874
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
to samo.. Przepraszamy, usługa chwilowo niedostępna. Prosimy spróbować później.
Gość: tyszek
Pozostaje poczekać wg mnie. Ewentualnie napisz do sprzedającego że zrobisz zwykły przelew bo PAYU nie działa w chwili obecnej.
Jak masz w tym samym banku to na to samo wyjdzie.
fryteczka
Postów 3874
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
pawel1615
Postów 1758
Data rejestracji 09.12.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
jeśli proste, to mozesz wybrac jedno z gotowych na allegro
fryteczka
Postów 3874
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
nie chce gotowca. mam upatrzone ale nie wiem jak je zrobic
pawel1615
Postów 1758
Data rejestracji 09.12.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A to niestety ja nie pomoge
Monika11
Postów 7437
Data rejestracji 11.01.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Podobno szczęście jest jak Pszczółka Maja...jest gdzieś tylko nie wiadomo gdzie.
asiam
Postów 3655
Data rejestracji 05.06.2004
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
wyślij najpierw upomnienie przez Allegro , a potem wystąp o zwrot prowizji.Formularz nie otworzy się wcześniej.Trzeba odczekać.
ZAKUPY NA KONKURSY : Carrefour,Biedronka, Lidl, Lewiatan, Kaufland, Netto, Żabka,Chorten,Hebe,Groszek,Intermarche ,Delikatesy Centrum, ABC, Rossmann, Lewiatan,Orlen, Circle K, Laboo.
asiam-gwarancja uczciwości. Na e-konkach od 2004 roku!
mariolakal
Postów 20646
Data rejestracji 24.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ZAKUPY na wymianę paragonową:Biedronka,Bricomarche,Dino,Kaufland,Lewiatan, Lidl,Netto,Orlen,POLOmarket,Rossmann,Żabka
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W html
Pytaj może pomogę
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: goralecka
Może ktoś z Was się orientuje czy sprzedaż kilku nagród poniżej 1000 zł przez osobę niepracującą, która posiada je krócej niż 6 miesięcy trzeba gdzieś zgłaszać, ew. odprowadzać jakieś podatki?
byłabym wdzięczna za pomoc w rozwiązaniu rodzinnego sporu
ziolko
Postów 10245
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale z drugiej strony jeśli przychód ze sprzedaży w ciągu roku jest niższy, niż kwota wolna od podatku, to nie trzeba
i jest jeszcze kwestia, czy sprzedajesz ze stratą, np. coś warte 1000 zł sprzedajesz za np 800
---------
ale w 100% nie jestem pewna, nich inni również się wypowiedzą
praktycznie - jeśli jest to sprzedaż, z której można się utrzymać, to zapewne urząd skarbowy już sobie ciebie obserwuje (allegro ma umowę z urzędem skarbowym i przekazują dane)
jeśli jest to niewielka sprzedaż - max kilkaset złotych miesięcznie to nie ma się co w ogóle przejmować
a co do tych kontroli US
od kilku miesięcy allegro kulturalnie wysyła maila z informacją, o przekazaniu danych do Urzędu Skarbowego