Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika delvitto

delvitto

#6453067 Napisano: 16.01.2018 15:34:12 w Lotto i inne
yreks napisał(a):

Do środy w sprzedaży jest zdrapka 500 000 w baku nie wydrapano jeszcze głównych wygranych. Pod tym linkiem szerzej o tym + mapa kolektur z tą zdrapka w sprzedaży
http://www.wykop....czas-do-17-stycznia/
link do mapy kolektur 
https://www.googl...jA3bCQWlwe5R4U6tMeR0

no i pula dostępnych zdrapek zmniejszyła się o 2 sztuki, które dziś znalazłam emotka  jedna była pusta, a na drugiej 2 x 10 zł, więc się zwróciły, zatem szczęście jest pisane komuś innemu emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

delvitto

#6452792 Napisano: 15.01.2018 23:18:41 w Lotto i inne
cb656 napisał(a):

delvitto napisał(a):

rzadko kupuję zdrapki, ale chyba jutro pójdę kilka poszukać, ale: (...) przecież poinformowanie o tym grających jest strzałem w kolano, ludzie już nie kupią? Czy lotto naprawdę rzetelnie o tym informuje? 

Tak, rzetelnie. Lotto lubi się chwalić tym, jak bardzo pomógł ludziom spełnić ich marzenia o wzbogaceniu się. Z reguły takie informacje o dużych wygranych pojawiają się na bieżąco. Czy to strzał w stopę? Trudno powiedzieć...

no tak, ale mogło się zdarzyć, że ktoś wygrał, ale z różnych względów nie odbiera kasy od razu, w końcu ma na to czas;) lotto może aktualizować tylko tych, co się zgłoszą?  Wyświetl w wątku >>
0 0

delvitto

#6452786 Napisano: 15.01.2018 22:47:50 w Lotto i inne
yreks napisał(a):

Do środy w sprzedaży jest zdrapka 500 000 w baku nie wydrapano jeszcze głównych wygranych. Pod tym linkiem szerzej o tym + mapa kolektur z tą zdrapka w sprzedaży
http://www.wykop....czas-do-17-stycznia/
link do mapy kolektur 
https://www.googl...jA3bCQWlwe5R4U6tMeR0

z zainteresowaniem przeczytałam ten wpis, rzadko kupuję zdrapki, ale chyba jutro pójdę kilka poszukać, ale:
skąd autor wpisu ma dane, ile jest jeszcze zdrapek w kolekturach, i skąd wiadomo gdzie można je trafić? Weszłam na stronę lotto na zdrapki, nie znalazłam takich danych, które byłyby aktualizowane:( może już dawno ta kasa leży u właściciela? Teraz, jeśli to prawda, że główne gdzieś zostały, ludzie pójdą je wykupić. A gdy jest sytuacja odwrotna - gdy pada główna wygrana jakoś na początku, to przecież poinformowanie o tym grających jest strzałem w kolano, ludzie już nie kupią? Czy lotto naprawdę rzetelnie o tym informuje?  Wyświetl w wątku >>
0 0

delvitto

#6452409 Napisano: 14.01.2018 15:31:00 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
kameleon1982 napisał(a):

harnas napisał(a):

stellasz napisał(a):

harnas napisał(a):

taalvikki napisał(a):

kameleon1982 napisał(a):

przedstawiam kolejną część konwersacji ze Szczęśliwym Zwycięzcą 30 telewizorów w loterii Rodzina Wygrywa:
ja:
Dziękuję za odpowiedź, ale czy mam rozumieć, że w jednej loterii wygrał Pan 30 telewizorów? Czy one mają gwarancję?
Szczęśliwy Zwycięzca:
maja, gwarancja jest realizowana przez kontakt ze mną
Niestety na pytanie o 30 wygranych telewizorów nie uzyskałam już odpowiedzi. W ogóle nie wiadomo czy jest to Pan czy też Pani, bo niby sexiasia5 ale mail jest na Kazimierz G. (i w mailu wyświetla się nawet pełne imię i nazwisko)

oj, bo to całe mafie grają. ktoś wyżej napisał, że jeżeli ktoś inwestuje wuj kasy w loterie to jest to ok, ale ja mam inne zdanie. bo żadna to zabawa i żadna kreatywność być hurtownikiem. także i z tego względu loteriami GARDZĘ I TO SAMO POLECAM. 

Tak jak ktoś już napisał - zgłoszenia szły w tysiące z naszej strony i mimo to ktoś wygrywa wszystkie TV? Wygląda to na przekręt z agencją, a może to sama agencja "sprzedaje" nierozdane nagrody.
Trzeba zaangażować w tę sprawę fundatorów emotka

w dziś dotarła nagroda , na stronie 3479 ktoś pisze że dostał - TV ze sprzątaczki - to chyba to? Więc oszust wszystkiego nie zagarnął. Tylko "prawie" wszystko emotka . Ale bardzo się dziwię że sponsorzy nie reagują na jawne oszustwa. Odechciewa się grać emotka

może to on  emotka

zaczynam naprawdę wierzyć, że ta osoba jest wśród nas, bo dziś wchodzę na allegro na konto sexiasia5 i co się okazuje:
Ten użytkownik nic teraz nie sprzedaje emotka
wystarczyło tylko poruszyć sprawę tu na forum, ciekawe gdzie teraz będzie próbował sprzedać te wszystkie telewizory i inne nagrody. Może inne konto, inny porta,l ale gdziekolwiek będzie my go znajdziemy emotka

może będzie sprzedawał pojedynczo, a nie hurtowo? Po jednej sztuce, by nie padły jakieś podejrzenia emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

delvitto

#6452333 Napisano: 13.01.2018 21:36:59 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
shineoff napisał(a):

delvitto napisał(a):

dwaburekoty napisał(a):

Co do US - pamiętajcie, że jak sprzedajecie przedmiot warty >1000 zł to nabywca (lub kupujący - zależy jak się umówicie) musi złożyć deklarację PCC i zapłacić podatek w wysokości 2%. Jeśli się mylę to niech ktoś mnie poprawi, wiem że przy samochodach i innych pojazdach jest to konieczne. 

Jest dokładnie tak jak mówisz, z czego US lubi o tym przypomnieć 3 lata po zakupie, jak tam odsetki karne urosną. 

ale nawet po 6 miesiącach posiadania?

Nawet po 100 latach posiadania emotka

no ale jak to się ma do tego przepisu, że powyżej 6 mcy nie odprowadza się podatku? Bo jest taki przepis? To kiedy on działa? Chodzi Wam o kupujących? Czy sprzedających? To znaczy, że jak po prawie 8 miesiącach trzymania w pudle robotu Tefal Companion sprzedałam go za niecałe 3 tysi, to mam go wpisać w roczny PIT i zapłacić podatek, czy kupujący ma te 2 % zapłacić? W ogóle nie spotkałam nigdy takich zapisów na aukcjach allegro przy tych produktach powyżej 1000;(  Wyświetl w wątku >>
0 0

delvitto

#6452322 Napisano: 13.01.2018 20:37:20 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
dwaburekoty napisał(a):

Co do US - pamiętajcie, że jak sprzedajecie przedmiot warty >1000 zł to nabywca (lub kupujący - zależy jak się umówicie) musi złożyć deklarację PCC i zapłacić podatek w wysokości 2%. Jeśli się mylę to niech ktoś mnie poprawi, wiem że przy samochodach i innych pojazdach jest to konieczne. 

Jest dokładnie tak jak mówisz, z czego US lubi o tym przypomnieć 3 lata po zakupie, jak tam odsetki karne urosną. 

ale nawet po 6 miesiącach posiadania? Wyświetl w wątku >>
0 0

delvitto

#6452286 Napisano: 13.01.2018 17:53:47 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
koniczynka123 napisał(a):

delvitto napisał(a):

harnas napisał(a):

luckymen napisał(a):

harnas napisał(a):

Jakoś nie chce mi się wierzyć, by ktoś mógł UCZCIWIE wygrać 30 telewizorów - czyli wszystkie nagrody w 1 konkursie jak dobrze pamiętam. 
A co do tych agencji to sprawdźcie sobie czy nie jest to ten sam podmiot pod dwoma nazwami emotka
Ewidentne przekręty.

PS: Ta Octavia to z jakiego konkursu?

te C3 z coli w biedronce

C3 wiem, Aygo też się domyślam, ale Octavie też musiał gdzieś zgarnąć.

Zatanawiam się gdzie jest US w takich chwilach, o fundatorach już nie mówię ...

po 6 miesiącach US nie ma nic do roboty przy takich nagrodach, chyba? 

Po zapłaceniu podatku od wygranej US nie ma nic do nagrody nawet jak się ją sprzeda przed upływem 6 m-cy. Pisałam w sprawie 3 różnych wygranych o interpretacje do izby Skarbowej i w każdym przypadku kazali tylko w PIT rocznym uwzględnić to w "pozostałym przychodzie". A ponieważ zawsze sprzedaje się taniej niż nagroda warta więc podatek dochodowy wychodzi zero.

no coś nie tak...? przecież organizator płaci podatek od nagród, i tego się nie uwzględnia we własnym PIT? a jeśli sprzedasz, to masz z tego dochód? tak kiedyś się doczytywałam jak miałam coś wartościowszego do sprzedania, to wszędzie się mówiło że musi minąć 6 mcy by nie płacić. Jeśli się uwzględni coś w "pozostałym przychodzie" bez wpisania podatku, to podatek nie wyjdzie zero? Wyświetl w wątku >>
0 0

delvitto

#6452269 Napisano: 13.01.2018 17:25:49 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
harnas napisał(a):

luckymen napisał(a):

harnas napisał(a):

Jakoś nie chce mi się wierzyć, by ktoś mógł UCZCIWIE wygrać 30 telewizorów - czyli wszystkie nagrody w 1 konkursie jak dobrze pamiętam. 
A co do tych agencji to sprawdźcie sobie czy nie jest to ten sam podmiot pod dwoma nazwami emotka
Ewidentne przekręty.

PS: Ta Octavia to z jakiego konkursu?

te C3 z coli w biedronce

C3 wiem, Aygo też się domyślam, ale Octavie też musiał gdzieś zgarnąć.

Zatanawiam się gdzie jest US w takich chwilach, o fundatorach już nie mówię ...

po 6 miesiącach US nie ma nic do roboty przy takich nagrodach, chyba?  Wyświetl w wątku >>
0 0

delvitto

#6452239 Napisano: 13.01.2018 15:52:24 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
no i taki sobie dociuła coś do budżetu domowego emotka  ale serio, jeśli jest to kwestia zaangażowania w konkursy, i inwestowania w produkty, to nikomu nic do tego, gorzej, jeśli faktycznie stoją za tym jakieś układy, lub machlojki, ale żadna ze stron przecież się nie przyzna emotka Wyświetl w wątku >>

delvitto

#6451194 Napisano: 10.01.2018 18:14:05 w moje dzisiejsze wygrane :)
właśnie dostałam @ z kalendarza adwentowego nc+, że wygrałam nagrodę dnia, z 18 grudnia, ale nie wiem już, co to było, pewnie jakiś film. Wyświetl w wątku >>
0 0

delvitto

#6451189 Napisano: 10.01.2018 17:55:10 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
anialistopad napisał(a):

Ha dobre to znaczy ze moja mama nie moze u nich wygrac ,bo numer jest zarejestrowany na mnie tak?  Mamy taki duet w play i abonament jest na mnie. Dobrze to zrozumialam?

to ja mam też taki pakiet w playu, rodzinny, ale na 3 osoby emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

delvitto

#6450891 Napisano: 09.01.2018 22:12:40 w Platformy dla testerów- trnd itp.
czy ktoś z Was dostał się do kampanii w rekomenduj, tej, gdzie przez cały rok coś się testuje? Wyświetl w wątku >>
1 kate1980 0

delvitto

#6450582 Napisano: 09.01.2018 12:05:29 w moje dzisiejsze wygrane :)
50 zł z mazzini/makro emotka Wyświetl w wątku >>

delvitto

#6449999 Napisano: 08.01.2018 11:30:58 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
zamiast tych niby nagród, mogliby dać same karty płatnicze, po 100, 200 i np 500 zł, wyszłoby więcej nagród, a i ludzie byliby zadowoleni. Wyświetl w wątku >>
3 joan, defed, kkbt 0

delvitto

#6449543 Napisano: 05.01.2018 22:15:54 w Kaufland konkursy
czy wyłączenie w nowym konkursie, to znaczy, że w ogóle nie może być na paragonie alkoholu, czy może być alkohol, ale powyżej 50 zł ? Wyświetl w wątku >>
0 0

delvitto

#6448376 Napisano: 03.01.2018 17:56:59 w Lay's
pioge7 napisał(a):

rufus napisał(a):

Kiedy bedzie cos nowego z Lays.  emotka

Wczoraj miałem w sklepie dostawę laysów i nowiutkie świeżutkie przyszły bez paseczków. Żadnych.... a i pan powiedział że na razie nic nie słyszał o żadnej promocji a wymieniał za kazdym razem te banery nad półką emotka  

dajcie Lidce odpocząć emotka Wyświetl w wątku >>
1 pioge7 0

delvitto

#6448353 Napisano: 03.01.2018 16:20:08 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
marionzzz napisał(a):

cb656 napisał(a):

poprostuanette napisał(a):

Wydaj 50 zł wygraj 50 zł... serio coraz gorzej emotka

https://www.e-kon...nd.html#.Wkzg5VXT6Uk

Ja już wygrałem emotka te 50 złotych emotka
Bardzo łatwo poszło emotka
Po prostu... ich nie wydałem i mam 50 złotych w portfelu emotka emotka
Czysty zysk emotka

ale nie masz za to żadnych produktów!! HA. A jak kupisz to możesz mieć i jedno i drugie emotka

a tak na serio to u mnie lokalny konkurs w sklepie na ulotkach przed świętami taki był- kup za 50...wygraj 50...zapomnieli dopisać tylko-jak Ci szczęście dopisze  emotka

ehh, szkoda słów...

oj tam, oj tam emotka  wszyscy narzekają, a i tak każdy "przy okazji" zagra emotka Wyświetl w wątku >>
1 frodo 0

delvitto

#6447901 Napisano: 02.01.2018 15:16:43 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
yreks napisał(a):

aster222 napisał(a):

Czy na konkurs surf w lidlu można kupić  cocolino? 

Tez jestem ciekawy. W reg. nic nie ma o coccolino ale na str smolara jest ten produkt na plakacie konkursowym a w gazetce jest gwiazdka z info o konku

no właśnie wróciłam z lidla, i widziałam coccolino razem w stendach z surfem. Też się zastanawiałam, ale w rezultacie kupiłam kapsułki. Wolałabym płyn do płukania, ale nie było z nazwą surf;( Wyświetl w wątku >>
0 0

delvitto

#6447738 Napisano: 02.01.2018 11:53:53 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
nie wiem, czy było na forum? filmik z przekazania domku almette emotka   wygrała pani 70 lat, ale szczęściara!
https://www.almet...ie-nagrody-z-loterii Wyświetl w wątku >>

delvitto

#6447503 Napisano: 01.01.2018 15:01:06 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
a ja bym poprosiła, by jakoś uprościć dodawanie zdjęć, bo choć jestem tu długo, to wciąż nie umiem:( no wiem, że wstyd... Wyświetl w wątku >>
0 0