Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika taalvikki

taalvikki

#6649566 Napisano: 17.10.2019 23:09:06 w Wkurza mnie...
anialistopad napisał(a):

Z tym 500 plus to sa jaja ,kolezanka kiedys mi powiedziala masz 500 plus to cie stac. Mysle sobie ok ,poczekam,az Ty bedziesz miala dzieci i urodziły sie im blizniaki. Z czasem zaczela narzekac,ze malo kasy,ze musi wrocic do pracy,bo maz za duzo nie zarabia, a dzieci kosztuja,.To jej powiedzialam masz 500 plus stac cie na wszystko i wiecie co? Obrazila sie na mnie i od prawie roku sie nie odzywa

ależ mnie śmieszą takie teksty: "poczekaj, aż Ty będziesz miała". ja np. NIE BĘDĘ MIAŁA i w związku z tym sobie nie życzę, by państwo zabierało MOJE pieniądze na to, by tym, którzy się płodzą, a ich na to nie stać, dawać datki na ich bombelki. TYLE.  Wyświetl w wątku >>

taalvikki

#6649565 Napisano: 17.10.2019 23:00:42 w Wkurza mnie...
FBilona napisał(a):

joan napisał(a):

luki28 napisał(a):

Jak zwykle tylko ja i ja... i moje dzieci. Pomyśl też o innych. Starszy człowiek pewnie tyrał całe życie, odchował dzieci, nikt mu złotówki nie dołożył, a teraz za głodową emeryturę musi przeżyć, kupić leki, a za bochenek chleba wkrótce zabulić z 10zł. A tu jeszcze państwo urządza sobie rozdawnictwo na wielką skalę, żeby kupić głosy wyborców. (...)

To mógł dzieci nie mieć, majstrowanie dzieci nie było i nie jest obowiązkiem żadnego z obywateli RP.
Wysokość emerytury wynika z zarobków - jaką pracę wybrał, taką ma emeryturę.
Gdzie tu "niesprawiedliwość społeczna"?

co do braku obowiązku posiadania dzieci - pełna zgoda. dalej już średnio.

bo jednak emerytura ZUSowska to jakaś kpina i wcale nie jest tak, że kto ile odłożył pieniędzy, tyle ich dostaje. poza tym, taki emeryt, gdy wydaje pieniądze z emerytury, dokłada się - nie z własnej woli - do państwowego rozdawnictwa, które promuje głównie dzieci i dzieciatych. i to jest niesprawiedliwe. bo, gdzie nie spojrzeć: 500 plus, 300 plus, karty dużej rodziny, zniżki dla dzieci. dzieci i dzieci i dzieci. to już pod paranoję podchodzi. Wyświetl w wątku >>

taalvikki

#6648549 Napisano: 14.10.2019 17:27:20 w Czy informują/ informowali?
czy dzisiejsze sms-y z 4move dotyczyły konkursu z Orlenem, czy tego z treningiem? Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6645206 Napisano: 03.10.2019 01:03:12 w Sport
pioge7 napisał(a):

emotka Piotrek Lisek w skoku o tyczce zdobywa brąz emotka  gratulacje emotka  

a ja dziękuję wszystkim skaczącym panom, bo zrobili wczoraj widowisko o wiele lepsze niż debata wyborcza, na której wytrwałam niecałe 9 minut ^^ Wyświetl w wątku >>
1 pioge7 0

taalvikki

#6644021 Napisano: 29.09.2019 23:05:19 w SZUKAM....
dwaburekoty napisał(a):

Moja córka 30.10 kończy 3 latka. W przedszkolu jest zwyczaj przynoszenia poczęstunku. Mam ambicje, żeby to nie były cukierki. W ogrodzie rosną cudne dynie, ja mam czas i fajny przepis na muffinki dyniowe z mąką orkiszową. Nie chcę dekorowac masą. Myślałam o ciasteczku maślanym lub owsianym wyciętym foremką w kształcie dyni (bardziej jako symbol jesieni niż Halloween). Szukam więc:
1) foremki do ciastek w kształcie dyni w sklepie stacjonarnym. Może ktoś już się natknął ostatnio na takie.
2) fajnego przepisu na masę do pomalowania ciasteczek. Barwniki do ciast do mnie nie przemawiają. Myślałam o masie z marchewki i pomarańczy ale nigdzie nie mogę znaleźć fajnego przepisu.
3) opinii Mam lub Pań Przedszkolanek (jeśli są takie na forum), czy takie muffinki będą atrakcyjne dla dzieci. Moja córka zje, ja też, ale nie wiem czy to powszechnie zjadalne z chęcią... Nie chciałabym, żeby moja córka widziała, że dzieci masowo mówią, że jej ciastka urodzinowe są niedobre.....

a może na początek coś pośredniego, np. muffinki z odrobiną klasycznej masy. no i warto też przekonać dziecko do tego, że to, iż większość lubi się truć cukrem, nie znaczy, że jej nie lubią, czy coś.  Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6637340 Napisano: 06.09.2019 22:53:14 w Wkurza mnie...
dwaburekoty napisał(a):

zdolnabestia napisał(a):

Pisałam o angielskim Lidlu. 
Miałam w planach kupić jedną marchewkę do gulaszu, ale musiałam zrezygnować. Do wyboru były tylko kilogramowe worki zwykłej marchwi, kilogramowe worki marchwi organic i marchew organic brudna z ziemi razem z nacią również w wielopaku w folii. Gdybym kupiła cały worek, to pewnie nie zużyłabym reszty, a nienawidzę wyrzucać jedzenia.
Mój powrót z zakupów wygląda zwykle tak, że otwieram kosz, rozpakowuję torbę i uwalniam te wszystkie biedne warzywka z foliowych kondomów. Folia ląduje w koszu, bo się tego nie przetwarza... Tacki przynajmniej idą do kosza na plastik lub w kartony.

w poprzedniej ciąży mocno przeżywałam kryzys migracyjny, w obecnej -kryzys ekologiczny. 15 minut w pepco zastanawiałam się czy kupić piankowe arkusze żeby zrobić córce girlandy na sufit. kupiłam-mam wyrzuty sumienia emotka emotka .

wybaczcie, ale śmieszą mnie ludzie, którzy płaczą nad ekologią, a jednocześnie sami mają dzieci. dziękuję. Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6636547 Napisano: 04.09.2019 18:57:34 w WC - rozmowy o wszystkim
mastah napisał(a):

Czy zna ktoś jakąś stronę/strony gdzie można stworzyć jakąś fajną grafikę z użyciem własnego zdjęcia? Mam na myśli użycie własnego zdjęcia do przeróbki jakieś znanej (choć niekoniecznie) fotografii - np. plakat z jakiegoś filmu z naszą postacią/twarzą czy coś podobnego. Chodzi mi o stworzenie jakiejś śmiesznej przeróbki zdjęcia w ramach prezentu urodzinowego.

Myślę, żę rozumiecie o co mi chodzi emotka

https://www.canva.com/

takie coś znalazłam na szybko Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6636263 Napisano: 03.09.2019 23:01:55 w Wkurza mnie...
superloser napisał(a):

49 groszy za reklamówke  emotka

Jasne, delfinki ... ale nikt o przerabianiu szkła nie myśli... niech sie buteleczki 100ml walają 

nie tylko takie się walają. widuję też wywalone w lasach pieluchy. także tak... Wyświetl w wątku >>
1 nkba 0

taalvikki

#6635180 Napisano: 31.08.2019 21:28:40 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
u mnie ni ma zwrotek emotka  wysyłałam w ostatniej godzinie. play.  Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6633828 Napisano: 28.08.2019 00:23:35 w Wkurza mnie...
superloser napisał(a):

iwona0103 napisał(a):

Wkurzają mnie konkursy z dużą ilością nagród, bo w nich nie wygrywam... tym razem brak okularów Tonny
Wiele osób nie spełniło zasad regulaminu a wygrało, ja spełniłam i nie wygrałam... Organizator odpisał, że jest organizatorem, więc może zmieniać regulamin (bez informowania kogokolwiek), czyli w tym wypadku ze względu na to, że było dużo zgłoszeń niespełniających zasady konkursu postanowili wziąć wszystkie (nieprawidłowe też) pod uwagę  emotka emotka

Organizator NIE MA prawa zmienic zasad w trakcie, jesli dziala to na szkode uczestników promocji. Za to sa kary...

ORGANIZATOR JEST ORGANIZATOREM, nie słyszał? emotka nie mamy pańskiego płaszcza i co nam pan zrobisz? emotka  

a poważnie, to nie wiem, czy dobry konkurs namierzyłam, ale jeżeli dobry, to tam był podpunkt odnośnie tego, że "organizator ma prawo do zmiany", ale czy takie zapisy rzeczywiście dają prawo do KAŻDEJ zmiany? ot, np. czy po takim zapisie, organizator może po konkursie wprowadzić zmianę i stwierdzić, że dział był płatny, więc dawać kasę? 

ja bym pisała więc reklamację i trochę postraszyła. Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6626925 Napisano: 04.08.2019 02:38:07 w teraz słucham!
dzień dobry! od jakiegoś czas na konkursowym forum "czegoś" mi brakowało. dziś odkryłam, czego. tematu muzycznego! 

dzielmy się swoimi gustami, miłościami, fascynacjami muzycznymi. piszmy, przy jakich dźwiękach najfajniej nam się tworzy wypowiedzi konkursowe i - w ogóle - pokazujmy, co lubimy, co odkryliśmy, co nam się podoba! 

czekam na fajne inspiracje!  Wyświetl w wątku >>

taalvikki

#6626924 Napisano: 04.08.2019 02:32:24 w Dziś cieszę się z.....
ziolko napisał(a):

A ja cieszę się, że dziś byłam na ślubie sąsiadki emotka  
Ksiądz wygłosił super kazanie, a że to ksiądz zaprzyjaźniony z nimi, to kazanie było "personalizowanie", od serca...
Poza tym młodzi byli (mile) zaskoczeni naszą obecnością, bo poszliśmy na ślub z własnej woli, bez oficjalnego zawiadomienia. 
Kiedyś podczas rozmowy powiedzieli, że biorą ślub itp, więc zapamiętaliśmy tą informację emotka  i dziś z niej skorzystaliśmy emotka  

ooo, bardzo fajne takie przyjście po prostu, z własnej woli i do tego z radością. emotka   Wyświetl w wątku >>

taalvikki

#6626923 Napisano: 04.08.2019 02:31:03 w Dziś cieszę się z.....
z głośnika zamontowanego w samochodzie ^^ dzięki niemu moja jutrzejsza podróż będzie obfitować w muzykę Gojiry, Tiamat, Agenta Fresco, Laibacha oraz innych zacnych kapel. ^^

uwielbiam podróże przy muzyce!  Wyświetl w wątku >>
1 kumulacja 0

taalvikki

#6622360 Napisano: 22.07.2019 02:13:13 w Wkurza mnie...
a mnie wkurza to, co zadziało się w Białymstoku. wkurza i smuci. i jeszcze to, że typy z butelkami i petardami zasłaniali się dzieciakami. to jakiś chory region, wybaczcie (mój rodziny Tarnów też pewnie nie byłby gorszy). emotka Wyświetl w wątku >>

taalvikki

#6621246 Napisano: 17.07.2019 21:54:17 w Pomocy!!!!
jokan napisał(a):

Czy mozna cos zmienic w oplaconej paczce paczkomatowej? Zle wybralam paczkomat odbiorcy i co teraz? emotka
Paczka opłacona, etykieta wydrukowana...dopiero zobaczyłam....pomocy!!!!  emotka

spróbuj może napisać do nich na fb i przedstaw sytuację. myślę, że coś można odkręcić. Wyświetl w wątku >>
1 jokan 0

taalvikki

#6620954 Napisano: 16.07.2019 23:01:00 w Wkurza mnie...
Andzik napisał(a):

Popieram, to ze zwraca uwagę, kiedy mówi się nieprawdę.

a jaka jest prawda? i czy nie warto o to pytać historyków - filozofów, a nie dzieciaki? Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6620951 Napisano: 16.07.2019 22:56:58 w Wkurza mnie...
Andzik napisał(a):

Co to za afera w toruńskiej szkole? Ja przeczytałam tylko artykuł, więc nie wiem z pierwszej ręki, ale się wkurzyłam. Artykuł był o polskim chłopcu co w szkole zwrócił uwagę koledze z Ukrainy, bo po jego poglądach śmiem wątpić czy zasługuje na mino jego kolegi. Ten chłopiec wychwalał banderę i UPA. A wcześniej opluł koszulkę polskiego chłopca bo miał założoną z niezłomnymi. Teraz się pytam gdzie jest szkoła, bowiem zgłosili winę polskiego chłopca, tak wiem bo bali się posądzenia o nacjonalizm, tak pozwalajmy by nas opluwano. Powinna być ostra reprymenda dla Toruńskiej szkoły. Jestem tolerancyjna, ale to był mord i popieram stanowisko polskiego chłopca. Porównywać AK do UPA, to skandal!. Czy może ktoś bardziej orientuje się w tej sprawie?

czyli popierasz chłopięco - dziecinne wyzwiska na przerwach? o losie emotka

to nie jest żadna wojenka między dziećmi, tylko rola rodziców i nauczycieli, by przekazywali PRAWDĘ historyczną. a prawda nie jest nigdy czarno - biała.  bo i Polacy mają prawo czuć się skrzywdzeni, ale i Ukraińcy - przez długi czas poniżani - mogli zwyczajnie psychicznie nie wytrzymać. to są skomplikowane kwestie, w których nie ma tych dobrych i tych złych. ale kto by o tym rozmawiał z dziećmi w szkole, która musi być pro - polska. Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6620138 Napisano: 15.07.2019 00:23:39 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
anaesth napisał(a):

taalvikki napisał(a):

Czasami wykorzystuję jakiś ogólny patent (co tam w danej agencji lubią bardziej, co mniej), ale nigdy - z tego, co pamiętam - nie powtórzyłam tekstu słowo w słowo.

A tak z doświadczenia - widzisz pozytywne efekty obserwacji tego, co lubi dana agencja? Spisuję sobie swoje (niestety w ogromnej większości) spudłowane zgłoszenia i mimo wyciągania wniosków, nagród nie przybywa emotka Na Los Mejores i Smolara chyba nigdy nie znajdę patentu, ale z tym drugim to chyba większość ma problem. Mam nadzieję, że z czasem będzie tylko lepiej.

zdarzyło mi się zauważać pewne prawidłowości. kiedyś nawet w Smolarze (ale teraz coś mi i tam nie idzie) miałam pewien zamysł zawsze. co do Los Mejores, to tam raczej nie ma patentu poza wierszykiem i słodzeniem.. nie wygrywam tam głównych, a gdy dają jakieś inne, to za totalnie pierdoły emotka więc u Nich się nie wczuwam. niektóre inne agencje bardziej ogarniam (w Avanti parę razy coś tam wpadło albo w T. Rakowski czy jakoś tak), innych totalnie nie mogę (ot, Columbit przykładem). więc różnie bywa. ale ja to tak na czuja obserwuję, nie robię żadnych trve statystyk.

tak, czy tak, jedyna konkursowa stała jest taka, że w większości razy się przegrywa. taka robota. emotka Wyświetl w wątku >>

taalvikki

#6619896 Napisano: 13.07.2019 19:36:36 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
grappa25 napisał(a):

Czy wysyłacie ten sam tekst (oczywiście własnego autorstwa) na kilka konkursów? Dużo jest teraz tematów wakacyjnych i piwnych, a te jak wiadomo się ze sobą łączą... Co jakby wygrały te same teksty (oby...) ? W większości konkursów i tak nie publikują co wygrało.

nie. zazwyczaj w ogóle kasuję sms-y konkursowe po wysłaniu ich, bo uważam je za słabe i marne literacko. czasami wykorzystuję jakiś ogólny patent (co tam w danej agencji lubią bardziej, co mniej), ale nigdy - z tego, co pamiętam - nie powtórzyłam tekstu słowo w słowo. jakoś wydaje mi się to słabe. Wyświetl w wątku >>
1 nkba 0

taalvikki

#6619883 Napisano: 13.07.2019 18:24:22 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
czy w konkursie Kiory Burn trzeba w odpowiedzi na maila załączać paragon, czy tylko podać dane? pytam, bo pierwszy raz u nich wygrałam. Wyświetl w wątku >>
0 0