Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
taalvikki
Postów 1165
Data rejestracji 31.08.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane
haha, a ja sobie nie wyobrażam, jak można zrezygnować z porannej kawy i e - konkursów! tak, czy tak, cześć!
a ja, korzystając z okazji, wspominam sierpień sprzed sześciu lat, kiedy to wiele zmieniło się w moim życiu i kiedy to zaczęłam bycie konkursowiczką. Wyświetl w wątku >>
we must suffer to free our pain
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja tylko nadmienię, że kupowanie paragonów na trwające konkursy też jest - według mnie - niesprawiedliwe. i nadal twierdzę, że albo pozwalamy na handel albo go zakazujemy w ogóle. tak być powinno. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zapewne tak, dzięki Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a ja jakoś nie współczuję. najłatwiej zrobić sobie liczną gromadkę dzieci, nie mając możliwości, by zapewnić im opiekę. to raz. nie wspominam już o tym, że to nie były jakieś małe dzieciątka, tylko osoby w takim wieku, w którym tylko niedouczony ktoś wbiega do wody, gdy są bardzo złe warunki. przeraża mnie więc i wkurza fakt, że dzieci mają ludzie, którzy nie tylko nie potrafią ich otoczyć opieką, ale nawet nie potrafią przekazać im podstawowych zasad bezpieczeństwa. mówię to jako osoba uwielbiająca pływać od dziecka (w morzu kąpałam się mając dużo mniej niż 14 lat), ale osoba, którą rodzice nauczyli, kiedy się wchodzi w morze, a kiedy nie. a poza tym mieli mnie na widoku (och, może dlatego, że nie mieli jeszcze całej chmary rodzeństwa, bo patrzą na życie realnie i odpowiedzialnie).
bo, gdy masz jedno dziecko, a nie czworo, czy pięcioro, wcale nie musisz mieć oczu dookoła głowy. zwłaszcza, gdy to jedno mądrze wychowujesz. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nie znam tematu, ale, litości, czy naprawdę trzeba tak jednoznacznie obgadywać i oceniać ludzi na forum konkursowym? czy to nie jest trochę słabe?
ps. harowanie jak mrówki za małą kasę nie jest, dla mnie, żadnym powodem do dumy ani nie jest żadną zaradnościa. a umiejętność robienia sałatek jeszcze nie jest u nas obowiązkowa. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tak, ja tak na poważnie. bo jakoś byle "gwiazdki" cichopki swoje dostają, a wielkim aktorstwem nie grzeszą. poza tym, ja stwierdzam fakt. kiedyś dawano więcej, ale dzięki takim osobom, jak takie, które nie cenią swojego czasu i wysiłku (nie wiem, czy statystowałeś kiedyś, ale to nie jest zwykłe pałętanie, a nawet jak jest, to uwierz, że to bywa bardziej męczące niż konkretna praca - tak, czy tak, bez statystów żadnego filmu by się nie zrobiło, więc praca jest WAŻNA), robiąc za pół darmo stawki stają się takie, jakie się stają. i niech nikt mi nie mówi, że producenci, sponsorzy czy np jakieś playe kręcące reklamy nie mają na to kasy, no proszę...
i nie, nie chodzi mi o zarabianie milionów, ale o godne stawki, trochę wyższe niż piątak za godzinę - czy to w słońcu, czy w deszczu, czy oczekiwaniu na to, aż jakaś pseudo gwiazda dopije kawusię. tyle. ale dobra, chcecie robić za darmo, to róbcie, ale beze mnie, ja to zawsze krytykować będę, bo nie lubię, gdy nie szanuje się ludzi. a jeszcze bardziej nie lubię, gdy ludzie sami siebie nie szanują.
-------------------------
dziś cieszę się z fajnej wycieczki na wygranym niegdyś skuterze. w sumie niewiele zrobiłam, by go wygrać, powinni mi więc dać zabawkowy, nieprawdaż? Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a mnie wkurza, że czytam takie rzeczy. partnerów bowiem sami sobie wybieramy. zwłaszcza, gdy mamy z nimi dzieci. i nie, proszę mi nie pisać, że partner, za pomocą magicznej różdżki, zmienił się po ślubie. bo zwątpię. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
super dbanie o zdrowie - głodówka. no jaja. przerażają mnie pewne praktyki wielkich dietetyków, którzy myślą, że żarcie musi być tylko z górnej półki albo wcale. no ok, niech zwierzaki umierają z głodu, bo nie ma gurmetów tylko inne, sklepowe. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wiesz, jednorazowo to może być zabawa, ale, litości, gdy widzę ludzi, którzy odwalają sporą pracę za taką kwotę, to myślę o tych - bo tacy są - którzy z tego głównie żyją. i przez osoby, które sobie idą ot tak, dla jaj, godząc się na głodowe pensje, potem stawki są, jakie są.
ja pamiętam czasy, kiedy z zwykłe pałętanie się po planie w byle koszulce było 120 złotych, a teraz, z tego, co czytam, za 70 PLN każą się już przebierać. dla mnie to farsa i kpina, a nie przygoda. z powodu takich stawek parę lat temu zrezygnowałam z tej "zabawy" (hehe, a to ci zabawa, sterczeć od rana na planie i czekać do wieczora, aż ktoś cię zechce do sceny), ale ludzie tam chodzą, bo chcą zarobić. weźcie to pod uwagę, zanim kolejny raz pójdziecie się pobawić za 10 złotych. proszę.
i nie, nie polecam filmów, w trakcie kręcenia których "gwiazdom" płaci się miliony, a epizodystom daje się ochłap. bo to ciężka praca dla jednych i dla drugich. a bez epizodystów i statystów wielu filmów w ogóle by nie było. szkoda, że producenci tego nie dostrzegają.
-------------------------------------------------------------------
a ja dziś cieszę się z tego, że jestem z kimś bardzo fajnym i wiem, że tak już będzie. i z tego, że nawet chrapanie brzmi idealnie. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 3 razy.
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wkurza mnie....ekhm... po przeczytaniu tego wpisu już nic mnie nie wkurza - wygrałeś internety Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no jak dla mnie to w temacie SZUKAM (informacji o biurze). ale co ja tam wiem. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no super, ale to chyba nie ten wątek.. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a według mnie nie szkoda. dla mnie to dziecinada: "nie chcę czytać czyichś postów". nie chcesz czytać zdania innych, to nie siedź na forach dyskusyjnych. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zobaczyliśmy w pierwszym etapie. ustrzeliłam rower - uważam, że moje hasło było wtedy przynajmniej HASŁEM, ale skoro stało wśród rymowanek, to... uj wie, kto to wybierał. z resztą, pisałam o tym w dyskusjach o wynikach konkursów. tam obstawiałam mieszaną komisję, złożoną z jakiejś osoby, która o hasłach ma pojęcie i z osób, które wolą częstochowę. ale i losowanie wchodziło w grę, bo sama wtedy mówiłam, że drugi raz już tak pewnie nie pofarcę.
- teksty w stylu: "każdy lubi, co lubi i o tym się nie dyskutuje" są słabym zakończeniem dyskusji, świadczącym o braku argumentów. wyobraźmy sobie bowiem konkurs literacki na opowiadania, w którym wygrywa poemat trzynastozgłoskowcem - a potem tłumaczenia, że może tak być, "boć to przecież zabawa, to se piszemy, co chcemy, najlepiej częstochowskie, żałosne rymowanki". niby hasło też czasami może być rymowane, ale, litości... nie trzeba być wielkim językoznawcą i socjologiem, by dostrzec, że dobre hasła, to hasła krótkie, chwytliwe, wpadające w ucho i pamięć, a nie nieskładne poematy.
- pisanie, że nad dwoma słowami nie trzeba się zastanawiać, to też jakiś absurd. nie sztuką jest wszystko opisać, rozpisać się, polać wodę - sztuką jest tak temat skondensować, by w dwóch słowach ująć najbardziej znaczącą treść. i tyle.
- i proszę mi nie pisać znów, że to zabawa, a nie konkurs na kopirajtów. jeżeli ktoś chce zrobić taką wolną zabawę, niech napisze w poleceniu: napisz cokolwiek o naszym produkcie. i wtedy się nie przyczepię. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tak
na miejscu jury i tak wolałabym być krytykowana za losowanie niż tak dziwaczny gust Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane