Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
taalvikki
Postów 1165
Data rejestracji 31.08.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a co wielkiego taka Anglia niby pokazała we wcześniejszych meczach? naprawdę, emocje na jej meczu ze Szwecją były zawrotne. Wyświetl w wątku >>
we must suffer to free our pain
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale to raczej nie jest temat "sport". i co ci "piłkarze" robili w jaskini? Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale o co chodzi? Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
toż to masa czasu! a poza tym te terminy to nie są ścisłe ograniczenia, tylko "najlepiej spożyć przed". chipsy są tak napakowane konserwantami, że raczej do września nie spleśniają Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
przykro, przykro. typ coś tam wcześniej zdziałał, ok, ale nie może być trenerem ktoś, kto nie ogarnia grupy, którą ma pod sobą, a dodatkowo odwala takie akcje jak w meczu z Japonią. no nie. tu trzeba kogoś z jajem, który za jaja wszystkich weźmie. i nie, wcale nie z zagranicy (tylko... Probierz chyba nie chce ). Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no efektowne było, tak.
------------------------------
Urugwaj za to jest mniej efektowny, ale efektywny i mądry. choć w sumie... Cavani sam w sobie efektownie wygląda. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tak, tak, ale obrona leży. bramki wpadały jak na treningu. trochę jaja, jak na ten poziom.
----------------------------
Urugwaj do boju! Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mucha ładniejszy! Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale co to za tłumaczenie? w ten sam sposób mogę rzec, że wyrwałam chwasta, bo on też dobry nie był. może walczmy o ogólną uczciwość, a nie usprawiedliwiajmy swoich kombinacji tekstami typu: "bo oni też tak robiO" Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
i jaki kwas? normalna dyskusja. kwas ma ktoś, kto ma z tym problem. za dużo nam tu, ostatnio, kreatio, dyktujesz. bo tu inni też mają prawo głosu. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a czy to, że ktoś inny jest nieuczciwy daje innym pozwolenie a nieuczciwym bycie? owszem, jeżeli organizator coś robi źle, to należy to zauważać i działać, ale nie w ten sposób, że "skoro inni kradną, to czemu ja mam nie ukraść". Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
się tak właśnie zdziwiłam, że w bolońskim pieczarków ktoś żąda. ale we włoskim też? tu już nie wiem, bo nie wiem, co to polski sos włoski. po ostatniej wycieczce do Włoch, stwierdzam, że sos włoski to gęsty, pomidorowy sos, czasami z niewielkimi kawałkami mięsa mielonego, który i tak jest tylko małym dodatkiem do makaronu i sera. więc... wkurzają mnie te dziwne nazwy, które nie mają nic wspólnego z prawdziwymi. na pocieszenie powiem, że przecież nie trzeba tego kupować, hehehehe. udał mi się żart, prawda? Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
i Kurzawą, który nie pierwszy raz świetnie wykonuje stałe fragmenty. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
---------------------
poza tym, ja jednak sądzę, że gracze też poniekąd mają/mogą (raczej to drugie) wpływ na jakość nagradzanych prac. niestety, ci sami gracze często uważają, że to oni muszą się dostosować do większości, a nie większość ma się zmieniać pod ich wpływem. co z tego mamy? konkursy na "kreatywność", w których wygrywa tandetna rymowanka albo zdjęcie z torbą na głowie. sami się tu z tego śmiejemy, ale cóż... sami to wywołujemy albo podtrzymujemy. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a gdzie mój telewizor, ja się pytam? Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
bla, bla, bla. cóż ten niby Messi czy ten niby Lewandowski wielkiego pokazali? Messi nawet karnego wybitnie nie wbił. już tak ich nie wywyższajmy, bo to też może ich oddzielać od normalnej drużyny. takim piłkarzom przyda się trochę pokory, a nie głupie tłumaczenia, że "ojoj, sam ja wielki meczu nie wygram". jakże mnie takie gadanie irytuje. piłka to gra zespołowa i uj. średnia, ale skromna i zgrana drużyna może wygrać więcej niż zlepek cudnych dzieciaków bez pokory, np takich, którzy najbardziej chcą błyszczeć w reklamach.
co do Polski zauważyłabym też, że mamy wielu innych, niezłych zawodników, ale jakoś nie są wpuszczani. ot, np taki Rafał Kurzawa. a lud tylko Lewy i Lewy i tak do usranej śmierci. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
to ja już w ogóle wysiadam. ubolewamy, że nosić się nie da, ale przecież to i tak nie do noszenia, tylko kolekcjonowania. ja za głupia jednak jestem
zwłaszcza, że nadal nie wiem, czemu jest nie do noszenia. Wyświetl w wątku >>
taalvikki
Postów 1165
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a to nieładnie tak mówić o jakiejś osobie, która jest członkiem wspólnego forum i ma pozwolenie na pisanie na nim. jak coś się nie podoba, to można to ładniej ująć i napisać np. "nie podobają mi się opinie pewnego ę czy ą". atakowanie personalnie jest słabe. i... wkurzające. Wyświetl w wątku >>