Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika delvitto

delvitto

#6528880 Napisano: 16.09.2018 18:33:19 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Mam pytanie do szczęśliwców, którzy wygrali i otrzymali już z auchan swój  laptop. Nie znam się na tych sprzętach, chciałam poczytać opinie w necie, bo od nich zależy to, co zrobię z tym laptopem. Tymczasem nie umiem znaleźć tego modelu wg informacji z nalepki. Może ktoś by mi pomógł, i podesłał jakiś link? I jeszcze jedno, czy dostaliście jakąś gwarancję, bo u mnie takiej nie ma, a zapomniałam w POK spytać;( Wyświetl w wątku >>
0 0

delvitto

#6528197 Napisano: 13.09.2018 21:15:34 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
-Violka- napisał(a):

Ja miałam 3 zgłoszenia 1 paragonu

no co Ty? serio? i jak zamierzasz przejść przez weryfikację? Wyświetl w wątku >>
0 0

delvitto

#6528191 Napisano: 13.09.2018 21:01:55 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
mam kilka zgłoszeń wedel, nie dostałam póki co żadnej weryfikacji... Wyświetl w wątku >>
0 0

delvitto

#6527599 Napisano: 11.09.2018 21:48:41 w Wkurza mnie...
Te bramki unique one to już mnie wprowadzają w depresjęemotka Wyświetl w wątku >>
0 0

delvitto

delvitto

#6527421 Napisano: 11.09.2018 13:21:02 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
dostałam dziś zaległe zwrotki ze zgłoszeń do Haribo w c4... Po takim czasie! Wyświetl w wątku >>
0 0

delvitto

#6527262 Napisano: 10.09.2018 21:47:24 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
nie dostałam zwrotki z wedel C4 emotka  ktoś wysyłał może? Wyświetl w wątku >>
0 0

delvitto

#6527205 Napisano: 10.09.2018 19:03:07 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
rare85 napisał(a):

Czy ktoś już widział promocyjne Almette na loterię? Jeśli tak to gdzie?

właściwie to już prawie wszędzie są... ja kupiłam w c4, i w kaufie. Wyświetl w wątku >>
0 0

delvitto

#6527179 Napisano: 10.09.2018 16:54:50 w WC - rozmowy o wszystkim
cb656 napisał(a):

ten dopisek był dygresją, a nie opinią skierowaną do rozmówcy na forum. To tak w kwestii formalnej, bo lubię jasne sytuacje.

ja to rozumiem, sarkazm też wyczułam, ale że również lubię jasne sytuacje, dlatego temat drążyłam:) 
Nieistotna jest dla mnie kwestia, czy z bonów wydaje się resztę, to był dla mnie tylko jedyny argument podczas tej sytuacji, którym mogłam się podeprzeć w trudnej próbie dyskusji z personelem. 
Wróciłam właśnie z Kaufa, rozmawiałam z panią "kierowniczką", była uprzejma, wyraziła wpierw zadowolenie, że jednak w piątek wszystko się dobrze okazało, pokazałam jej @ z centrali, ale to ją do końca nie przekonało, trudno.
Na koniec, i innej beczki:  Ciebie, cb, i Twój sarkazm to ja nawet lubię, myślę, że jesteś dobrym przeciwnikiem w dyskursach emotka Wyświetl w wątku >>
2 nkba, brucee 0

delvitto

#6527079 Napisano: 10.09.2018 12:09:47 w WC - rozmowy o wszystkim
pioge7 napisał(a):

a byłaś w sklepie? Bo pisałaś że pójdziesz na drugi dzien... 

nie, nie byłam, bo miałam trochę innej roboty, i pomyślałam, że pójdę, gdy mi centrala odpisze, by móc śmiało rozmawiać bez poczucia winy emotka  dziś się wybiorę bo chcę jeszcze nestle dokupić. Wyświetl w wątku >>
1 pioge7 0

delvitto

#6527067 Napisano: 10.09.2018 11:46:00 w WC - rozmowy o wszystkim
cb656 napisał(a):

delvitto napisał(a):

Zrobiłam zakupy, i jest mi wszystko jedno, w jakiej formie reszta za nie do mnie trafi. Oby tylko trafiła.

A to już z innej beczki niejako, ale trafiłem na ciekawostkę, z której być może nie wszyscy zdają sobie sprawę, dlatego przy okazji niejako podrzucam temat:

Sprzedawca nie ma obowiązku wydania reszty w każdej sytuacji. Prawo na ten temat tak naprawdę w ogóle się nie
wypowiada. Skoro artykuł 535 kodeksu cywilnego w ogóle się nie wypowiada na temat tego, czy wydanie reszty to obowiązek sprzedawcy, czy też nie, to jednoznacznie należy stwierdzić, że prawo takiego obowiązku nie przewiduje. A skoro tak, to znaczy, że mamy do czynienia z tzw. luką w prawie... Wydawanie reszty podczas zakupów jest po prostu powszechnie przyjętym zwyczajem. 

emotka emotka

otrzymałam wyjaśnienie z centrali:
"Obecnie w naszej sieci funkcjonują dwa rodzaje kart podarunkowych - karty podarunkowe wydawane do 30 września 2017 roku z nadrukowanym nominałem mogą być użyte jednokrotnie i jest z nich wydawana reszta. Bardzo przepraszamy"
Zatem,cb, zanim kogoś potępisz i nazwiesz roszczeniowym klientem (burakiem), pomyśl, że ten klient może mieć trochę racji. Bo gdzieś w tym samym regulaminie, który sugerowałeś, by się zapoznać przed korzystaniem z karty, jest o tym mowa. A jeśli nie ma, to są to wytyczne przedstawiane pracownikom na szkoleniach. 
No i temat uważam za zamknięty. Wyświetl w wątku >>
1 nkba 0

delvitto

#6526749 Napisano: 08.09.2018 12:34:30 w WC - rozmowy o wszystkim
cb656 napisał(a):

bo choć narobiłam kwasu w sklepie z własnej winy, to uważam, że część tej winy może wziąć na siebie personel

cb, owszem, każde z nas ma prawo do swojej opinii.
czyli to, że w sklepie pozbawiono mnie 28 zł reszty (bądź w gotówce, bądź w na środkach na karcie), jest moją winą? Że próbowałam odzyskać własne pieniądze? Mogę znać lub nie regulamin użytkowania kart podarunkowych. Ale nie mam najmniejszego wpływu na to, jak ich system te transakcje generuje, to jest tylko i wyłącznie ich wewnętrzna procedura, i dlatego to oni POWINNI byli sprawdzić, jakiego typu to karta, i gdzie są te brakujące pieniądze, skoro kartę wyzerowało. 
Zrobiłam zakupy, i jest mi wszystko jedno, w jakiej formie reszta za nie do mnie trafi. Oby tylko trafiła. Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

delvitto

#6526745 Napisano: 08.09.2018 12:17:11 w WC - rozmowy o wszystkim
kermit napisał(a):

Jeśli rzeczywiście nie mogą wydawać reszty z tych starych to przecież wystarczyłoby żeby pani kasjerka poinformowała o tym przed zakończeniem transakcji i mogłabyś zrezygnować z zakupu, albo lecieć coś szybko dobrać

poprzedniego dnia reszta była bez problemu wydana, na innej karcie. 
wystarczyłoby, żeby niewykorzystane środki przeszły na tę kartę, ja się nie upieram na otrzymaniu fizycznej gotówki., ale nie przeszły, i o to kaman. Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

delvitto

#6526744 Napisano: 08.09.2018 12:10:32 w WC - rozmowy o wszystkim
cb656 napisał(a):

To dość słabe jest, dorabianie teorii i próba wybielania siebie

cb, to nie tak, my się nie rozumiemy. Nie wybielam siebie, ale próbuję wytłumaczyć.
Bo owszem, mogłam odejść od kasy, przyjmując ich wytłumaczenia, bo to moja wina, że nie znam regulaminu. I z bólem serca zapłacić za tę kawę 50 zł (wartą 22 zł) emotka  Nie płaci bogaty, ale winowaty, prawda? 
Gdybym po transakcji dostała od kasjerki paragon wraz z kartą, na której jest 28 zł środków - bo tyle powinno zostać ( bo ich regulamin, na który się powołujesz, to reguluje), wszystko byłoby OK. Ale te środki na kartę nie trafiły, a reszty w gotówce pani wydać nie chciała:( 28 zł poszło gdzieś w próżnię. O to biega! Regulamin można znać lub nie, ale system sam, jak widać, automatycznie wyzerowuje karty starego typu, drukując resztę do wydania na paragonie. 
Nie wymagam biegania koło mnie, żadnej usłużności, po prostu trafiła się sprawa, że gdzieś utknęły moje pieniądze, a personel nie chciał pomóc, i tyle. Czy Ty nie próbowałbyś odzyskać swoich pieniędzy? Wystarczyło, że pani powiedziałaby, żebym przyszła jutro, po przeliczeniu utargu sprawdzą czy mają nadwyżkę w tej kwocie, i też byłoby dobrze. 
Bo rzecz nie jest o tym, czy z bonów resztę się wydaje czy nie, tylko o to, że ta reszta gdzieś utknęła i miałam problem z jej odzyskaniem. Wyświetl w wątku >>

delvitto

#6526735 Napisano: 08.09.2018 11:25:07 w WC - rozmowy o wszystkim
cb656 napisał(a):

Hm, a jak to się ma do istoty zagadnienia? Przez upór Klienta wynikający z jego niewiedzy kasjerka musiała się niepotrzebnie stresować i udowadniać, że nie jest wielbłądem.
delvitto napisał(a): Przyczyniłam się dziś do przykrej sytuacji w Kauflandzie, i źle mi z tym (...) Puściły mi nerwy, zaczęłam również niegrzecznie odpowiadać, by się podszkolili. (...) Gdy odeszłam, sprawdziłam w telefonie regulamin kart Kaufland, no i zrobiło mi się głupio, bo doczytałam się, że z bonów i kart podarunkowych reszty faktycznie nie wydają...

cb, w obiegu są karty starej "generacji" i nowej. Z tych nowych reszty się nie wydaje, ze starych owszem tak. I to pracownik danej sieci powinien temat znać, bo to on jest od tego by klientowi pomóc i wyjaśnić. Mi nikt nie chciał pomóc, pani latała jak kot z pęcherzem, nie miała czasu ani chęci przyjrzeć się tematowi. Miałam sobie po prostu pójść i nie zawracać im d... . To ja czułam się jak wielbłąd, który usiłuje udowodnić swoje racje. 
Czy dokładnie poznałeś temat? Dałam ten "stary" bon 50 zł. Za zakupy płaciłam 22 zł. Powinnam była dostać 28 zł reszty, albo w gotówce, albo na kartę. Tymczasem nie dostałam NIC, bo system wyzerował mi kartę do 0 zł, a kasjerka z maniackim uporem powtarzała jak mantrę, że oni nigdy nie wydają. Na paragonie wpis: suma - 22 zł, voucher-50 zł, reszta-28 zł. No to gdzie te 28 zł? Czyli, paczka kawy płacona bonem, ma mnie kosztować 50 zł?
Sedno tkwi w tym, że nikt z obsługi nie chciał mi pomóc i przyjrzeć się sprawie. Zrobiłaś zakupy? To spadaj, bo stoi kolejka. 
A istota zagadnienia jest taka, cb, że oni posłużyli się zasadami z nowego regulaminu korzystania z kart, podczas gdy moją kartę obejmują wciąż zasady poprzednie. Moja niewiedza dotyczy nowych kart których nie mam. Ich niewiedza dotyczy kart starych, które wciąż są w obiegu. Przypominam, że poprzedniego dnia bez problemu użyłam takiej karty, i kasjerka bez pytania co i jak, wręczyła mi resztę do garści,a zużytą kartę zabrała. Więc jednak można. Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

delvitto

#6526638 Napisano: 07.09.2018 21:11:48 w WC - rozmowy o wszystkim
79magda napisał(a):

Często siedzi tam, by dorobić parę groszy i po prostu nie jest poinformowana o zawiłościach dotyczących bonów, kart itp.

masz rację, ale tylko częściowo. Ja byłam taką babą na kasie, swego czasu pracowałam w auchan, znam temat doskonale. Zapewniam cię, że w tego typu sieciach są odpowiednie szkolenia, i kto chce, przykłada do tego wagę. Znałam kasjerki, które nie rozumiały jakichś akcji promocyjnych, nie odróżniały karty skarbonki od accord, albo nijak nie łapały o co chodzi ze "skarbonkami", albo cwaniakowały wpisując swój numer, a potem wylatywały. Naprawdę dużo pań było takich jakby pracowały za karę i to były moje koleżanki z pracy. Widziałam to. Podobnie jest tutaj, bo przytoczyłam przykład z 2 dni, wczoraj i dziś, jedna kasjerka wiedziała, druga nie. To nie jest bazarek czy jakiś sklepik osiedlowy, tutaj co chwila szkoli się pracowników.
Owszem, można by zapytać taką panią w POKu, gdyby nie pewien istotny problem, taki że jej tam zazwyczaj nie ma. W moim Kauflandzie pani z POKu jednocześnie obsługuje 6 kas samoobsługowych, i jest co chwila wołana do jakichś wyjaśnień na normalnych kasach. To taka jakby "liniowa", która biega jak opętana, i wciąż jest zdenerwowana, bo ludzie żyć nie dają:(
W miastach do których jeździłam wcześniej, było spokojniej. W POKu zawsze ktoś był, zakupy robiło się przyjemniej, nie było czuć takiego popędzania i nerwówki. I kas było czynnych więcej zawsze, pomimo, że miejscowości te są malutkie w porównaniu z moim.
No i w końcu, w moim przypadku, system sam zdecydował o wyzerowaniu karty i wydaniu reszty. I wczoraj, i dziś. Ale dziś pani uznała, choć to nielogiczne, że reszta mi się nie należy. Np w Auchan, w podobnej sytuacji zamyka się kasę, i pieniądze wędrują do kasy centralnej do przeliczenia, i w ciągu pół godziny wszystko się wyjaśnia. Tutaj były tylko stwierdzenia że oni NIGDY (choć to nieprawda!). I koniec, brak chęci by mnie wysłuchać, bo wiedzą lepiej, i żadnego sprawdzenia, co się stało z tą kartą, że dałam nową 50 zł, a dostaję z pustym saldem po zakupach za 22 zł. Skoro te karty mogą być w obiegu jeszcze przez ok 3 lata, to wybacz, ale coś o ich funkcjonowaniu, w ogóle o rodzajach kart powinni wiedzieć, to podstawa, inaczej, niech dorabiają na zieleniaku. Wyświetl w wątku >>
2 nkba, brucee 0

delvitto

#6526606 Napisano: 07.09.2018 18:48:10 w WC - rozmowy o wszystkim
pioge7 napisał(a):

A którego bonu używałaś przy tym incydencie ? Starego czy nowego?

te stare jeszcze, żółte. Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

delvitto

#6526605 Napisano: 07.09.2018 18:47:11 w WC - rozmowy o wszystkim
bruce napisał(a):

Niech Ci źle nie będzie

emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

delvitto

#6526602 Napisano: 07.09.2018 18:40:31 w WC - rozmowy o wszystkim
pioge7 napisał(a):

No zmieniło sie
jak masz te takie kolorowe co teraz są na stronie kauflanda to z nich nie wydają reszty.... tam zostaje kasa. 
A te starsze to z nich jeszcze wydawali... 
zmienili to bo dużo osob szło kupiło za 1 zł i resztę wydawali gdzie indziej a dla nich to mało opłacalne było... wiec teraz całość musisz wydać w sklepie a reszta zostaje na karcie na następne zakupy 

no to teraz wszystko jasne. Ale wkurza mnie to, że w jednym sklepie pracownicy są przeszkoleni w różny sposób, i te ich "nigdy", czyli z góry zakładają swoją wyższość i myślą że klient jest głupi:( Tłumaczyłam, że na logikę, skoro na paragonie jest wymieniona reszta 28 zł, to ta reszta powinna być wydana. To się stało automatycznie, bo pani nie spytała nawet, czy chcę resztę w gotówce, czy zostawić na bonie, system sam zdecydował o tej reszcie, i wyzerował saldo na karcie. Takie bony są 4 lata ważna, a więc jeszcze ok 3 lat będą na rynku, i będą takie kłopoty. Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

delvitto

#6526599 Napisano: 07.09.2018 18:30:42 w WC - rozmowy o wszystkim
@gnieszk@ napisał(a):

Nie wiem jak to jest z bonami wydanymi przed zmianą (kiedyś rzeczywiście wydawali resztę, później się to zmieniło i trzeba było wykorzystać całość). Teraz jak są te plastikowe to można zapłacić nim kilka razy do wyczerpania środków. Saldo tych nowych drukuje się razem z paragonem.

no właśnie wiem, dostałam taki wydruk, z saldem 0 zł, ale skoro saldo 0, to gdzieś 28 zł musiało się podziać, no bo paczka kawy by mnie 50 zł wyniosła emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0