Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
juz napisała (z translatora), żeby podac te wszystkie dane banku swojego (chce przelać kasę na normalne konto), ale adres jest belgijski... niestety koszt wysyłki za granicę jest ciut większy
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
już teraz nie ma takiej opcji, że licytowac mogą tylko z pl?
cayenne
Postów 185
Data rejestracji 24.05.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Napisz normalnie koszt przesyłki tej osobie. Koszt przesyłki sprawdź na : http://www.poczta-polska.pl/cennik.htm
po prawej stronie masz cennik usług zagranicznych.
Bez problemu ktoś kto kupił z zagranicy będzie wiedział że przesyłka będzie droższa. Jeżeli chce kuriera to polecam w internecie poszukanie pośrednika który oferuje usługi DPD ok 70 zł do 30 kg.
Nie należy bać się wysyłek zagranicznych, ja sam mam wystawione aukcje na ebay.de i zachodni klienci są jak najbardziej OK .
Powodzenia
laluniam
Postów 106
Data rejestracji 14.08.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mariolakal
Postów 20646
Data rejestracji 24.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ZAKUPY na wymianę paragonową:Biedronka,Bricomarche,Dino,Kaufland,Lewiatan, Lidl,Netto,Orlen,POLOmarket,Rossmann,Żabka
zdolnabestia
Postów 5143
Data rejestracji 12.12.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
Ja bym na Twoim miejscu dosłała jej ten paragon i metkę i miała resztę w nosie. Jeżeli wystawi negatywa - możesz w nim dopisać własną notkę o tym jak to było.
laluniam
Postów 106
Data rejestracji 14.08.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tak właśnie zrobiłam. dziewczyna się nie odzywa, więc nie wiem co zamierza. może już odesłała spodnie? najbardziej wkurza ewentualnie wystawiony negatywny komentarz. zupełnie niezasłużenie
mariolakal
Postów 20646
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: dianek
mariolakal
Postów 20646
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mariolakal
Postów 20646
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10245
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
napisz jej, że nie ma czegoś takiego jak przez pomyłkę
jeśli jednak nadal nie będzie chciała zapłacić za nie, zgłoś sprawę do Allegro, wystąp o zwrot prowizji - napisz jej o tym.
Allegro da jej upomnienie, 3 upomnienia = zawieszenie konta
będziesz miała zwrot prowizji na konto allegro - np zmniejszy Ci się rachunek za wszelkie opłaty
Jeśli nie jesteś sklepem to nie masz czegoś takiego jak wycofanie sprzedaży. Przedmiot został sprzedany i już.
Jeśli kupujący odmówił zakupu to po kilku dniach pojawi Ci się możliwość wysłania formularza zwrotu prowizji (Moja sprzedaż -> po lewej na dole Centrum sporów -> Zwroty prowizji)
Wysyłasz do allegro formularz zwrotu prowizji wybierając z listy Kupujący zrezygnował z zakupu. Allegro zwróci Ci prowizję po ok 5-7 dniach za sprzedaż, ale z tego co pamiętam nie zwraca za wystawienie przedmiotu więc i tak jesteś w plecy.
Kupujący dostanie ostrzeżenie od allegro (3 ostrzeżenia = ban), no a od Ciebie oczywiście powinien negatywa.
Na allegro nie da się kliknąć przez pomyłkę, każde kup teraz czy licytacja wymaga potwierdzenia.
ziolko
Postów 10245
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
przez pomyłkę mogła mówić, jak nie trzeba było potwerdzić, a teraz trzeba, więc niech nie kręci
Mariola - jakie ona ma komentarze? ma jakieś negatywy za podobne akcje?
mariolakal
Postów 20646
Punkty karne 0
Konkursy dodane
albo allegro odda Ci prowizję, ale ona dostanie ostrzeżenie
innej drogi dla zwykłych użytkowników nie ma
mariolakal
Postów 20646
Punkty karne 0
Konkursy dodane
annna84
Postów 274
Data rejestracji 11.10.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Chyba 1 zł, ale możesz sobie sprawdzić w historii rachunku ile płacisz za daną aukcję.
Ankiety: http://imasonline.../fromReference/36643
http://reaktoropinii.pl/ref/a3eab
https://www1.surv...2721&hhid=159501
monia24
Postów 4198
Data rejestracji 10.05.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane 9
dolicz babie drugą złotówkę za wystawienie
\"Gdy kochasz i podążasz właściwą drogą, to wiatr wieje we właściwą stronę i zawsze jest z górki. A nawet jeśli jest pod górkę, to jak kochasz, ktoś cię za sobą w górę pociągnie\" - M.Witkiewicz
Mariola, wszystkie naliczone prowizje możesz sprawdzić w zakładce Moje Allegro -> Moje konto -> Rachunki -> Historia
tam są numerki aukcji za które nalicza daną opłatę - poklikaj sobie i znajdziesz ile dokładnie zjadło Ci za te kosmetyki
powinno być 4% od ceny sprzedaży, czyli 4% z 19,99zł (koszt przesyłki nie wlicza się do prowizji), czyli wychodzi jakieś 80 gr
Natomiast za wystawienie nie wiem ile Ci pożarło bo to zależy od opcji które wybrałaś.
Na Twoim miejscu bym się z babką nie kłóciła, wystąpiłabym do allegro o zwrot tej prowizji (Moja sprzedaż -> Centrum sporów -> zwroty prowizji) gdy się pojawi taka możliwość i tyle. Jak babka ładnie przeprosiła to negatywa bym nie wystawiała.
Jak coś jeszcze pomóc to pisz