Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika taalvikki

taalvikki

#6583165 Napisano: 22.03.2019 20:51:45 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
bruce napisał(a):

szukajacykonkursow napisał(a):

Zbędne są łapki bo co niektórzy lubią bawić się w tzw. hejtowanie.Zbędne jest taże zakazanie szukanie paragonów na zakończony konkurs przecież wszystko jest zgodne z regulaminem konkursu i nikt nic nie traci a zyskuje.Jeden sprzedaje papierek(paragon) już mu nie potrzebny a drugi kupuje.

O ile dobrze pamiętam i kojarzę zażartą dyskusję sprzed lat, problem polegał na tym, że takie szukanie paragonów na zakończone konkursy budziło podejrzenia nieuczciwego brania udziału - ktoś solidnie dokonał zakupu, zgłosił udział, miał swój paragon i nie wygrał, a ktoś inny wygrał, lecz - zgłosił udział bez paragonu i tym samym postąpił nie fair wobec tego pierwszego. Dyskusja była zażarta, forum się podzieliło, lecz Regulamin to rzecz święta, a taki obecnie u nas obowiązuje. emotka

e. regulamin zawsze można zmienić, czego dowodem jest właśnie zmiana odnośnie paragonów.

dyskusja była, co prawda, jakiś czas temu, ale ja nadal sądzę, że albo dopuszczamy jakikolwiek handel paragonami, albo żaden. teraz mamy półśrodek, którego nie popieram.

natomiast co do łapek, to nie zauważyłam, by była w użyciu jakaś łapka podpisana: "HEJT" Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

taalvikki

#6581663 Napisano: 18.03.2019 18:48:03 w Wkurza mnie...
agusiac87 napisał(a):

kalmia86 napisał(a):

Właśnie wróciłam z zakupów w biedronce. Odstałam 15 minut w kolejce. Jestem w ciąży i już mam dość wyraźny brzuszek ciążowy. Nikt w kolejce nie przepuścił...

Niestety dzisiaj często człowiek nie widzi człowieka obok... jakby mial jakies klapki na oczach jak koń...
Korzystaj z tego pięknego okresu jakim jest ciąża i poprostu idź zawsze na początek kasy i pytaj czy możesz skorzystać z pierwszeństwa bo jesteś w ciąży.
 Ja tak robiłam i nigdy mi nie odmawiano emotka

hmm. ale, np. według mnie pierwszeństwo pierwsze ma osoba starsza. bo starości się nie wybiera. niestety, takie osoby przepuszcza się dużo rzadziej niż kobiety w ciąży. 

ja tam przepuszczam i tych i tych i nawet tych, którzy mają mniej rzeczy niż ja. ale po prostu zwracam uwagę na to, że nie tylko ciąża powinna być w takim przypadku argumentem.  Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6580664 Napisano: 14.03.2019 21:09:01 w WC - rozmowy o wszystkim
delvitto napisał(a):

doradźcie proszę!
idę w sobotę na ślub cywilny do bliskiej rodziny, impreza kameralna bez wesela, tylko bogatszy obiad w restauracji wynajętej na kilka godzin. Będzie jakieś 40 osób. Prezent to oczywiście będzie koperta, i tu do Was pytanie, ile do niej włożyć?
Nie jestem na czasie, od lat nie byłam na ślubie czy weselu.

a znasz tych ludzi? bo myślę, że jeżeli ich znasz, to łatwo wyczujesz, czy idzie im o kasę, czy o coś innego. patrząc na ilość gości, to raczej nie wygląda, by był to typ pary chciwej i na pokaz. może więc... zamiast koperty z pieniądzem dać coś ciekawszego (wcale nie znaczy droższego). co Oni lubią? muzykę, książki, podróże? cokolwiek? czy naprawdę tylko pieniądz?  emotka

co to się porobiło z tymi kopertami... ludzie naprawdę przestają się znać, a niby chadzają do bliskiej rodziny... ech. Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6576443 Napisano: 01.03.2019 23:08:58 w Sport
ultrixx napisał(a):

Że ja tego nie oglądałam...

wiesz, z jednej strony nastąpiła (w dużej mierze dzięki fartowi) ciekawostka, ale - wierz mi - to nie był ładny i dobry konkurs skoków. historie pogodowe, zmienność warunków, zmiany belek w pierwszej serii. moim zdaniem to bardzo słabo, że tak wyglądał konkurs o mistrzostwo świata. emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

taalvikki

#6576406 Napisano: 01.03.2019 19:52:30 w Sport
no fajnie, że tak się to ułożyło, ale - bądźmy szczerzy - CAŁY ten konkurs sprawiedliwością nie grzeszył.  Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

taalvikki

#6576404 Napisano: 01.03.2019 19:50:53 w SZUKAM....
Prad napisał(a):

Czy wszyscy dostali juz wózek na kółkach z Delikatesow Centrum?

u Mamy już jest od paru dni, bodajże od poniedziałku (a może i wcześniej). Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6575601 Napisano: 28.02.2019 00:48:47 w Wkurza mnie...
bethan napisał(a):

Mia, jak zawsze jesteś nad wyraz uprzejma  emotka  i delikatna. 
Nie wdając się w argumenty (co zrobić, że misie, wafelki itp. uważam za durne i zasługujące na inny wątek) - modlę się, żeby wreszcie te loterie się skończyły. Może choć przez chwilę będzie spokój.

kiedy skończą się loterie? kiedy przestaniemy w nich grać! Wyświetl w wątku >>
1 kumulacja 0

taalvikki

#6575600 Napisano: 28.02.2019 00:46:10 w Wkurza mnie...
superloser napisał(a):

Wkurza mnie, że małe zupełnie niewinne dzieci umierają, bez szansy, by się tą chwilą na Ziemi zachwycić. Że cierpią, że rodzice patrzą bezsilnie i udają twardzieli.
Wkurzają mnie ludzie, którzy nie widzą w dzieciach sobie równej istotot,  tylko traktują Je jak karaluchy, które się mają dostosować i siedzieć cicho. Wkurza mnie, że nie ma kasy na terapie, leczenie, badania i wkurza mnie, kiedy czytam o dzieciach w szkołach, które przez hejt "bliźniego" , już się nie uginają tylko łamią... 

a mnie wkurza, że ludzie płodzą dzieci w realiach takich, że gdy one się pochorują, to nikogo nie będzie stać na pomoc dla nich. dziękuję.

poza tym... czym tu się zachwycać na tej ziemii? realiami, które skazują KAŻDEGO na śmierć, a wielu wcześniej na głód i chorobę? nie rozumiĘ. Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6573832 Napisano: 21.02.2019 22:37:14 w SZUKAM....
szukam osób, które wygrały rower w konkursie Red Bull Megawatt. chodzi mi o to, czy ktoś już składał rower w punkcie (jak to przebiegało, czy nie było problemów). Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6573539 Napisano: 21.02.2019 00:53:51 w Żegnamy zmarłych

dziś musiałam podjęć decyzję o skróceniu cierpienia mojego kota Kokosa. biedak miał niecałe dwa lata. 
smutne wydarzenie, ale muszę rzec, że z pewnością eutanazja ulżyła Mu w cierpieniu. 

pa, Kokosie!  Wyświetl w wątku >>

taalvikki

#6572757 Napisano: 18.02.2019 20:13:59 w Wkurza mnie...
bruce napisał(a):

ankasss napisał(a):

Hitem były dla mnie konki Walentynkowe, ale że paragony kupione np. na bic-a to trzeba było wziąć udział. emotka Nie ma, że boli; może chociaż tam coś wygram za te głupoty co powypisywałam - hahaha emotka

No bo przecież nie ma to jak w ramach tuż przed walentynkowej niespodzianki, powiedzieć komuś z kim się jest prawie 3 lata, że już ma wyrombane w kosmos na Ciebie.  Mega kreatywnie emotka

Najważniejsze, żebyś nie myślała, że to on Ciebie porzucił, lecz - że to Ty miałaś niebywałe szczęście na czas się z takiego związku wyrwać dla własnego dobra i pomyślnej przyszłości. emotka emotka

on, ty, on, ty. wkurza mnie, że ludzie nie traktują związków jak związki, tylko jak wojnę dwojga ludzi. Wyświetl w wątku >>
1 bethan 0

taalvikki

#6572253 Napisano: 16.02.2019 23:26:54 w Wkurza mnie...
delfinka101 napisał(a):

cb656 napisał(a):

delfinka101 napisał(a):

Czy jedyną nagrodą którą jest mi pisana to piwa? wryyy

Po jaką ciężką ch emotka grasz w konkursie, w którym są nagrody, jakich nie chcesz?! emotka

Chcę IBIZĘ to gram a wygrywam tylko piwa...Na szczęście nie ty wydajesz pozwolenia gdzie kto może grać.Nie tyle mnie wkurza iż wygrywam piwa ile ze nie nic innego.. a by było w temacie; WKURZA  mnie cb który się ciągle czepia

ale przeca On zrobił tak, że poprawiłaś/sprecyzowałaś wypowiedź. nie wkurza Cię wygrana piwa, tylko brak innych wygranych. wszystko się zgadza, więc nie rozumiem wkurzenia.

------------------------------------------------------------
mnie zaś wkurza mała ilość kreatywnych konkursów. takich z porządnym jury, a nie z "influencerami". i nadmiar loterii też mnie wkurza. i to, że kot mi choruje. Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6570825 Napisano: 12.02.2019 23:01:28 w Wkurza mnie...
assal napisał(a):

Joan: W Krakowie stanęłam na rondzie. Przystanki oklejone reklamami konkursu Captain Jack, a na wielkich billboardach z jednej strony reklama loterii TicTac, z drugiej - Kinder Bueno  emotka
W kinie reklama goni reklamę emotka
A konkursy teraz to albo na zdjęcia, więc nawet nie czytam dalej, albo słabizna/loterie, więc też nie wnikam już w zasady  emotka  

a dlaczego takie mamy konkursy? bo ludzie, w tym "my" w nich "grają". tymczasem ja od dawna nawołuję do masowego omijania głupawych loteryj tudzież żenujących foto "konkursów" na lajki. ale gadam do ściany. sami sobie to robimy, ludzie. 

wejdźcie sobie w MDW, a tam ludzie cieszą się, że ustrzelili bluzę w bramce i że grają dalej. no to skoro lud tak odpowiada na te loteryje, to je organizujO. ECH. Wyświetl w wątku >>

taalvikki

#6570231 Napisano: 09.02.2019 23:51:34 w Avanti
kermit napisał(a):

A z tą główną to kiepsko to wymyślili - tak czy siak będzie z tym afera, kupowanie głosów, donoszenie itd. Mogli 100 000 rozdysponować na mniejsze nagrody (np. dodatkowe 20 x 1000 na każdy etap, albo 40 x 500 zł na etap).

afera będzie słuszna, bo kupowanie będzie do niej uprzednie. szkoda, ale niestety ludzie nie potrafią się bawić uczciwie. dlatego takie konkursy często odpuszczam. Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6569767 Napisano: 07.02.2019 19:40:00 w Dyskusje o wynikach konkursu
https://www.benchmark.pl/konkursy/konkurs/480/Ogarnij-swoje-biurko.html#wyniki

nie brałam udziału w tym konkursie, ale postanowiłam zerknąć na wyniki, bo temat ciekawy. i:

większość zdjęć to oczywiście tzw. fałszywy pie^dolnik, który jest wypacykowany i od razu widać, że sztucznie wytworzony i to w sztucznym, "pięknym" stylu. dlatego wielki plus za wybór choć jednej fajnej foty, czyli zdjęcia z papużkami - tam widać szczerość (a nawet, jeżeli było to ustawione, to zostało ustawione dobrze, bo jednak czystym śmieciom na innych biurkach nie wierzę). więc gratulacje dla Autora/Autorki, jeżeli to czyta. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6569252 Napisano: 05.02.2019 23:45:08 w WC - rozmowy o wszystkim
sks900 napisał(a):

Może trzeba zlikwidować telefony stacjonarne emerytom?

By chronić oszczędności, pojechała taksówką z Krakowa do Łodzi. Tam wrzuciła 18 tys. zł... do kosza

https://www.rmf24...-do-lodz,nId,2820516

a może należy głupim ludziom zakazać uogólniania, co?
nie takich głupich nie - emerytów widywałam w życiu.  Wyświetl w wątku >>
1 awi 0

taalvikki

#6566165 Napisano: 23.01.2019 20:15:46 w Żegnamy zmarłych
delvitto napisał(a):

dziś o 19.30 mój mąż przestał walczyć z chorobą (*)
bądźcie ze mną!

bardzo, bardzo smutno emotka  i w sumie brak słów, by jakoś pocieszyć. ale myślami jestem z Tobą! emotka Wyświetl w wątku >>
[*] 2 mia, delvitto

taalvikki

#6565265 Napisano: 21.01.2019 00:39:02 w Wkurza mnie...
superloser napisał(a):

FBilona napisał(a):

Było to dawno ,naprawdę zwyczajowo ciężarne były wtedy dobrze traktowane.Przynajmniej ja zawsze miałam miejsce ustąpione czy w kolejkę bliżej wciągnięta. Koleżanki też nie narzekały.Gorzej było z małym dzieckiem w podróży. Raz na odcinku 25 km stałam jedna,jedyna w całym autobusie z rocznym dzieckiem. Nikt mi nie ustąpił,a jakoś nie miałam śmiałości prosić o litość, że to niebezpieczne i jest mi ciężko trzymać na ręku. Drugi raz pełniusieńki autobus, a był taki szarmancki starszy kierowca "Antek" , który zanim wpuścił do autobusu to wzrokiem wyławiał ciężarne i z małymi dziećmi.Te musiały pierwsze wsiąść do niego i jeszcze wołal"proszę tej Pani z dzieckiem ustąpić miejsca!" oraz " czy ta Pani już siedzi?". Młody żołnierz stojący obok mnie szturchnął młodego Pana i mówi do niego "złaź" , a ten ,żę "nie". Żołnierz pociągnąl go za katanę, a ten dalej nie chciał zejść. To jak mu walnął w łeb to myślałam,że szyba pęknie i jeszcze zaprosił go aby wysiedli "na solo". Myślę,że zapamiętał tę szkołę savoir-vivre.Chyba z Rzeszowa? , do Koszlina jechał nocny pociąg,jeden ,jedyny którym można było dotrzeć do sanatorium dla matki z dzieckiem. Przepełniony na maxa. Kolejarze wiedzieli,że jadą matki  maluchami i te stojące wyławiali udostępniając im własne służbowe lub pocztowe przedziały.Byłyśmy im bardzo wdzięczne.Wszystko zależy od kultury ,wychowania i wczucia się w sytuację.

Poważnie  emotka  
Dla ciebie zołnierz, który fizycznie atakuje chłopaka w Pekaesie to "wychowanie"?

Wczoraj chłopak, jutro matka z płaczącym dzieck - bo ryczy w autobusie, a zołnierz chce sie przespać... pojutrze babcia na pasach, bo sie wlecze a młody żołnierz na impreze samochodem gna.

Wkurza, kiedy ludzie tłumaczą agresje i uważają, że położenie łap na drugiej osobie, to dobre wychowanie.
A potem zdziwienie, że tyle agresji. Każdy płaci za bilet, i nawet 14-18 lat może być zmęczony, mieć problemy ze zdrowiem albo zwyczajnie chce się zdrzemnąć, bo wieczorem dorabia w knajpie.
Jak ktoś nie jest przygotowany na stanie w autobusie to jedzie taxi, ma gwarancje fotela.

w punkt. niestety, niektórzy są tak roszczeniowi, że nawet agresję tą roszczeniowością wytłumaczą. dramat. i to mnie wkurza.  Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6563085 Napisano: 12.01.2019 02:07:37 w Dyskusje o wynikach konkursu
tak sobie siedzę i patrzę i oczom mym przedstawia się to:
https://www.rmf.fm/r/przeboj-roku-2018.html

słodki jezu. "nie rozumiem piosenki, ale pewnie ma ona coś opowiedzieć". a poza tym, to "wszyscy to nucili przez pół roku" i to jest argument. tak jak ten, że fajnie jest czasem "wejść do wanny". o losie. emotka

i ja wiem, że rmf to chała, którą lepiej nabyć w piekarni, ale jednak myśłałam, że ta chała jest nieco smaczniejsza. a przynajmniej ciekawiej udekorowana na ten koniec roku. no ale cóż, "co pan zrobisz". Wyświetl w wątku >>

taalvikki

#6561984 Napisano: 08.01.2019 23:42:35 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
jokan napisał(a):

ewunia napisał(a):

pioge7 napisał(a):

W Milce to to 2000 zł to na normalnej karcie przedpłaconej jest? Dobrze rozumiem emotka  ?

tak emotka

ciekawe ile zgloszen dostaja dziennie ?

a ja jestem ciekawa, kto gra uczciwie, a nie na wszystkie ciotki, prawdziwe czy też zmyślone. Wyświetl w wątku >>
1 ziolko 0