Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika taalvikki

taalvikki

#6519902 Napisano: 17.08.2018 21:18:30 w poznajmy się BLIŻEJ
pola731-1 napisał(a):

Hej emotka
aaaależ mnie tu długo nie było - ładnych parę lat - a kiedyś nie wyobrażałam sobie dnia bez porannej kawy i e-konkursów.

Teraz pola731-1   kiedyś pola731 (nie mogłam się zalogować na stare konto) - witam wszystkich raz jeszcze

haha, a ja sobie nie wyobrażam, jak można zrezygnować z porannej kawy i e - konkursów! tak, czy tak, cześć! emotka

a ja, korzystając z okazji, wspominam sierpień sprzed sześciu lat, kiedy to wiele zmieniło się w moim życiu i kiedy to zaczęłam bycie konkursowiczką. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6519814 Napisano: 17.08.2018 13:56:58 w SZUKAM....
szukam informacji o karcie Up Bonus, która wczoraj przyszła - zdaje się, że jako rekompensata za karnety na odwołany Czad Festiwal. ktoś wie, co to, jak to działa i czemu saldo to zero złotych? bo ja pierwszy raz mam z taką kartą do czynienia.  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6519529 Napisano: 16.08.2018 15:37:06 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
paula9891 napisał(a):

andzi18 napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

no ok ale z tego co kojarzę nie szukamy paragonów na konkurs zakończony dobrze myślę?

To jakaś niepisana zasada? Pytam się serio, nigdy nie sprzedawałem, ani nie kupowałem paragonów, itp.

Kiedys mozna bylo kupowac, ale wiecznie byla afera, ze to niesprawiedliwe itd.
Dlatego obecnie to zasada tego forum emotka

ja tylko nadmienię, że kupowanie paragonów na trwające konkursy też jest - według mnie - niesprawiedliwe. i nadal twierdzę, że albo pozwalamy na handel albo go zakazujemy w ogóle. tak być powinno.  Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6519497 Napisano: 16.08.2018 13:52:59 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
belca napisał(a):

taalvikki napisał(a):

jakaś karta openbenefit Up Bonus od Fortis. co to jest? emotka

https://www.monsterpromocja.pl/ może to z tego?:)

zapewne tak, dzięki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6519472 Napisano: 16.08.2018 12:51:06 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
jakaś karta openbenefit Up Bonus od Fortis. co to jest? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6519356 Napisano: 16.08.2018 00:29:03 w Wkurza mnie...
cudaczek121 napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

bruce napisał(a):

Jak mnie ciężko wpienia to, co się dzieje ostatnio nad polskim morzem... Ewakuacja setek ludzi, bo nagle znaleziono niewypały z... czasów II wojny światowej emotka , standard - mnóstwo utonięć i brak rozwagi oraz zdrowego rozsądku podczas kąpieli, teraz znowu te dzieci z Darłówka oraz ich matka, opiekująca się jeszcze czwartym, dwuletnim... Masakra i koszmar po prostu...  emotka emotka

właśnie czytam że dwójki nie odnaleziono A 14 letni niestety umarł. współczuję tej kobiecie . wkurzaja takie informacje gdy człowiek jest bezsilny

Czytałam gdzieś,że ta matka poszła z najmłodszym dzieckiem do toalety.W tym czasie powinna nakazać pozostałym dzieciom, aby nie wchodziły do wody.Mam 8 letniego siostrzeńca i gdy on przebywa w morzu/jeziorze, zawsze ktoś dorosły z rodziny wchodzi z nim do wody, by w razie gdyby się zachłysnął czy topił, natychmiast zareagować.Ale to trzeba mieć oczy dookoła głowy, czasem nie upilnujesz.Bardzo współczuję tej pani.

a ja jakoś nie współczuję. najłatwiej zrobić sobie liczną gromadkę dzieci, nie mając możliwości, by zapewnić im opiekę. to raz. nie wspominam już o tym, że to nie były jakieś małe dzieciątka, tylko osoby w takim wieku, w którym tylko niedouczony ktoś wbiega do wody, gdy są bardzo złe warunki. przeraża mnie więc i wkurza fakt, że dzieci mają ludzie, którzy nie tylko nie potrafią ich otoczyć opieką, ale nawet nie potrafią przekazać im podstawowych zasad bezpieczeństwa. mówię to jako osoba uwielbiająca pływać od dziecka (w morzu kąpałam się mając dużo mniej niż 14 lat), ale osoba, którą rodzice nauczyli, kiedy się wchodzi w morze, a kiedy nie. a poza tym mieli mnie na widoku (och, może dlatego, że nie mieli jeszcze całej chmary rodzeństwa, bo patrzą na życie realnie i odpowiedzialnie). 

bo, gdy masz jedno dziecko, a nie czworo, czy pięcioro, wcale nie musisz mieć oczu dookoła głowy. zwłaszcza, gdy to jedno mądrze wychowujesz.  Wyświetl w wątku >>

taalvikki

#6519355 Napisano: 16.08.2018 00:12:01 w Dziś cieszę się z.....
dwaburekoty napisał(a):

Wczoraj wyjechała od nas kuzynka mojego męża. Ale wbrew temu co wcześniej pisałam na temat jej niezaradności życiowej, to wcale nie jest powód radości. Jest nim natomiast to, że pod olbrzymim wpływem mojego męża i trochę polskiej mentalności (tak, tak, harujemy jak mrówki i wcale nie jesteśmy takim beznadziejnym narodem, jak często się przedstawiamy - a przynajmniej są narody z mentalnością dużo trudniejszą niż nasza) dziewczę się ogarnęło! Nauczyła się gotować ryż i makaron (!), a na koniec nawet zrobiła nawet sałatkę. Zaczęła wychodzić z inicjatywą np. taką, że ja rano wstawię pranie, a ona wywiesi je w czasie mojej nieobecności (wow!). W dodatku moje 21 miesięczne dziecko umie liczyć do 5 (co prawda w języku mojego męża a nie po polsku emotka , ale zawsze). Dodatkowo stwierdziła, że u niej w kraju nawet jeśli skończyłaby ten swój uniwerek ze złotym medalem, to nic ją dobrego nie spotka, więc pojechała do domu z nastawieniem, że w pół roku ma ogarnąć polski i zrobić prawo jazdy i jeśli mój mąż się zgodzi, to chciałaby znaleźć pracę i u nas zamieszkać póki nie będzie ją stać na wynajem pokoju. Mój mąż trochę jej prał mózg każdego dnia, ale jak widać poskutkowało.

nie znam tematu, ale, litości, czy naprawdę trzeba tak jednoznacznie obgadywać i oceniać ludzi na forum konkursowym? czy to nie jest trochę słabe? 

ps. harowanie jak mrówki za małą kasę nie jest, dla mnie, żadnym powodem do dumy ani nie jest żadną zaradnościa. a umiejętność robienia sałatek jeszcze nie jest u nas obowiązkowa.  Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6519354 Napisano: 16.08.2018 00:08:28 w Dziś cieszę się z.....
superloser napisał(a):

taalvikki napisał(a):

justfine napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

justfine napisał(a):

cudaczek121

Dzięki za wyczerpującą relację! Myślę, że Twoje zadanie było dosyć ambitne, biorąc pod uwagę to, że byłaś "tylko" statystką. My mamy wystąpić z mężem w serialu historycznym "Stulecie Winnych" w pobliskim skansenie. Mnie przypadnie przemarsz w procesji razem z innymi kobietami, a mąż ma być jednym z poborowych z 1917r. Zobaczymy, jak to się będzie różniło od typowego serialu obyczajowego, o którym pisałaś.

Stulecie winnych to zdaje się,że w Wawie kręcą, bo moja koleżanka jest właścicielką agencji statystów w stolicy i często udostępnia na fb zapotrzebowanie na statystów do tego serialu.

My akurat byliśmy w skansenie w Sierpcu. Zgodnie z zapowiedzią zostaliśmy przebrani za chłopskie małżeństwo emotka Razem z innymi chłopami słuchaliśmy odezwy carskiego oficera przed wioskową karczmą, a potem robiliśmy tło do różnych scenek rozgrywających się w majątku. Doświadczenie było pozytywne, mimo niewielkiej stawki (70 zł) i długich godzin (byliśmy tam o 9, a skończyliśmy o 19). Film będą tam kręcić jeszcze jakiś tydzień, ale nie mamy z kim zostawić dzieci, więc dla nas była to jednorazowa przygoda. Niemniej polecam filmy historyczne emotka  

wiesz, jednorazowo to może być zabawa, ale, litości, gdy widzę ludzi, którzy odwalają sporą pracę za taką kwotę, to myślę o tych - bo tacy są - którzy z tego głównie żyją. i przez osoby, które sobie idą ot tak, dla jaj, godząc się na głodowe pensje, potem stawki są, jakie są.

ja pamiętam czasy, kiedy z zwykłe pałętanie się po planie w byle koszulce było 120 złotych, a teraz, z tego, co czytam, za 70 PLN każą się już przebierać. dla mnie to farsa i kpina, a nie przygoda. z powodu takich stawek parę lat temu zrezygnowałam z tej "zabawy" (hehe, a to ci zabawa, sterczeć od rana na planie i czekać do wieczora, aż ktoś cię zechce do sceny), ale ludzie tam chodzą, bo chcą zarobić. weźcie to pod uwagę, zanim kolejny raz pójdziecie się pobawić za 10 złotych. proszę. 

i nie, nie polecam filmów, w trakcie kręcenia których "gwiazdom" płaci się miliony, a epizodystom daje się ochłap. bo to ciężka praca dla jednych i dla drugich. a bez epizodystów i statystów wielu filmów w ogóle by nie było. szkoda, że producenci tego nie dostrzegają.

-------------------------------------------------------------------
a ja dziś cieszę się z tego, że jestem z kimś bardzo fajnym i wiem, że tak już będzie. i z tego, że nawet chrapanie brzmi idealnie. 

Ty tak na poważnie? Przecież tam nie musisz mieć ani matury ani żadnych przygotowań zawodowych.
I kto w Polsce dostaje miliony  emotka   ??? Kto to taki cenny?
Filmy generalnie są słabe. W kinie trwają chwilę. Doceniane są jedynie na arenie międzynarodowej, tak jak kiedyś pani od wyspiewanej nie-Ewy i sama Miss  Ewa...-politycznie.

Pogadaj z pracownikami Empiku jak to filmy się sprzedają. A te kody na Showmax, wciskane w konkursach albo loteriach, to nic innego jak własna reklama do której Showmax dokłada. Czy uważasz, że Lay's zapłacił "nagroda gwarantowana", czy raczej Frito jeszcze zarobiło?

Nie możesz oczekiwać wysokich stawek za, cyt. "pałętanie się po planie", skoro ludzie oglądają Netflix i zachodnie produkcje z dubingiem. A polskie to tylko Pitbulle znają.

tak, ja tak na poważnie. bo jakoś byle "gwiazdki" cichopki swoje dostają, a wielkim aktorstwem nie grzeszą. poza tym, ja stwierdzam fakt. kiedyś dawano więcej, ale dzięki takim osobom, jak takie, które nie cenią swojego czasu i wysiłku (nie wiem, czy statystowałeś kiedyś, ale to nie jest zwykłe pałętanie, a nawet jak jest, to uwierz, że to bywa bardziej męczące niż konkretna praca - tak, czy tak, bez statystów żadnego filmu by się nie zrobiło, więc praca jest WAŻNA), robiąc za pół darmo stawki stają się takie, jakie się stają. i niech nikt mi nie mówi, że producenci, sponsorzy czy np jakieś playe kręcące reklamy nie mają na to kasy, no proszę... 

i nie, nie chodzi mi o zarabianie milionów, ale o godne stawki, trochę wyższe niż piątak za godzinę - czy to w słońcu, czy w deszczu, czy oczekiwaniu na to, aż jakaś pseudo gwiazda dopije kawusię. tyle. ale dobra, chcecie robić za darmo, to róbcie, ale beze mnie, ja to zawsze krytykować będę, bo nie lubię, gdy nie szanuje się ludzi. a jeszcze bardziej nie lubię, gdy ludzie sami siebie nie szanują. 

-------------------------

dziś cieszę się z fajnej wycieczki na wygranym niegdyś skuterze. w sumie niewiele zrobiłam, by go wygrać, powinni mi więc dać zabawkowy, nieprawdaż? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6519203 Napisano: 15.08.2018 00:57:40 w Wkurza mnie...
jola29k napisał(a):

Wkurza mnie zdradziecka  świnia mąż , zastanawiam się czy ze względu na dzieci  mam męczyc się z tym kur.... . Nie wiem co mam robić , najchętniej wyszłabym z domu i już nie wróciła .

a mnie wkurza, że czytam takie rzeczy. partnerów bowiem sami sobie wybieramy. zwłaszcza, gdy mamy z nimi dzieci. i nie, proszę mi nie pisać, że partner, za pomocą magicznej różdżki, zmienił się po ślubie. bo zwątpię.  Wyświetl w wątku >>
0 1 banbaryla

taalvikki

#6519202 Napisano: 15.08.2018 00:54:06 w Wkurza mnie...
edzia21 napisał(a):

androm napisał(a):

edzia21 napisał(a):

Wkurzają mnie "wymagania" wrocławskiego schroniska...
chciałam podwieźć karmy z ActivePet z Biedry, a tu na stronie opis, że "życzą sobie karmy z średniej półki, bo dyskontowych ich podopieczni nie jedzą" zajebongo  emotka

ale to dobrze, że dbają o ich zdrowie

z jednej strony tak, zgadzam się emotka  ale z drugiej...co zrobić z taką karmą, skoro nawet schronisko jej nie chce?  emotka  
Taka byłam dumna z tego konkursu, że można wziąć udział + pomóc psiakom, a tu taki kubeł zimnej wody na głowę.

super dbanie o zdrowie - głodówka. no jaja. przerażają mnie pewne praktyki wielkich dietetyków, którzy myślą, że żarcie musi być tylko z górnej półki albo wcale. no ok, niech zwierzaki umierają z głodu, bo nie ma gurmetów tylko inne, sklepowe. Wyświetl w wątku >>
1 edzia21 0

taalvikki

#6517958 Napisano: 09.08.2018 23:35:00 w Dziś cieszę się z.....
justfine napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

justfine napisał(a):

cudaczek121

Dzięki za wyczerpującą relację! Myślę, że Twoje zadanie było dosyć ambitne, biorąc pod uwagę to, że byłaś "tylko" statystką. My mamy wystąpić z mężem w serialu historycznym "Stulecie Winnych" w pobliskim skansenie. Mnie przypadnie przemarsz w procesji razem z innymi kobietami, a mąż ma być jednym z poborowych z 1917r. Zobaczymy, jak to się będzie różniło od typowego serialu obyczajowego, o którym pisałaś.

Stulecie winnych to zdaje się,że w Wawie kręcą, bo moja koleżanka jest właścicielką agencji statystów w stolicy i często udostępnia na fb zapotrzebowanie na statystów do tego serialu.

My akurat byliśmy w skansenie w Sierpcu. Zgodnie z zapowiedzią zostaliśmy przebrani za chłopskie małżeństwo emotka Razem z innymi chłopami słuchaliśmy odezwy carskiego oficera przed wioskową karczmą, a potem robiliśmy tło do różnych scenek rozgrywających się w majątku. Doświadczenie było pozytywne, mimo niewielkiej stawki (70 zł) i długich godzin (byliśmy tam o 9, a skończyliśmy o 19). Film będą tam kręcić jeszcze jakiś tydzień, ale nie mamy z kim zostawić dzieci, więc dla nas była to jednorazowa przygoda. Niemniej polecam filmy historyczne emotka  

wiesz, jednorazowo to może być zabawa, ale, litości, gdy widzę ludzi, którzy odwalają sporą pracę za taką kwotę, to myślę o tych - bo tacy są - którzy z tego głównie żyją. i przez osoby, które sobie idą ot tak, dla jaj, godząc się na głodowe pensje, potem stawki są, jakie są.

ja pamiętam czasy, kiedy z zwykłe pałętanie się po planie w byle koszulce było 120 złotych, a teraz, z tego, co czytam, za 70 PLN każą się już przebierać. dla mnie to farsa i kpina, a nie przygoda. z powodu takich stawek parę lat temu zrezygnowałam z tej "zabawy" (hehe, a to ci zabawa, sterczeć od rana na planie i czekać do wieczora, aż ktoś cię zechce do sceny), ale ludzie tam chodzą, bo chcą zarobić. weźcie to pod uwagę, zanim kolejny raz pójdziecie się pobawić za 10 złotych. proszę. 

i nie, nie polecam filmów, w trakcie kręcenia których "gwiazdom" płaci się miliony, a epizodystom daje się ochłap. bo to ciężka praca dla jednych i dla drugich. a bez epizodystów i statystów wielu filmów w ogóle by nie było. szkoda, że producenci tego nie dostrzegają.

-------------------------------------------------------------------
a ja dziś cieszę się z tego, że jestem z kimś bardzo fajnym i wiem, że tak już będzie. i z tego, że nawet chrapanie brzmi idealnie.  Wyświetl w wątku >>
2 size, cb656 0

taalvikki

#6517957 Napisano: 09.08.2018 23:26:43 w Wkurza mnie...
cb656 napisał(a):

domel napisał(a):

ola120 napisał(a):

Wkurza mnie konkurs Red bulla z biedronki

mnie też dawno nie wkurzył żaden konkurs tak jak ten

Zaczynam żałować, że dodałem go do bazy emotka   emotka Znowu będzie szum i dym, że "cebe tylko wkurza ludzi" emotka   emotka i jeszcze psia emotka karniaka dostanę za recydywę emotka albo i bana... emotka

wkurza mnie....ekhm... po przeczytaniu tego wpisu już nic mnie nie wkurza - wygrałeś internety emotka Wyświetl w wątku >>

taalvikki

#6517653 Napisano: 08.08.2018 20:45:25 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
agakaz2 napisał(a):

taalvikki napisał(a):

alaalicja napisał(a):

Gratulujemy! Do Twojego zgłoszenia została przypisana nagroda w postaci vouchera na wyjazd do Centrum kosmicznego Expo Space Noordwijk w loterii „Odkrywcy kosmosu”

LUBISIE

Dopiero dziś się chwalę, kiedy już wszystko potwierdzone  emotka

wycieczka rodzinna za 17 tys. i 2 tys kieszonkowego, mąż trafił..

Ekscytacja  miesza się z obawą..tyle kasy na 3 dni? Zna ktoś biuro Eskapada? To pierwsza tego typu wygrana a my prości ludzie  emotka

no super, ale to chyba nie ten wątek..

pyta o biuro to gdzie ma dodać? W MDW też już była informacja emotka

no jak dla mnie to w temacie SZUKAM (informacji o biurze). ale co ja tam wiem. Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6517648 Napisano: 08.08.2018 20:32:09 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
alaalicja napisał(a):

Gratulujemy! Do Twojego zgłoszenia została przypisana nagroda w postaci vouchera na wyjazd do Centrum kosmicznego Expo Space Noordwijk w loterii „Odkrywcy kosmosu”

LUBISIE

Dopiero dziś się chwalę, kiedy już wszystko potwierdzone  emotka

wycieczka rodzinna za 17 tys. i 2 tys kieszonkowego, mąż trafił..

Ekscytacja  miesza się z obawą..tyle kasy na 3 dni? Zna ktoś biuro Eskapada? To pierwsza tego typu wygrana a my prości ludzie  emotka

no super, ale to chyba nie ten wątek.. Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6516940 Napisano: 07.08.2018 00:14:42 w SZUKAM....
szukam regulaminu z konkursu Kaufland Selenka (selenka kaufland). ostał się może komuś gdzieś zapisany? bo nijak nie mogę znaleźć. Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6516162 Napisano: 04.08.2018 00:22:47 w Dziś cieszę się z.....
dziś cieszę się z tego, że na osiedlu widziałam rozmaite kocie "bazy" wyposażone w miski z żarciem i wodą dla kotów. i z tego, że sama też trochę tam dołożyłam, ku uciesze wolnożyjących. emotka Wyświetl w wątku >>

taalvikki

#6515833 Napisano: 02.08.2018 22:22:28 w WC - rozmowy o wszystkim
calliope napisał(a):

dorothy napisał(a):

jak mogę zablokować osobę?

Jeśli nie chcesz aby ta osoba mogła pisać do Ciebie na PW to klikasz w jej profil, a potem na ten środkowy zielony prostokąt Zablokuj. Jak nie chcesz czytać jej postów na forum to chyba tak się nie da zrobić, a szkoda.

a według mnie nie szkoda. dla mnie to dziecinada: "nie chcę czytać czyichś postów". nie chcesz czytać zdania innych, to nie siedź na forach dyskusyjnychemotka Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6515777 Napisano: 02.08.2018 17:09:50 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
magie1982 napisał(a):

taalvikki napisał(a):

magie1982 napisał(a):

Ciekawe czy jak Was za tydzień wybiorą, też będziecie tak krytykować i obstawiać losowanie!

tak emotka  
na miejscu jury i tak wolałabym być krytykowana za losowanie niż tak dziwaczny gust 

Dobra, zobaczymy

zobaczyliśmy w pierwszym etapie. ustrzeliłam rower - uważam, że moje hasło było wtedy przynajmniej HASŁEM, ale skoro stało wśród rymowanek, to... uj wie, kto to wybierał. z resztą, pisałam o tym w dyskusjach o wynikach konkursów. tam obstawiałam mieszaną komisję, złożoną z jakiejś osoby, która o hasłach ma pojęcie i z osób, które wolą częstochowę. ale i losowanie wchodziło w grę, bo sama wtedy mówiłam, że drugi raz już tak pewnie nie pofarcę.

odnośnie zaś innych wpisów w tym temacie:

- teksty w stylu: "każdy lubi, co lubi i o tym się nie dyskutuje" są słabym zakończeniem dyskusji, świadczącym o braku argumentów. wyobraźmy sobie bowiem konkurs literacki na opowiadania, w którym wygrywa poemat trzynastozgłoskowcem - a potem tłumaczenia, że może tak być, "boć to przecież zabawa, to se piszemy, co chcemy, najlepiej częstochowskie, żałosne rymowanki". niby hasło też czasami może być rymowane, ale, litości... nie trzeba być wielkim językoznawcą i socjologiem, by dostrzec, że dobre hasła, to hasła krótkie, chwytliwe, wpadające w ucho i pamięć, a nie nieskładne poematy.

- pisanie, że nad dwoma słowami nie trzeba się zastanawiać, to też jakiś absurd. nie sztuką jest wszystko opisać, rozpisać się, polać wodę - sztuką jest tak temat skondensować, by w dwóch słowach ująć najbardziej znaczącą treść. i tyle. 

- i proszę mi nie pisać znów, że to zabawa, a nie konkurs na kopirajtów. jeżeli ktoś chce zrobić taką wolną zabawę, niech napisze w poleceniu: napisz cokolwiek o naszym produkcie. i wtedy się nie przyczepię. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6515610 Napisano: 02.08.2018 11:37:44 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
magie1982 napisał(a):

Ciekawe czy jak Was za tydzień wybiorą, też będziecie tak krytykować i obstawiać losowanie!

tak emotka  
na miejscu jury i tak wolałabym być krytykowana za losowanie niż tak dziwaczny gust  Wyświetl w wątku >>
1 bocin 0

taalvikki

#6515301 Napisano: 01.08.2018 13:52:21 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
xpac napisał(a):

bocin napisał(a):

Bardzo dziękuję osobom, które krytykują konkurs z Maluchami. Dzięki Wam mam większą szansę na wygraną. emotka  
Ja chłop prawie 90kg spokojnie się w niego zmieszczę i będę nim śmigał po polu kolegi. emotka  

o to to to emotka i ja drugim emotka

to trzeciego ja poproszę, choć w sumie do tego pierwszego też się pewnie zmieszczę z 90 - kilowym panem. i nawet z Lechami! ^^ Wyświetl w wątku >>
0 0