Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Eh, nawet nie wiesz jak bardzo
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale tam przynajmniej były kąpielówki - stringi
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dolly pepsi chyba nie potrzebne
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zanim wiedziałam co urodzę strasznie chciałam dziewczynkę
A dziewczynka też musi być, choć nie wiem jak ja się przestawię, ale musi być słodko - taka mała księżniczka, można czesać i stroić
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Hmmm... Ja gotowa
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Eeee... A ja się już wygodnie rozsiadłam przed laptopem i czekam
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No pokaż
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
hehhehe
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zapytaj w Rzeszowie
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Moje ulubione powiedzenie
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ogórki - dowolna ilość
Zalewa:
4 szklanki wody
1 szklanka octu
25 dkg cukru
2 łyżki soli
To wszystko trzeba zagotować i ostudzić. Do ostudzonego dodajemy 5 łyżek musztardy sarepskiej i roztrzepujemy.
Do słoików wkładamy ziele angielskie, liść laurowy, koper, czosnek i gorczycę. Na to ogórki (ja większe kroję w słupki a małe wkładam w całości) i zalewamy zalewą. Pasteryzujemy 8 minut.
OGÓRKI Z KETCHUPEM
Analogicznie do przepisu wyżej tylko zamiast musztardy daję 16 łyżek ostrego ketchupu. I do słoika wrzucam dodatkowo ziarenko czarnego pieprzu. A i dłużej się pasteryzuje 10-15 minut.
OGÓRKI Z PIEPRZEM
4kg ogórków
1 kg cebuli
duża garść soli
2 szklanki cukru
2 szklanki octu
pół szklanki oleju (ja daję mniej)
2 torebki pieprzu (ja mieszam ziołowy i czarny)
Ogórki pokroić w słupki, cebulę w pióra. Zasypać przyprawami i odstawić na 4 h. Do słoików i pasteryzować 12 minut.
OGÓRKI Z GYROS
3 kg ogórków
3 sztuki cebuli
5 łyżek przyprawy gyros
2 szklanki octu
2 i pół szklanki wody
1 szklanka cukru
2 płaskie łyżki soli
2 łyżki gorczycy
pół pęczka świeżego koperku
Ogórki, cebulę i koperek pokroić. Zasypać przyprawami i odstawić na parę godzin. Do słoików i pasteryzować 15 minut. Wyświetl w wątku >>
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja dawałam sproszkowane ale myślę że jakby było świeże to jeszcze bardziej by paliło
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja robiłam jeszcze z musztardą, kurkumą, pieprzem, gyrosem i z chilli
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Polecam ogórki z chili
5 kg ogórków
3-6 łyżeczek chili
6 łyżek soli
2 szklanki octu
2-3 szklanki cukru
4-5 główek czosnku
15 łyżek oleju (ja daję mniej)
Ogórki kroję w słupki. Zasypuję to wszystko przyprawami (można dać więcej chili, ale pali jak diabli
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie ma się czego bać
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia wysłałam Ci zaproszenie