Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
taalvikki
Postów 1165
Data rejestracji 31.08.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane
cieszę się też z tego, że są sklepy, które organizują konkursy dla swoich rzeczywistych klientów i robią coś takiego, jak odbiory osobiste, miast promować handel paragonami i konkursowe opętanie :) Wyświetl w wątku >>
we must suffer to free our pain
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
otóż w podpowiedzi powiedziane było zdaje się, że "tam tradycje są słynne" (czy jakoś tak) i w sumie może tak być, że lud tamtejszy się szczyci tym pierwszym sklepem (oczywiście ja też szukałam po oczywistych tradycjach handlowych, ale okazało się, że było to zbyt proste myślenie - muszę się więc następnym razem poprawić). druga sprawa: podpowiedź składa się z dwóch części. 1: szukaj w mieście, gdzie tradycje są znane i 2: tam, w tym mieście/rejonie, Podlaskiego chętnie się kupuje. i nie znaczy to wcale, że "tam" mówi o tym konkretnym sklepie, który już nie istnieje. (i po tej drugiej podpowiedzi już w sumie łatwo było kierować myśli swe na północno - wschodnią Polskę, bo w końcu tutaj Podlaski jest jakimś produktem "miejscowym", więc może się lepiej sprzedawać niż np w Wałbrzychu czy Toruniu)
więc nie narzekajmy, tylko kombinujmy i szukajmy ciekawostek. z resztą trudniejsze podpowiedzi są, wg mnie, ciekawsze, bo gdyby wszyscy od razu wiedzieli, że jedyną opcją jest np szczecin, to nie byłoby zabawy (i wtedy zamiast na trudność podpowiedzi ludzie narzekaliby, że to konkurs na czas). a ta także się liczy, przynajmniej dla mnie. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nie, nie. hasła powinny być publikowane, ale ludzie powinni oduczyć plagiatowania. bo to to drugie jest złe, a nie publikacja sama w sobie. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
jak dla mnie wypada zachować choć trochę pozorów. i wypada nagradzać poprawne zgłoszenia. ale co tam, pewnie "zazdroszczę" Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
jeżeli gram taktyką pt "jak najwięcej jak najmniejszym kosztem finansowym", to się tym przynajmniej nie chwalę i robię minimum wysiłku, by wygrać, czyli sama sprawdzam gazetki i sklepy. ale, jak widzę, niektórzy są baaaaaaaaardzo wygodni. ech. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
aha. wkurzają mnie też wszędobylscy Ukraińcy, którzy - mimo, że dostają od Polaków wielką pomoc - to i tak narzekają i narzekają i narzekają.. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
przynajmniej jest jakieś pocieszenie po przegranych
----------------------------------
wkurzają mnie opętane mamuśki, których świat rozpościera się między kupką jednego dziecka, a czubkiem własnego brzucha, w którym kryje się dziecko kolejne. to znaczy w sumie mnie to nie wkurza, tylko zasmuca i śmieszy jednocześnie. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a mnie wkurzają, a raczej śmieszą i przytłaczają ludzie, którzy dają się nabierać na rzeczy typu "zlokalizuj swego partnera" czy "schudnij przez sms". są idioci, to ktoś na nich zarabia - więc niech nie płaczą, skoro sami sobie winni.
--------------------------------------------------
a co do ojca, który "zapomniał" o dziecku, to też nie wiecie, co się stało dokładnie, więc nie oceniajcie. kto wie, może akurat dostał info o tym, że żona mu umarła, albo wracał ze szpitala, w którym ogłosili mu, że za pół roku umrze i był totalnie nieogarnięty. inna sprawa, że dziwne, że dziecko nie wyszło zaraz za ojcem.. sześciolatek przecież już ogarnia takie rzeczy. ale jakże łatwo nam oceniać i kogoś od razu opluwać. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
up
Ukrainę ludzie kochają, bo tam smutek, wojna i biedne dzieci, którym pomóc trzeba i tym podobne ckliwości. poza tym: sposób przekazu, iście wkurzający, tak. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nie wiem, co w tym fajnego.. napisów VISA już było tysiąc czterysta osiemdziesiąt osiem i kilka więcej nawet. motywów świątecznych - to samo. ogólnie zdjęcie nudne, nad którym w ogóle bym się nie zatrzymała - inna sprawa, że takie zazwyczaj tam lubią, więc może o to, chodzi: ktoś miał fajny pomysł, by coś ugrać a śnieg.. śnieg jak to śnieg - trochę deszczu i na minusie i już, nic niezwykłego w ostatnich latach w takim klimacie. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a zaraz pod nim tony świątecznego żarcia, obficie okraszone halucynogennymi kwiatkami oraz widoczkami z samolotu na góry. aż naprawdę zachciewa się "zwracać" - najlepiej prosto na zaręczynowe pierścionki. ludzie, którzy to wybierają mają chyba, prócz pedofilii, jeszcze inne ukryte fetysze.. strach pomyśleć, co im sama zaproponuję w nadchodzących dniach. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale może było reklamą Durex.
a może.. może tak bardzo lubią dzieci, że uważają, iż Durex szkodzi ich szybkiemu przybywaniu, więc jest zły. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a to, że to dobre, to oczywiście taki żart? Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
fajne prace?
w konkursach tych nie brałam udziału, od razu mówię. ale.. dla mnie te prace są masakrycznie wtórne (ach, jak ja kocham walizki!), a do tego tak przesadzone, tak uładzone, tak wygładzone, takie prze-ładne, że aż szybko zamknęłam tę galerię. ale jezeli ktoś lubi taką "twórczość", to ok. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
hmm.. no niekoniecznie. to mniej więcej jak pojęcie "smaku" - niby indywidualne, ale jednak nie takie byle jakie. jakieś ogólne kryteria poczucia czegoś "względnie dobrego" jednak są. i tak jak nie znoszę wręcz zdjęć dzieciątek wrzucanych na pałę, tak dziś dojrzałam dość ładne zdjęcie z dzieckiem, ale jest to naprawdę wyjątek pośród tłumu.
to, co ładne, to nie to samo, co się komu podoba. niektóre zdjęcia naprawdę są robione na siłę, albo są wygrzebywane z archiwum rodzinnego, co widać od razu. a jednak potrafi takie coś "nieładnie" wygrać. smutne.
to, że zdjęcia nie są wielce profesjonalne to jeszcze oczywiście o niczym nie świadczy, gdy są dobre (tak, są zdjęcia dobre i niedobre i jest to czasem niezależne od sprzętu), aczkolwiek wiele zdjęć jest nie tylko nieprofesjonalnych ale także (i przede wszystkim) robionych naprawdę totalnie przypadkowo - ważne, że dziecko jest tudzież temat, który jest na czasie, a dzięki temu już obleśnie nudny. obecnie czekam na jeszcze większy zalew pisanek. albo na prima aprilis wyślę im zdjęcia stroika bożonarodzeniowego. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane