Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
taalvikki
Postów 1165
Data rejestracji 31.08.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no ja zrozumiałam, że wygrałam diesel, choć rzeczywiście wprost napisane to nie było (ale chyba wszyscy tak dostali), więc cóż.. trzeba czekać albo na to, że ktoś się pochwali albo na przesyłkę ;) Wyświetl w wątku >>
we must suffer to free our pain
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nie widziałam, by ktoś się chwalił, ale w sumie były tylko dwie główne, więc.. nie wiadomo
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
haha, następnym razem lepiej chodzić na wspólne zakupy
a zwroty? ludzie... czasem mnie "wkurza" takie podejście.. z byle chrupkami za pomyłkę i już do zwrotu. a nie lepiej sobie zasiąść wspólnie, film obejrzeć i zagryzać pringlesami na zgodę?
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja bym brała pod uwagę wszystkie numery, które mogą zidentyfikować paragon, ale, jak się rzekło, to zależy od organizatora.. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
jeszcze jest opcja cheetos + lipton 0,5 Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no niestety, takie rzeczy potrafią wygrywać, choć tak naprawdę są mało pomysłowe i mało zabawne.. też zdecydowanie wolę różowego pana obok tej słodkiej łódki, która ozdobiona jest ptakiem, którego w naturze nie zobaczy nikt, kto kraty Tyskiego nie wypił.
Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
edzia21, nie ma co żałować. morda mi się cieszy, gdy widzę, że ludzie reagują i działają, nie dając sobie wmówić bzdur! :) Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ojej, ojej. nie chcesz wysyłać zdjęcia, nie wysyłaj, ale jakieś domysły można sobie darować. nawet jeżeli ktoś chce do sprzedaży, to jest to jego prawo, jeżeli ktoś inny takie zdjęcie dobrowolnie przekaże. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
po części rozumiem wprowadzenie ograniczeń - zwłaszcza, że ostatnio w bazie była trochę posucha z "aktualnymi", ale wszystko ma dwie strony. teraz może ludzie zaczną wrzucać więcej, ale też (i to chyba się już rozpoczęło) będzie więcej wrzucanych jakichś absurdalnych konkursów, typu: kup lodówkę, otrzymaj gratis długopis. "przymuszanie" zawsze będzie kontrowersyjne. :) Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
niektórzy uważają, że takie rzeczy, jak podziękowania to kwestie nikogo innego nieinteresujące, czyli prywatne. więc, miast tworzyć z tego publiczny wątek, dziękują na bieżąco określonym osobom, np w wiadomościach prywatnych.
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a przypomnij mi, gdzie wspominałam o Tobie personalnie. podobne poglądy (że takie zdjęcia nie są intymne) ma wiele osób (od wielu osób je słyszałam) i dlatego takie zdjęcia wstawiają. jeżeli się poczułaś urażona, to przepraszam, choć uważam, że nie mam za co. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
myślę, że niekoniecznie i nie zawsze. głównie dlatego, że poza łaskotaniem, konkursy dają też konkretny, materialny skutek, w postaci nagród. więc jedynym nałogiem, do którego mogę przyrównać konkursy, jest pracoholizm. ważne jest to, czy potrafi się czerpać przyjemność także z czegoś innego, prócz grania. jeżeli tak, to jest względnie ok, ale jeżeli nie potrafimy spędzić jednego dnia z bliskimi, by myślimy o konkursach, które właśnie się kończą, to znaczy, że.. to jednak już nałóg. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
oczywiście nie zawsze przyniesie to skutek, ale wiem, że po licznych ironicznych wpisach na fb (np. linkach do allegrowych aukcji z głosami), konkursów na lajki zrobiło się jakoś mniej. ostatnio też dałam propozycję, by w konkursie foto dać wymóg kartki przygotowanej specjalnie na ten konkurs (wcześniej ludzie wrzucali stare zdjęcia z innych konków) i, o dziwo, organizator wziął mój głos pod uwagę. tak więc: POLECAM WIELCE REAGOWANIE na nieprawidłowości. :) Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
pomijając to, że nie wiem, czy jest gdzieś rzeczywiście zapisane takie takie prawo, to nawet jeżeli jest (poproszę o źródło), to... prawo prawem, ale jest też coś takiego jak niepisana ogłada, która jakoś blokuje mnie przez blokowaniem innych. po prostu, według mnie, kulturalny człowiek czuje się nieswojo, gdy odstawia przy kasie takie coś (tzn. rozumiem dwa paragony, bo kupuję dla kogoś itp, ale 30 paragonów z tym samym produktem?). ja osobiście naprawdę wolę wejść parę razy, z szacunku dla innych, którzy też czekają w kolejkach, a nie podpierać się tym, że mam prawo. nie tylko prawo się liczy, a nawet jeżeli jakieś prawo jest, to nie trzeba zeń korzystać, bo nie zawsze to jest lepsze.
a co do tematu zbierania paragonów, to sami dobrze wiecie, że gadanie o dbaniu o środowisko to brednie (zwłaszcza, że te paragony i tak fizycznie gdzieś są, a normalnie też ktoś w sklepie je zbiera).;p ja też nie mówiłam, że to jakaś kradzież. po prostu z automatu i - wymienionej powyżej ogłady - nie robię takich rzeczy, dlatego wydają mi się one dziwne. ale, jak kto woli. skoro paragon leży wolny, to każdy może go zabrać, ja wam tego nie bronię, tylko życzę powodzenia w loterii.
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wybaczcie, ale dla mnie to nieco dziwne tak czatować i zbierać czyjeś samotne paragony. skoro chcę grać, to kupuję produkt i już, a nie grzebię tu czy tam. ale cóż, każdy orze, jak może. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
otóż to. rozmaite mamusie nie wstydzą się pokazać swojego dziecka nago/półnago, ale jakoś siebie tak ochoczo nie fotografują i nie wygrywają swoimi podobiznami w takich, jak to mówią, "nieintymnych" sytuacjach. dziwne. aczkolwiek wiadomo, o co chodzi - wszyscy wiemy, jakie rzeczy są wybierane w konkursach (wystarczy wspomnieć nieszczęsną visę), więc, wykorzystujemy co się da, nawet wizerunek dzieci. oczywiście rozumiem, że rodzice takie foty robią i że później ich dzieci je oglądają i się dziwią, że takie były, ale, na boga, czy naprawdę trzeba to wszystko puszczać w świat? ale cóż - może niektóre dzieci kiedyś też zaczną wygrywać, na przykład zdjęciem swojej starej matki leżącej w szpitalu. takie jest moje zdanie, a jak ktoś chce, niech ma inne.