Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika Claudia77

Claudia77

#6684140 Napisano: 19.02.2020 06:38:45 w Wkurza mnie...
bruce napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

bruce napisał(a):

tyle się mówi o logicznym myśleniu, aby dzieci umiały same wnioski wysuwać, aby były rozgarnięte, to pytam się jak tego uczą - wkuwaniem na pamięć? Miał jeszcze w tamtym roku przyrodę, nauczyciel fenomenalny - gdy rozmawiali np. o drzewach to szli do lasu i tam je oglądali, zbierali liście itp. w ten sposób uczyła, w domu syn niczego prawie nie powtarzał, bo wszystko wynosił z lekcji i miał oceny rewelacyjne, a dzieci ją kochały - zresztą co roku ma tytuł najlepszego nauczyciela w powiecie... 

Wiem doskonale, o czym piszesz, Kochana, bo... wybierając ten zawód dokładnie na to samo się nastawiałam, a przecież wielka reforma sprzed wielu lat miała usuwać wiedzę encyklopedyczną. Niestety, stało się odwrotnie. Nie wiem, jak jest w innych szkołach (podejrzewam jednak, że podobnie), lecz w LO zawsze ciąży nad nami widmo matury i wszystko jest jemu podporządkowane. a matura to pamięciówka do potęgi.  emotka  Zero logicznego myślenia, nawet źródła wymagają przy ich interpretacji wiedzy wręcz encyklopedycznej. Podręczników przybywa, w jednej klasie potrafią być trzy tomy emotka do tego samego przedmiotu!  emotka  I - każdy ma masę błędów.  emotka  A kręgosłupy Dzieci powykrzywiane... Ręce opadają, naprawdę. Ja zawsze szłam na rękę Uczniom, zawsze sprawdziany przekładałam na Ich prośbę, ale skutek zazwyczaj był taki, że w tabelce sprawdzianów, wklejonej do dziennika, tylko ja miałam szkaradnie pokreślone daty emotka , a na dodatek potem klasówki piętrzyły się tylko u mnie. emotka  

Bruce i czy to się kiedyś zmieni???? Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

Claudia77

#6684138 Napisano: 19.02.2020 06:26:22 w Wkurza mnie...
bruce napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

A mnie wkurza szkoła syna - sprawdzianów więcej niż dni tygodnia! Dziś odwołaliśmy zajęcia dodatkowe, bo musi się uczyć. Nigdy nie zrozumiem fenomenu nauczycieli, ze wszyscy muszą być fizykami, chemikami i każą na pamięć się uczyć regułek i wzorów, masakra!

Podpisuję się pod tym obiema rękami emotka emotka  , jako gog z ponad 20-letnim stażem, ale także matka. I wierz mi, nauczycielom, którzy nie chcą być aż tak "fenomenalni" i starają się zrozumieć Uczniów oraz Ich potrzeby, także łatwo nie jest.  emotka

tyle się mówi o logicznym myśleniu, aby dzieci umiały same wnioski wysuwać, aby były rozgarnięte, to pytam się jak tego uczą - wkuwaniem na pamięć? Miał jeszcze w tamtym roku przyrodę, nauczyciel fenomenalny - gdy rozmawiali np. o drzewach to szli do lasu i tam je oglądali, zbierali liście itp. w ten sposób uczyła, w domu syn niczego prawie nie powtarzał, bo wszystko wynosił z lekcji i miał oceny rewelacyjne, a dzieci ją kochały - zresztą co roku ma tytuł najlepszego nauczyciela w powiecie...  Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6684137 Napisano: 19.02.2020 06:21:10 w Wkurza mnie...
magdalena-chili napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

A mnie wkurza szkoła syna - sprawdzianów więcej niż dni tygodnia! Dziś odwołaliśmy zajęcia dodatkowe, bo musi się uczyć. Nigdy nie zrozumiem fenomenu nauczycieli, ze wszyscy muszą być fizykami, chemikami i każą na pamięć się uczyć regułek i wzorów, masakra!

Tak, często każdy nauczyciel myśli, że jego przedmiot jest "jedyny". Ale nie wiem czy to nauczyciele, czy po prostu program tak skonstruowany, że dzieciaki muszą się uczyć masy często zbędnych rzeczy. Ostatnio uczyliśmy się zasad fonetyki, głoski dźwięczne i bezdźwięczne, pary-odpowiedniki dźw/bezdźw - to wszystko trzeba umieć (na pamięć). I moja bezsilność, gdy muszę dziecku wytłumaczyć, że musimy się tego nauczyć (hmm, "wykuć"), bezsilność spotęgowana tym, że przez ponad 20 lat "kariery zawodowej" (a pracuję również z tekstem) ile razy była mi ta wiedza potrzebna? ZERO razy. Zresztą ja się tego nie uczyłam, za "moich czasów" takiego przeładowanego bzdurami programu nie było. 
Współczuję i witam w klubie....   

widzisz ja wszystko rozumiem, ale jak dzieciaki idą z prośbą przełożyć sprawdzian z środy na piątek, to jaka jest odp. nauczyciela? Nie, bo w piątek będzie następnaemotka Ja rozumiem, że muszą mieć jakąś wiedzę, ale u nas w klasie jeden chłopiec jest wielbicielem historii i ostatnio na lekcji poprawił nauczyciela, a ten stwierdził, że on tematu zbytnio nigdy nie lubił z tego zakresu i wiedza jest jego ograniczona, ale w czwartek z tego spr. jest - oni muszą umieć na blachę- ot paradoks  Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6684087 Napisano: 18.02.2020 20:44:12 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Claudia77 napisał(a):

Nivea Lidl - jest organiczenie znaków? "Koszt wysłania SMS wynosi 0,62 PLN brutto (tj. 0,50 PLN netto + VAT)" - tylko tyle doczytałam...

up - ktoś wie? Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6684078 Napisano: 18.02.2020 20:22:24 w Wkurza mnie...
A mnie wkurza szkoła syna - sprawdzianów więcej niż dni tygodnia! Dziś odwołaliśmy zajęcia dodatkowe, bo musi się uczyć. Nigdy nie zrozumiem fenomenu nauczycieli, ze wszyscy muszą być fizykami, chemikami i każą na pamięć się uczyć regułek i wzorów, masakra! Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6684017 Napisano: 18.02.2020 15:48:49 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Nivea Lidl - jest organiczenie znaków? "Koszt wysłania SMS wynosi 0,62 PLN brutto (tj. 0,50 PLN netto + VAT)" - tylko tyle doczytałam... Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6683993 Napisano: 18.02.2020 13:25:48 w Paragony na trwające konkursy
Paragon Lidl z kotami wymienię na inny  Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6683697 Napisano: 17.02.2020 13:54:48 w Żegnamy zmarłych
moskala22 napisał(a):

W środę bedzie pogrzeb niespełna 4-miesięcznego synka mojej kuzynki - co chwilę łzy napływają mi do oczu, jak pomyslę jakie to życie jest niesprawiedliwe

emotka tulam Ciebie mocno - tak nie powinno być, by rodzice chowali dzieci. Zawsze boli mnie serce ogromnie jak czytam gdy dzieci odchodzą z tego świata  - łączę się w bólu Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6683694 Napisano: 17.02.2020 13:51:02 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
rare85 napisał(a):

rufus napisał(a):

Los Mejores lubi lokowanie produktu, czy bardziej neutralną odpowiedź. Podpowie ktoś PW?  emotka

To jak ktoś Ci podpowie, to może i mi podpowie(sz)  emotka

a ja chętnie się dowiem co lubi avanti -  konkurs staremotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6683692 Napisano: 17.02.2020 13:49:03 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
oj słabiutko luty... Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6683009 Napisano: 15.02.2020 06:40:47 w Wkurza mnie...
anialistopad napisał(a):

Claudia 77 brawo tez bym tak postąpiła . Tylko nie wiem czy znając siebie w końcu z nerwów bym nie trzepnela gościa  po  łbie .  Całkiem niedawno  opieprzyłam babkę w autobusie , bo wyzywała swojego synka. Chłopczyk miał może ze 4 lata i widać,ze chory .nie wiem autyzm  czy coś podobnego i  krzyczał.,piszczał, a ta pinda  wyzywała go od małych debili  i itp . Ludzie słuchają i nikt nie reaguje. Dopiero jak się odezwałam to zaczęli komentować  .A starsza  babka  powiedziała ,ze już nie pierwszy raz ona tak wyzywa tego chłopczyka . 

Brawo! Reagujmy - nie bądźmy jak te marionetki, co wszystko widzą, słyszą, a potem lament, że znowu ktoś skrzywdził dziecko czy kogokolwiek innego! Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6682830 Napisano: 14.02.2020 15:53:34 w Wkurza mnie...
takaja86 napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

takaja86 napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

Dzisiaj wyszłam z siebie i stanęłam obok, jestem tak roztrzęsiona...byłam na zakupach w Rossmanie i zbiegowisko zrobiło się przy witrynie i słychać było tylko krzyki na zasadzie gówniaro uspokój się, no to podchodzę do okna za tłumem i widzę stoi facet nad dzieckiem ( dziewczynka trzy lata ), mała płacze w wniebogłosy w wózku, obok mamusia i dwoje jeszcze dzieci, a ten  emotka emotka szarpie za głowę to maleństwo i krzyczy na nią. Wszyscy stoja, patrzą i kiwają głowami, no masakra, więc jak nie wystartowałam z tego sklepu i mówię do faceta - czy uważa Pan, że w ten sposób uspokoi Pan dziecko? A spier on do mnie - moje dziecko! więc zagroziłam, że wezwę policję - oczywiście wyzwał mnie od najgorszych itd. itd. więc powiedziałam mu, że mam nadzieję, że jak będzie stary i niedołęzny to mała zrobi z nim tak samo. Poużywał se na mnie - pogratulowałam kobiecie męża i ojca i jej jako matce! Jednego żałuję, że nie wezwałam policji - następnym razem zrobię to najpierw zanim się wtrącę. Mówię wam, jestem tak roztrzęsiona - jak można, też przeszłam wiele z moimi dziećmi, ale nie wyobrażam sobie, by tak ich szarpać i wyzywać! A najlepsze, jak wróciłam do sklepu do ludzie komentowali, że biedne dzieci itd., to jeszcze z nerwów ich ochrzaniłam, że nikt nie reagował oprócz mnie, bo jakby zobaczył więcej ludzi to by mu faja zmiękła....muszę się napić melisy. bo nie wytrzymam...

Gratuluję odwagi i uważam że wspaniała postawa, podziwiam i ja także w takich sytuacjach zawsze reaguje. A wyzywa innych tylko człowiek slaby

Dziękuję, ale mi to się płakać chce po prostu. Nie rozumiem ludzi i tego świata....

Też tak mamtym bardziej, że moja córka też ma aktualnie 3 lata i ja nigdy jej nie uderzyłam. Uważam, że lepiej przytulić porozmawiać wytłumaczyć niż bic. przemoc Rodzi przemoc

mój starszy syn w tym wieku miał ataki histerii - pół biedy w domu - z bezsilności i by nie stracić cierpliwości zamykałam się w łazience i czekałam, aż mu przejdzie i o dziwo działało, bo widział, że nie ma audytorium to odpuszczał, gorzej było w sklepie jak leżał na podłodze - odchodziłam i też czekałam i w końcu przestał i nie było wtedy tabletów - a dziś się wszystko zwala na te gry i tablety - taki po prostu miał etap... Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6682816 Napisano: 14.02.2020 15:04:19 w Wkurza mnie...
takaja86 napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

Dzisiaj wyszłam z siebie i stanęłam obok, jestem tak roztrzęsiona...byłam na zakupach w Rossmanie i zbiegowisko zrobiło się przy witrynie i słychać było tylko krzyki na zasadzie gówniaro uspokój się, no to podchodzę do okna za tłumem i widzę stoi facet nad dzieckiem ( dziewczynka trzy lata ), mała płacze w wniebogłosy w wózku, obok mamusia i dwoje jeszcze dzieci, a ten  emotka emotka szarpie za głowę to maleństwo i krzyczy na nią. Wszyscy stoja, patrzą i kiwają głowami, no masakra, więc jak nie wystartowałam z tego sklepu i mówię do faceta - czy uważa Pan, że w ten sposób uspokoi Pan dziecko? A spier on do mnie - moje dziecko! więc zagroziłam, że wezwę policję - oczywiście wyzwał mnie od najgorszych itd. itd. więc powiedziałam mu, że mam nadzieję, że jak będzie stary i niedołęzny to mała zrobi z nim tak samo. Poużywał se na mnie - pogratulowałam kobiecie męża i ojca i jej jako matce! Jednego żałuję, że nie wezwałam policji - następnym razem zrobię to najpierw zanim się wtrącę. Mówię wam, jestem tak roztrzęsiona - jak można, też przeszłam wiele z moimi dziećmi, ale nie wyobrażam sobie, by tak ich szarpać i wyzywać! A najlepsze, jak wróciłam do sklepu do ludzie komentowali, że biedne dzieci itd., to jeszcze z nerwów ich ochrzaniłam, że nikt nie reagował oprócz mnie, bo jakby zobaczył więcej ludzi to by mu faja zmiękła....muszę się napić melisy. bo nie wytrzymam...

Gratuluję odwagi i uważam że wspaniała postawa, podziwiam i ja także w takich sytuacjach zawsze reaguje. A wyzywa innych tylko człowiek slaby

Dziękuję, ale mi to się płakać chce po prostu. Nie rozumiem ludzi i tego świata.... Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6682790 Napisano: 14.02.2020 14:16:13 w Wkurza mnie...
Dzisiaj wyszłam z siebie i stanęłam obok, jestem tak roztrzęsiona...byłam na zakupach w Rossmanie i zbiegowisko zrobiło się przy witrynie i słychać było tylko krzyki na zasadzie gówniaro uspokój się, no to podchodzę do okna za tłumem i widzę stoi facet nad dzieckiem ( dziewczynka trzy lata ), mała płacze w wniebogłosy w wózku, obok mamusia i dwoje jeszcze dzieci, a ten emotka emotka szarpie za głowę to maleństwo i krzyczy na nią. Wszyscy stoja, patrzą i kiwają głowami, no masakra, więc jak nie wystartowałam z tego sklepu i mówię do faceta - czy uważa Pan, że w ten sposób uspokoi Pan dziecko? A spier on do mnie - moje dziecko! więc zagroziłam, że wezwę policję - oczywiście wyzwał mnie od najgorszych itd. itd. więc powiedziałam mu, że mam nadzieję, że jak będzie stary i niedołęzny to mała zrobi z nim tak samo. Poużywał se na mnie - pogratulowałam kobiecie męża i ojca i jej jako matce! Jednego żałuję, że nie wezwałam policji - następnym razem zrobię to najpierw zanim się wtrącę. Mówię wam, jestem tak roztrzęsiona - jak można, też przeszłam wiele z moimi dziećmi, ale nie wyobrażam sobie, by tak ich szarpać i wyzywać! A najlepsze, jak wróciłam do sklepu do ludzie komentowali, że biedne dzieci itd., to jeszcze z nerwów ich ochrzaniłam, że nikt nie reagował oprócz mnie, bo jakby zobaczył więcej ludzi to by mu faja zmiękła....muszę się napić melisy. bo nie wytrzymam... Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6682629 Napisano: 14.02.2020 06:43:21 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
0 0

Claudia77

#6682061 Napisano: 12.02.2020 14:44:23 w moje dzisiejsze wygrane :)
50 zł w Tymbark - pierwsza bramka od dawien dawnaemotka Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6681906 Napisano: 12.02.2020 07:00:34 w Biedronka
czy te karty do Biedronki od Albedo są już aktywne? płacił już ktoś nimi? Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6681607 Napisano: 11.02.2020 06:57:44 w moje dzisiejsze wygrane :)
wczoraj Dzienna z loterii ,,Weź wodę wygraj nagrodę ,,  zestaw Pop Adventures  -chętnie sprzedam Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6681513 Napisano: 10.02.2020 19:05:32 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
0 0

Claudia77

#6681233 Napisano: 09.02.2020 19:08:55 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
donia7 napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

Pytanie o Farmio - te karty sadexo - potwierdzenie słaliście na maila? Mogę prosić o jego podanie, bo mi cały czas wraca, że nie dostarczono....

Kurcze jakie potwierdzenie?

Ja w ogóle mam ciągle stan 0 zł

tam dołączone były pisma, by podpisać i odesłać Wyświetl w wątku >>
1 kumulacja 0