Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
tosca
Postów 89
Data rejestracji 28.08.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Wyświetl w wątku >>
tosca
Postów 89
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Chyba dam sobie spokój z tymi konkursami,bo szkoda moich nerwów.
Ot się wygadałam.... Wyświetl w wątku >>
tosca
Postów 89
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Udało Wam się wysłać formularz zgłoszeniowy?Próbowałam kilkakrotnie,ale nic z tego i nie wiem dlaczego tak się dzieje.Czy to jakiś błąd na stronie,czy może ja robię coś nie tak? Wyświetl w wątku >>
tosca
Postów 89
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tosca
Postów 89
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tosca
Postów 89
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tosca
Postów 89
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tosca
Postów 89
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tosca
Postów 89
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Przy sprzedaży internetowej nie mają wyjścia,bo jest to uregulowane ustawą,ale w sklepach stacjonarnych mogą odmówić i nic im za to nie grozi.Z doświadczenia jednak wiem,że przyjmują wszystko,jak leci,z nadzieją,że dzięki temu klient do nich wróci.
Owszem wraca fundując powtórkę scenariusza
Dzięki przychylności sprzedawców, ludzie robią co chcą,nagminnie odnosząc produkty (zmierzył w domu spodnie bo w przymierzalni nie wygodnie i nie podoba się w nich żonie,przeszedł się w domu w butach i musiał sprawdzić,czy są wygodne,bo
przecież z pięciu przyniesionych z różnych sklepów par musi wybrać jedną,tę najwygodniejszą,resztę się odda,itd.,itd.).
Nie zastanawia się zupełnie,że ta druga strona skazana jest później na żmudną dodatkową robotę w papierach.
Pracuję w handlu i wierzcie mi o zachowaniach klientów można by napisać kilka grubych tomów.Jest to w tej chwili
bardzo ciężki kawałek chleba,bo tych normalnych,bezproblemowych (czyt.wiedzących czego chcą) kupujących jest coraz mniej.Niestety:( Wyświetl w wątku >>
tosca
Postów 89
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Swoją drogą nie rozumiem podłości i nieodpowiedzialności niektórych ludzi.Starasz się,odpowiadasz na pytania,robisz dobrą
cenę,później starasz sie zapakować tak,aby przesyłka dotarła bezpiecznie,a delikwent nic sobie z tego nie robi.
Zamawia pewnie z zamiarem zlustrowania towaru i jak się będzie na żywo podobał to zostawi,a jak nie -to odeśle,bo przecież wszędzie głoszą,że "klient nasz pan" i ma prawo zwrotu.
A tak na marginesie,jak chciał zadowolić wybredną córeczkę,to mógł Ją zabrać do sklepu i tam kupić rower,który by się Jej spodobał za dużą wyższą cenę,a nie szukać okazji i porządnym ludziom zawracać głowę i psuć krew. Wyświetl w wątku >>
tosca
Postów 89
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja również w kwestii braku własnych "zaskórniaków" nie robiłam mamie (to ona praktycznie nas sama wychowywała) żadnych wyrzutów,ponieważ doskonale zdawałam sobie sprawę z trudnej sytuacji finansowej.Czułam jednak rozgoryczenie,kiedy potrafiła jednego kupionego raz w tygodniu czekoladowego batonika dzielić na trzy równe części co do milimetra,by żadne z dzieci nie czuło się poszkodowane,a tymczasem u mojej koleżanki w domu czekoladowe cukierki wysypywały się dosłownie z misek.
Nigdy nie miałam markowych ciuchów (dodzierałam najczęściej te po kimś z rodziny),nigdy nie byłam na żadnej kolonii i niemal wszystkie szkolne wycieczki opuszczałam ze względu na brak środków na ich opłacenie,a chcąc zarobić na swoje przyjemności,już jako dziecko za niewielkie kwoty pomagałam znajomym gospodarzom w pracach polowych.
Czy dzisiaj mam żal o to?Raczej nie.Ba,nawet jestem w stanie stwierdzić,że pomimo braku rzeczy materialnych,moje dzieciństwo było szczęśliwe.Nie zabrakło w nim bowiem miłości i troski,która sprawiała,że czułam się dla kogoś ważna.
Tobie trudno zrozumieć sytuację pamal73,ja natomiast doskonale rozumiem jej przekaz pełen rozgoryczenia,którego podstawa tkwi w niesprawiedliwym programie 500+ i kryteriach,które sprawiają o przyznaniu tego nieszczęsnego dodatku.Pokuszę się nawet o stwierdzenie,że Ci co mieli dobrze,będą mieli jeszcze lepiej,a Ci,którzy na prawdę ledwo wiążą koniec z końcem,nadal zostaną niezauważalni dla państwa.
Przykład:dwie znajome rodziny
PIERWSZA RODZINA:żona,mąż,czwórka dzieci
Otrzymali od gminy mieszkanie ze względu na to,że są dużą rodziną.Kobieta nigdy nie pracowała.Uznali bowiem z mężem,że to im się nie opłaca.Podliczyli,że On zarabia nieźle i gdyby Ona miała dochód,mogliby przekroczyć próg i nie dostaliby więcej żadnego wsparcia.A tak są uważani za rodzinę,która ma prawo do finansowych zapomóg.Oprócz tego nie muszą się martwić wyposażeniem szkolnym,dzieci co roku jeżdżą na bezpłatne kolonie a czasem i ferie,w szkole obiady za friko,gmina pomaga w zniwelowaniu kosztów utrzymania mieszkania,dostarcza bezpłatny przydział węgla na zimę,a jakaś instytucja,mająca na celu pomoc rodzinom w trudnej sytuacji-mnóstwo żywności.
Teraz dostając pieniądze z 500+ ich sytuacja poprawia się diametralnie,ale że te pieniądze nie są wliczane ponoć do niczego(mogę się jednak mylić),to pewnie pozostałe dodatki,a przynajmniej część z nich nie zostanie im odebrana.
DRUGA RODZINA:żona,mąż,dwoje dzieci
Obydwoje pracują można powiedzieć,że za niewielkie pieniądze.Córka przekroczyła osiemnasty rok życia,ale nadal chce się uczyć i wybiera się na studia,które będą rodziców sporo kosztować.Syn chodzi do podstawówki.Dzieci nigdy nie były na kolonii,bo rodziców spłacających kredyt mieszkaniowy nie stać na to.Nikogo nie obchodzi,że czasem nie starcza im pieniędzy na opłacenie wszystkich rachunków,bo trzeba było wydać na leki (syn przewlekle choruje).Pieniędzy z programu jednak nie otrzymają,bo według jego założeń jest tylko jedno dziecko,a niestety łączny dochód podzielony na trzy osoby przekracza wymaganą kwotę o parę złotych.
Kilka dni temu owa matka ze łzami w oczach opowiadała mi,jak bardzo czuje się pod tym względem skrzywdzona.
Dlatego dokładnie potrafię wyobrazić sobie odczucia pamal73 ,która chciałaby dla swojej córki jak najlepiej.Dziewczyna na pewno rozumie sytuację,choć ciężko Jej się z nią pogodzić,dlatego czasem skarży się mamie i jestem więcej niż pewna,że gdyby dostały te pieniądze,na pewno wykorzystałyby je umiejętnie,wydając na potrzebne rzeczy.
A wracając do modnych ciuchów,to jakoś dziwnym trafem często widzę ubrane w nie dzieci właśnie z tych "ubogich "rodzin,którym się pomaga.Podobnie jest z telefonami.Zbieg okoliczności?
Przepraszam za ten długi wywód,ale czytając niektóre opinie,musiałam przedstawić swój punkt widzenia dotyczący nowego programu,który w moim mniemaniu jest bardzo niesprawiedliwy i dopóki,ktoś go nie dopracuje,zdania nie zmienię!
Wyświetl w wątku >>
tosca
Postów 89
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tosca
Postów 89
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobiłam przy okazji zakupy na konkurs "Troszczymy się..." w Kauflandzie sporo oddalonym od mojego miejsca zamieszkania.Czy mogę zatem wziąć w nim udział,jeśli w mojej okolicy są bliższe sklepy?Jak komisja konkursowa ustosunkowuje się do tego,czy jakaś "rejonizacja" jest brana pod uwagę,tzn.czy,gdyby udało się wygrać,nie będzie problemu z odbiorem nagrody?Będę wdzięczna za każdą odpowiedź. Wyświetl w wątku >>
tosca
Postów 89
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tosca
Postów 89
Punkty karne 0
Konkursy dodane
"Sprzedażą Promocyjną objęte są napoje marki Coca-Cola w następujących opakowaniach:
a. napój Coca-Cola puszka 0,25 l oraz butelka 0,5 l"
Czy to oznacza,że należy kupić obydwa te napoje jednocześnie,czy wystarczy jeden z nich?
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź:)
Wyświetl w wątku >>
tosca
Postów 89
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tosca
Postów 89
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tosca
Postów 89
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
tosca
Postów 89
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tosca
Postów 89
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wiem,wiem,nierealne...niestety....ale w zamian ucieszyłaby mnie bardzo wygrana w postaci jakiejkolwiek gotówki,dzięki której mogłabym zrobić wreszcie odwlekany od lat ze względu na koszty związane z leczeniem remont mieszkania. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 2 razy.