Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika koper

koper

#5995092 Napisano: 21.03.2015 12:47:47 w WC - rozmowy o wszystkim
radosna napisał(a):

Potrzebuję dobrej rady dla osoby, z którą właśnie nie przedłużono umowy o pracę po raz trzeci, tylko zaproponowano jej umowę o dzieło. Musi na to przystać, bo na razie nie ma innego wyjścia. Jak ma się ubezpieczyć (ubezpieczenie 350 zł w ZUS-ie nie wchodzi w grę) w małym mieście, by korzystać z darmowej służby zdrowia? Proszę o prywatne wiadomości, bo nie zawsze jestem na forum. I dziękuję za przeczytanie postu, ale jestem zmartwiona po prostu. Pracodawcy "eliminują" stałych, oddanych pracowników i zatrudniają stażystów. Jesteśmy krajem z nadmierną ilością staży.

Jako bezrobotna zarejestrować się nie może, bo ma umowę o dzieło, jak płacenie za ubezpieczenie nie wchodzi w grę, to jedyne co mi przychodzi do głowy, to zgłoszenie do ubezpieczenia przez pracującego współmałżonka. Jeżeli to też niedostępna opcja, to może zapytać w lokalnym MOPSie? Jak zarabia mało (a raczej tak, skoro nie może płacić za ubezpieczenie) to może załapie się na jakiś program pomocowy? Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#5994980 Napisano: 20.03.2015 21:29:47 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
delvitto napisał(a):

pisałam przed chwilą konkursowego smsa, z wymaganym nr paragonu, ale, że się nie zmieścił w 160 znakach, zaczęłam go na ekraniku smartfona korygować, i niechcący dotknęłam palcem opcji "wyślij", wszystko poszło nie ukończone, nie tak jak chciałam:( Czy uważacie, że mogę wysłać ponownie zgłoszenie, i ewentualnie tłumaczyć się głupią niezamierzoną pomyłką?

Próbować zawsze można... 

A na przyszłość, pisząc smsy, numer odbiorcy radzę wpisywać jak już cała treść wiadomości jest napisana i sprawdzona. Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#5994346 Napisano: 19.03.2015 15:20:04 w Wkurza mnie...
cudaczek121 napisał(a):

Myślę,że ludziom powinno dać się wybór.Jeśli turyści mimo świadomości potencjalnego zagrożenia, decydują się kontynuować pobyt, powinni mieć taką możliwość,ale wówczas podpisać przed rezydentem czy inną tego typu osobą oświadczenie, że robią to na własną odpowiedzialność.

Rezydenci to też ludzie, a co jeżeli oni nie mają ochoty narażać swojego życia dla dobra "odważnych" turystów?  Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#5992045 Napisano: 14.03.2015 22:02:59 w SZUKAM....
ziolko napisał(a):

szukam informacji, czy Wasze opakowania mąki szymanowskiej też ważą ok 970-975 gramów? Miało być 1 kg netto, czyli z torebką powinno być ok 1010 g.
Ja mam 4 torebki i każda średnio po 973 g.

Sugerowana waga elektroniczna

Już nie mam całego opakowania, żeby sprawdzić, ale spróbuj wymienić baterię w wadze, moja właśnie jak miała już słabe baterie to zaniżała wagę rzeczy które ważyłam... Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#5991038 Napisano: 12.03.2015 16:35:15 w Żegnamy zmarłych
ignam napisał(a):

Terry Pratchett emotka

Ojej, mój ulubiony, na szczęście jeszcze kilka książek zostało mi do przeczytania emotka
Wyświetl w wątku >>
[*] 0

koper

#5988331 Napisano: 05.03.2015 18:27:45 w Rossmann

koper

#5987882 Napisano: 05.03.2015 09:10:08 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
przecież zdjęcia w galerii są kwadratowe. Nie wiem jak Wy, ale ja robię i wysyłam zdjęcia prostokątne i produkt wstawiam właśnie gdzieś z boku kompozycji, a nie na pierwszym planie. Regulamin mówi jasno o produkcie na zdjęciu, jeszcze w formularzu o tym wspominają. I chyba komisja trzyma się regulaminu, bo nawet w razie wgranej trzeba im odsyłać paragon. Jestem pewna, że jakby pokazali całe zdjęcia, to puszki byłyby widoczne. A jak macie jakieś wątpliwości to zawsze można zapytać organizatora. Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#5987863 Napisano: 05.03.2015 08:20:38 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
zobaczcie do jakiego formatu są przycięte te zdjęcia w galerii zwycięzców. Myślę, że gdyby dało się je powiększyć do oryginalnego rozmiaru, to na każdym byłaby widoczna puszka. Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#5986342 Napisano: 02.03.2015 14:34:53 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Drogi Marcu, jestem gotowa na wysyp nagród. Wygrane, nie wstydźcie się, przybywajcie! emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#5986197 Napisano: 02.03.2015 10:28:01 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
staszek napisał(a):

Czy w konkursie tuńczyka Princes po wysłaniu zgłoszenia pojawia się jakieś podziękowanie czy coś? Wysłałam i nic nie było, odesłało mnie na te ichniejsze przepisy.

Pojawia się:
Dziękujemy za udział w konkursie!Twoje zgłoszenie zostało zarejestrowane.
Na podany adres e-mail zostało wysłane potwierdzenieprzyjęcia zgłoszenia.
W oczekiwaniu na wyniki konkursu zapraszamy do wypróbowania zaproponowanych przez nas przepisów.

Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#5984206 Napisano: 24.02.2015 13:21:53 w Informują
Tesco Durex- sms przed chwilką (zestaw produktów) Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#5984088 Napisano: 24.02.2015 09:52:25 w WC - rozmowy o wszystkim
*Ace a musisz robić nowe wejście na wodę i odpływ? Zmywarkę można podłączyć do zlewozmywaka, wodę czerpać z baterii, a ścieki odprowadzać do syfonu. Trzeba sprawdzić, czy mają dodatkowe odprowadzenia, jak nie to zmienić na takie, które mają, ale to chyba i tak będzie tańsze niż dodatkowe odpływy i wejścia na wodę. 
Jak my kupiliśmy pierwszą zmywarkę, to okazało się, że nasz zlewozmywak jest do tego przystosowany, mąż chyba dokupił tylko jakieś przedłużki i sam podłączył zmywarkę. Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#5983744 Napisano: 23.02.2015 13:08:40 w Rossmann
klaudia011 napisał(a):

Hej
Nie dostałam dzisiaj kuponu ani na DOMESTOS ani na AJAX.
Pierwszy raz taka sytuacja mogłybyście mi podpowiedzieć co w tym wypadku robić?

Wejść na stronę http://www.rossnet.pl/Konkursy.aspx
Kliknąć w czerwony guziczek z napisem FAQ
I naleźć odpowiedź na zadane pytanie.

Ewentualnie przejrzeć kilka stron tematu ROSSNET na tym forum, bo odpowiedź na to pytanie padała już wiele razy.

Można też, będąc w wątku ROSSNET, wpisać w wyszukiwarkę forumową frazę "brak paragonu"

Rozwiązań jest wiele emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#5983334 Napisano: 22.02.2015 00:11:50 w Wkurza mnie...
edzia21 napisał(a):

Wydaje mi się, że nie śpi - nie słychać kroków, a w dzień jak płacze, to zaraz dreptają do niego i przestaje płakać po 2 minutach max. A druga sprawa...czego wymagać od ludzi, którzy potrafili wywalić przez okno z 3 piętra kota domowego, gdyż zrobił kupę na dywan emotka  i jeszcze bylo wiele innych akcji. No nic, pozostaje mi czekać na rozwój sytuacji i jakieś uporanie się z tymi dźwiękami. 

Jeżeli piszesz prawdę, to pomyśl przez chwilę o tym dziecku. Czy ono jest czemuś winne? A to ono może stracić najwięcej. Zareaguj, zgłoś to, nie oglądaj się na innych.
Czekanie na rozwój sytuacji to nie jest rozwiązanie, będziesz mogła spojrzeć na siebie w lustrze, jeżeli dziecku stanie się fizyczna krzywda, bo NIKT NIE ZAREAGOWAŁ? Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#5983329 Napisano: 21.02.2015 23:50:33 w Wkurza mnie...
edzia21 napisał(a):

Oni mieli zabrać to dziecko do gory "na antersolę", ale uznali, że sąsiad nie będzie się wysypaił do pracy, kiedy jego dziecko będzie mu cyt. "kwękalo do ucha", więc wynieśli na drugi koniec dłuuugiego mieszkania, piętro niżej i mają ciszę. Tak jak pisałam, nikt do niego nie wstaje, ale pewnie nie słyszą, albo nie pomysleli o zakupie elektronicznej niani. Tego nie wiem. I jest płacz z 6-7 razy w nocy po 10-15 min. Ja się na tym nie znam, ale to jest taki dźwięk, jakby dziecko "ochrypło" od płaczu i płakało coraz ciszej i ciszej, aż to zanikaemotka

Jakby dziecko miało rok, to mogłabym zrozumieć rodziców, którzy "niereagowaniem" chcą je oduczyć nocnych pobudek, ale jak dziecko ma mniej niż miesiąc, to na serio może się skończyć tragicznie. 
Z tego co piszesz, to sporo wiesz o nich, o ich sytuacji i podejściu do życia. Ja na Twoim miejscu nie czekałabym aż przyjdzie ta położna, zresztą jak chcesz ją spotkać? Będziesz na nią czatować na klatce schodowej? Lepiej zgłoś to jeszcze jutro w mopsie (a jak takie rzeczy powinno zgłaszać się gdzie indziej, to pracownik mopsu na pewno powie Ci gdzie masz zadzwonić). I nie czekaj aż sprawę zgłosi "inny sąsiad", bo jak każdy sąsiad będzie miał nadzieję, że sprawą zajmie się ktoś inny, to w końcu nikt dziecku nie pomoże... Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#5983322 Napisano: 21.02.2015 23:26:29 w Wkurza mnie...
A swoją drogą, mnie też kiedyś budziło dziecko sąsiadów mieszkających obok mnie. Budziło się z płaczem kilka razy w nocy, rodzice w prawdzie reagowali i w miarę szybko przestawało płakać, ale nie zmieniało to faktu, że budziłam się. Zbierałam się kilka ładnych tygodni, aż w końcu do nich poszłam porozmawiać. Oczywiście kulturalnie i bez awantur. Łóżeczko dziecka stało przy ścianie graniczącej z moim mieszkaniem, sąsiedzi zrobili małe przemeblowanie, postawili łóżeczko przy przeciwległej ścianie (graniczącej z ich sypialnią) i wszyscy byli zadowoleni. Dodam tylko, że ja mieszkałam w kawalerce i nie miałam jak przenieść się ze spaniem do innego pokoju. 
Może warto by było tak po ludzku z nimi porozmawiać, zamiast reagować agresją.  Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#5983314 Napisano: 21.02.2015 23:10:29 w Wkurza mnie...
Myślę, że to nie są żarty, noworodek nie płacze z nudów, ale dlatego, że jest głodny. Skoro wiesz, że rodzice zostawiają go w innym pokoju i dają się wypłakać aż mu sił zabraknie  emotka  to może skończyć się tragicznie. Zareaguj, powiadom opiekę społeczną, żeby potem nie czytać w Super Expresie o zagłodzonym noworodku...  Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#5983306 Napisano: 21.02.2015 23:01:17 w Wkurza mnie...
Edzia21 tak z czystej ciekawości, co Twoim zdaniem mają zrobić rodzice tego kilkudniowego dziecka?  Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#5982508 Napisano: 19.02.2015 23:30:47 w Popraw sobie humor...
UlCiAh napisał(a):

To jak tak "prawie" w temacie....

Mam dziś 30 urodziny - poprawcie MI humor emotka
Od kilku dni się zastanawiam, czy cieszyć się czy płakać - niby nic się nie zmienia, ale jakoś tak smutno bez tej dwójki z przodu emotka

Chiński Nowy Rok, nie można już mieć lepszej daty urodzin!
Zaczynasz nową dekadę, a cały Świat rozpoczyna Rok Owcy.
Czy jest przyjemniejsze zwierzę niż milutka owieczka? 
Trzydziestka to taki przełomowy wiek, ja w moje 30 urodziny (3 lata temu) spodziewałam się "niewiadomoczego", zmarszczek i pierwszych siwych włosów emotka a wszystko było i jest jak dawniej emotka

Uszy do góry i zabieraj się za świętowanie!
Wszystkiego najlepszego i wielu, wielu owiec emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

koper

#5982351 Napisano: 19.02.2015 17:19:19 w Rossmann
izak1000 napisał(a):

Uważam,że bezcelowe jest kopiowanie Regulaminów konkursów jeżeli na stronie Rossnetu  przy każdym konkursie można  bez logowania i wpisywania kodów  otworzyć i przeczytać wszystko o konkursie łącznie z Regulaminem....

Wszystko prawda, tylko regulamin nie otwiera się na urządzeniach mobilnych...
Może ten ktoś, kto poprosił o regulamin korzystał właśnie w internetu w telefonie. Wyświetl w wątku >>
0 0