Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
batistutek123
Postów 225
Data rejestracji 17.01.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie przyszło mi do głowy, że to co piszę może się wydać komuś sprośne.
Zawsze wole napisać prawdę to co myśle albo czuję w danej chwili.
Co do mycia w beczce też wam polecam- szczególnie w zimie nie będziecie chorowali.
Na wiosnę pamiętajcie aby zasadzić przy najmniej jedno drzewo dodaje sił kobieta lipa a facetom dąb.
Wyświetl w wątku >>
batistutek123
Postów 225
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ejeje ale skojarzenia- wam tylko jedno w głowie. Ja bardziej myślę głową. Wyświetl w wątku >>
batistutek123
Postów 225
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zachęcający do czego? Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
batistutek123
Postów 225
Punkty karne 0
Konkursy dodane
batistutek123
Postów 225
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Konkursy to taka odskocznia, lubie kreatywne- nie chwale się wygranymi nie ma ich dużo. Kiedyś było więcej.
Co do szukania konkursów nie mam szczęścia:) Postaram się też w tym aspekcie zmienić- a forum chwalę bo przejrzyste i pozytywnie i miło mi się kojarzy. Wygrywałem już ciekawe rzeczy, i to dzięki tej stronce.
Co do traktowania- nikogo nie znam osobiście dlatego nie wyciągam żadnych konkretnych wniosków. To tylko kilka stuknięć palcem w klawiaturę. Wyświetl w wątku >>
batistutek123
Postów 225
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Też kiedyś taki byłem i broniłem wszystkiego o czym piszecie jak wilk. Wszelkie "zmiany" nawyków które chcemy żeby wystąpiły muszą być realizowane pomalutku, czasem dobrze jest zrobić dwa kroki do tył by później tylko jeden do przodu. NA wsi już słyszałem głosy- od Cioci że ja to bym naprawdę przeżył nawet w najtrudniejszych skrajnych warunkach - bo sam czasem sobie coś takiego organizuje.
Gdy ktoś przechodzi koło mojego domu- zachwala to miejsce jako najcudowniejsze na ziemi- tak też czuję że jest. Najgorzej na pewno jest się wyrwać z miasta- "bo wszystko blisko". Dlatego nawet dla zdrowia róbcie przynajmniej raz w tygodniu wycieczkę po lesie, łące a nawet parku. Powdychajcie świeżego powietrza, aura człowieka w środowisku naturalnym wzmacnia sie od 1tys. do 1.5 jednostek- dlatego niszczą lasy.
Będzie dobrze!! Wyświetl w wątku >>
batistutek123
Postów 225
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Szpitale nie leczą, dzieci w szkołach wcale nie są mądrzejsze powiela sie wiedze która ktoś napisał- a siedzi w ławce wiele lat i notuje co ktoś mówi. To nie nauka. Max. 3-4 godzinny dziennie można siedzieć i się czegoś "dowiadywać". Popatrz na dzieciaka który dopiero co poszedł do szkoły i na studenta który jest na ostatnim roku- gdybyś dzieciakom zadał pytanie ile osób tyle odpowiedzi, na studiach każdy boi się podnieść rękę. Gdzieś po drodze zatracamy samych siebie- można dalej brnąć- po co tutaj jesteśmy i czym jest system w którym działamy niezależnie od nas bo sie w nim rodzimy, aż po prawo wolnej woli.
Na wsi często myję się w rzece, albo zwykłym rondelku - dobry jest też w lecie deszcz. W zimie wchodze do beczki z zimna wodą i wychodzę po kilku minutach.
Można z tego korzystać, ale można się też obejść od tego i kobiety będą miały jakies zajęcie. Nie będą musiały na to wszystko pracować.
Z lenem dobrze trafiłeś bo to nasz Słowiański materiał:)
Mam wszędzie kuchenkę gazową, ale na wsi nie szczególnie z niej korzystam i bez niej mógł bym spokojnie funkcjonować.
Nie przekonuje mnie co piszecie, bo to zbyt duży poziom "niewolnictwa"- przywiązania do systemu. A memy sa błędne, bo trochę wynika z niewiedzy.
Materiał zbyt obszerny, nie chce tłumaczyć przedszkolaki zadań z matematyki na poziomie studiów bo i tak ich nie zrozumie.
Czasem tak piszę coś "z głupa" sprawdzam świadomość ludzi. Trochę się przestraszyłem tych komentarzy. Wyświetl w wątku >>
batistutek123
Postów 225
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wystarczy że system finansowo-kredytowy się załamie, a wielkie korporację zaczną się wycofywać z Polski. Przypomnij sobie lata 80 kiedy ludzie strajkowali- brakowało chleba nie tak dawno jeszcze.. Wyświetl w wątku >>
batistutek123
Postów 225
Punkty karne 0
Konkursy dodane
właśnie pewnie w tym tkwi problem, przez lata stałyście się za wygodne i trudno wam dogodzić. Mniemy nadzieję że to się zmieni, teraz jest tendencja i kończy się pewien okres. Lepiej żeby to było dobrowolne ale jak będzie z "musu" może dla części osób okazać się tragiczne. Wyświetl w wątku >>
batistutek123
Postów 225
Punkty karne 0
Konkursy dodane
chcieć to móc, wszystko jest w naszych głowach - ograniczenia też. System kredytowo- finansowy niebawem się rozleci. Wyświetl w wątku >>
batistutek123
Postów 225
Punkty karne 0
Konkursy dodane
batistutek123
Postów 225
Punkty karne 0
Konkursy dodane
można jeszcze w tej chwili kupić chałupę na wsi ( ja kupiłem ruinę do remontu)
i jakiś samochód. Opał jest prawie darmo. Bez wielu rzeczy można się
obejść ale trzeba chcieć. jedną z przyczyn marazmu jest fakt, że rządzą
dziś kobiety w rodzinach a one nie chcą pozbywać się wygód jakie daje miasto.
Zostaną do tego zmuszone już niedługo- część po prostu zginie w odchodach bo w
mieście jest przecież coraz gorzej. Przyjdzie czas, że za jeden dom na wsi (
wiele pustych dziś stoi) będzie się płaciło 3-ma mieszkaniami w miescie. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
batistutek123
Postów 225
Punkty karne 0
Konkursy dodane
batistutek123
Postów 225
Punkty karne 0
Konkursy dodane
batistutek123
Postów 225
Punkty karne 0
Konkursy dodane
batistutek123
Postów 225
Punkty karne 0
Konkursy dodane
batistutek123
Postów 225
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tak, ale to była starsza babuśka:) Wyświetl w wątku >>
batistutek123
Postów 225
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wiesz że nie o to mi chodzi:)
Szukam bo co innego mam robić, wole napisać wprost że szukam a nie udawać i te wszystkie gierki. Związek będzie oparty na uczciwości, wzajemnym szacunku i rozmowie!
Czasem pomogę ewentualnej "przyszłej" żonie z konkursami, i postanowiłem zmienić znicze na świeczki.
Dzisiaj przypadkiem wyczytałem że kobieta została przyłapana na kradzieży zniczy i grozi jej od 6miesięcy do 8 lat pozbawienia wolności- ich wszystkich w rządzie chyba mocno porąbało"!! Wyświetl w wątku >>
batistutek123
Postów 225
Punkty karne 0
Konkursy dodane
batistutek123
Postów 225
Punkty karne 0
Konkursy dodane