Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
ace
Postów 1985
Data rejestracji 05.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
julia26062011 - a jeśli brat Twojej mamy dał się wkręcić w machlojki synowej to tylko o nim źle świadczy... Ale jeśli Twojej mamie zależy na kontakcie z nim to może warto odczekać, aż emocje opadną i wtedy spróbować odnowić kontakt... Wyświetl w wątku >>
ace
Postów 1985
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ace
Postów 1985
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ace
Postów 1985
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ad. 3) Nie jedząc mięsa nie tylko ratujesz zwierzęta przed zwierzęcymi obozami koncentracyjnymi, ale i swoje zdrowie, o ile dobrze pamiętam WHO w zeszłym roku wpisała wszystkie wędliny do 1 grupy (najgroźniejszej) najbardziej rakotwórczych czynników (w tej samej grupie są papierosy...), mięso czerwone wylądowało w grupie 2.
A wracając do tematu cieszenia się, to właśnie sobie zdałam sprawę, że mój największy problem od kilku miesięcy mam obecnie, a mianowicie kończący się sezon na truskawki. Oby tylko takie mieć problemy, więc cieszę się póki mogę Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
ace
Postów 1985
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bruce jedź bez obaw, szczególnie kuszetki/wagony sypialne są bezpieczne - w każdym wagonie jest konduktor pilnujący porządku i byś nie zaspała i wysiadła na dobrej stacji
Pociągi są fajne
Co do bagażu to zależy jak duży masz bagaż, jak wiele osób podróżuje w przedziale (a raczej jak dużo mają bagażu) no i od rodzaju wagonu (typu pulman czy lotniczy)
a wiecie że trampoliny są niezdrowe? Szczególnie dla dziewczynek i kobiet? Wyświetl w wątku >>
ace
Postów 1985
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ace
Postów 1985
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ace
Postów 1985
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ace
Postów 1985
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ace
Postów 1985
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ace
Postów 1985
Punkty karne 0
Konkursy dodane
P.s. Mam nadzieje ze nie uraziłam nikogo tym ze cieszę sie z tego co jego wkurza Wyświetl w wątku >>
ace
Postów 1985
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ace
Postów 1985
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ace
Postów 1985
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ace
Postów 1985
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ace
Postów 1985
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja jako 3-4latka zazdrościłam mojemu bratu okularów. W końcu mi jakiś okulista przepisał zeróki, że niby lepiej mi się przegroda nosowa od okularów czy co tam wykształci (nie wiem o co chodziło), jak mojemu bratu oczy naprawili i ściągnął okulary, tak i mnie zaczeły się oczy psuć. Okulary dopiero na studiach założyłam (choć powinnam już w liceum), a po studiach założyłam soczewki i jestem mega zadowolona. Teraz myślę znów o okularach bo pozazdrościłam mojemu TŻ, bo pięknie wygląda w okularach i ja też chcę pięknie wyglądać Choć też coraz częściej myślę o laserze.
A jeśli ktoś myśli o soczewkach u swoich dzieci (takim którym się wzrok pogarsza) to warto pomyśleć o ortokorekcji czyli soczewkach które zakłąda się... na noc. Są bardzo drogie (ale mają też gwarancje że jeśli nie sprawdzi się pacjenta to zwrot kosztów), ale dają komfort bo w dzień nie trzeba nic nosić (soczewki przez noc nadają odpowiedni kształt gałce oka), można pływać bez okularków, a przede wszystkim zatrzymują postępującą wadę! Wyświetl w wątku >>
ace
Postów 1985
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ace
Postów 1985
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ace
Postów 1985