Reklama na e-Konkursy.info

Allegro.pl - bez linków

mariolakal

#4726805 Napisano: 03.10.2011 12:22:29
Szukam miłej osóbki, która się zna na egzekucjach komorniczych... Chodzi o allegro... emotka
0 0

Gość: somberprincess

#4743574 Napisano: 10.10.2011 11:39:42
Mam masę bluz firmy House, spodnie Lee- wszystko nowe, 70% taniej niż w sklepach. Dla forumowiczów- zniżka.
Zapraszam na PW po link.
0 0

olunka

#4751241 Napisano: 13.10.2011 09:07:58
mam problem , kupiłam książkę na allegro, dałam płatność z allegro i wtedy sie pojawia taka plansza z danymi do przelewu na konto PayU Poznan z numerem konta i numerem transakcji takim XX87677656XX i nie zapisałam sobie tego na kompie, czy mozna jakoś tego poszukać? bo nie wiem co robić emotka
0 0

Gość: helatkoX

#4781167 Napisano: 24.10.2011 04:54:38
szukam jakiejś porady. Czy ktoś spotkał się z ofertą kupna przedmiotu spoza Polski.?
tzn ktoś mnie zapytał , czy wyślę ten przedmiot za granicę i jak mi zapłacić. Mam wiele obaw i kompletnie nie wiem jak w takim przypadku odebrać pieniądze.
Może ktoś miał podobną sytuację? Bo generalnie to wysłać mogę za granicę ale nie wiem jak taka osoba ma mi zapłacić.
0 0

Gość: tato999

#4781194 Napisano: 24.10.2011 05:03:11
somberprincess napisał(a):

Mam masę bluz firmy House, spodnie Lee- wszystko nowe, 70% taniej niż w sklepach. Dla forumowiczów- zniżka.
Zapraszam na PW po link.

cała masa bluz i ciuchów Lee emotka az 2 sztuki emotka
0 0

Gość: asiasia

#4781199 Napisano: 24.10.2011 05:04:04
helatko napisał(a):

szukam jakiejś porady. Czy ktoś spotkał się z ofertą kupna przedmiotu spoza Polski.?
tzn ktoś mnie zapytał , czy wyślę ten przedmiot za granicę i jak mi zapłacić. Mam wiele obaw i kompletnie nie wiem jak w takim przypadku odebrać pieniądze.
Może ktoś miał podobną sytuację? Bo generalnie to wysłać mogę za granicę ale nie wiem jak taka osoba ma mi zapłacić.

Może zapłacić na twoje konto bankowe, przynajmniej ja tak zawsze robię, zadzwoń sobie na infolinie swojego banku i zapytaj o SWIFT i IBAN, ewentualnie zapytaj co potrzebujesz podać osobie która ma ci przesłać przelew z zagranicy. No i oczywiscie sprawdź koszt wysyłki do danego kraju gdyż wiadomo że bedzie wyższy niz w Polsce emotka
0 0

Gość: asiasia

#4781210 Napisano: 24.10.2011 05:05:34
asiasia napisał(a):

No i oczywiscie sprawdź koszt wysyłki do danego kraju gdyż wiadomo że bedzie wyższy niz w Polsce emotka

Mam na mysli koszt wysyłki przedmiotu, tak dla jasności.
emotka
0 0

agusiac87

#4781264 Napisano: 24.10.2011 05:24:34
helatko napisał(a):

dopóki nie ujrzysz pieniędzy na Twoim koncie nie wysyłaj towaru, jeżeli to jakiś sprzęt elektroniczny i prosili CIę o wysyłkę do Nigerii to uważaj bo to nigeryjskie oszustwo i wielu ludzi dało się nabrać, bo wysyłają podrobione potwierdzenia przelewu.
0 0

toka

#4789311 Napisano: 27.10.2011 03:42:59
mam problem z płace z allegro-kupujący zapłacił mi wczoraj w ten sposób za zakupy ale do dzis allegro nie przekazało mi kasy na konto.Co w tej sytuacji?Mogę spokojnie wysyłac zakupiony przedmiot czy czekać na wpłate bo jeszcze wszystko moze sie zdarzyć? emotka Pisałam w tej sprawie do allegro ale nie wiadomo kiedy raczą odpisać a kupujący chce zeby mu szybko wysłać przesyłke,w grę wchodzą duze pieniadze i nie wiem co robić. emotka
0 0

rafi323raf

#4789321 Napisano: 27.10.2011 03:46:34
toka napisał(a):

mam problem z płace z allegro-kupujący zapłacił mi wczoraj w ten sposób za zakupy ale do dzis allegro nie przekazało mi kasy na konto.Co w tej sytuacji?Mogę spokojnie wysyłac zakupiony przedmiot czy czekać na wpłate bo jeszcze wszystko moze sie zdarzyć? emotka Pisałam w tej sprawie do allegro ale nie wiadomo kiedy raczą odpisać a kupujący chce zeby mu szybko wysłać przesyłke,w grę wchodzą duze pieniadze i nie wiem co robić. emotka

jak masz na koncie allegro to możesz wysłać emotka Tam już są Twoje emotka
0 0

picola

#4789322 Napisano: 27.10.2011 03:46:40
toka napisał(a):

sprawdź w zakładce płace z allegro wpłaty od kupujących i zobacz czy jest ta wpłata. Jesli jest to spokojnie możesz wysyłać towar, bo pieniądze na pewno będą przeksięgowane na Twoje konto, jeśli w zakładce wpłaty od kupujących nie ma żadnej informacji to nie wysyłaj.
0 0

toka

#4789326 Napisano: 27.10.2011 03:49:10
dzieki -na koncie allegro mam ale dziwi mnie ze od 2 w nocy ma status rozpoczętej wypłaty,ja mam mejla od allegro Informujemy o zleceniu wypłaty środków zgromadzonych na Twoim koncie w Płacę z Allegro ale kasy na koncie nie ma.Strasznie długo to trwa
emotka
0 0

malenka89

#4789412 Napisano: 27.10.2011 04:16:46
A ja mam pytanie, dlaczego nie mogę nic wystawić w kategorii sport, a potem usługi? emotka
0 0

picola

#4789454 Napisano: 27.10.2011 04:32:05
toka napisał(a):

dzieki -na koncie allegro mam ale dziwi mnie ze od 2 w nocy ma status rozpoczętej wypłaty,ja mam mejla od allegro Informujemy o zleceniu wypłaty środków zgromadzonych na Twoim koncie w Płacę z Allegro ale kasy na koncie nie ma.Strasznie długo to trwa
emotka

sprawdz jakie masz ustawienia, możesz miec ustawione, że dopiero powyżej 50 zł jest przeksięgowanie na twoim koncie, ja zazwyczaj dostaje kasę następnego dnia po dokonaniu wpłaty przez płace z allegro
0 0

toka

#4789607 Napisano: 27.10.2011 05:25:56
picola napisał(a):

toka napisał(a):

emotka

sprawdz jakie masz ustawienia, możesz miec ustawione, że dopiero powyżej 50 zł jest przeksięgowanie na twoim koncie, ja zazwyczaj dostaje kasę następnego dnia po dokonaniu wpłaty przez płace z allegro

ja zwykle bez problemu dostawałam kase a teraz trwa to bardzo długo a jest to duzo wiecej niz 50zł emotka
0 0

efelinkaaa

#4798521 Napisano: 31.10.2011 02:21:52
hej,
wystawiłam aukcję i przedmiot kupił ktoś zza granicy... niestety nie zaznaczałam opcji zgadzam się na wysłanie przedmiotu zza granicę, nie wiem jakim cudem ktoś mógł wygrac aukcję, ale ok.
Powiedzcie, jest jeszcze taka opcja? Czy teraz na moich aukcjach może licytowac każdy z całego świata?
0 0

zaczytana-pola

#4798566 Napisano: 31.10.2011 02:38:02
efelinkaaa napisał(a):

hej,
wystawiłam aukcję i przedmiot kupił ktoś zza granicy... niestety nie zaznaczałam opcji zgadzam się na wysłanie przedmiotu zza granicę, nie wiem jakim cudem ktoś mógł wygrac aukcję, ale ok.
Powiedzcie, jest jeszcze taka opcja? Czy teraz na moich aukcjach może licytowac każdy z całego świata?

Wydaje mi się, że to ta osoba powinna nie kupować.
0 0

monia24

#4798568 Napisano: 31.10.2011 02:38:15
efelinkaaa napisał(a):

hej,

zaczekaj co napisze. U nas raz kupiła osoba z adresem zagranicznym pomimo że nie miałam takiej opcji, a ta osoba podała adres do wysyłki w Polsce, więc różnie może być.
0 0

aerdna

#4798572 Napisano: 31.10.2011 02:40:07
monia24 napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

hej,

zaczekaj co napisze. U nas raz kupiła osoba z adresem zagranicznym pomimo że nie miałam takiej opcji, a ta osoba podała adres do wysyłki w Polsce, więc różnie może być.

Miałam taką samą sytuację. Ktoś kupił na prezent i podał adres w Polsce i prośbę by nie wysyłaś faktury itp z ceną emotka
0 0

ziolko

#4798575 Napisano: 31.10.2011 02:41:10
efelinkaaa - tylko sprawdź, czy ta osoba nie poda adresu z Nigerii

jeśli poda, to NIE wysyłaj paczki!!!!
0 0