Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika moskala22

moskala22

#6693080 Napisano: 27.03.2020 19:41:27 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Od początku marca cisza emotka  Mogłoby w końcu coś wpaść... Wyświetl w wątku >>
0 0

moskala22

#6692370 Napisano: 25.03.2020 11:12:35 w WC - rozmowy o wszystkim
Czy ktoś może polecic jakąś dobra stronkę do pomocy przy nauce ułamków? Może któryś rodzić wspomagał się czymś takim i może mi polecić. Wyświetl w wątku >>
0 0

moskala22

#6692012 Napisano: 23.03.2020 22:14:50 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Cicho wszędzie, głucho wszędzie... Wyświetl w wątku >>
0 0

moskala22

#6691913 Napisano: 23.03.2020 16:00:26 w SZUKAM....
donia7 napisał(a):

Jakie polecicie ambitne i ciekawe  bajki dla dzieci?Chcę coś moim włączyć (8 i 10 lat), a nie mam pomysłu. Na weekendzie oglądały "Sekrety morza" i "Zwierzogród"...Tylko nic w stylu Minionek emotka

Szajbus i pingwiny  Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

moskala22

#6691097 Napisano: 19.03.2020 15:11:08 w SZUKAM....
1mariusz napisał(a):

Witam, mój syn jest w trakcie pisania pracy magisterskiej. Mamy wielką prośbę poświecicie 10 minut na rozwiązanie ankiet?
https://www.survio.com/survey/d/X3Y6R0V8B6H0Y6R6I?fbclid=IwAR1UvYTNhlXOb2gmsFYAaQYDpmOhFgcPPOSQuoyPy1_Lg6vYnciVXjV49g4
Za poświęcony czas serdecznie dziękujemy  emotka

zrobione :)  Wyświetl w wątku >>
1 1mariusz 0

moskala22

#6691048 Napisano: 19.03.2020 12:37:25 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
karta 300 zł do Superpharm z RMF FM Wyświetl w wątku >>
0 0

moskala22

#6690969 Napisano: 18.03.2020 22:10:59 w Wkurza mnie...
magdalena-chili napisał(a):

Moskala, ale to praca dla klasy czwartej szkoły podstawowej czy liceum???  emotka
mój ma napisać pracę o epidemiach w historii emotka   emotka  
jest informacja, że ma być nauka zdalna, to jest  emotka  my nawet z WF dostajemy wytyczne (no ale to klasa sportowa...)

4 klasa podstawówki emotka

A propo tych wszystkich zadań i nauki https://kobieta.onet.pl/koronawirus-w-szkole-nauczanie-zdalne-nie-jest-prawnie-uregulowane/p3qfcn1?fbclid=IwAR2ZmVysrjjvXRRVvNZuWv2Cin0HyQdH9QoyfRyTj9R2WGzShRABucJzEz8 Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

moskala22

#6690934 Napisano: 18.03.2020 18:59:21 w Wkurza mnie...

yyy, ale ja Ci nic nie wysyłałam... szczerze mówiąc nie rozumiem? 

sorki, źle to napisałam, to nie było do Ciebie - powinnam to napisać w innym poście bo akurat to dotyczy pewnej osoby, która ma chyba jakiś problem z moją osobą, bo ciągle się mnie czepia  Wyświetl w wątku >>
0 0

moskala22

#6690932 Napisano: 18.03.2020 18:53:24 w Wkurza mnie...

bejca11 napisał(a):

Czytam Wasze wpisy i tak się zastanawiam to w każdej pracy domowej pomagacie dzieciom? (pytanie bez złośliwości to tylko ciekawość) Pamiętam, że jak ja chodziłam do szkoły to nie było mowy o tym żeby rodzice mi w czymś pomagali...

Przyznam, że my ze starszym Synem (V.kl) pracujemy już drugi rok. Usiłujemy go nauczyć "jak się uczyć"...  dzieciak przychodzi ze szkoły z lekcji i niestety niewiele z tej lekcji wynosi. Nauczyciele pogadają na lekcji i wymagają super znajomości tematu na sprawdzianie. A wszystkie przedmioty trzeba porządnie przyswoić i to często sprawia trudność. W kwestii samej pracy domowej to za wiele nie ingerujemy, to i tak trzeba stwierdzić czy rewolucyjnych sposobów wyliczeń lub nowych twierdzeń nie wymyśla. 
Od razu piszę: nie siedzi na okrągło w internecie/na konsoli (tutaj mocno restrykcyjnie), a rok temu psycholog zdiagnozowała inteligencję "wysoką" - i średnio co tydzień mnie krew zalewa przy okazji konfrontacji: niby dzieciak ma ten olej w głowie, a tu jednak droga pod górkę z systemem nauczania. 

U mnie syn wg nauczycieli zdolny, ale czasem potrzebuje odpowiedniego ukierunkowania, dlatego gdy robi zadanie muszę zerknąć czy jest na właściwym torze myslenia. No a gdy jest nowy temat to czasem trzeba mu jeszcze niektóre rzeczy wytłumaczyć. Aha i jeszcze jedno - bardzo proszę o niewysyłanie mi wiadomości jak mam wychowywać dziecko  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

moskala22

#6690864 Napisano: 18.03.2020 14:41:47 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Przyszłam sobie ponarzekać i na brak wygranych - może wątek zadziała w magiczny sposób Wyświetl w wątku >>
0 0

moskala22

#6690852 Napisano: 18.03.2020 14:27:15 w Wkurza mnie...
jola29k napisał(a):

Mój syn miał wczoraj sprawdzian z plastyki  30 pytań  ( 60 sek na jedno ) nie można wrócić do poprzedniego pytania   . Córka już miała z fizyki sprawdzian  , jutro ma sprawdzian z matematyki . Najmłodsza ma uzupełniać ćwiczenia  a one są  prawie puste .A dziś nawet zadanie  z religii  . Ja oszaleje

u nas z religii ksiądz kazał uzupełniać ćwiczenia (nie maja prawie nic uzupełnione) i w wolnych chwilach czytać Ewangelię wg. św. Mateusza

Patrząc na to, że to jest trzeci dzień zawieszenia lekcji, boję się co będzie u nas w przyszłym tygodniu bo wprowadzają wtedy nauczanie online 
Mam nadzieję że uda się pogodzić lekcje obu synów, bo mamy jeden laptop z kamerką. Ogólnie rozumiem że nauczyciele MUSZĄ to ogarnąć, ale jednak póki co mam wrażenie że podeszli do tego w niezbyt dobry sposób.  Wyświetl w wątku >>
0 0

moskala22

#6690792 Napisano: 18.03.2020 12:28:22 w Wkurza mnie...
emotka  Dzień Dobry. Bardzo proszę aby uczniowie klasy czwartej wykonali z przedmiotu informatyka:(1) W programie Paint narysowali (odwzorowali), 6 statków z okresu od XV do XX wieku i pod rysunkiem podpisali nazwy wybranych przez siebie okrętów. Aby wykonać projekty statków, proszę znaleźć w różnych źródłach (Internet), informacje na temat wybranych okrętów z tego okresu. Jest to trochę zmodyfikowane zadanie, które znajduje się w podręczniku na stronie 35. Proszę posłużyć się też podręcznikiem od strony 28. Pracę proszę zapisać i w późniejszym czasie przynieść do szkoły zapisaną na pendrive.

Rynce opadają emotka

To jeden z wielu projektów w klasie 4 zadanych od poniedziałku do dziś Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

moskala22

#6690416 Napisano: 16.03.2020 20:16:08 w Wkurza mnie...
takaja86 napisał(a):

(nie bijcie)

Zgadzam się w 100 procentach,moja mama także jest nauczycielką i wiele dzieci nie ma dostępu do Internetu i co ona ma zrobić? Zadała co powtórzyć, jakie zadania zrobic ale nie będzie karcić tych którzy nawet tej wiadomości nie odczytaja. Nie dajmy się zwariować, poza tym uwazam że po tych 14 dniach to się na bank nie skończy więc albo przedłuża rok szkolny albo w ostateczności matury przełoza. Wydaje mi się że tego się nie zatrzyma A w kwietniu to będzie dopiero apogeum.

ja też jestem pewna że to się nie skończy 25 marca i tak się zastanawiam co zrobią nauczyciele ze szkoły moich synów. O ile większość podeszła do tematu ogólnie (powtórzcie przerobiony materiał, przeczytajcie lekturę wg planu), to pani polonistka rozpisała cały tydzień i to jest nowy materiał - część zadań mają robić w zeszycie, dłuższe wypowiedzi napisane w Wordzie wysyłać jej mailowo, przeczytać lekturę, obejrzeć film. No ok, ale wśród tych lekcji są tematy, które MUSI wytłumaczyc polonistka, żeby dziecko wiedziało, jak patrzeć na dany temat. Ja już się przekonałam, że mój sposób tłumaczenia i interpretacji nie zawsze jest zgodny z myśleniem tej pani, więc spodziewam się "problemów".  Wyświetl w wątku >>

moskala22

#6690400 Napisano: 16.03.2020 19:15:24 w WC - rozmowy o wszystkim
ace napisał(a):

czy jest na forum stomatolog? Albo ktos sie orientuje jakie sa wytyczne dla stomatologow w zwiazku z korona? Moja mama dzis poszla na usuniecie zeba i pocalowala klamke. Dentystka powiesila na drzwiach nr swojego tel by ewentualnie dzwonic. Jak mam zadzwonila, ta powiedziala, ze nie przyjmuje bo takie sa najnowsze wytyczne (praktyka prywatna). I ja nie mam nic przeciwko jesli po prostu postanowila zakmac bo boi sie zarazenia, ale zastanawiam sie czy te wytyczne ktorymi sie zaslania sa prawdziwe... (nadmienie, ze w tamtym tyg chwalila sie, ze ma zapasy maseczek, rekawiczek, sterylizatorow itd wiec moze pracowac...)

my mieliśmy mieć w środę wizytę prywatnie u stomatologa i wczoraj pani rozsyłała smsy że póki co do 25 marca nie przyjmuje Wyświetl w wątku >>
1 ace 0

moskala22

#6690291 Napisano: 16.03.2020 12:35:01 w Wkurza mnie...
U nas w szkole jest nauczanie zdalne teraz - dostaliśmy na dzienniku wykaz rzeczy, które dzieci mają przerobić i wytyczne jak się z tego rozliczać. Przejrzałam tematy i stwierdziłam, ze albo mój syn dostanie pierwszą pałę w życiu albo we mnie obudza się instynkty mordercze. KU*** są tam rzeczy, które ciężko mi będzie ogarnąć i już widzę reakcję syna jak będę próbowała mu to wytłumaczyć emotka Wyświetl w wątku >>

moskala22

#6690110 Napisano: 15.03.2020 10:00:32 w WC - rozmowy o wszystkim
forrrum napisał(a):

moskala22 napisał(a):

- nie zostawiajmy wnuków pod opiekę dziadkow, by niepotrzebnie nie narażać starszych osób

A tego to przyznam, nie rozumiem. emotka To tak, jakby każde dziecko było nosicielem koronawirusa, czy co?! emotka

podobno dzieci są łatwiejszymi nosicielami wirusa i moga go przechodzić bezobjawowo, więc moga być chorzy, nawet nie wiedząc o tym. Wyświetl w wątku >>

moskala22

#6690107 Napisano: 15.03.2020 09:55:11 w WC - rozmowy o wszystkim
bruce napisał(a):

"Mimo zakazu, turyści wyruszają na szlaki górskie". (...) "50 turystów zawrócono spod Morskiego Oka"...  emotka emotka

Kochana wszędzie sie pchają, licząc chyba na nieśmiertelność.
W ogóle wczoraj oglądałam wiadommości i słyszę:
Rząd:
- dbajmy o starsze osoby
- nie zostawiajmy wnuków pod opiekę dziadkow, by niepotrzebnie nie narażać starszych osób
- zostańmy w domu

Starsze osoby:
- I tak pójdę jutro do kościoła, stara jestem, to już mi wszystko jedno..
- Panie, komunia „na rękę” to obraza BogaBez komentarza.... Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

moskala22

#6689970 Napisano: 13.03.2020 20:17:15 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
slomkab napisał(a):

marl1 napisał(a):

Propos trollowania: otwieram dziś skrzynkę, a w środku mail z loterii Hochland z tekstem, że lubią się dzielić i miło im poinformować, że mój kod.... 

Kompletnie zapomniałam do kiedy trwa ta loteria i dawno nic nie zgłaszałam i zanim doczytałam, że jest to po prostu spam to byłam już w stanie zawałowym emotka

O dziwo mam to samo:)

ja tez miałam zawał, bo chwilę wcześniej wprowadzałam kod  Wyświetl w wątku >>
0 0

moskala22

#6689928 Napisano: 13.03.2020 17:31:34 w Wkurza mnie...
takaja86 napisał(a):

kumulacja napisał(a):

Warszawa. Stolica Polski. Piekarnia "Grzybki". Chcę kupić dla sąsiadki bułkę typu wrocławska. "Nie ma. Ale mogę panią zapisać na listę. Proszę przyjść za godzinę." Przychodzę za godzinę. Dostaję bułkę spod lady. To było dzisiaj.
Jaktorów - 40 km od Warszawy. Spróbujcie tam kupić ziemniaki i cebulę. 
Małe miejscowości mają przerąbane. W mieście można kupić większość rzeczy i to nawet bez kolejek.
Małe miejscowości czy wioski z kilkoma sklepami na krzyż naprawdę mają przerąbane. Współczuję.
PS. Tak, mam zapasy na dwa tygodnie. Ale nie na więcej. I 20 rolek papieru toaletowego - zdążyłam kupić na konkurs Velvet.

Mieszkam w małej wsi w której jest naprawdę niewiele mieszkańców jednak posiadamy 2 sklepy i wcale nie mamy przerabane, sklepy są lepiej zaopatrzone niż biedronki dina i inne sklepy położone 10 km ode mnie. Oprócz tego mamy wodę i z wodociągu i ze studni więc o brak nie musimy się martwić, mnóstwo ziemniaków zebranych jesienią więc podejrzewam że to nie my Ale ludzie w miastach mają gorzej i jeśli w ogóle to do nas na pewno najpozniej dojdzie ten okropny wirus.
A zapasy robiłam od początku tygodnia a nie od wczoraj kiedy już były tłumy w sklepach i nie dlatego że szykuje się na wojnę Ale po to żeby ograniczyć wychodzenie do sklepu na tyle ile się da.
Pozdrawiam serdecznie

Równie mieszkam w małej wsi (ok.800 mieszkańców) i w sklepach jest wszystko. Byłam dzisiaj w delikatesach centrum w większej miejscowości i również półki były pełne i nie było kolejek. Tak wiec myśle ze rzeczywiście w miastach jest gorzej  Wyświetl w wątku >>

moskala22

#6689913 Napisano: 13.03.2020 16:37:53 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
Bon do Intersport z Nutelli Wyświetl w wątku >>
1 persiczka 0