Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika freyja88

freyja88

#6783140 Napisano: 22.05.2021 11:45:25 w SZUKAM....
@luckymen Gdybyś Ty wiedział ile dostałam pw od osób "oszukanych"... Wszyscy bezsilni. Normalnie płakać się che Wyświetl w wątku >>
0 0

freyja88

#6783135 Napisano: 22.05.2021 11:28:20 w SZUKAM....
zielonaszpilka napisał(a):

freyja88 napisał(a):

assal napisał(a):

freyja88: Pytałam wczoraj koleżanki, bo pamiętałam, że też miała podobną akcję z nimi. Gdzieś tam uderzała, dopytywała się nawet znajomego adwokata, ale nic nie wywalczyła. Nie było przyrzeczenia (czy jak to się fachowo nazywa) głównej nagrody, tylko ogólna informacja, że jest laureatem, nie brali skanu dokumentu a sam pesel, taką formę komunikacji i weryfikacji mieli w regulaminie itp.
Coraz więcej agencji się zabezpiecza przed sytuacjami z poinformowaniem zbyt dużej ilości osób właśnie ogólnikami: wygrałeś coś, nie wiadomo co  emotka  Chodzi o to, by potem nie było jak w Fantasii, gdzie dali główne po błędnej informacji dodatkowo kilkunastu osobom... kosztem późniejszej akcji i lepszego konkursu  emotka  Zaczęli dawać torby, plakaty czy kosmetyki w konkursach  emotka
Możesz walczyć, jak się uprzesz, nawet możesz coś wygrać (niektórym się udaje, jak się do sponsora uderzy, bo dla świętego spokoju...), ale tutaj jakiś podstaw prawnych nie masz. Argument, że zawsze z głównymi tak informują, jest słaby. Oni szybko udowodnią, że nie zawsze, tłumacząc, że kilka osób dodatkowych to rezerwa  emotka  

Ja wiem, że szanse na powodzenie w sprawie są nikłe. Ja nawet nie liczę, że wywalczę ten telefon. Już mam to gdzieś, ale nic mnie tak nie wkurza
jak takie krętactwo. Jak regulaminy, które zabezpieczają tylko
organizatora. To jest aż dziwne, że takie bagno jest akceptowane. Jak
to, że ŁŻĄ! Wszyscy dostali kartę na komunikatorze i do niej pin i tylko
JA! Taka WYRÓŻNIONA! Tylko do mnie między rozmowami laureatów iphone
(pytałam innych o godzinę) poinformowano o karcie i przekazano wszystko.
Pewnie muszę mieć gdzieś to zapisane? Może na żółtej karteczce?
Przecież jakbym pokazała komuś naszą rozmowę mailową to by pomyślał, że
odpisywał mi ktoś pod wpływem. Zero odniesienia do zadanego pytania. W
każdym mailu inna odpowiedź.
Napisałam parę "ciepłych" słów do Orange i Brainstorm. Nic nie wskóram, ok. Ale nie zarzucę sobie, że nic
nie zrobiłam w sprawie. Nikt nie chce być oszukiwany.

Jakby się ktoś uparł to mógłby sprawdzić bilingi i ustalać ile było wykonanych telefonów i w jakiej sprawie dzwoniono, ale to by trzeba było uderzać do Prokuratury. Oszustwo na 3tysie to też oszustwo

Ale oni Cię nie oszukali. Konsultant w rozmowie nie powiedział, że wygrałaś iPhona. Nie było przyrzeczenia nagrody (a nawet na to mają zabezpieczenie w regulaminie). W regulaminie mają zapis, że z laureatami mogą się kontaktować w dowolny sposób - mail, telefon lub Messenger. Proponuję żebyś w kolejnych konkursach grała na kogoś innego, bo jeśli robią weryfikację przed rozdaniem nagród to jak znowu trafią na Ciebie to pewnie domyślasz się jak to się skończy emotka

No, niestety jest to jedyne wyjście. Bo tak właśnie podejrzewałam z mężem, ze chodzi o ciągłość wygrywania telefonu. Po weryfikacji "Aaaa...to znowu ta. Tym razem guzik dostanie". Straszne jest to, że regulamin chroni tylko jedną ze stron i, że ktoś się pod tym podpisał, bo uważał, że jest ok. I tak od lat robią co chcą. Nie znam żadnej takiej agencji. Żadna nigdy mnie nie oszukała a gram 7lat. Wyświetl w wątku >>

freyja88

#6783124 Napisano: 22.05.2021 10:29:07 w SZUKAM....
assal napisał(a):

freyja88: Pytałam wczoraj koleżanki, bo pamiętałam, że też miała podobną akcję z nimi. Gdzieś tam uderzała, dopytywała się nawet znajomego adwokata, ale nic nie wywalczyła. Nie było przyrzeczenia (czy jak to się fachowo nazywa) głównej nagrody, tylko ogólna informacja, że jest laureatem, nie brali skanu dokumentu a sam pesel, taką formę komunikacji i weryfikacji mieli w regulaminie itp.
Coraz więcej agencji się zabezpiecza przed sytuacjami z poinformowaniem zbyt dużej ilości osób właśnie ogólnikami: wygrałeś coś, nie wiadomo co  emotka  Chodzi o to, by potem nie było jak w Fantasii, gdzie dali główne po błędnej informacji dodatkowo kilkunastu osobom... kosztem późniejszej akcji i lepszego konkursu  emotka  Zaczęli dawać torby, plakaty czy kosmetyki w konkursach  emotka
Możesz walczyć, jak się uprzesz, nawet możesz coś wygrać (niektórym się udaje, jak się do sponsora uderzy, bo dla świętego spokoju...), ale tutaj jakiś podstaw prawnych nie masz. Argument, że zawsze z głównymi tak informują, jest słaby. Oni szybko udowodnią, że nie zawsze, tłumacząc, że kilka osób dodatkowych to rezerwa  emotka  

Ja wiem, że szanse na powodzenie w sprawie są nikłe. Ja nawet nie liczę, że wywalczę ten telefon. Już mam to gdzieś, ale nic mnie tak nie wkurza
jak takie krętactwo. Jak regulaminy, które zabezpieczają tylko
organizatora. To jest aż dziwne, że takie bagno jest akceptowane. Jak
to, że ŁŻĄ! Wszyscy dostali kartę na komunikatorze i do niej pin i tylko
JA! Taka WYRÓŻNIONA! Tylko do mnie między rozmowami laureatów iphone
(pytałam innych o godzinę) poinformowano o karcie i przekazano wszystko.
Pewnie muszę mieć gdzieś to zapisane? Może na żółtej karteczce?
Przecież jakbym pokazała komuś naszą rozmowę mailową to by pomyślał, że
odpisywał mi ktoś pod wpływem. Zero odniesienia do zadanego pytania. W
każdym mailu inna odpowiedź.
Napisałam parę "ciepłych" słów do Orange i Brainstorm. Nic nie wskóram, ok. Ale nie zarzucę sobie, że nic
nie zrobiłam w sprawie. Nikt nie chce być oszukiwany.

Jakby się ktoś uparł to mógłby sprawdzić bilingi i ustalać ile było wykonanych telefonów i w jakiej sprawie dzwoniono, ale to by trzeba było uderzać do Prokuratury. Oszustwo na 3tysie to też oszustwo Wyświetl w wątku >>
1 kreatia 0

freyja88

#6783068 Napisano: 21.05.2021 22:37:12 w Auchan
zubi napisał(a):

Skąd wziąć numer sklepu Auchan?

w regulaminie masz numery przyporzadkowane do konkretnego sklepu. Wyświetl w wątku >>
0 0

freyja88

#6783049 Napisano: 21.05.2021 21:05:58 w SZUKAM....
kreatia napisał(a):

freyja88 a wygrałaś u nich (tmobile lub orange) wcześniej jakąś dużą nagrodę, do której był potrzebny pesel po tej nieszczęsnej s8? 

Tak. Za każdym razem, gdy zgarniałam nagrodę w postaci telefonu chcieli ode mnie te same dane co wzięli teraz. Nigdy nie zdarzyło się, że do nagrody dodatkowej (głownie były to doladowania) ktoś wykonywał do mnie telefon.
Mało tego! Dziś już przeszli samych siebie! W odpowiedzi na moje ostrzeżenie, że zajmie się tym UOKiK napisali mi bezczelnie, że facet, który do mnie dzwonił poinformował mnie telefonicznie o wygranej karcie i PODAŁ JEJ NUMER ORAZ PIN.
Nie mam zamiaru tak tego zostawić. Mam dwóch świadków rozmowy. Będę pisać do Orange, UOKiK a jak trzeba pójdę dalej. Dostałam wiele wiadomosci na pw od osób oszukanych w poprzednich konkursach Blue Media. I choćbym poległa to chociaż mam nadzieję dam do myślenia Orange i może przemyśli głębiej i zmieni organizatora, bo to co robią to jest kpina. Wyświetl w wątku >>
0 0

freyja88

freyja88

#6782864 Napisano: 21.05.2021 10:03:10 w Informują
Informują z Konkurs "Wygraj Tefal Optigrill" Frisco

Rodzaj powiadomienia: mail
Dodatkowe informacje:
główna Wyświetl w wątku >>

freyja88

#6782700 Napisano: 20.05.2021 17:31:24 w SZUKAM....

freyja88 napisał(a):

freyja88 napisał(a):

SZUKAM POMOCY! O ile można coś z tym zrobić.
Szanowna agencja Blue Media, która organizowała w imieniu Orange konkurs "Doładuj się na wiosnę" dzwoniła do mnie w dniu 28.04 co wpisałam na forum. Pobrała ode mnie dane w postaci: Imienia, nazwiska, adres do wysyłki (tak powiedział facet z którym prowadzona była rozmowa) i PESEL! Po czym dostałam kartę do Media Expert na komunikatorze jak reszta.
Czy jest na forum ktoś od kogo również pobierali te dane a dostał tylko kartę?
Napisałam reklamację w której uwzględniłam powyższe. Najpierw z uporem maniaka wciąż gratulowali mi karty, ale gdy napisałam ,że zgłoszę sparwę do UOKiK napisali, że skierują sprawę do odpowiedniego działu w celu wyjaśnienia.
Po tygodniu (aż tyle czasu zajęło im kombinowanie jak mnie wyebać) dostałam taką odpowiedź:

Jak najbardziej kontakt był wykonany przez pracownika naszej firmy. Zgodnie z przekazaną informacją,  powinna Pani otrzymać numer karty wraz
z pinem. Proszę o sprawdzenie swojej skrzynki mailowej. 

Czaicie?

Co robić? Pisać do Orange, UOKiK?

Nic nie możesz zrobić, bo nie złamali żadnego punktu ze swojego regulaminu. Mają zapis, że będą się kontaktować albo telefonicznie albo przez Messengera i to do nich należy wybór sposobu kontaktu. Mają informacje o tym, że w czasie weryfikacji potencjalnych laureatów mogą poprosić o dane, w tym o numer PESEL. Nigdzie nie ma informacji, że kontakt telefoniczny oznacza wyższa nagrodę. Nigdzie też nie na info, że PESEL zbierają tylko do droższych nagród. Lipa, że zrobili Ci nadzieję, bo wiemy że jednak dzwonią zazwyczaj tylko do lepszych nagród, ale ja tu nie widzę pola manewru do dochodzenia się od nich czegokolwiek. 

A to, że mamy RODO i zbiera się tylko najpotrzebniejsze dane, których od innych laureatów kart nie zbierali to jest ok? Ja myślę, że jest to zwykłe oszustwo i chociaż spróbuję tego tak nie zostawić. Zobaczę jak się do sprawy odniesie UOKiK.

Podanie danych jest dobrowolne, tak jak i udział w konkursie. Wystsrczy, że udowodnią uzasadniony interes prawny do zbierania danych, jak choćby weryfikacja pełnoletniości czy weryfikacja czy rozmawiają z właścicielem numeru. Poza tym nie jestem pewna czy UOKiK zajmuje się w ogóle takimi rzeczami, ale możesz próbować szczęścia, chociaż sukcesu żadnego nie wróżę. 

Najgorsze jest to, ze to już moja druga taka akcja z nimi. 2 lata temu przypisali mi nagrodę niższej wartości, choć telefonicznie przyrzekali inną. (Pamiętam, ze były to Samsungi S8 a później na liście każdy się widział przy dużo tańszym modelu). Tylko wtedy było nas tu dużo, roszczeń było sporo. Ostatecznie przyrzeczone S8 zostały nam wysłane a tu jestem sama... Wyświetl w wątku >>
1 kreatia 0

freyja88

#6782697 Napisano: 20.05.2021 17:24:03 w SZUKAM....

freyja88 napisał(a):

SZUKAM POMOCY! O ile można coś z tym zrobić.
Szanowna agencja Blue Media, która organizowała w imieniu Orange konkurs "Doładuj się na wiosnę" dzwoniła do mnie w dniu 28.04 co wpisałam na forum. Pobrała ode mnie dane w postaci: Imienia, nazwiska, adres do wysyłki (tak powiedział facet z którym prowadzona była rozmowa) i PESEL! Po czym dostałam kartę do Media Expert na komunikatorze jak reszta.
Czy jest na forum ktoś od kogo również pobierali te dane a dostał tylko kartę?
Napisałam reklamację w której uwzględniłam powyższe. Najpierw z uporem maniaka wciąż gratulowali mi karty, ale gdy napisałam ,że zgłoszę sparwę do UOKiK napisali, że skierują sprawę do odpowiedniego działu w celu wyjaśnienia.
Po tygodniu (aż tyle czasu zajęło im kombinowanie jak mnie wyebać) dostałam taką odpowiedź:

Jak najbardziej kontakt był wykonany przez pracownika naszej firmy. Zgodnie z przekazaną informacją,  powinna Pani otrzymać numer karty wraz
z pinem. Proszę o sprawdzenie swojej skrzynki mailowej. 

Czaicie?

Co robić? Pisać do Orange, UOKiK?

Nic nie możesz zrobić, bo nie złamali żadnego punktu ze swojego regulaminu. Mają zapis, że będą się kontaktować albo telefonicznie albo przez Messengera i to do nich należy wybór sposobu kontaktu. Mają informacje o tym, że w czasie weryfikacji potencjalnych laureatów mogą poprosić o dane, w tym o numer PESEL. Nigdzie nie ma informacji, że kontakt telefoniczny oznacza wyższa nagrodę. Nigdzie też nie na info, że PESEL zbierają tylko do droższych nagród. Lipa, że zrobili Ci nadzieję, bo wiemy że jednak dzwonią zazwyczaj tylko do lepszych nagród, ale ja tu nie widzę pola manewru do dochodzenia się od nich czegokolwiek. 

A to, że mamy RODO i zbiera się tylko najpotrzebniejsze dane, których od innych laureatów kart nie zbierali to jest ok? Ja myślę, że jest to zwykłe oszustwo i chociaż spróbuję tego tak nie zostawić. Zobaczę jak się do sprawy odniesie UOKiK. Wyświetl w wątku >>
0 0

freyja88

#6782416 Napisano: 19.05.2021 15:46:53 w Czy informują/ informowali?
mandarynka16 napisał(a):

donia7 napisał(a):

mrmax napisał(a):

Odkyj smak wakacji, informowali juz za I etap?

Też mnie to ciekawi emotka  mało nagród, więc możliwe emotka

Był wpis w mdw, ze informowali w piątek 

Tak, informowali w piątek emotka Wyświetl w wątku >>

freyja88

#6782391 Napisano: 19.05.2021 14:43:43 w Smolar
iwona0103 napisał(a):

joasiunia napisał(a):

freyja88 napisał(a):

Ktoś już może sprawdzał swoje zgłoszenia dzisiaj w Sensodyne Auchan?

A jakże, z 50 razy, ale wciąż nic...  emotka

Ja też  emotka

Dobrze wiedzieć, ze ktoś czuwa emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

freyja88

#6782385 Napisano: 19.05.2021 14:31:20 w Smolar
Ktoś już może sprawdzał swoje zgłoszenia dzisiaj w Sensodyne Auchan? Wyświetl w wątku >>
0 0

freyja88

#6782187 Napisano: 18.05.2021 18:09:27 w Wkurza mnie...
superloser napisał(a):

freyja88 napisał(a):

Co to znaczy mieć mieszane uczucia?
To znaczy wygrać w Monster lodówkę i 2 pary słuchawek, przejść negatywną weryfikację z powodu przeczytania regulaminu niedokładnie i zakupić na konkurs napoje nie w tym sklepie co trzeba.
Ale cieszyć się ogromnie, że była z tego rezerwa i trafiła na forum. emotka

Moze Pionas powinien dodac w formularzu okno  emotka
ZAKUP
- dowolna siec/sklep
- wybrana siec/sklep

I to jest myśl. Specjalnie dla takich "sierot" jak Ja emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

freyja88

#6782174 Napisano: 18.05.2021 17:22:48 w Smolar
ivanotta napisał(a):

freyja88 napisał(a):

No i co? Podpięte te wyniki w urodzinach Auchan? Jest tu jakiś śmiałek co się pochwali, bo nie boi się fali pw? emotka

ja mam łamany paragon i nie wiem czy nie wygrałam, czy źle wpisuje numer emotka . Obstawiam pierwszą opcję ..

Może jeszcze nie podpięte? Tak szybkie wyniki u Smolara zdarzają się niemal wcale Wyświetl w wątku >>

freyja88

#6782141 Napisano: 18.05.2021 15:31:26 w Smolar
No i co? Podpięte te wyniki w urodzinach Auchan? Jest tu jakiś śmiałek co się pochwali, bo nie boi się fali pw? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

freyja88

#6782140 Napisano: 18.05.2021 15:21:12 w Wkurza mnie...
Co to znaczy mieć mieszane uczucia?
To znaczy wygrać w Monster lodówkę i 2 pary słuchawek, przejść negatywną weryfikację z powodu przeczytania regulaminu niedokładnie i zakupić na konkurs napoje nie w tym sklepie co trzeba.
Ale cieszyć się ogromnie, że była z tego rezerwa i trafiła na forum. emotka

Nie wszystkie agencje są tak "łaskawe" emotka

Ale w ogóle nie to mnie wkurza a to, że ciągle leje, Ja ciągle ziewam, ciągle nic mi się nie chce i to, że wczoraj po mojej córce przespacerowały się dwa kleszcze emotka

Ja nie wiem...Jak byłam nastolatką to w wakacje i z 3 razy w tygodniu robiliśmy ognisko w lesie i nikt kleszcza nie przyniósł. Teraz w środku miasta zejdziesz trochę z chodnika i już spacerniak sobie urządzają po Tobie... Wyświetl w wątku >>

freyja88

#6781366 Napisano: 14.05.2021 13:12:18 w Dziś cieszę się z.....
aurorcia napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

edzia21 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

wraithbeauty napisał(a):

A ja się cieszę bo za tydzień dostanę pierwsza dawkę Pfizera emotka

a ja już po pierwszej dawce. niewiem czemu ludzie się tak bronią przed tą szczepionką?

zapewne dlatego, że to nie jest klasyczna "szczepionka" (Pfizer, Moderna) jak ją większość nazywa tylko terapia genowa emotka  i niektórzy boją się, co się stanie z ich organizmem za kilka lat - taka wersja "odpowiedzi" najczęściej się powtarza.

tak ponoć grozi to bezpłodnością i już kobiety w moim otoczeniu rezygnują 

Zachęciłaś mnie emotka  miałam wątpliwości, ale jak dla mnie to argument "za" i jednak w najbliższy czwartek pojadę emotka  A tak poważnie to mam wątpliwości, ale ewentualny wjazd poza  granice kraju sprawia, że zaryzykuję emotka .

Ja mam Johnson&Johnson na 20go i tak się zastanawiam czy nie pisać już testamentu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

freyja88

#6781303 Napisano: 14.05.2021 09:43:40 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ktosiek1 napisał(a):

gryszelm napisał(a):

joan napisał(a):

radosna napisał(a):

Jakbym siebie czytała. Potrafiłam wygrać w konkursach, w których była tylko 1 nagroda, ale nie potrafię czasem wygrać tam, gdzie jest 100, 200 a nawet 500 nagród (tak, był taki jeden konkurs Helleny - do dzisiaj nie mogę na nią patrzeć  emotka  ).

To chyba jakaś złota reguła, bo kiedyś nie wygrałam w konkursie Smolara, gdzie do zgarnięcia było kilka tysięcy zestawów produktów (bodajże 8.000 sztuk)  emotka

Też tak myślę. Ja nie wygrałam w tym tygodniu vouchera na 2 koktajle od Johnniego Walkera, a jest ich 2500 na tydzień i byłam pewna, że każdy dostanie... ale widać każdy, a nie ja. Z drugiej strony to nie sądziłam, że tyle osób w naszym kraju pije tego Jasia Wędrowniczka i że tam takie tysiące zgłoszeń idą... Dobrze, że chociaż Karlsbad docenił w tym tygodniu i Zottarella, bo by mnie te vouchery załamały...

może odłożyli Twoje zgłoszenie do lepszej nagrody emotka  ja tak miałam w Casillero del Diablo. Nie wygrałam nagrody tygodniowej, dopiero na jedną z głównych się załapałam ;) 

W Casillero było coś ostro "pociulane". W tym samym tygodniu wygrałam notes, oraz plecak. Plecak nie był dość dobry żeby dostać jedną z głównych nagród a notes i owszem, choć w tygodniu gorszy był od plecaka. Losowanko jak nic. Wyświetl w wątku >>

freyja88

#6781122 Napisano: 13.05.2021 15:19:58 w Wkurza mnie...
superloser napisał(a):

FBbeata7 napisał(a):

wraithbeauty napisał(a):

A ja wchodzę na maila a tam mail od VISA a w nim!!!!! Informacja ze 2 losowania za nami xd po co mi to wysyłają myślałem ze coś wygrałem 

Też mnie wkurzają takie informacje. Nie lubię nawet jak piszą,że konkurs rozstrzygnięty , ale nic nie wygrałam. Dobra, poinformujcie mnie jak wygrałam, ale jak nie, to po co te maile słać i skrzynkę zaśmiecać.

By ludzie nie slali zapytan "kiedy wyniki"... jesli nie publikuja list, to wiesz, ze nagrody rozdane  emotka

Ja do dziś pamiętam jak w konkursie, który był organizowany w C4 przysyłali po zakończeniu do uczestników maile o tytule: NAGRODA GŁÓWNA- TOYOTA AYGO!
a w treści, że bardzo nam przykro, ale...

Do dziś mam to im za złe. Uważam, że maile z info, że nie wygrałeś nie powinny być w ogóle wysyłane. Wyświetl w wątku >>

freyja88

#6780519 Napisano: 11.05.2021 16:37:55 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Agnes napisał(a):

czy ktoś w ogóle wygrał w Lubisiach w tym aktualnym konkursie bramkowym?
dziwne bo nie widzialam zadnego wpisu a

Ja wygrałam w pierwszym dniu drugim zgłoszeniem, ale na tym koniec.
Wpis jakis też mi się gdzieś przewinął  z 8.05 Wyświetl w wątku >>
0 0