Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika Claudia77

Claudia77

#6692666 Napisano: 26.03.2020 14:12:23 w Przedszkolaki i przedszkola :)
a jak u Was z opłatami za przedszkole? moja koleżanka z publicznego przedszkola dostała info, że płacić będą tylko za czas do 13 marca, u mnie odzewu jeszcze nie było... Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

Claudia77

#6691900 Napisano: 23.03.2020 15:25:35 w Paragony na trwające konkursy
groszek - fantasia poszukuję Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6691791 Napisano: 23.03.2020 10:59:17 w Wkurza mnie...
asantesana napisał(a):

c.d. Zadzwonił jeszcze raz do Sanepidu, na koniec rozmowy pokłócił się z kobietą, która mu powiedziała, ze blokuje telefon alarmowy, a test mu się nei nalezy, bo nie ma 39 st. gorączki i ostrej niewydolności oddechowej. Może o to chodzi, żeby już nie być w stanie zadzwonić...

teraz niech zadzwoni i powie, że ma 40 stopni i- jak tak robią to trzeba tym sposobem Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

Claudia77

#6691755 Napisano: 23.03.2020 10:17:10 w Wkurza mnie...
pikawka napisał(a):

asantesana napisał(a):

Ja już nie wiem czy to się bardziej nadaje do wątku z dowcipami, czy tutaj, ale przedstawię mam historię z dzisiaj (jedną z licznych ostatnio) i wytłumaczenie dlaczego w Polsce mamy jeszcze tak mało przypadków koronawirusa (na papierku). Kolega wrócił do Polski w poniedziałek z zagranicy, ma 14 dniową kwarantanne. To nic, że odwołali mu lot krajowy i do domu musiał wrócić z Warszawy pociągiem i autobusem. 
sobota: po niemal tygodniu kwarantanny dostał gorączkę
niedziela: zaczął kaszleć i gorzej się czuć. Zgłosił to policjantom, którzy byli na kontroli. Policja olała sprawę. Zadzwonił do sanepidu, niestety sanepid działa pon-pt 7-15:00. Zadzwonił do NFZ, tam polecono mu zadzwonić w poniedziałek do sanepidu, a jeśli w niedzielę będzie się źle czuł, ma stawić się na oddział zakaźny (byle nie komunikacja miejską, więc chyba ma pofrunąć)
poniedziałek: już ciężko dyszy przy przejściu z pokoju do łazienki. Zadzwonił do sanepidu. O testach może zapomnieć, ma zadzwonić (zadzwonić! nie iść) do lekarza pierwszego kontaktu (tak, dobrze czytacie). Na pytanie co lekarz pierwszego kontaktu ma zrobić usłyszał odpowiedź od pani, ze nie wie, ale takie sa procedury... Przez PZU umówił konsultacje telefoniczną z lekarzem pierwszego kontaktu, który kazał mu zażywać (uwaga!) paracetamol i wit. C. Testów nie będzie. Nadmieniam, że za wyjście z domu z kwarantanny ma karę 30 tys. zł, więc nie wiem jak ma kupić ten paracetamol. I po co. 
Kurtyna  emotka  

A potem jest sytuacja, że znajdują w domu ciało. Człowiek nie miał testu i zero zainteresowania  emotka

niech zadzwoni do Tv lub na fb da post - może się obudzą wtedy Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6691597 Napisano: 22.03.2020 07:04:09 w Paragony na trwające konkursy
fantasia groszek i lenor intermarche kupię Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6690947 Napisano: 18.03.2020 20:20:05 w Wkurza mnie...
moskala22 napisał(a):

magdalena-chili napisał(a):

bejca11 napisał(a):

Czytam Wasze wpisy i tak się zastanawiam to w każdej pracy domowej pomagacie dzieciom? (pytanie bez złośliwości to tylko ciekawość) Pamiętam, że jak ja chodziłam do szkoły to nie było mowy o tym żeby rodzice mi w czymś pomagali...

Przyznam, że my ze starszym Synem (V.kl) pracujemy już drugi rok. Usiłujemy go nauczyć "jak się uczyć"...  dzieciak przychodzi ze szkoły z lekcji i niestety niewiele z tej lekcji wynosi. Nauczyciele pogadają na lekcji i wymagają super znajomości tematu na sprawdzianie. A wszystkie przedmioty trzeba porządnie przyswoić i to często sprawia trudność. W kwestii samej pracy domowej to za wiele nie ingerujemy, to i tak trzeba stwierdzić czy rewolucyjnych sposobów wyliczeń lub nowych twierdzeń nie wymyśla. 
Od razu piszę: nie siedzi na okrągło w internecie/na konsoli (tutaj mocno restrykcyjnie), a rok temu psycholog zdiagnozowała inteligencję "wysoką" - i średnio co tydzień mnie krew zalewa przy okazji konfrontacji: niby dzieciak ma ten olej w głowie, a tu jednak droga pod górkę z systemem nauczania. 

U mnie syn wg nauczycieli zdolny, ale czasem potrzebuje odpowiedniego ukierunkowania, dlatego gdy robi zadanie muszę zerknąć czy jest na właściwym torze myslenia. No a gdy jest nowy temat to czasem trzeba mu jeszcze niektóre rzeczy wytłumaczyć. Aha i jeszcze jedno - bardzo proszę o niewysyłanie mi wiadomości jak mam wychowywać dziecko  emotka

gdy syn był w piątej klasie też tak było, posłałam go na korki z matmy i pani matematyczka mnie oświeciła, że dopiero dzieci w 6 klasie zaczynają mieć długotrwałą pamięć i lepiej przyswajają wiadomości i powiem Wam, że od 6 klasy jak ręką odjął, faktycznie nauka mu szła coraz lepiej i samodzielnie dorobił się paska ( nadmieniam, że ja tego nie wymagam.)  - tak ku pokrzepieniu serc.) Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6690871 Napisano: 18.03.2020 14:50:06 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
estrelitta napisał(a):

Ani Nic Nac, ani wizaż i jeszcze t mobile milczy emotka

a ja na wizaż chciałam dzisiaj napisać zgłoszenieemotka  nie dziwota, że nic nie wygrywam Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6690870 Napisano: 18.03.2020 14:48:50 w Wkurza mnie...
bejca11 napisał(a):

Czytam Wasze wpisy i tak się zastanawiam to w każdej pracy domowej pomagacie dzieciom? (pytanie bez złośliwości to tylko ciekawość) Pamiętam, że jak ja chodziłam do szkoły to nie było mowy o tym żeby rodzice mi w czymś pomagali...

tylko w tej, z którą ma problemy - bym musiała chyba nic innego nie robić tylko siedzieć z nim przy lekcjach, tyle tego ma - syn się dobrze uczy, a jak wyjdzie mu z czegoś trója, mam to w ....., nikt nie będzie pamiętał za 10 lat, że właśnie np.z geografii ją miał. Wyświetl w wątku >>
2 joan, onmyown 0

Claudia77

#6690858 Napisano: 18.03.2020 14:33:07 w Wkurza mnie...
moskala22 napisał(a):

jola29k napisał(a):

Mój syn miał wczoraj sprawdzian z plastyki  30 pytań  ( 60 sek na jedno ) nie można wrócić do poprzedniego pytania   . Córka już miała z fizyki sprawdzian  , jutro ma sprawdzian z matematyki . Najmłodsza ma uzupełniać ćwiczenia  a one są  prawie puste .A dziś nawet zadanie  z religii  . Ja oszaleje

u nas z religii ksiądz kazał uzupełniać ćwiczenia (nie maja prawie nic uzupełnione) i w wolnych chwilach czytać Ewangelię wg. św. Mateusza

Patrząc na to, że to jest trzeci dzień zawieszenia lekcji, boję się co będzie u nas w przyszłym tygodniu bo wprowadzają wtedy nauczanie online 
Mam nadzieję że uda się pogodzić lekcje obu synów, bo mamy jeden laptop z kamerką. Ogólnie rozumiem że nauczyciele MUSZĄ to ogarnąć, ale jednak póki co mam wrażenie że podeszli do tego w niezbyt dobry sposób. 

dlatego mój syn nie chodzi na religię - sprawdzianów i zadań było więcej niż z polskiego - jak ksiądz się go spytał czemu nie chodzi to mu powiedział, że wiara nie powinna być oceniana, a Boga się ma w sercu nie w zeszycie i możecie mnie tu zjechać - jestem z niego dumna Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6690853 Napisano: 18.03.2020 14:27:21 w Wkurza mnie...
joan napisał(a):

Ja tylko chciałam zauważyć, że np. mój sąsiad z góry ma SZEŚCIORO dzieci. Jak rozumiem, każde z owych dzieci winno posiadać swojego własnego laptopa i spędzać przy nim po 8h dziennie...

moja koleżanka ma troje i nie wyrabia już... Wyświetl w wątku >>
1 joan 0

Claudia77

#6690851 Napisano: 18.03.2020 14:26:30 w Wkurza mnie...
pikawka napisał(a):

jola29k napisał(a):

Mój syn miał wczoraj sprawdzian z plastyki  30 pytań  ( 60 sek na jedno ) nie można wrócić do poprzedniego pytania   . Córka już miała z fizyki sprawdzian  , jutro ma sprawdzian z matematyki . Najmłodsza ma uzupełniać ćwiczenia  a one są  prawie puste .A dziś nawet zadanie  z religii  . Ja oszaleje

Z plastyki ? Matko z córką....powariowali  emotka

u nas są nawet z muzykiemotka z plastyki już były Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6690842 Napisano: 18.03.2020 14:10:02 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
kaka72 napisał(a):

loterie konkursy nawet rezerwy nie są mi pisane

mi też nieemotka nic a nic ostatnioemotka Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6690609 Napisano: 17.03.2020 17:08:19 w SZUKAM....
kochani - szukam materiałów: zwykłej fizeliny, włókniny do sterylizacji, bawełny dobrej jakościowo i cienkich drucików- szyjemy maseczki - jeśli ktoś,coś z tego posiada i chciałby się podzielić proszę o info... Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6690348 Napisano: 16.03.2020 15:25:24 w Mam problem...
natala91 napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

natala91 napisał(a):

Narzeczony miał sprawę o odrzucenie spadku po zmarłym ojcu niestety po terminie i sędzia kazała napisać wniosek o zatwierdzenie uchylenia się od skutków prawnych nie złożenia oświadczenia o odrzuceniu spadku. Czy to znaczy że narzeczony przyjmie spadek czy jak złoży ten wniosek to spadek zostanie odrzucony? Jak ktoś wie to bardzo proszę o odpowiedz. 

a czemu chce odrzucić? - jeśli były długi to chyba lepiej z dobrodziejstwem inwentarza

Raczej długi bo bank się odezwał a On nie miał kontaktu z ojcem bo ich zostawił jak byli dziećmi. 

ja będę miała ten problem w przyszłości i z tego co mnie prawnik informował, to od dnia 18 październik 2015 roku obowiązuje reguła, że w przypadku niezłożenia oświadczenia o przyjęciu lub odrzuceniu spadku przyjmuje się, że spadek przyjęto z dobrodziejstwem inwentarza.  i słyszałam taki manewr, że po prostu ktoś zgłosił do wierzycieli że po zmarłym dostał w spadku np laptop czy inne mało warte rzeczy i do tej wartości otrzymanego spadku odpowiadać będzie narzeczony - ale dopytajcie się prawnika lepiej Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6690334 Napisano: 16.03.2020 14:49:32 w Mam problem...
natala91 napisał(a):

Narzeczony miał sprawę o odrzucenie spadku po zmarłym ojcu niestety po terminie i sędzia kazała napisać wniosek o zatwierdzenie uchylenia się od skutków prawnych nie złożenia oświadczenia o odrzuceniu spadku. Czy to znaczy że narzeczony przyjmie spadek czy jak złoży ten wniosek to spadek zostanie odrzucony? Jak ktoś wie to bardzo proszę o odpowiedz. 

a czemu chce odrzucić? - jeśli były długi to chyba lepiej z dobrodziejstwem inwentarza Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6690329 Napisano: 16.03.2020 14:45:03 w Wkurza mnie...
ludzka_istota napisał(a):

bruce napisał(a):

moskala22 napisał(a):

U nas w szkole jest nauczanie zdalne teraz - dostaliśmy na dzienniku wykaz rzeczy, które dzieci mają przerobić i wytyczne jak się z tego rozliczać. Przejrzałam tematy i stwierdziłam, ze albo mój syn dostanie pierwszą pałę w życiu albo we mnie obudza się instynkty mordercze. KU*** są tam rzeczy, które ciężko mi będzie ogarnąć i już widzę reakcję syna jak będę próbowała mu to wytłumaczyć emotka

Córa bardzo ambitnie wstaje na swoje normalne godziny lekcyjne, teraz odrabia/przerabia właśnie takie lekcje online. Jednak faktycznie - zadawany nawał materiału jest mega ogromny.  emotka

A wszystko przez to, że tak naprawdę nauczyciele nie wiedzą, co i jak mają robić. Z jednej strony dyrektorzy każą zadawać dzieciom materiał online (a ich obliguje góra- wiecie, ze dyrektor codziennie wypełnia ankiety na temat tego, jak szkoła zadaje i sprawdza wykonywanie zadań?). Z drugiej- przepisy mówią, że w stanie zawieszenia szkoła nie ma prawa zadawać nowych rzeczy i później tego oceniać. Jedni rodzice atakują librusem/ sms/ telefonicznie, domagając się od nauczycieli nauczania. Z drugiej- są rodzice, którzy reagują złością i wkurzeniem (nie dziwię się). Jako nauczyciel napisałam do swoich dzieciaków, żeby uzupełniały ćwiczenia z aktualnego działu, to czego nie zrobiliśmy na lekcjach. I podesłałam im stronkę z aplikacją do samodzielnej nauki/ powtórek. I już. Czy będę to weryfikować? Na pewno docenię dzieci, które poświęcą czas na zrobienie czegokolwiek. Ale- nie mam możliwości zapewnienia dzieciom dostępu do internetu i nie mogę oczekiwać, że wszyscy odbiorą moją wiadomość.
Moim zdaniem nauczyciele powariowali. Jakieś 90 % oszalało całkowicie- i uważają, że ich przedmiot jest naj... Wiem, egzaminy, matury przed nami- ale na Miłość Boską... Na forum nauczycielskim szaleją, wymieniają się zadaniami, stronami, pomysłami jak umilić i zapełnić czas uczniom w czasie pobytu w domu. Jako nauczyciel- nie popieram takiej nadgorliwości. niech dzieciaki czytają lektury, neich powtarzają tabliczkę mnożenia- czy inne wzory, niech lecą ze słówkami na leraning apps/ quizziz/ engly. Niech obejrzą coś z National Geographic albo History. I nie dajmy się zwariować.
(nie bijcie)

u nas historyca wariuje - przerabiają Hitlera i takie mają karty pracy, że sama tego nie kumam i posiłkujemy się netem, a historię uwielbiam. Szczerze,te książki są dennie napisane dla siódmoklasisty, wczoraj oglądałam super odcinek o Hitlerze w tv - czy nie może im zadać właśnie obejrzenia tego i zrobienia notatki, dużo więcej z tego wyniosą niż z tych kart pracy....  Wyświetl w wątku >>
2 ziolko, brucee 0

Claudia77

#6690006 Napisano: 14.03.2020 07:39:06 w SZUKAM....
Kiciunia21 napisał(a):

agniehaha89 napisał(a):

cleo25 napisał(a):

Taki Carex  sobie lepszej akcji nie mógł wymarzyć. Wirus okazał się skuteczniejszy niż te ich kolorowe baloniki z gotówką. Z ciekawości zerknęłam na allegro - Carex mydło w płynie 250 ml - 59.99  emotka  

a w kostce są po 20,00. Ja kiedyś na loterię nakupiłam tych w kostce masę, bo chyba po 3 zł były i wychodziło najtaniej. Nic tyko teraz sprzedawać .

Taniej kupić 200 ml spirytusu i rozrobić z 125 ml wody. Wystarczy dla całej rodziny emotka
Receptura od lekarza ginekologa .

mój syn miał/ ma hopla na punkcie żeli antybakteryjnych pewnej firmy i kupował za każdym razem po parę sztuk do kolekcji ( w takich małych pudełeczkach) - mąż zawsze się wściekał, że na bzdety kasę wydaje i były zgrzyty - teraz chodzi do syna po prośbieemotka Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6689882 Napisano: 13.03.2020 15:46:02 w Wkurza mnie...
ja zawsze w piątki robiłam zakupy na cały tydzień - pracując muszę mieć plan na obiady, by nie tracić niepotrzebnie czasu, więc teraz zrobiłam po prostu na półtorej tygodnia i tyle .. Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6689693 Napisano: 13.03.2020 06:14:59 w Wkurza mnie...
tygrysek82bu napisał(a):

Ja jeszcze zapasów nie mam, ale zakupy zrobić muszę, bo w lodówce prześwit... I teraz nie wiem jak się ustosunkować do tego co ludziom radzą... Nie kupować na zapas, ale też starać się siedzieć w domu i jak najmniej przebywać w skupiskach ludzi... Nie kupię teraz więcej, to zaraz trzeba będzie jechać znowu, kupię więcej, to będę bezmyślnym chomikiem, co dał się ponieść panice...  emotka I bądź tu człowieku mądrym   emotka   Tym bardziej, że mam trójkę dzieci i lodówka szybko się opróżnia...

ja troszkę więcej kupiłam ale w osiedlowym sklepie, bez tłumów i przepychanek - a zrobiłam to właśnie ze względu na dzieci, bo nie mam z kim ich zostawić, a nie będę ich ciągać ze sobą po sklepach... Wyświetl w wątku >>
0 0