Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika taalvikki

taalvikki

#6231027 Napisano: 19.07.2016 23:06:07 w Wkurza mnie...
joasiajulia napisał(a):

A Mnie wkurza 500+ emotka Jest juz 19lipca a ja dalej nie mam żadnej wiadomości.....ile może czekać samotna matka na decyzję .....
Dokumenty złożyłam w maju........Oczywiście sąsiedzi co "niby nie mają dochodów"a pobudowali sobie domy,mają kilka samochodów,dostają w dodatku jeszcze rodzinne i inne dodatki dostali pieniążki 3 tyg od złożenia dokumentów.....
W dodatku jeden z moich psów się rozchorował i kosztował Mnie jego powrót do zdrowia 700zł,przy zarobkach 1300zł na 3/4 etatu...... emotka

no właśnie dlatego mnie też wkurza 500 plus. ale nie dlatego, że nie dostaję (choć w sumie dyskryminacja bezdzietnych - a raczej wywyższanie dzietnych - to skandal), tylko dlatego, że programy takie propagują patologię i kombinacje. w takim systemie nie da się wyłowić rzeczywiście potrzebujących, którym sama bym pomogła osobiście (znając daną sytuację), gdyby państwo uprzednio nie zabierało mi pieniędzy, by następnie je rozdać na przysłowiową pałę. nie wiem też, jakim prawem nagradzani są rodzice dwójki dzieci, których na tę dwójkę nie stać, a rozsądni rodzice jednego dziecka, którzy uczciwie pracują, są karani i nie dostają za swoją odpowiedzialność nic.

inna sprawa to fakt, że państwa nie stać na rozdawnictwo. nie radzimy sobie z chorobami tych, którzy już żyją, a rozdajemy pieniądze w celu tworzenia nowych osób do kolejki. paranoja. Wyświetl w wątku >>

taalvikki

#6230181 Napisano: 18.07.2016 00:02:57 w WC - rozmowy o wszystkim
szindy napisał(a):

Czy osoby które pomagają Wam robić zakupy konkursowe (maż, żona, brat, siostra, mama, tata itp) partycypują w ewentualnej nagrodzie lub w przychodach z jej sprzedaży?

naprawdę? emotka  naprawdę ktoś się pyta, czy mąż partycypuje? nie, mąż nie, ale chłopak - ten, z którym, jak normalny człowiek, mam wspólną kasę - tak. jakże mogłoby być tak, że ja sobie partycypuję, ot, np używam wygranej pralki, a mężowi na to nie pozwalam. o losie. emotka   z resztą rodzice podobnie - jeżeli coś im jest akurat potrzebne, to im zwyczajnie daję. a żadnych przychodów nikt nie rozlicza, bo rodzina to nie zus. nieno, pewne rzeczy mnie czasem przerażają. emotka Wyświetl w wątku >>

taalvikki

#6230168 Napisano: 17.07.2016 22:48:55 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
mczarna napisał(a):

edzia21 napisał(a):

luko922 napisał(a):

edzia21 napisał(a):

Znajoma mi mówiła, że odpisali na maila o ograniczeniu do 1 SMS`a, czyli 160 znaków. 

Dzięki. 
Szkoda, że nie umieją napisać regulaminu porządnego. emotka

Sądzą że SMS to 1 SMS (liczba pojedyncza) a nie SMSy emotka . Nie wiem, ja tam wszytko wysłałam na 160 znaków. emotka

bo tak powinno być, 1 sms = 160 znaków, a nie jakies kombinacje...

że jakie kombinacje? regulamin powinien być jasny, a w tym nie widzę ograniczenia znaków. wiem, że i takie konkursy są, więc piszę więcej. normalna agencja potrafi napisać, że jest ograniczenie, ale tutaj widzę im się nie chciało. nieładnie, bo ludzie napisali odpowiedzi, zmarnowali paragony i nic z tego mieć nie będą. przez niedokładność agencji. /oddawać Lidię, ona wszystko ma zawsze jasno i w porządku!  niech robi wszystkie konkursy! 

jutro zamierzam napisać do tej agencji, by to wyjaśnili, bo zmarnowałam paragon. a jeżeli nie potrafią pisać jasno, niech się najpierw podszkolą od powaznych agencji. Wyświetl w wątku >>

taalvikki

#6229311 Napisano: 14.07.2016 20:19:56 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
mczarna napisał(a):

bruce napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

Kiedyś tego nie było emotka . Kiedyś każdy tu chwalił się wygraną. Kiedyś 90% nagród było "na forum". Kiedyś widzieliśmy o każdym SMS-ie, każdym telefonie, każdym rozwiązaniu konkursu, każdej nagrodzie, która dotarła. Kiedyś emotka . A teraz połowa tamtego forum zdechła. I to nie jest fajne, bo teraz nie wiemy nic emotka

emotka Dokładnie! I, z tego, co wiem, mało kto chwali się nagrodami, szczególnie - większymi. Szkoda, mnie to zawsze dopingowało i dawało nadzieję, że są jeszcze uczciwi organizatorzy konkursów. Szkoda wielka... Wiem jednak, czemu część forumowiczów nie chce pisać o głównych wygranych (ani o żadnych innych) i tym bardziej mi przykro. emotka

No i właśnie. Ale widać kto jest przeciw- konta utworzone w 2015, 2016 , to co oni tam wiedzą...

ach, to gadanie, że "za komuny było lepiej"... sama nie jestem z 2015, ale mocno irytują mnie takie uogólnienia, typu "co oni tam wiedzą". ktoś chce, to pisze, nie chce, to nie. zapewniam, że na forum siedzi sporo osób z większym stażem niż taka ja, które nie piszą właściwie NIC, a korzystają. Wyświetl w wątku >>

taalvikki

#6227914 Napisano: 11.07.2016 22:15:45 w Pomocy!!!!
mama2006 napisał(a):

miałam w pracy sytuację, że list wysłany w moim mieście, 3 ulice dalej  przyszedł do adresata po 1,5 m-ca. Oczywiście polecony- Inpost.

no to i tak nieźle. do mnie inpostowy list toczy się od grudnia i nadal ma problemy z dojściem. emotka

dlatego ja staram się nie korzystać z tych usług. zwłaszcza, gdy widzę, że mają jednego listonosza na całe miasto, który musi biegać z toną listów jak pajac. tragedia. Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6227860 Napisano: 11.07.2016 19:22:03 w WC - rozmowy o wszystkim
ludzka_istota napisał(a):

Czy ma ktoś jakieś doświadczenia z pendolino?

hmm. pendolino, jak pendolino. ot, pociąg, tyle, że szybszy i trzeba sobie wczesniej bilet zakupić. szukasz jakichś konkretnych informacji? Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6227498 Napisano: 11.07.2016 00:38:32 w Wkurza mnie...
magnus napisał(a):

taalvikki napisał(a):

joan napisał(a):

jokan napisał(a):

wkurza mnie, ze musze sie tlumaczyc dlaczego nie chce isc na slub i wesele kuzyna, a planujemy go odwiedzic po całym zamieszaniu z prezentem tylko...czy to zle nie isc na wesele ok. 150 osob, skoro nie lubimy takich imprez ?

Nie tłumacz się, szkoda czasu emotka Bądź sobą, życie masz tylko jedno emotka

oczywiście. z tego, co wiem, nie ma w Polsce obowiązku chodzenia na wesela. sama ich nie lubię, więc nie chodzę i tyle, a jak ktoś ma z tym problem, to jest to jego problem i jeżeli sobie z tym nie radzi (i nie akceptuje mojego wyboru), to znak, że tym bardziej nie ma co chodzić na jego imprezy. emotka

Ja kiedyś też "byłem sobą" i od kilku lat nie widujemy się a szkoda

no cóż, jeżeli ktoś nie akceptuje tego, że ja to ja, to jakoś nie żałuję tego typu znajomości.  po cóż mi "przyjaciel", który obraża się za to, że nie lubię weselnych spędów? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6227468 Napisano: 10.07.2016 22:46:33 w Sport
cały ten finał to szopka. a Ronaldo? hmm.. nie lubię go (bardzo, bardzo), ale w sumie się nie dziwię, że się sfrustrował. trochę ch**owo tak czekać na finał i zejść na samym wstępie. a każdy reaguje inaczej. a ja jeszcze bardziej nie lubię faworyzowanej przez sędziów francji. tfu. Wyświetl w wątku >>

taalvikki

#6227426 Napisano: 10.07.2016 20:58:50 w Dziś cieszę się z.....
mdepfs napisał(a):

dziś się kończy Euro szał emotka  finally! emotka

euro to już się parę dni temu skończyło. ale dziś i mnie to cieszy, bo ileż można patrzeć na tę chałę, gdy się ceni prawdziwy sport.. to już lepiej ekstraklasę oglądać.  :) Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6227263 Napisano: 09.07.2016 23:17:31 w Wkurza mnie...
joan napisał(a):

jokan napisał(a):

wkurza mnie, ze musze sie tlumaczyc dlaczego nie chce isc na slub i wesele kuzyna, a planujemy go odwiedzic po całym zamieszaniu z prezentem tylko...czy to zle nie isc na wesele ok. 150 osob, skoro nie lubimy takich imprez ?

Nie tłumacz się, szkoda czasu emotka Bądź sobą, życie masz tylko jedno emotka

oczywiście. z tego, co wiem, nie ma w Polsce obowiązku chodzenia na wesela. sama ich nie lubię, więc nie chodzę i tyle, a jak ktoś ma z tym problem, to jest to jego problem i jeżeli sobie z tym nie radzi (i nie akceptuje mojego wyboru), to znak, że tym bardziej nie ma co chodzić na jego imprezy. emotka Wyświetl w wątku >>
1 joan 0

taalvikki

#6226626 Napisano: 08.07.2016 02:56:19 w Carrefour konkursy
magnus napisał(a):

taalvikki napisał(a):

skądinąd wysłałam tam tekst równie banalny jak tytuł konkursu. jeżeli to ekspres, to sama bym go sobie nie przyznała..

Gratki emotka
Nie bądź taka skromna, tam wygrywają tylko genialne tekstyemotka
Zapewne w Twój tekst, a piszesz fajnie, wpadło jakieś słowko, które jest w ich typie emotka

dzięki!  ;)

jedyne słówko, które było w moim tekście ok, to "wtem". reszta była chałą z najgorszej piekarni w mieście. ale każdy ma inny smak. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6226625 Napisano: 08.07.2016 02:50:46 w Sport
o losie. sędzia drukował tak motzno, że tylko czekać, a po finale dodrukuje nam pieniędzy. osobiście wolę oglądać okręgówkę niż taki "wielki finał". i takie eura. Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6226505 Napisano: 07.07.2016 19:39:30 w Sport
stamp2 napisał(a):

kolejny mecz który usypaiał lepiej niż bajka na dobranocemotka tak słabego euro nie pamiętam

wczorajszą kopaninę trudno w ogóle nazwać meczem, a co dopiero półfinałem. ale dziś Niemcy nadrobią, mam nadzieję.  Wyświetl w wątku >>
1 kumulacja 0

taalvikki

#6226475 Napisano: 07.07.2016 17:55:01 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
synk napisał(a):

już dawno pisałem - kategorie konkursów są jakoś z d**y wzięte. Co to za kategoria "aktualne"? Przecież każdy który jest aktywny to aktualny. A nie ma np. podziału na gry (czyli zręcznościowe, czasowe, itp). Jest kategoria sms-owe, ale np. brak "kreatywne". Bo odesłanie numeru paragonu to wcale nie to samo co wymyślenie zakończenia. Więc może by się dało troszkę pójść z duchem czasu i dodać pare kategorii?

otóż to. przede wszystkim przydałoby się wydzielenie loterii, bym wiedziała, czym sobie w ogóle d**y nie zawracać. Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6224850 Napisano: 04.07.2016 22:38:18 w Carrefour konkursy
luko, edzia, dzięki  :)
skądinąd wysłałam tam tekst równie banalny jak tytuł konkursu. jeżeli to ekspres, to sama bym go sobie nie przyznała.. Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6224798 Napisano: 04.07.2016 20:39:35 w Carrefour konkursy
parę dni byłam nieobecna i w trakcie tej nieobecności przybył do mnie sms o wygranej "nagrodzie" w konkursie Palmolive w C4 ("Zanurz się w słodkiej przyjemności" - kto wymyśla te nazwy? emotka  ). pytanie: cóż to za nagroda? bo stopnia nie podali... Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6221368 Napisano: 28.06.2016 02:35:50 w SZUKAM....
defed napisał(a):

ciasssteczko napisał(a):

Szukam informacji, o co chodziło z kolekcjonerskim charakterem rowerów z (chyba) Sadówki- obiło mi się o uszy, że rower z takim oklejeniem nie może się poruszać po ulicy. Czy ktoś może podpowiedzieć, na jakiej podstawie? Taki ograniczenie dotyczy loga napojów wysokoprocentowych czy wszelkich alkoholi?

nie znam podstaw prawnych, ale ogólnie chodzi o zakaz reklamy alkoholu i rzecz ma się chyba tylko w przypadku dużych procentów, bo koszulki z logotypami piwa można nosić legalnie emotka

nie pomogę, ale szukam informacji o tym, kto takie "mądre" przepisy wymyśla. dziki kraj.  :D Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6221367 Napisano: 28.06.2016 02:26:00 w WC - rozmowy o wszystkim
po pierwsze to po cóż formalizować takie rzeczy? za mało biurokracji mamy w naszym kraju? po drugie: akurat w domach dziecka pluszaków mają pod dostatkiem. bardziej przydają im się rzeczy, które są zużywalne: ot, choćby płyn do naczyń czy papier do doopy. 

pluszaki wystawiłabym jakoś łącznie, na jakiejś lokalnej aukcji, raczej po taniości. a czy cena jest przesadzona? nie wiem. nie wiem, bo wiem, że niektóre pluszowe postaci potrafią być po prostu "modne", a więc więcej "warte", ale akurat nie siedzę w temacie giełdy dziecięcych zabawek. mówię tylko, że różnie może być, bo dla niektórych prawie identyczna maskotka, ale z odpowiednim logo może mieć inną wartość. Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6221365 Napisano: 28.06.2016 01:53:10 w Wkurza mnie...
maria1980 napisał(a):

justkra napisał(a):

Wkurza mnie ta "reforma" oświaty. Moje dzieci akurat są z takich roczników, że będą robić za króliczki doświadczalne. Ministerstwo sobie na nich przetestuje co działa, a co jest do poprawki. Jaka przyjemna perspektywa emotka

a ja pierwszy raz w życiu przyklasnę jakiejkolwiek reformie emotka  bardzo mnie cieszy ,ze 8 klas wraca emotka  z reform to wkurza mnie 500 plus emotka  

podpisuję się. akurat 8 klas to żadne króliki doświadczalne, tylko coś, co już było i było lepsze od gimnazjów. więc nie przesadzajmy i się nie bójmy tego, co dawało lepsze efekty.

/w ogóle idąc tropem: "nie zmieniajmy nic, bo akurat moje dzieci będą pierwsze", trzeba by było zatrzymać się w ogóle w rozwoju i myśleniu, bo przecież czyjeś dzieci będą musiały być w czymś pierwsze. więc... wkurza mnie myślenie: wszystko ok, niech biegnie ku lepszemu, ale byle beze mnie, ja chcę tylko profity.

a 500 plus wkurza mnie każdego dnia. jest to jeden z jednocześnie najgorszych (dla kraju) i najlepszych (dla władzy) pomysłów na... hmm... kiełbasę wyborczą? chyba tak. Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6221351 Napisano: 28.06.2016 00:04:45 w Sport
joan napisał(a):

mixik napisał(a):

Obysmy zagrali tak pieknie i skutecznie jak malutka Islandia, ktora zjadla tych z kolebki futbolu "co to nie oni" dzemojadow! Chcieli brexit to go maja! ☺

Ciekawy mecz, fajowy doping, Islandia górą! emotka

doping wspaniały, drużyna wspaniała i rzeczywiście narodowa. radość wielka  :) Wyświetl w wątku >>
0 0