Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika taalvikki

taalvikki

#6407169 Napisano: 25.09.2017 00:13:28 w Wkurza mnie...
akaska napisał(a):

kermit napisał(a):

akaska napisał(a):

Dziś pierwszy dzień bez deszczu, a mi nie udało się wyciągnąć męża na spacer. Samej z dzieciakami w niedzielę głupio się plątać po bulwarach. I tak smutno jak widzisz całe roześmiane rodziny. emotka

Czemu głupio? Olej go, zróbcie sobie z dzieciakami super spacer, też możecie być roześmiani, a mąż niech żałuje.

Może i racja, ale dzieci w sumie tylko w niedzielę ojca widzą. W tygodniu pracuje do późna i tylko buziaki na dobranoc. Ech, zrobiłam sobie długą kąpiel i trochę złość uszła. Rozczarowanie - nie.

wkurza mnie, że są dzieci, które ojca widzą tylko w niedzielę.

----------------

a pomijając powyższe, to... może gdy ktoś pracuje po 12 godzin dziennie, to w niedzielę chce się zwyczajnie je%nąć spać/odpocząć, a nie paradować po bulwarach. Wyświetl w wątku >>

taalvikki

#6406928 Napisano: 23.09.2017 18:43:50 w WC - rozmowy o wszystkim
lola.lola napisał(a):

Zastanawiam się, czy w loteriach typu Almette, Crunchips czy Kinder Bueno udaje wam się wygrać jednym zgłoszeniem? Czy zbieracie  kody i wysyłacie po kilka? Nigdy w życiu nie udało mi się jeszcze wygrać w loterii i jestem ciekawa czy te moje pojedyncze kody mają w ogóle jakiekolwiek szanse  emotka

teoretycznie pewnie jakieś mają, ale u mnie nigdy to nie weszło. w sumie nawet kilka/kilkanaście zgłoszeń w loteriach nie wchodziło. pamiętam, że wysyłałam te kody w tamtym roku w almette, bo zwyczajnie zwyczajnie je lubię i kupuję. i nic, nic, nic. żadna loteria nic mi nie dała, więc teraz je zazwyczaj pomijam. taki niefart. jestem team Nie Dla Loterii. Wyświetl w wątku >>
1 lola.lola 0

taalvikki

#6406733 Napisano: 22.09.2017 23:05:15 w Polecam
wiesz, świat już nie jest taki sam, odkąd Ty pokazałeś swoje pro - zdanie na temat publicznych uścisków, więc co tam ja.  Wyświetl w wątku >>
0 1 leska2wll

taalvikki

#6406705 Napisano: 22.09.2017 21:09:20 w Polecam
tyle dobrego, że dobrowolne, ale jednak nie chcę, by lud uczył się takich rzeczy. po prostu nie chcę, by uznawano, że wpatrywanie się we mnie jest ok i fajne. tyle. bo nie jest.

jak chcą, to niech się nawet reprodukują z nieznajomymi, ale, litości, nie wmawiajmy ludziom głupot w stylu tekstu o tym, że "jeżeli sobie - obcym - nie patrzymy w oczy, to wywołujemy lęk". bo to jest niczym niepoparte stwierdzenie.  Wyświetl w wątku >>

taalvikki

#6406683 Napisano: 22.09.2017 20:04:34 w Polecam
cb656 napisał(a):

Popatrz w oczy nieznajomej/go przez minutę emotka  między innymi w Warszawie, Krakowie, Poznaniu, Wrocławiu, Bielsku-Białej i Rzeszowie. Akcja zaczyna się o 11

po co się ograniczać, od razu może łapmy innych w objęcia. wrr. według mnie to głupawa akcja. osobiście wolę rozmawiać przez telefon z bliską osobą, niż spoglądać w oczy jakiegoś obcego typa czy laski.

organizatorzy twierdzą - nie mam pojęcia, na czym się opierając - że przez to, że nie wpatrujemy się w siebie, narasta w nas niepokój. u mnie osobiście niepokój wzrasta, gdy ktoś zbytnio się we mnie wpatruje. nie lubię tego i nie popieram uczenia ludzi takich rzeczy. co innego patrzeć w oczy partnera, a co innego w oczy obcej osoby.  Wyświetl w wątku >>

taalvikki

#6402671 Napisano: 12.09.2017 21:04:12 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ludzkości, wygrałam w konkursie tesco najlepszy wybór mam (nivea), ale nijak nie wiem, jakiego oświadczenia wymagają. w regulaminie widzę tylko, że chcą "oświadczenie o przeniesieniu praw autorskich majątkowych do nagrodzonego rozwiązania". czy to ma jakąś konkretną formę? bo załączników z oświadczeniem nie widzę.  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6401466 Napisano: 09.09.2017 22:40:06 w Dziś cieszę się z.....
adrian napisał(a):

Dziś cieszę się z tego, że wreszcie w Warszawie otworzyli Intermarche. emotka

dołączam się ^^ Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6398755 Napisano: 04.09.2017 00:45:25 w Sport
nkba napisał(a):

pioge7 napisał(a):

emotka Jak żyć emotka   emotka emotka a już mam kupione bilety na finał emotka  i co mi teraz z nich emotka  

ożesz qwa emotka współczuję  emotka

i to z nich, że idziesz sobie na finał i cieszysz się grą dwóch wygrywających drużyn. czy narodowość odbiera pasję sportową? naprawdę?

a ode mnie... cóż... biedna Belgia. takie fajne chłopaki...  emotka Wyświetl w wątku >>
1 bethan 0

taalvikki

#6395507 Napisano: 28.08.2017 00:16:53 w Wkurza mnie...
jokan napisał(a):

wkurzaja mnie ceny w sklepach...kupilam ostatnio ksiazke na 'alledrogo' za 26 zl z groszami z wysylka juz, a w TESCO identyczna ksiazka za 44 zl z groszami, czy to nie gruba przesada ?- ciesze sie, ze kupilam duzo taniej
- wkrzyam sie, ze na nas tyle zarabiaja w sklepach

zazwyczaj na alledrogo można nabyć coś taniej, konkursowicz powinien o tym wiedzieć. poza tym, gdy ktoś sprzedaje na wspomnianym portalu nie musi płacić innych opłat (ot, choćby za teren, na którym sprzedaje). po to jest wolność i konkurencja, by każdy sobie wybrał, gdzie chce kupić. bo nie wiem - proponujesz, by państwo narzucało jedną ważną cenę na wszystko i wszędzie?

ja tam się cieszę, że gdzieś mogę kupić taniej niż w tesco, a nie oburzam się na tesco, że gdzieś mogę kupić taniej. poza tym: skoro ktoś daje taką, czy taką cenę, to znaczy, że wychodzi z tym na plus, więc... ktoś to kupuje. chce, niech kupuje nawet za 100 złotych.

i nie sklepy na nas zarabiają. sklepy z nami współpracują. nikt mnie nie zmusza do kupowania w tym, czy w tamtym. wystarczy się rozejrzeć i wybrać najtańszą opcję. a jak komuś się nie chce... to już jego problem. Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6393581 Napisano: 23.08.2017 01:17:57 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
patryczq napisał(a):

bruce napisał(a):

poprostuanette napisał(a):

W pracy mam wiele luzu niż tutaj. To jest tylko forum... a nie można nic napisac bo się karniaka złapie. Może Pionas wreszcie coś z tym zrobi bo niektórzy traktują to forum jak misje jakąś...

także jeśli chodzi o te etapy konkursów: jak tu zobaczyłam karę za chwalenie się za jakiś wcześniejszy, "pozabazowy", to przeraziłam się nie na żarty. emotka

To akurat dobry zapis, bo skoro ktoś wiedział wcześniej o konkursie i w nim grał, to mógł się nim podzielić, a nie tylko korzystać z tego, co inni dają. Chwalenie się już po jest trochę nie fair. 

zdecydowanie popieram! chcesz się chwalić - pozwól innym wcześniej z Tobą rywalizować! dla mnie to jest oczywistość. a jeżeli sobie wygrywasz gdzieś indziej, tajnie, to i gdzieś indziej, tajnie, się ciesz. tyle.

no, chyba, że chcemy bałagan w stylu: "dziś wygrałam nowy parasol na festynie, kebaba od koleżanki, 30 groszy na chodniku, bilet do kina w konku, o którym nie mieliście pojęcia i telewizor, który dostałam w prezencie weselnym radość pod niebiosa!".  ja tego nie chcę. Wyświetl w wątku >>
1 monisss 0

taalvikki

#6391683 Napisano: 18.08.2017 22:28:35 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
kinzao napisał(a):

Surf emotka a pralka potrzebna emotka

po poprzednim konkursie z pralkami, który, nie wiedzieć czemu, chyba jest najtrudniejszy ze wszystkich (niedługo stwierdzę, że samochód łatwiej wygrać, a skuter to na pewno), nabyłam używaną za całe 150 PLN i działa mi bez zarzutu. tak więc polecam odpuścić te wojny o niebiański sprzęt, którego pragnie cała Polska potrojona razy osiem. 

no ale pożalę się, że też nie wygrałam pralki. emotka  gdybym wygrała, to sprzedałabym Ci po taniości, ale cóż.  Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6391648 Napisano: 18.08.2017 21:21:29 w PLAGIATY
odnośnie Polskiego Busa, to po pierwsze to jest zwyczajna chała nie na temat, a niekoniecznie plagiat. i tyle. dziękuję i zwyciężczyni nie gratuluję. ani nagrody, ani wątpliwego "talentu".  Wyświetl w wątku >>

taalvikki

#6388993 Napisano: 12.08.2017 00:33:04 w co chcielibyście wygrać?
pokrzywa30 napisał(a):

kate86 napisał(a):

luko922 napisał(a):

COŚ w loterii. emotka  

Dołączam się do posta:) jeszcze nigdy nic nie wygrałamz loterii, nawet gdy było 1000 kart z coca-coli w Biedronce;D ot szczęscie:D

ja tak samo loterie mnie omijają strasznym łukiem a ja wciąż w nie wierzę naiwna emotka

no i po co w nie wierzyć? im więcej ludu tam "gra", tym więcej loterii. a czy tego chce kreatywny konkursowicz? ja staram się bojkotować loterie, dla  dobra normalnego współzawodnictwa. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6388992 Napisano: 12.08.2017 00:31:02 w co chcielibyście wygrać?
luko922 napisał(a):

COŚ w loterii. emotka  

a ja bym, dla odmiany, chciała wygrać całkowity zakaz przeprowadzania loterii. wtedy normalnych konkursów byłoby więcej, więc i ja - wykazując się jakoś - mogłabym więcej wygrać. czegokolwiek. ^^ Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6388991 Napisano: 12.08.2017 00:28:18 w Wkurza mnie...
moskala22 napisał(a):

Są takie dni kiedy kupującym na Allegro mam ochotę wysłać środkowy palec  emotka

ja go wysyłam także kupującym na olx. przedmiot wystawiony za 400, bez negocjacji, a tu przychodzi panna, ani dzień dobry, ani pocałuj mnie w pupę i wyskakuje z tekstem, że "w sklepie kupi za 428 z paragonem". toż istotna dla mnie informacja. Wyświetl w wątku >>

taalvikki

#6387238 Napisano: 07.08.2017 21:25:24 w Lay's
ej, co z tym obrazkiem w końcu, bo gram tu pierwszy raz i piszę i chcę wysłać i nic.  Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6386491 Napisano: 05.08.2017 00:35:50 w Żegnamy zmarłych
Bogusław Wolniewicz  :( Wyświetl w wątku >>
[*] 0

taalvikki

#6386362 Napisano: 04.08.2017 17:40:05 w Wkurza mnie...
nie, nie, nie! tylko nie znów wygrany zestaw colgate. już mam dość tych zestawów. lepiej wygrać totalne nic, niż znów zostać poniżonym tym wspaniałym zestawem!  :( Wyświetl w wątku >>

taalvikki

#6385715 Napisano: 03.08.2017 01:00:59 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
asantesana napisał(a):

nikopl napisał(a):

Rozumiem, że wygrałaś głośnik. Znasz całą resztę laureatów, skoro odpowiadasz za nich? Ja nie miałem żadnego problemu z tym dostaniem się do środka, tym bardziej, że nie było na nim żadnego zabezpieczenia. Problem dla mnie jest w tym, że to podchodzi pod jakąś paranoję. Wyobrażam sobie tutaj ludzi, którzy nie biorą wyłącznie udziału w jednym konkursie i w przypadku kilku takich regulaminów są "zawaleni" papierkami. To jest normalne? Burza jest za kobietę z kartonem na głowie, ale za robienie śmietnika w domu już nie, wtf? 

Wiesz co, czytam co piszesz i zastanawiam co podchodzi pod paranoję? Bo wg mnie Twoje wydziwianie.Nie wiem czy wiesz, ale gdy prowadzisz firmę całą dokumentacje musisz trzymać 5 lat, nierzadko dziesiątki segregatorów, jeśli adres firmy jest domowy, to w domu. Czym wobec tego jest trzymanie kilku paragonów przez kilka miesięcy, bo dla mnie błahostką - zajmuje mi to miejsce w jednej małej kopercie i każdy paragon trzymam pół roku. Pytałeś czy przesadzasz. Tak, przesadzasz i ja na miejscu agencji nie posłałabym Ci drugi raz głośnika, który był zgodny z regulaminem, ponieważ odmówiłeś przyjęcia nagrody. Nikt w regulaminie nie pisał, ze będzie zaklejony taśmą "stop, do rąk nikpola".
Jeszcze jedno - pytasz czy wydziwiasz, ktoś odpisuje że wydziwiasz - obrażasz się. A potem gdy mówi w jakim stanie dostał głośnik naskakujesz, że odpowiada za wszystkich laureatów. Zdecyduj się chłopie.
Ps. Zmień "zawód" skoro warunki konkursowania Ci nie pasują. 

a czy wspomniany przez Ciebie obowiązek trzymania nierzadko wyblakłych już paragonów przez pięć lat w firmie na wypadek kontroli państwa nie jest wspomnianą paranoją? i przesadą? ;>

ps do ps. na warunki "konkursowania" wpływ mają też konkursowicze. w końcu to nie niewolnicy, tylko podmioty całej tej gry. Wyświetl w wątku >>
0 0

taalvikki

#6385714 Napisano: 03.08.2017 00:57:44 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
nikopl napisał(a):

@asantesana Mianowicie to, że za pół roku wyślą głośnik bez pudełka, a za rok będzie trzeba po ten głośnik pojechać i zrobić trzy pajacyki. Rozumiem, że nikt w regulaminie nie napisze, że do wygrania są głośniki z wystawy. Dziękuję za wykład podstaw ekonomii, ale potrzebny nie był. Dla Ciebie tylko paragony, a dla innych będą to kapsle, nakrętki, opakowania itp. Agencja nie pośle mi głośnika, bo zrzekłem się nagrody. Ten post ma tyle jadu, że sam jestem teraz ciekawy, czy Twój "zawód" nie został wspomniany przeze mnie. Jestem osobą dorosłą i daleko mi do obrażania się i kogoś. Podziękowałem Gosi za odpowiedź i poświęcenie czasu. Trochę zdziwiło mnie, że potraktowała mnie jako zwykłą konkurencję: "nie musisz trzymać tych papierków ,chętnie ja swoje potrzymam i poczekam na rezerwę", jednak nie jesteśmy w piaskownicy, więc przestań bić mnie łopatką.
Ps. Prosiłem o obiektywne spojrzenie i je dostałem, ale rozkazywać mi nie będziesz.

@
joan Moją argumentację tutaj odnośnie możliwości zobaczenia przez każdego produktu można nazwać, tak jak to napisałaś w zasadzie emotka Byłbym niezłym hipokrytą, gdybym chciał inny produkt. Jednak sam zrzekłem się nagrody.
Moim zdaniem śmietnik może powstać spokojnie, a metody układania ubrań nie mam zamiaru przenosić na paragony. Gdyby jeszcze przy wpisanych kodach podawali notkę o zachowaniu opakowania na losowanie dodatkowe, to uznałbym to za oznakę profesjonalizmu i przykładania się do swojej pracy.

Poruszyłem nurtującą mnie kwestię odnośnie traktowania konkursowiczów przez agencję, a spotkałem się z najazdem na moją osobę, co jest łatwe w Internecie. Nie rozumiem chyba tutejszej społeczności.

no niestety, tutaj wiele osób nie łapie, o czym w ogóle mowa. bo wiadomo, regulamin regulaminem, ale zostało przez Ciebie zauważone coś więcej, a mianowicie sposób konstruowania tychże regulaminów i w ogóle traktowanie ludzi wygrywających. trochę wyższy poziom dyskusji i już masa się gubi.

to samo jest w państwie - mówisz, że coś mogłoby być inaczej i może wcale nie trzeba trzymać świstków przez sto lat, ale nie, zawsze przyjdzie ktoś i rzeknie, że "przecież trzeba, bo trzeba". owszem, w danym systemie trzeba, ale co jest złego w krytyce tegoż systemu?  Wyświetl w wątku >>
0 0