Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
taalvikki
Postów 1165
Data rejestracji 31.08.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no właśnie dlatego mnie też wkurza 500 plus. ale nie dlatego, że nie dostaję (choć w sumie dyskryminacja bezdzietnych - a raczej wywyższanie dzietnych - to skandal), tylko dlatego, że programy takie propagują patologię i kombinacje. w takim systemie nie da się wyłowić rzeczywiście potrzebujących, którym sama bym pomogła osobiście (znając daną sytuację), gdyby państwo uprzednio nie zabierało mi pieniędzy, by następnie je rozdać na przysłowiową pałę. nie wiem też, jakim prawem nagradzani są rodzice dwójki dzieci, których na tę dwójkę nie stać, a rozsądni rodzice jednego dziecka, którzy uczciwie pracują, są karani i nie dostają za swoją odpowiedzialność nic.
inna sprawa to fakt, że państwa nie stać na rozdawnictwo. nie radzimy sobie z chorobami tych, którzy już żyją, a rozdajemy pieniądze w celu tworzenia nowych osób do kolejki. paranoja. Wyświetl w wątku >>
we must suffer to free our pain
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
naprawdę? naprawdę ktoś się pyta, czy mąż partycypuje? nie, mąż nie, ale chłopak - ten, z którym, jak normalny człowiek, mam wspólną kasę - tak. jakże mogłoby być tak, że ja sobie partycypuję, ot, np używam wygranej pralki, a mężowi na to nie pozwalam. o losie. z resztą rodzice podobnie - jeżeli coś im jest akurat potrzebne, to im zwyczajnie daję. a żadnych przychodów nikt nie rozlicza, bo rodzina to nie zus. nieno, pewne rzeczy mnie czasem przerażają. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
że jakie kombinacje? regulamin powinien być jasny, a w tym nie widzę ograniczenia znaków. wiem, że i takie konkursy są, więc piszę więcej. normalna agencja potrafi napisać, że jest ograniczenie, ale tutaj widzę im się nie chciało. nieładnie, bo ludzie napisali odpowiedzi, zmarnowali paragony i nic z tego mieć nie będą. przez niedokładność agencji. /oddawać Lidię, ona wszystko ma zawsze jasno i w porządku! niech robi wszystkie konkursy!
jutro zamierzam napisać do tej agencji, by to wyjaśnili, bo zmarnowałam paragon. a jeżeli nie potrafią pisać jasno, niech się najpierw podszkolą od powaznych agencji. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ach, to gadanie, że "za komuny było lepiej"... sama nie jestem z 2015, ale mocno irytują mnie takie uogólnienia, typu "co oni tam wiedzą". ktoś chce, to pisze, nie chce, to nie. zapewniam, że na forum siedzi sporo osób z większym stażem niż taka ja, które nie piszą właściwie NIC, a korzystają. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no to i tak nieźle. do mnie inpostowy list toczy się od grudnia i nadal ma problemy z dojściem.
dlatego ja staram się nie korzystać z tych usług. zwłaszcza, gdy widzę, że mają jednego listonosza na całe miasto, który musi biegać z toną listów jak pajac. tragedia. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
hmm. pendolino, jak pendolino. ot, pociąg, tyle, że szybszy i trzeba sobie wczesniej bilet zakupić. szukasz jakichś konkretnych informacji? Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no cóż, jeżeli ktoś nie akceptuje tego, że ja to ja, to jakoś nie żałuję tego typu znajomości. po cóż mi "przyjaciel", który obraża się za to, że nie lubię weselnych spędów? Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
euro to już się parę dni temu skończyło. ale dziś i mnie to cieszy, bo ileż można patrzeć na tę chałę, gdy się ceni prawdziwy sport.. to już lepiej ekstraklasę oglądać. :) Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
oczywiście. z tego, co wiem, nie ma w Polsce obowiązku chodzenia na wesela. sama ich nie lubię, więc nie chodzę i tyle, a jak ktoś ma z tym problem, to jest to jego problem i jeżeli sobie z tym nie radzi (i nie akceptuje mojego wyboru), to znak, że tym bardziej nie ma co chodzić na jego imprezy. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dzięki! ;)
jedyne słówko, które było w moim tekście ok, to "wtem". reszta była chałą z najgorszej piekarni w mieście. ale każdy ma inny smak. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wczorajszą kopaninę trudno w ogóle nazwać meczem, a co dopiero półfinałem. ale dziś Niemcy nadrobią, mam nadzieję. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
otóż to. przede wszystkim przydałoby się wydzielenie loterii, bym wiedziała, czym sobie w ogóle d**y nie zawracać. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
skądinąd wysłałam tam tekst równie banalny jak tytuł konkursu. jeżeli to ekspres, to sama bym go sobie nie przyznała.. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nie pomogę, ale szukam informacji o tym, kto takie "mądre" przepisy wymyśla. dziki kraj. :D Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
pluszaki wystawiłabym jakoś łącznie, na jakiejś lokalnej aukcji, raczej po taniości. a czy cena jest przesadzona? nie wiem. nie wiem, bo wiem, że niektóre pluszowe postaci potrafią być po prostu "modne", a więc więcej "warte", ale akurat nie siedzę w temacie giełdy dziecięcych zabawek. mówię tylko, że różnie może być, bo dla niektórych prawie identyczna maskotka, ale z odpowiednim logo może mieć inną wartość. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
podpisuję się. akurat 8 klas to żadne króliki doświadczalne, tylko coś, co już było i było lepsze od gimnazjów. więc nie przesadzajmy i się nie bójmy tego, co dawało lepsze efekty.
/w ogóle idąc tropem: "nie zmieniajmy nic, bo akurat moje dzieci będą pierwsze", trzeba by było zatrzymać się w ogóle w rozwoju i myśleniu, bo przecież czyjeś dzieci będą musiały być w czymś pierwsze. więc... wkurza mnie myślenie: wszystko ok, niech biegnie ku lepszemu, ale byle beze mnie, ja chcę tylko profity.
a 500 plus wkurza mnie każdego dnia. jest to jeden z jednocześnie najgorszych (dla kraju) i najlepszych (dla władzy) pomysłów na... hmm... kiełbasę wyborczą? chyba tak. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
doping wspaniały, drużyna wspaniała i rzeczywiście narodowa. radość wielka :) Wyświetl w wątku >>