Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika Claudia77

Claudia77

#6701558 Napisano: 07.05.2020 12:53:12 w Wkurza mnie...
domika napisał(a):

Wkurza mnie nauczycielka z geografii mojego dziecka.  Młoda zrobiła kartę pracy, która pani im wysłała uzupełniając wszystko prawidłowo zgodnie z tym co jest zawarte w podręczniku. Dodatkowo uzupełniła informacje o dane z neta. I dostałą 4+. Moim zdaniem same informacje z podręcznika zasługują na piątkę emotka
Nie będę się o te pół oceny spierać ale trochę to mi dziecia zdemotywowało.

Zreszta to nie taka pierwsza akcja tej pani. We wczesniejszej karcie pracy zaznaczyła młodej dwa błędy, gdzie miała odpowiedzi wpisane poprawnie. Nie wiem uwziął się babol czy jak emotka

A tak w ogóle to już serdecznie dość mam tego nauczania zdalnego, czyli robienia wszystkiego za nauczycieli, których rola ogranicza sie do wysłania poleceń co trzeba zrobić. 

w której klasie jest dziecko? - jeśli na tyle samodzielne, że może samo z Panią korespondować, niech zada pytanie, co, jak i dlaczego? Jeśli nie Ty zapytaj, to też ludzie i nie ma się co obawiać konwersacji i nurtujących nas pytań i stawiać sprawę jasno i wyrażnie. Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6700828 Napisano: 04.05.2020 14:56:26 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!

Claudia77

#6700745 Napisano: 04.05.2020 11:11:26 w WC - rozmowy o wszystkim
bruce napisał(a):

edzia21 napisał(a):

kolorowekredki napisał(a):

Jak syn miał zapalenie stawu biodrowego to ortopeda mi zrobił wykład o trampolinach, że to najgorsze zło, są bardzo urazowe i żeby jeśli się da wcale z tego nie korzystać. Wiadomo na sali zabaw dziecku nie zabronię, ale mam w głowie jego słowa. Ubolewał, że ludzie montują to po ogrodach i dzieci non stop skaczą.

To ja dorzucę swoje "3 grosze" emotka  jako 3 lata wyszalałam się na trampolinie u znajomych rodziców...i wyskoczyło mi "jajo" w pachwinie, które okazało się przepukliną (tak, wiem - zdolnym dzieckiem byłam). Skończyłam na stole operacyjnym, a pamiątkę po tym "szaleństwie" mam do dziś  emotka

emotka Przytulam... emotka
Przyznam szczerze, jestem w szoku, czytając to, co piszecie. Zawsze uważałam trampolinę za świetną i stuprocentowo bezpieczną możliwość ćwiczenia kondycji oraz doskonalenia sportowych umiejętności i ubolewałam, że w wielu konkursach nie udawało mi się jej wygrać dla dzieci.  emotka

z kolei u mnie w rodzinie, dziecko miało bardzo krzywe nogi - w kolanach wygięte na zewnątrz i ortopeda powiedział, że ma skakać na trampolinie,) - całe szczęście wszystko się naprostowało.) Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

Claudia77

#6700110 Napisano: 30.04.2020 07:14:57 w SZUKAM....
gdzie można sprawdzić saldo karty od karlsbada z konkursu milki - bank millennium? Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6700056 Napisano: 29.04.2020 20:13:29 w Przedszkolaki i przedszkola :)
a czy puścicie dzieci do przedszkola jak otworzą w maju? Ja bym chciała, ale zastanawia mnie co będzie, gdy przyplata się wirus
( oby nie) - zamkną wszystkich na kwarantannę? mąż prowadzi działalność i nie może sobie na to pozwolić...a poza tym nie wyobrażam sobie, aby synek pół dnia biegał w maseczce, poza tym i tak zdejmie...masakra Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6699334 Napisano: 27.04.2020 09:35:57 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
nic przy poniedziałku.(( Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6698883 Napisano: 24.04.2020 08:37:23 w Wkurza mnie...
FBbeata7 napisał(a):

chochliczka napisał(a):

pioge7 napisał(a):

FBewa36 napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Kupiłam staropolanke na konkurs, patrze a mi kobieta policzyla nie 8 a 7 sztuk i wyszło  9,53 emotka

Zawsze mi się w tej sytuacji przypomina historia jak kupiłam tymbarka i wbiła się jakaś promocja czy coś że nie weszła suma która potrzebowalam na konkurs i się przy kasie kłóciłam że było napisane że jest po tyle to ma być po tyle, a kasjerka w szoku że się wykłócam o to że jest taniej niż powinno być, coś tylko konkursowicz jest do tego zdolny

Mi dziś w lidlu dali rabat na staropolankę 3 zł... kupiłem 6 sztuk po 1,79 i by było prawie 11 zł i minus 3 zł wyjdzie 7 coś emotka  zauważyłem dopiero w domu bo większe zakupy były emotka  
a o wyższe ceny już nie raz się wykłócalem... miało być 5 zł a liczą 4 coś... pani patrzą jak na debila ale cóż emotka  

Ja tez nie zauważyłam, bo kobieta była jakas taka nieprzyjemna i w ogole, poczułam sie wrecz, ze ma do mnei pretensje,ze cos kupuje.
Wiecie co, wkurzają mnie właśnie ludzie,którzy gdzies pracuja czy to w sklepie czy gdzies no posrod ludzi i zachowują się jakby łaskę robili,ze to robią.  Czasem mam im chęc powiedziec- hej jesli nie chcesz, chetnie wezmę Twoje miejsce i na pewno nie bede warczec na nikogo.

Zawsze trzeba tą jedną,dwie butelki więcej kupić- wodę się wypije i zaraz zniknie mina kwaśna, bo Staropolanka umysł rozjaśnia.A propos: Nestea w Lidlu po 2,49, czyli chcąc nie chcąc trzeba kupić trzy.Wrrr....

ja wysłałam zgłoszenie, a później zobaczyłam ten rabat  emotka - myślicie by napisać by wycofali zgłoszenie? Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6698831 Napisano: 23.04.2020 20:36:21 w Wkurza mnie...
bajm, mój starszy syn miał rewelacyjną panią w przedszkolu, która właśnie była przeciwna dzieleniem się na siłę, mówiła zawsze, że jak dziecko samo podejmie taką decyzję, to ok, a nic na siłę, a jak któryś z rodziców wszczynał dyskusje w tym temacie, to zawsze się pytała: a czy pan podzieli się swoją żoną lub odda koledze swój telefon? emotka Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6698808 Napisano: 23.04.2020 18:17:18 w Wkurza mnie...
jokan napisał(a):

stamp2 napisał(a):

donia7 napisał(a):

slomkab napisał(a):

pikawka napisał(a):

Wkurza mnie, że moje dzieci non stop się kłócą i biją. Nie wiem już jak reagować,  co robić...... emotka  2x 4 lata....czy to minie? emotka

Nie wiem u mnie 6 lat i 10 lat i codziennie  wojna i zaczepki...tez mam dość;(

I mnie niespełna 9 i 11 lat i jest tragedia... Wojny non stop wrrr

ciężka sprawa emotka bo do okna życia już raczej sie nie zmieszczą emotka emotka

he he, niekoniecznie...widzialam taki mem, ze stolarze wzieli sie za powiekszanie okna zycia.... emotka

to, że się nie zmieszczą to nie problem, problem w tym, że znają adres powrotnyemotka Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6698649 Napisano: 23.04.2020 06:47:55 w Wkurza mnie...
chochliczka napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

chochliczka napisał(a):

U mnie zabka jest od hmm moze roku i pracuja tam chyba wszyscy od poczatku.

Ale Ty ogłaszałaś się jako szukająca, czy wysyłałaś CV? 

Oglaszalam sie i tez codziennie wysylam cv, pisze listy motywacyjne. Ale poki co slabo,a jeszcze jedna kobieta dzis mi powiedziala-przedsiebiorca,ze bedzie jeszcze gorzej z praca.Pracownicy beda sie bili o kazda prace,a wygra ten kto zgodzi sie na najgorsze warunki emotka

a ja Tobie radzę się przejść osobiście - przy napływie niezliczonej ilości cv do pracodawcy, może być trudno w ten sposób znaleźćpracę, pamiętam jak szukałam swojej pierwszej pracy w biurze, byłam bez doświadczenia ale postawiłam właśnie na osobiste zanoszenie cv i się udało, właśnie dlatego, że pracodawca docenił moje osobiste zaangażowanie no i osobiście od razu mnie poznał z mojej najlepszej strony emotka Wyświetl w wątku >>
1 pikawka 0

Claudia77

#6698191 Napisano: 21.04.2020 13:58:28 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
porażka goni porażkęemotka Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6698006 Napisano: 20.04.2020 20:13:32 w Wkurza mnie...
pikawka napisał(a):

W temacie,  trzeci dzień  boli mnie strasznie głowa 

oj, mam tak samo, chyba zwariuję Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6697920 Napisano: 20.04.2020 16:05:17 w Wkurza mnie...
bruce napisał(a):

joan napisał(a):

asantesana napisał(a):

To jest szczyt sku...a.  emotka  Ciekawe czy ci dentyści chleb też kupują za 300% ceny nieepidemicznej. 

Dokładnie. A nie każdy ma 600 zł na głupie wyrwanie zęba. Zwykłe k*stwo. Można przełożyć wybielanie, piaskowanie i co tam jeszcze jest zbędnego, ale żeby tyle pieniędzy wołać od pacjentów w nagłej potrzebie? Nie mam słów emotka

Skandal! emotka  Ja bym nawet spodziewała się, że w obecnej sytuacji powinni takie "wyjątkowo nagłe potrzeby" załatwiać całkowicie za darmo. emotka

mąż potrzebował nagłej wizyty u dentysty - oczywiście bez problemu + 150 zł za dezynfekcje, woła o pomste do nieba - to co wcześniej śliną wszystko czyścili się pytam!!!??? Wyświetl w wątku >>

Claudia77

#6697864 Napisano: 20.04.2020 14:11:36 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
pikawka napisał(a):

donia7 napisał(a):

pikawka napisał(a):

Chyba czas na przerwę konkursową skoro DINO nic nie dało... znaczy, że jestem cienka...

też jestem cienka emotka na tyle nagród nic...

Aaajć Dino mnie dobiło

mnie teżemotka Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6697534 Napisano: 18.04.2020 08:56:34 w WC - rozmowy o wszystkim
Może ktoś z Was może pomóc...szukam ( dostałam polecenie) programu, który obsługuje magazyn ( produkcja)  i zarówno sprzedaż - ma ktoś doświadczenie w tym temacie i podzieliłby się doświadczeniem Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6696937 Napisano: 15.04.2020 16:52:23 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
norweska20 napisał(a):

kiedystobylo napisał(a):

Góralki znowu wielkie nic, a któreś zgłoszenie już poszło! emotka

I ja to samo ...tyle pomysłów i wielkie nic emotka

i u mnie pusto...buuu Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6696730 Napisano: 14.04.2020 20:19:30 w Przedszkolaki i przedszkola :)
dwaburekoty napisał(a):

o właśnie, mnie tylko druga wychowawczyni córki wkurza (jest po filologii angielskiej) z zadaniami z angielskiego. Jak już coś wyśle, to od poczatku są to tylko zadania z kolorami... Myślałam, że 3latki są na tyle bystre, że bez problemu ogarną te raptem kilka słówek....

małe dzieci tak szybko łapią, że głowa mała. Jak ktoś nie umie za dobrze angielskiego, to lepiej już włączyć tableta na parę minut po angielsku - mój syn teraz w wieku 4 lat bardzo dużo wie i mówi po angielsku, czasami lepiej niż po polsku i doszło do tego, że poprawia mnie przy nazwach dinozaurówemotka chociaż ostatnio ma jazdę na rosyjskiemotka Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6696725 Napisano: 14.04.2020 20:01:56 w Przedszkolaki i przedszkola :)
dwaburekoty napisał(a):

bruce napisał(a):

Dziś na "dzień dobry" - mail: masa kart pracy na 14 kwietnia, na dziś, z przedszkola dla Synka.  emotka emotka  Też tak macie?  emotka

moja córka też ma mnóstwo (serio, multum) prac, ale pod każdym postem na stronie przedszkola na FB widnieje informacja, że prace nie są obowiązkowe i służą tylko ewentualnemu zapełnieniu czasu. Mimo wszystko, rodzice mieli obowiązkowo odebrać wyprawkę i karty pracy. Rodzice wysyłają zdjęcia, co robią z dzieciakami i rzadko kiedy jest to spójne z poleceniami z przedszkola. A matki z dziećmi robią serio fajne rzeczy: gry na kartonach od pizzy, odcinki "Masterchefa" z gotujacymi dzieciakami itp. ja się z moją córką wyżywam techniczno-plastycznie (od kiedy tylko pamiętam, nauczycielki plastyki i techniki na mnie wrzeszczały, że nie mam cierpliwości i wszystko jest brzydko - nie doceniały tego geniuszu emotka emotka ). Mój mąż szalu dostaje jak wchodzi do domu - wszystko zawalone kartonami, pomalowane farbami, mnóstwo masy solnej, piórek i brokatu, i styropianu. No ale moja córka wniebowzięta i to najważniejsze. Jednak będę za nią tęskniła, jak już wróci do tego przedszkola emotka .

u nas też dla chętnych są prace, poza tym  mój syn nie za bardzo lubi malować, jak już to labirynty, zgadywanki- trafiło mnie tylko jak rodzice zaczeli dopytywać o zadania powtórzeniowe z angielskiego, myślałam, że padne - spytałam się kiedy mam się spodziewać zadań domowych i ucichłoemotka Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6696676 Napisano: 14.04.2020 17:37:53 w Kupię...
kupię gry na ps3 - w typie lego z superbohaterami Wyświetl w wątku >>
0 0

Claudia77

#6696624 Napisano: 14.04.2020 14:13:36 w Przedszkolaki i przedszkola :)
emotka napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

a jak u Was z opłatami za przedszkole? moja koleżanka z publicznego przedszkola dostała info, że płacić będą tylko za czas do 13 marca, u mnie odzewu jeszcze nie było...

Nasza córka chodzi do przedszkola prywatnego. Dostaliśmy pismo, że Zarząd postanowił utrzymać czesne na dotychczasowym poziomie, bo mają "wydatki związane z bieżącym funkcjonowaniem". Łaskawie odliczą za wyżywienie... Niedoczekanie, że zapłacę za nieświadczone usługi. Wysłałam im pismo na 3 strony, cytaty z prawa, stanowisko UOKIK, rzeczowe argumenty... Czekam na odpowiedź. Zadań przysyłają strasznie dużo dziennie, ale to ja siedzę z dzieckiem po 3 godziny, kupuję do nich materiały plastyczne itd... Napisałam im, że w czasie ograniczonego funkcjonowania mogę płacić 40% czesnego to i tak aż nadto za "zadawanie"...

u nas - też prywatne - dyrektorka zaproponowała 200 zł i wszyscy się zgodzili - co do zadań - mamusie utworzyły messengera dla grupy i tam robią różne prace jak ktoś ma chęci i ochotę... Wyświetl w wątku >>