Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
taalvikki
Postów 1165
Data rejestracji 31.08.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ludzkie uwielbienie pieniądza nie zna granic. dać człowiekowi 6 i pół kafla za darmo, to będzie narzekał, że mu się jeden "zmarnował". no jaja. ale wcale nieśmieszne, tylko smutne. było grać o bony na 6 i pół, albo o wyjazd na konkretną wycieczkę a nie o 8 tysi, może wtedy nic byś nie zmarnowała... Wyświetl w wątku >>
we must suffer to free our pain
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mam nadzieję, że to ironia. ale nadzieja matką głupich.
------------------------------------------------------------
wkurzyła mnie, i to nie raz, nieszczęsna nałęczowianka. człowiek trzy dni rozprawia i debatuje, próbując rozwikłać ich 1488 różnych regulaminów, nosi te mocno średnie wody, by na koniec nic z tego nie mieć. lekcja: olewaj, kingo, konkursy z absurdalnymi zasadami, a z tych 1488 regulaminów zrób sobie papier do pośladków. lepiej wtedy na tym wyjdziesz. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
czasami ma prawo wygrać, ale jest to rzadkość i raczej nie w konkursach promocyjnych. ale ostatnio tak mi się dostało tu za wyśmiewanie częstochowy, że już nie mam siły więcej pisać nic o gustach jury i o tym, co to ludzie uważają za twórczość.
ktoś tu mówi, że prozy z jakimś środkiem stylistycznym innym niż rym się nie da zrozumieć, a rymowankę bez składu i ładu tak. no dobra, ale jeżeli tak jest, to co to mówi o nas, jako ludziach?
jeżeli ktoś tandetne rymowanki wybiera, to dlatego, że:
1. naiwnie uważa, że napisać rym w stylu noc: moc jest trudniej niż zrobić porównanie prozą (ahahahaha)
2. większość zgłoszeń, które czyta, to takowe rymowanki (ergo: konkursowicze niejako sami przyzwyczajają komisje do tego, że w konkursach pisuje się płaskim rymem).
tak, czy tak, jednak ludzkość jest w większości pozbawiona polotu i jeżeli ktoś chce z tym walczyć, to musi się liczyć z niezbyt korzystnymi reakcjami, delikatnie mówiąc. (komentarze o tym, że chcę by wszyscy słuchali jazzu za 3,2,1...)
----------------------------------------------------------
wkurzają mnie nie tyle rymowanki (nie mylić z poezją), co ludzie, którzy, pisząc je, NAPRAWDĘ myślą, że tworzą coś lepszego niż bardziej złożona proza. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a ja nie wiem, ja pierwszy raz akurat widzę Jego narzekania. natomiast wiem, że nieraz ludzie tu potrafią tak ciągnąć pewne rzeczy, że aż z tego całe nowe tematy na forum powstają (jak swego czasu z jakimś media contact czy coś - w kółko widziałam opowieści o panu sławku czy jak mu tam było i to było ok). w ogóle gadanie na forum, że czegoś się słuchać nie da, jest bez sensu. jeżeli byśmy szli tą drogą, to każdy by jakiś wątek chciał zamknąć, połowę użytkowników poblokować, a na koniec zamknąć cały forumowy interes. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zaraz, zaraz. a nie daje żyć? forum jest, zdaje się, od wymiany opinii. tylko, że czasami mam wrażenie, że mamy tu równych i równiejszych, bo niektórzy mogą narzekać pełną gębą (to nie pierwsza krytyka brandcomm), a inni już muszą "dać żyć". o co Wam chodzi, ludzie, z tym wybiórczym podejściem? ten, kogo lubicie, może pisać, a ten, kogo nie darzycie sympatią, ma zamilknąć na Wasze pobożne życzenie?
strony nie widziałam, ale zaraz zajrzę.
edit: rzeczywiście, strona nie powala. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nie podpisywałam, bo wystarczyło, że nie podpisywałam nigdy umowy o pracę (jakoś nikt mnie do tego nie przymusił, jak do przyjęcia konstytucji, więc w pewnym sensie tutaj jestem ponad prawem) jeżeli zaś bym takową podpisała, to nie bździłabym się potem, że pracodawca domaga się zapisanego w niej okresu wypowiedzenia.
porównanie z kierowcą, tak samo, jak z konstytucją, jest oczywiście błędne. kierowca bowiem nie ma (choć zawsze może zrezygnować z bycia kierowcą) innych opcji (obywatel też), zaś człowiek, który decyduje się gdzie i na jakiej umowie będzie pracował czy też nie będzie pracował, ma wybór. nie ma w Polsce przymusu pracy na etat, powtarzam.
-------------------------------------------------
wkurza mnie, że ludzie działają nie tak, jak chcą, tylko tak, jak SIĘ ROBI. bo po szkole to trza na studia, po studiach ślub i - a jakże - weselicho. po roku dziecko i oczywiście żłobek, bo nie ma to jak zostawić dzieciaka obcej kobiecie pół roku po urodzeniu. itd. itd. ludzkość nie myśli, ludzie zachowują się jak automaty, a potem zdziwieni, że coś jest nie tak. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 4 razy.
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kiepskie porównanie, bo konstytucja obowiązuje każdego obywatela, zaś praca na etat nie jest w naszym kraju obowiązkowa. tak, czy tak, nadal nie wiem, w czym problem? w tym, że pracodawca działa zgodnie z umową? Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a, to fakt. ja się wcale nie obrażam. można się ze mnie śmiać itp, ale proszę mi nie wmawiać, że robię coś, czego nie robię (np. że kogoś nazywam analfabetą, kiedy nigdy tego nie zrobiłam -chyba, żem popiła i nie pamiętam, ale wtedy proszę o dowód). Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a gdzie jest powiedziane, że nie wiem? co innego wiedza i pisma urzędowe, a co innego maniera internetowa. ale tak, często mi się za to dostaje od ludzi, którzy czegoś takiego jak kreacja nie ogarniają. ze swojej strony polecam futurystów. oni też wiedzieli, jak należy, ale robili inaczej. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
poproszę o dowód na tę pogardę i mieszanie z błotem. bo, według mnie dopowiadasz swoje. nigdy nie napisałam bowiem (a jeżeli napisałam, to proszę o cytat), że ktoś jest niedorozwiniętym analfabetą i że ktoś jest tłukiem (cokolwiek to jest). piszę tylko, że rymowanki częstochowskie są literacko słabe. bo są. zapytaj pierwszego lepszego literaturoznawcę.
a nawiązując do muzyki: ja nie zacznę nagle cenić disco polo, tylko dlatego, że 90 procent Polaków tylko ten rodzaj dźwięków uznaje za muzykę. i mam do tego prawo. nie zamierzam bowiem nazywać szamba perfumerią. sorry.
skądinąd jestem zadziwiona, bo myślałam, że większość wali częstochowę, by coś ugrać. a tu się okazuje, że piszemy to szczerze i uznajemy za SZTUKĘ :d Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 5 razy.
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ej, ja pisałam o częstochowszczyźnie
a to, że ludzie stawiają znak równości między rymowanką a poezją, jest dla mnie, filolożki polskiej, bardzo smutne. i będzie. co do jury, wiadomo, wybór jak wybór, ale nieraz aż trudno go nie skomentować... smuci mnie też bowiem kiepski ludzki gust. i tyle
a co do nałęczowianki, to ona jednak chyba ma ten okres, bo raz tak, raz tak, w zależności od regulaminu, a ile tychże mają, to nie wie nawet kot rabina. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nie wiem, co w tym zabawnego, że nie podoba mi się odpowiedź typu: "poproszę krem ten wspaniały, by uśmiech był mój duży, a nie mały" oraz fakt, że szacowne jury uznaje to za wartość literacką. wg mnie nic. i o ile wiersz może być dobry, o tyle częstochowska rymowanka to oznaka tandety i takie jest moje zdanie. i, żeby nie było, znam parę osób, które potrafią pisać cudowne wiersze. wiersze. nawet rymowane, ale wiersze, a nie częstochowskie blabla. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja piszę zawsze prozą i staram się po prostu uzasadnić potrzebę TEGO WŁAŚNIE produktu. czyli opisuję, że mam taką skórę czy taką wizję siebie, że właśnie te produkt może mi pomóc. oczywiście krągłymi zdaniami, nigdy (tfu!) rymem. nie wpada jakoś wielce często, ale czasem się coś zdarzy.
------------------------
inny temat: nałęczowiaka. nic mnie dawno nie zirytowało, jak ten konkurs. parę dni temu nie było wiadomo, ile chcą znaków, bo chcieli jednocześnie i tylko 160 i więcej, a dziś nie mam pojęcia, GDZIE I Z JAKIM PREFIKSEM (o nr paragonu nie wspomnę), mam słać zgłoszenie. i ja już nie wiem, czy to ja mam okres i ogłupiałam chwilowo, czy coś tu jest nie tak. pomocy. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a ktoś nakazuje komuś podpisywanie tego, co jest w kodeksie pracy (jakoś ja nigdy czegoś takiego nie podpisałam i żyję. inna sprawa to zaś fakt, że pracodawca też chce mieć zabezpieczenie.)? i czy to przypadkiem nie obywatele wybierają tych, którzy kodeks pracy piszą? Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tak, czy tak, traktowanie firmy jak dom jest dla mnie jakieś dziwaczne, zwłaszcza, że czegoś oczekujesz w zamian (samo to świadczy, że nie traktujesz firmy jak dom, tylko jako wspólnika). dziękuję.
i nie daj się nabrać, że coś wygrałaś. nic nie wygrałaś i nie żegnasz się ze "złą firmą". bo jeżeli w innej też będziesz (ŹLE - TY) działać na zasadzie: "dla ciebie, firmo, nie będę spać po nocach, bo dla ciebie flaki wypruwać muszę", to to samo Cię czeka. bądźmy realistami.
tak, czy tak, dla mnie stosunek pracy to jakaś umowa i tyle. nic więcej. więcej to ja mam w domu, a nie w pracy. dlatego podpisuję tylko takie umowy, które mi pasują. i to samo polecam innym, by potem nie płakali, bo ktoś inny ma inne podejście.
-----------------------------------------
wkurzają mnie ludzie, którzy firmę/pracę traktują JAK DOM. to, według mnie, jest ujmą dla prawdziwego DOMU. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 9 razy.
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no właśnie moja filozoficzna logika poległa. tzn. niby uznałam, że to, co przed nawiasem, liczy się bardziej, czyli to "jeden", ale kto wie, czy regulamin pisał przedstawiciel tej samej filozofii. tak więc jest to ciekawe samo w sobie, jako twierdzenie.
chyba trzeba więc pisać do nich bezpośrednio, niech robią egzegezę. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
w regulaminie piszą mi tak: "Praca konkursowa musi być wykonana przy użyciu jednej wiadomości SMS (pojedynczej lubzłożonej czyli podzielonej automatycznie w wyniku przekroczenia limitu znaków, gdzie jednawiadomość zawiera maksymalnie 160 znaków lub 70 znaków ze znakami specjalnymi)."
i ja nie wiem. czy to ma być jeden sms, czy można więcej... mój umysł mówi mi, że jednak jeden sms, ale wiem, że często jeden rabin mówi tak, a drugi nie. stąd pytanie. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a mnie wkurza, że ludzie tak samych siebie nie szanują. jeżeli ktoś sam siebie nie szanuje, to naprawdę myśli, że ktoś go będzie szanował? jeszcze nigdy tak nie ogłupiałam, by do pracy lecieć chora (i dla mnie to źle i dla współpracowników i dla firmy, bo z gorączką trudno jednak efektywnie działać) i by sobie flaki wypruwać kosztem życia prywatnego. ludzie, weźcie zrozumcie, że dobro firmy to nie tylko robota po 24 godziny, ale także zadowoleni, wypoczęci ludzie. a co do wypowiedzenia, to cóż, może szef myślał, że skoro tak wypruwasz sobie flaki na rzecz jego firmy, to i teraz będziesz konsekwentnie to robić, a tu nagle się okazuje, że chcesz go opuścić. poza tym, to wszystko zależy, co miałaś w umowie. jeżeli podpisałaś okres wypowiedzenia 3 miesiące, to taki ma być. to była dobrowolna decyzja, bo raczej w umowie nie było zapisu: "jeżeli przyjdziesz do pracy chora, to skrócę okres wypowiedzenia".
poza tym, ja to, jak już mówiłam, za przychodzenie chorym do pracy, bym dawała solidną reprymendę. bo co to ma być, że ktoś siebie nie szanuje, a jeszcze zaraża innych. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 5 razy.
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Twoimi są dzieci, więc przeznaczaj na nie pieniądze. SWOJE. moze po to ta ironia, a jeżeli jej nie było, to ja ją dodaję.
"Seriously" argumentem? seriously? Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
prawda, w takim natłoku zajęć rzeczywiście trudno codziennie śledzić fora. z resztą, ja z wielu innych, na których bywałam, też odpadłam ^^ ale fajnie, że ludzie wracają
tylko pieseła szkoda Wyświetl w wątku >>