Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika freyja88

freyja88

#6685114 Napisano: 23.02.2020 12:08:57 w moje dzisiejsze wygrane :)

freyja88

#6684983 Napisano: 22.02.2020 10:54:42 w Smolar
loteryjny napisał(a):

Czy dostaliście już wszystkie czapki z loterii tigera w lidlu?

Ja nie dostałam jeszcze żadnej Wyświetl w wątku >>
0 0

freyja88

freyja88

#6680120 Napisano: 05.02.2020 15:10:19 w Informują
Avanti Star maile (do 3.02) Wyświetl w wątku >>

freyja88

#6680104 Napisano: 05.02.2020 14:24:04 w Avanti
są do 3.02 maile też juz poszły Wyświetl w wątku >>
0 0

freyja88

#6679635 Napisano: 03.02.2020 18:33:17 w Kupię...
Kupię bony Travelpass, lub kartę podarunową Travelpanet Wyświetl w wątku >>
0 0

freyja88

#6679478 Napisano: 03.02.2020 12:23:18 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
Młynki z Zottarella. Dwa maleństwa... - DHL Wyświetl w wątku >>
0 0

freyja88

#6678869 Napisano: 31.01.2020 16:04:48 w Informują
Dzwoni Hartmann z konkursu VEROVAL Wyświetl w wątku >>
0 0

freyja88

#6678748 Napisano: 31.01.2020 11:55:14 w Wkurza mnie...
joan napisał(a):

freyja88 napisał(a):

Zastanawiałam się czy was niepokoić, ale stwierdziłam, że lepiej napisać to co mnie spotkało. Właśnie wróciłam z Komendy Policji na której dowiedziałam się, że ktoś wziął na moje dane dla siebie telefon w abonamencie. Sieć Play, czas umowy: marzec. W mieście w którym miało zdarzenie nigdy nawet nie byłam. Jak powiedziałam policjantom o tym, ze biorę udział w wielu konkurach  i przy niektórych muszę podać swoje dane to stwierdzili, że wysoce prawdopodobny jest wyciek danych z agencji reklamowej, ale nie tylko! To mógł być kurier, który moje dane widział na protokole, to mógł być pracownik magazynu jakieś agencji. Możliwości jest sporo. Niby nie mam się czego obawiać (powiedział policjant), bo takie sprawy zazwyczaj kończą się dobrze, ale chyba czeka mnie bezsenność kilkudniowa... Umowa została zawarta WIRTUALNIE! Ja nie mam żadnego telefonu na abonament, więc chciałam was zapytać: Czy podpisując umowę na abonament, którą przynosi do domu kurier należy okazać dowód tożsamości? Bo jeśli tak to jakim qźwa cudem to się stało?!

To nie musi mieć nic wspólnego z konkursami, u mojego teścia wzięli tak telefony NA FIRMĘ - możesz sobie wyobrazić? Mieli NIP, adres, wszystkie dane, jakie można znaleźć w sieci i sru! sfałszowali podpis, pozawierali umowy. Co ciekawe, teść ma firmę jednoosobową, więc niemożliwe, by jakiś pracownik np. wyniósł jego pieczątkę.

Teść musiał potem na komendzie przez ok. 2 godziny pisać w kółko ten sam tekst ręcznie, sprawie chyba łeb ukręcono, a on został uznany za niewinnego.

Dodam jeszcze, że nie gra w konkursach i ja również na jego dane nie gram.

Powodzenia, noł stres bejbe! emotka

Dzięki Asiu emotka Zastanawia mnie jeszcze jedno. Na wezwaniu była możliwość zaznaczenia jako kto zostaję wezwana. I mimo, iż była tam możliwość "podejrzany" wytłuszczono "świadek". Tzn, że oni już wiedzą, że to nie Ja, ale winnego jeszcze nie mają? Wyświetl w wątku >>
0 0

freyja88

#6678717 Napisano: 31.01.2020 11:07:58 w Wkurza mnie...
asantesana napisał(a):

freyja88 napisał(a):

assal napisał(a):

Freya88: Oficjalnie, trzeba okazać dowód. Kurierzy się spieszą, na mieście dają dokumenty byle komu... i są efekty  emotka
Dane nasze są wszędzie. Ubezpieczenia, urzędy, szpitale itp. 
W wielu miejscach do niedawna zostawiało się skan dowodu, a do baz danych ma dostęp wiele osób. Niestety, rząd zamiast zająć się takimi rzeczami, jak nadążanie za oszustami, będzie narzekał na sędziów. Przy każdej umowie powinien być okazany dowód, dostawa - na adres zameldowania itp.
Można wziąć pożyczkę w Polsce na kogoś, znając jego pesel i pokazując fałszywe prawo jazdy  emotka

Ja jestem zarejestrowana na stronie BIK i mam wykupiony abonament roczny. Co miesiąc pobieram raport i sprawdzam czy nie ma w nim jakiś "lewych" pożyczek. Ale co z tego? Niektóre są bez BIK a telefony też tam nie widnieją u operatorów emotka
I dlaczego nie dostałam ponagleń zapłaty przez tyle miesięcy. Adresu musieli nie znać czy jak?

No właśnie dlatego pytałam, czy dostałaś jakieś rachunki, bo to jest bardzo dziwna sprawa skąd policja o tym wiedziała, chyba że to gruba sprawa na szeroką skalę. Ktoś sobie zaznaczył w umowie faktury elektroniczne, natomiast jakim cudem telefon dostarczono na obcy adres, przecież play ma w rejestrach ten adres i łatwo dojść do delikwenta. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to podawanie fałszywego adresu dostarczenia i umawianie się z kurierem poza lokalem. Ale wtedy musiałby mieć fałszywy dowód. Co wiścej, ta osoba musiałaby podać telefon kontaktowy dla kuriera, a telefony są teraz przypisywane do osoby, więc taka akcja to już dużo zachodu i byle kto jej nie zrobił.  

Najgorsze jest to, że pytam go: dostanę jakieś powiadomienie w sprawie? Na jakim jest etapie, bądź jeśli znalazł się winowajca to o jej zakończeniu? NIE. Nie rozumiem tego wszystkiego....musiałam pisać prawą i lewą ręką teksty, wiec chyba grafolog pójdzie w ruch? Jeszcze mi nr sygnatury tylko podał i pouczenie na piśmie i do widzenia emotka A Ty teraz siedź i myśl emotka Wyświetl w wątku >>

freyja88

#6678706 Napisano: 31.01.2020 10:55:19 w Wkurza mnie...
assal napisał(a):

Freya88: Oficjalnie, trzeba okazać dowód. Kurierzy się spieszą, na mieście dają dokumenty byle komu... i są efekty  emotka
Dane nasze są wszędzie. Ubezpieczenia, urzędy, szpitale itp. 
W wielu miejscach do niedawna zostawiało się skan dowodu, a do baz danych ma dostęp wiele osób. Niestety, rząd zamiast zająć się takimi rzeczami, jak nadążanie za oszustami, będzie narzekał na sędziów. Przy każdej umowie powinien być okazany dowód, dostawa - na adres zameldowania itp.
Można wziąć pożyczkę w Polsce na kogoś, znając jego pesel i pokazując fałszywe prawo jazdy  emotka

Ja jestem zarejestrowana na stronie BIK i mam wykupiony abonament roczny. Co miesiąc pobieram raport i sprawdzam czy nie ma w nim jakiś "lewych" pożyczek. Ale co z tego? Niektóre są bez BIK a telefony też tam nie widnieją u operatorów emotka
I dlaczego nie dostałam ponagleń zapłaty przez tyle miesięcy. Adresu musieli nie znać czy jak? Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

freyja88

#6678700 Napisano: 31.01.2020 10:47:40 w Wkurza mnie...
asantesana napisał(a):

freyja88 napisał(a):

Zastanawiałam się czy was niepokoić, ale stwierdziłam, że lepiej napisać to co mnie spotkało. Właśnie wróciłam z Komendy Policji na której dowiedziałam się, że ktoś wziął na moje dane dla siebie telefon w abonamencie. Sieć Play, czas umowy: marzec. W mieście w którym miało zdarzenie nigdy nawet nie byłam. Jak powiedziałam policjantom o tym, ze biorę udział w wielu konkurach  i przy niektórych muszę podać swoje dane to stwierdzili, że wysoce prawdopodobny jest wyciek danych z agencji reklamowej, ale nie tylko! To mógł być kurier, który moje dane widział na protokole, to mógł być pracownik magazynu jakieś agencji. Możliwości jest sporo. Niby nie mam się czego obawiać (powiedział policjant), bo takie sprawy zazwyczaj kończą się dobrze, ale chyba czeka mnie bezsenność kilkudniowa... Umowa została zawarta WIRTUALNIE! Ja nie mam żadnego telefonu na abonament, więc chciałam was zapytać: Czy podpisując umowę na abonament, którą przynosi do domu kurier należy okazać dowód tożsamości? Bo jeśli tak to jakim qźwa cudem to się stało?!

Freya, a jak to się stało, że się o tym dowiedziałaś? Przyszedł do Ciebie jakiś rachunek za telefon?
Ja byłam kiedyś pracownikiem Play i regularnie co jakiś czas byłam wzywana na policję.

Jedyne co dostałam to zawiadomienie w środę, że ma sie stawić dzisiaj na Komendę. Nic więcej! Żadnych powiadomień, zawiadomień, informacji. Nic kompletnie! O tym czego dotyczy sprawa dowiedziałam się dopiero dzisiaj po przedstawieniu dowodu osobistego. Policjant, który mnie przesłuchiwał nie prowadził tej sprawy (kolega na urlopie), więc oprócz powyższego nic więcej nie powiedział. Sprawa w toku. Dodam jeszcze, ze wszystkie telefony mam w Orange, z Play nie mam nic wspólnego. Skan dowodu od lat nikomu nie dawałam a dowód wymieniałam pod koniec 2018, bo ważność się skończyła. Wyświetl w wątku >>

freyja88

#6678696 Napisano: 31.01.2020 10:39:35 w Wkurza mnie...
Zastanawiałam się czy was niepokoić, ale stwierdziłam, że lepiej napisać to co mnie spotkało. Właśnie wróciłam z Komendy Policji na której dowiedziałam się, że ktoś wziął na moje dane dla siebie telefon w abonamencie. Sieć Play, czas umowy: marzec. W mieście w którym miało zdarzenie nigdy nawet nie byłam. Jak powiedziałam policjantom o tym, ze biorę udział w wielu konkurach  i przy niektórych muszę podać swoje dane to stwierdzili, że wysoce prawdopodobny jest wyciek danych z agencji reklamowej, ale nie tylko! To mógł być kurier, który moje dane widział na protokole, to mógł być pracownik magazynu jakieś agencji. Możliwości jest sporo. Niby nie mam się czego obawiać (powiedział policjant), bo takie sprawy zazwyczaj kończą się dobrze, ale chyba czeka mnie bezsenność kilkudniowa... Umowa została zawarta WIRTUALNIE! Ja nie mam żadnego telefonu na abonament, więc chciałam was zapytać: Czy podpisując umowę na abonament, którą przynosi do domu kurier należy okazać dowód tożsamości? Bo jeśli tak to jakim qźwa cudem to się stało?! Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

freyja88

freyja88

#6678494 Napisano: 30.01.2020 13:09:24 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
Karty sodexo Farmio - DPD Wyświetl w wątku >>
0 0

freyja88

#6677156 Napisano: 25.01.2020 18:57:16 w Smolar
One są już naładowane. Napisz do Smolar w tej sprawie. Wyświetl w wątku >>
0 0

freyja88

#6677025 Napisano: 24.01.2020 21:27:17 w Gratulacje! Dla wygranych!
@gnieszk@ napisał(a):

wiesia30 napisał(a):

ktosiek1 i sasaaab wielkie  gratulacje!!! 

I ode mnie również. Brawo ! emotka emotka emotka

Gratulacje! Wspaniałych wrażeń wam życzę! emotka Wyświetl w wątku >>

freyja88

#6677007 Napisano: 24.01.2020 20:01:32 w Nasze kochane zwierzątka
Moje dwa szczęścia Freyja (bulterier standard) i Silver (rosyjski niebieski)
W domu musi być zwierzak!
Wyświetl w wątku >>

freyja88

#6676996 Napisano: 24.01.2020 19:08:02 w Popraw sobie humor...

freyja88