Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika edzia21

edzia21

#6851529 Napisano: 26.03.2022 19:17:10 w Pomocy!!!!
rare85 napisał(a):

edzia21 napisał(a):

rare85 napisał(a):

Mam problem z kupującym na olx. Kupiony towar z wysyłką olx. Jako, że to nagroda to napisałam, że sprzęt jest nowy, na gwarancji (kupujący wiedział, że to z konkursu). Dostał przesyłkę i... się zaczęło. Do paczki dołączyłam protokół przekazania nagrody od organizatora, który w razie czego jest podstawą reklamacji (wartość ok. 300 zł sprzedane za 200 zł). Kupujący nie potwierdził na olx, że wszystko ok z paczką - poszło zgłoszenie, że coś nie tak i mam się "ustosunkować". Nie było paragonu - taką wiadomość dostałam od kupującego. No tak, pisałam, że to nagroda, nigdzie nie pisałam,że posiadam dowód zakupu, a sprzęt jest nowy i na gwarancji. Tak też napisałam do olx. Teraz kupujący pisze, że pójdzie zwrot... Ok, ale sprawa już zgłoszona i wyjaśniania przez olx. Co teraz? Jak postąpić? Towar dostanę może z powrotem a jak olx mi kasę w tym czasie przeleje? Dodam tylko, że odnoszę wrażenie, że to "upierdliwość" kupującego, na kazde pytanie odpowiedziałam, a "przyczepił" się tego paragonu... No i chciała kupić jeszcze taniej i z odbiorem, na co się nie zgodziłam (z różnych względów). I teraz dyskutować? Czekać na zwrot? Tyle rzeczy sprzedałam a teraz takie cos po raz pierwszy mnie spotkało

Popełniłaś mały błąd...trzeba było przed wysyłką zaznaczyć jasno, że NIE MA PARAGONU! Niektórzy kupujący wiążą sztywno gwarancję jedynie z paragonem (nie uznając protokołu), stąd też problem. I z protokołami też uważaj...upewnij się, że na jego podstawie faktycznie jest gwarancja. Niektóre oficjalne serwisy nie respektują PROTOKOŁÓW - ma być paragon i koniec (i nie ważne, że z konkursu, że organizator wystawił bla bla bla).

Mogłam, gdybym... emotka to wiem, teraz chodzi o to co dalej? Czekać aż olx to wyjaśni? Czy kupujacy może zwrócić towar tylko dlatego że nie ma paragonu, o który nawet nie zapytał, o którym nie ma mowy w opisie oferty sprzedaży? Zgłosił w Olx, że coś nie tak, ja napisałam wyjaśnienia, sprawa jakby "zawieszona", brak towaru, brak pieniędzy... Zapytałam o to jak postąpić dalej

Swoją wypowiedź napisałam tak "na przyszłość", wiem...że "mądry Polak po szkodzie". Natomiast jeśli chodzi o daną sytuację - niczego nie doradzę, bo nie sprzedaję z wysyłką przez olx (jedynie odbiór osobisty), unikam jak ognia. Czasami wolę poczekać dłużej, niż użerać się z januszerią. Współczuję.  Wyświetl w wątku >>
2 rare85, cb656 0

edzia21

#6851520 Napisano: 26.03.2022 18:30:52 w Pomocy!!!!
rare85 napisał(a):

Mam problem z kupującym na olx. Kupiony towar z wysyłką olx. Jako, że to nagroda to napisałam, że sprzęt jest nowy, na gwarancji (kupujący wiedział, że to z konkursu). Dostał przesyłkę i... się zaczęło. Do paczki dołączyłam protokół przekazania nagrody od organizatora, który w razie czego jest podstawą reklamacji (wartość ok. 300 zł sprzedane za 200 zł). Kupujący nie potwierdził na olx, że wszystko ok z paczką - poszło zgłoszenie, że coś nie tak i mam się "ustosunkować". Nie było paragonu - taką wiadomość dostałam od kupującego. No tak, pisałam, że to nagroda, nigdzie nie pisałam,że posiadam dowód zakupu, a sprzęt jest nowy i na gwarancji. Tak też napisałam do olx. Teraz kupujący pisze, że pójdzie zwrot... Ok, ale sprawa już zgłoszona i wyjaśniania przez olx. Co teraz? Jak postąpić? Towar dostanę może z powrotem a jak olx mi kasę w tym czasie przeleje? Dodam tylko, że odnoszę wrażenie, że to "upierdliwość" kupującego, na kazde pytanie odpowiedziałam, a "przyczepił" się tego paragonu... No i chciała kupić jeszcze taniej i z odbiorem, na co się nie zgodziłam (z różnych względów). I teraz dyskutować? Czekać na zwrot? Tyle rzeczy sprzedałam a teraz takie cos po raz pierwszy mnie spotkało

Popełniłaś mały błąd...trzeba było przed wysyłką zaznaczyć jasno, że NIE MA PARAGONU! Niektórzy kupujący wiążą sztywno gwarancję jedynie z paragonem (nie uznając protokołu), stąd też problem. I z protokołami też uważaj...upewnij się, że na jego podstawie faktycznie jest gwarancja. Niektóre oficjalne serwisy nie respektują PROTOKOŁÓW - ma być paragon i koniec (i nie ważne, że z konkursu, że organizator wystawił bla bla bla). Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#6851443 Napisano: 25.03.2022 21:09:49 w Czy informują/ informowali?
Czy Super-Pharm odzywało się do kogoś z Was? Chyba do dzisiaj był termin? (z naciskiem na "chyba") emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#6851412 Napisano: 25.03.2022 17:51:45 w Wkurza mnie...
lasiglasty napisał(a):

banka-manka napisał(a):

Cena za litr oleju pod koniec roku ma wynosić około 50 zł (wczoraj miałam okazje rozmawiać z handlowcem zaopatrzeniowcem; takie są prognozy).

A w konkursach dalej będą do wygrania bony po 100 zł. Będziemy sobie mogli za wygraną kupić 2 litry oleju emotka

o ile w ogóle będą konkursy...bo ich ilość drastycznie spada, szkoda emotka  kiedyś to było. Tęsknię za tymi czasami. Wyświetl w wątku >>

edzia21

#6851394 Napisano: 25.03.2022 16:22:00 w Czy informują/ informowali?
tad_pole napisał(a):

pikawka napisał(a):

Guinness caly poszedł?  emotka Ja wygrałam zgłoszeniem z niedzieli, więc chyba tak

Chyba wszyscy mamy nagrody z 19...i 20 marca (mam takie wrażenie).
Czy otrzymał ktoś info z np. 14/15/16 marca? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#6851185 Napisano: 24.03.2022 14:45:54 w Paragony na trwające konkursy
(Mój) paragon VELVET Stokrotka (zakupy zrobię jutro) wymienię na paragon "Twój pomysł na relaks" w ROSSMANN. Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#6851092 Napisano: 23.03.2022 23:21:04 w Połączenia nieodebrane
koniczynka123 napisał(a):

ewunia napisał(a):

608420891

https://www.niezn...r.pl/Numer/608420891 Selgros, reklama?

Poniżej jest też info o "loterii tyskie", zapewne jakaś agencja reklamowa za tym stoi emotka Wyświetl w wątku >>
2 ewunia, darog 0

edzia21

#6851089 Napisano: 23.03.2022 21:55:25 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Ewelina14 napisał(a):

Czy z cheetos były już losowane wszystkie etapy?

Tak, dzisiaj było info z ostatniego etapu Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#6850804 Napisano: 22.03.2022 14:50:13 w Smolar
gregory napisał(a):

a to dziady. nie umieśclili mnie na liście. Wyjatkowo nie mogę wbić sie w gust smolara. ale wszystko przede mną.

dopóki nie ma info w "wynikach" jest nadzieja emotka  wyniki mogą być niepodpięte
A swoją drogą...ten konkurs cieszył się takim zainteresowaniem, że jaaacięęę (chociaż stosunkowo niewielka liczba nagród). Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#6850795 Napisano: 22.03.2022 14:38:41 w Smolar
gregory napisał(a):

mietowa napisał(a):

Komu trochę emocji emotka ?Jest zakładka Bref w laureatach.

gdzie? na stronie smolara? nie widzę...

jest - w laureatach emotka  (tam, gdzie odsyłasz paragon/dane w przypadku wygranej) Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#6850786 Napisano: 22.03.2022 14:12:58 w Czy informują/ informowali?
ashanti napisał(a):

edzia21 napisał(a):

Konkurs CENTRUM - Smolar.Chciałabym podpytać jak duże opóźnienie w informowaniu ma Smolar (data zakończenia etapu vs. info).Czy info z dzisiaj dotyczy etapu, który zakończył się w niedzielę, 2 dni temu?

Nie, informują za wcześniejszy tydzień, właśnie otrzymałam sms za zgl z 10 marca, a już byłam pewna, ze dawno po frytkach  emotka

aaa, dzięki emotka  Gratulacje emotka Wyświetl w wątku >>
1 ashanti 0

edzia21

#6850784 Napisano: 22.03.2022 14:07:17 w Czy informują/ informowali?
Konkurs CENTRUM - Smolar.
Chciałabym podpytać jak duże opóźnienie w informowaniu ma Smolar (data zakończenia etapu vs. info).
Czy info z dzisiaj dotyczy etapu, który zakończył się w niedzielę, 2 dni temu? Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#6850076 Napisano: 17.03.2022 12:13:59 w WC - rozmowy o wszystkim
kocurro21 napisał(a):

GRATKI emotka  jakbym miała 2 złote to by mnie w domu 3 dni nie było emotka  

Dokładnie! Przyznam, że od tygodnia siedzę i rozmyślam co zrobię z tą dwójką. Jest tyle opcji, że nie wiem na co się zdecydować. emotka Wyświetl w wątku >>

edzia21

#6850073 Napisano: 17.03.2022 12:07:56 w WC - rozmowy o wszystkim
adamo86 napisał(a):

fargo88 napisał(a):

edzia21 napisał(a):

ziolko napisał(a):

edzia21 skoro taka cenna nagroda, to dlaczego nie wysłałaś kurierem? Koszt niewiele większy, a większe prawdopodobieństwo, że dotrze na drugi dzień.

Gdybym mogła cofnąć czas - wysłałabym kurierem. Przesłanka była taka, że nie miałam czasu siedzieć w domu i czekać aż kurier przyjedzie po kopertę...po drodze wstąpiłam na pocztę. Dodam również, że już 10 lat "konkursowania" za mną, więc tych listów też sporo wyszło - NIGDY ŻADEN nie zaginął.emotka BTW.
Przesyłka oczywiście nadal "w transporcie".

Edzia21 jak zakończyła się twoja historia z tym nieudolnym tworem jakim jest pp? Moja przesyłka też w ciągłym transporcie, a avanti się upomina...

Polecam zadzwonić na infolinię PP, tam podadzą numer do oddziału który powinien doręczyć. Następnie dzwoń do oddziału i niech szukają.
Tak zrobiłem z moją do Łodzi dzień przed terminem i następnego dnia już była doręczona.

Po kilkudziesięciu telefonach, a to do centrali, a to do punktu dostarczenia (też Łódź) przesyłka została odnaleziona po prawie 2 tygodniach - polecony priorytet. Do tego dostałam "ochrzan", że jestem bezczelnym babskiem wszak upominam się o dostarczenie poleconego priorytetu W TERMINIE, a oni nie mają ludzi do pracy i "czego ja w ogóle chcę". emotka

Złożyłam reklamację...przyznali mi 2 zł rekompensaty emotka Wyświetl w wątku >>

edzia21

#6849997 Napisano: 16.03.2022 22:29:45 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ktosiek1 napisał(a):

incendio12 napisał(a):

Jednak koniec paniki, zwrotka super pharm się właśnie doczłapała z innego numeru  emotka

U mnie właśnie tez. Po 40 minutach. Długa drogę miała  emotka

teraz zwrotki przychodzą w sekundę, więc coś się odblokowało emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#6849930 Napisano: 16.03.2022 16:48:45 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
lemiska napisał(a):

czy jak sms ma mieć maksymalnie 160 znaków i napisalam go na 155 ale z polskimi znakami i pokauje ze sie wysle jako 3 smsy... to usunac polskie znaki czy nie przejmowac sie tym bo nie przekroczylam 160 znakow? emotka konkurs super-pharm emotka

Usunąć polskie znaki Wyświetl w wątku >>

edzia21

#6849560 Napisano: 14.03.2022 22:23:13 w Czy wysyłają juz nagrody z... ???
Czy ktoś z Was czeka jeszcze na piniaty? W "dziś dotarła nagroda z" jest info o piniacie z ostatniego dnia. U mnie brak piniat z okresów wcześniejszych emotka  /wszystko zweryfikowane pozytywnie/ Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#6849510 Napisano: 14.03.2022 16:22:20 w Smolar
amastowa napisał(a):

czy Smolar odsyła paragon na wniosek laureata? może ktoś ma doświadczenie?

Uważam, że w przypadku konkursu kreatywnego nie będzie problemu, natomiast inaczej jest z loterią. Kwestia "do dogadania". Skontaktuj się ze SMOLAREM emotka Wyświetl w wątku >>
1 amastowa 0

edzia21

#6849453 Napisano: 14.03.2022 14:00:32 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
melancholia napisał(a):

Ja swoją odpowiedź konkursową przemieliłam kilka razy w google translate, mam nadzieję, że teraz będzie wystarczająco kreatywnie, żeby wygrac coś u  Columbita emotka

WYGRAJ.1234.Po sprzątaniu robię sobie przerwę i proponuję deser. Z miodem i jagodami, bo jestem grzeczną dziewczynką. W namiocie mam dwa białe skórzane spodnie.

emotka emotka emotka
idąc za ciosem (może się przydać u Columbita):
WYGRAJ.1234.Після прибирання я роблю перерву і пропоную десерт. З медом і чорницею, бо я хороша дівчина. У мене в наметі два білих шкіряних штани. Wyświetl w wątku >>

edzia21

#6849430 Napisano: 14.03.2022 12:37:33 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
melancholia napisał(a):

edzia21 napisał(a):

https://konkursy.columbit.pl/czas-na-wiosenne-porzadki/Oj, coraz większa konkurencja, a pule nagród takie same. emotka 

No to już dla mnie mocna przesada  emotka

A tutaj nowy konkurs w ROSSMANN: https://konkursy.columbit.pl/twoj-pomysl-na-relaks/ (jakby ktoś chciał - można dodać go do bazy, świeżynka) Wyświetl w wątku >>