Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika asper01

asper01

#6347117 Napisano: 16.04.2017 20:52:53 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
sabinka71 napisał(a):

Czy były już wyniki z konkursu Odkryj moc doskonałej czystości drogerie Jawa i Twój Market?

Raczej nie. Wyświetl w wątku >>
0 0

asper01

#6346977 Napisano: 15.04.2017 15:46:14 w Paragony na trwające konkursy
aerdna napisał(a):

Kupię 2 paragony na Topaz Hochland (chętnie wymienię za inne) emotka

Także nadal jestem chętny... Wyświetl w wątku >>
0 0

asper01

#6346916 Napisano: 15.04.2017 10:20:07 w Pomocy!!!!
cleo25 napisał(a):

andziulka21 napisał(a):

cleo25 napisał(a):

Wielce Was oburza, że ktoś chce kasę za paragon, wysyłacie do prokuratury, 'tracicie wiarę w ludzi' ... a to, że "towarzystwo wzajemnej adoracji" gra na pół wsi, chomika i zmarłego wujka, tego nie dostrzegacie, to jest super uczciwe. Upss ... bo pewnie sami tak robicie. Dziewczyna mogła ten paragon wyrzucić do kosza i nikt by nic nie miał. Gratuluję Asperowi wygranej, niech się cieszy z tych 9500 i żyje szczęśliwie. Chyba, że chce przez najbliższe pół roku latać po prokuraturach i sądach ...
A propos "... kto nigdy nie pisal bez swojego paragonu niech podniesie rękę w górę...." - no to podnoszę.

1.Nie mogła wyrzucić bo był własnością Aspera, skoro za niego dużo wcześniej zapłacił

Ale jakby była złośliwa to zwróciłaby mu te 20zł zaznaczając, że odstępuje od transakcji, bo zalała paragon kawą ... i wtedy Asper mógłby tylko potrząsnąć gulem, a tak ma 9500 tysia.

Bossze, co Ty dziewczyno piszesz. Pogrążasz się tylko. Jak ktoś coś Ci powierza, albo zostawia przez zapomnienie u Ciebie, to oddajesz mu to po spełnieniu Twoich warunków? Widzę, że z góry można Ciebie wpisać do NIE polecam, bo w podobnej sytuacji zrobiłabyś tak, jak ewciatek.  Wyświetl w wątku >>

asper01

#6346915 Napisano: 15.04.2017 10:15:58 w Pomocy!!!!
cleo25 napisał(a):

Wielce Was oburza, że ktoś chce kasę za paragon, wysyłacie do prokuratury, 'tracicie wiarę w ludzi' ... a to, że "towarzystwo wzajemnej adoracji" gra na pół wsi, chomika i zmarłego wujka, tego nie dostrzegacie, to jest super uczciwe. Upss ... bo pewnie sami tak robicie. Dziewczyna mogła ten paragon wyrzucić do kosza i nikt by nic nie miał. Gratuluję Asperowi wygranej, niech się cieszy z tych 9500 i żyje szczęśliwie. Chyba, że chce przez najbliższe pół roku latać po prokuraturach i sądach ...
A propos "... kto nigdy nie pisal bez swojego paragonu niech podniesie rękę w górę...." - no to podnoszę.

Byłaś kiedyś szantażowana? Jeśli nie, to nie życzę Ci tego. No chyba, że chcesz spróbować, żeby wyedytować swoją wypowiedź.
Pozdrawiam i życzę wielu takich wygranych!  Wyświetl w wątku >>
0 0

asper01

#6346834 Napisano: 14.04.2017 21:59:33 w Pomocy!!!!
cudaczek121 napisał(a):

mczarna napisał(a):

cb656 napisał(a):

mczarna napisał(a):

W 2010 roku specjalnie pojechałam do Leclerca i wzięłam udział urnowym konkursie, gdzie do wygrania był laptop 1 na sklep.Należało kupić Vanish w butelce, a ja kupiłam w sprayu czy w ogóle nie taką gramaturę jak była opisana w regulaminie.Po kilku tygodniach okazało się,że wygrałam,ale mam zły paragon.Wtedy znajoma z forum się nade mną zlitowała i sprzedała mi ten dowód zakupu za 300 zł.Do dziś jestem jej za to wdzięczna, bo z tego laptopa właśniej do tej pory korzystam.To była wtedy wina mojego gapiostwa,a nie celowe działanie z premedytacją w celu oszukania innych forumowiczów.

A ja Ci powiem, że też kiedyś komuś tak sprzedałem paragon i dzięki temu mam teraz fajną znajomą emotka Wyświetl w wątku >>

asper01

#6346832 Napisano: 14.04.2017 21:56:26 w Czy informują/ informowali?
Może mi ktoś potwierdzić na priv, że poszły smsy z konkursu GP w Saturnie i Media Markt? Bo nie dziwię się, że nikt się nie pochwalił. Ja dziś ponownie zacząłem i ponownie kończę. Wyświetl w wątku >>
0 0

asper01

#6346830 Napisano: 14.04.2017 21:51:19 w Pomocy!!!!
ewikewikk napisał(a):

Konkurs był dla posiadaczy karty, której Ty nie masz. Nie boli mnie bo nie wygrałam. Ale Twoja śmieszna i niedorzeczna oferta bolała wiec paragony wyrzuciłam. Moje paragony, moje prawo. Wygrałeś w Albedo bo przy opcji wysłania maila ktoś w regulaminie nie dopisał, że w mailu tez trzeba podać nr paragonu. Jesteś cwany - wygrywasz. Jeśli się ewcik postawi - to tym razem przegrasz. Za 5 zł oszczędności.

A mój nick różni się od poprzedniego 1 literą bo nie można się ponownie zarejestrować na ten sam nick po przypadkowym usunięciu konta. Nie podszywam się pod nikogo, chciałam mieć ten sam nick co wcześniej ale nie było to możliwe. Nie mam powodu by udawać kogoś innego. I nie płaczę publicznie, że ktoś mnie oszukał bo zawsze umawiam się na wysłanie paragonu po zakupie.

Ostatni raz odpisuję, bo chyba za wysoki poziom dla mnie...

1) Nie miałem karty i zrobiłem zakupy w Makro, bossze...
2) Problem polegał na braku numeru karty na paragonie, w tamtych czasach Albedo nawet przez myśl nie przechodziło podawanie numerów paragonu w SMSie (choć teraz też rzadko, jedynie przez www.), bossze...
...
Wielu wygranych życzę! Szczerze, bo może wtedy nie będzie tak bolało. Jakby tu wszyscy pisali co wygrywają to by forum się chyba zapaliło od iskier... Wyświetl w wątku >>
0 0

asper01

#6346814 Napisano: 14.04.2017 21:27:04 w Pomocy!!!!
ewikewikk napisał(a):

Ok, dzięki. Już wiem. Ale to dalej nie zmienia faktu, że asper notorycznie gra w promocjach bez wymaganego nr paragonu bez swoich  paragonów i potem je pokątnie skupuje. I jego oferty są śmieszne. Może żal mu było 5 zł na polecony w momencie zakupu? To następnym razem na pewno 5 zł dorzuci. Rozumiem, że umowa to umowa. Ale w tym momencie jest zdany na łaskę tej dziewczyny bo nie zapłacił za przesłanie w momencie zakupu. Nie przewidział tego, że ktoś może nie być uczciwy? To jego problem.

Przejrzałem historię. Nie mam z Tobą żadnych rozmów, poza tą o Makro pod zmienionym nickiem (zbanowali Cię?). Więc powoli przeginasz... Wyświetl w wątku >>
0 1 ewikewikk

asper01

#6346807 Napisano: 14.04.2017 21:20:36 w Pomocy!!!!
ewikewikk napisał(a):

cb656 napisał(a):

agniehaha89 napisał(a):

Nie wiemy dokładnie jak wyglądała korespondencja stron więc nie wiemy czy np. strony nie umówiły się, że paragon miał zostać odebrany niezwłocznie (może dziewczyna policzyła sobie opłatę za przechowywanie paragonu). Jak dokładnie wyglądał ten szantaż też nie wiemy.

emotka
Otóz to. Znamy tylko opis z jednej strony. emotka
Ale i tak uważam to za świństwo dużego kalibru. Ja bym nie odpuścił. DLA ZASADY! emotka

Widzę tą dyskusję i mnie mierzi. Może zauważmy, że asper napisał, że ewciatek zorientowała się ile jest paragon wart - bo asper już te 500 zł wygrał. WYGRAŁ, więc kupował paragon na forum po ogłoszeniu wyników chociaż nie można tego robić. A teraz się publicznie żali - to jakiś szantaż skierowany do niepokornej ewciatek? Asper notorycznie gra bez paragonów, po wygranej skupuje paragony - niech już z siebie takiej ofiary oszustwa nie robi... Kiedyś asper chciał ode mnie paragony na zakończony konkurs i jego oferta była nie do przyjęcia. Wolałam wyrzucić paragony niż oddawać je za bezcen za nagrody za +- 2000 zł. Jakby na to spojrzeć Z DRUGIEJ STRONY wielu z nas, naiwnych posiadaczy paragonów,  w tej sytuacji może zapomnieć o rezerwie. A zakaz skupowania paragonów na forum po zakończeniu konkursu miał sprawić, że będziemy wobec siebie bardziej uczciwi, czy jakoś tak?

Serio do dziś Cię boli, nawet pod zmienionym nickiem, że nie zarobiłaś na mnie wtedy? No przykro mi, że nawet Albedo było bardziej rozumne i uznało mój paragon, po reklamacji, za właściwy. Wolałbym żebyś bezpodstawnie mnie nie oczerniała. A następnym razem czytaj ze zrozumieniem... Wyświetl w wątku >>
1 ziolko 0

asper01

#6346710 Napisano: 14.04.2017 17:16:45 w moje dzisiejsze wygrane :)
Nivea 2 stopień C4 i aparat z Hebe Fa jeszcze. Wyświetl w wątku >>

asper01

#6346672 Napisano: 14.04.2017 15:37:44 w Pomocy!!!!
cudaczek121 napisał(a):

cb656 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

cb656 napisał(a):

agniehaha89 napisał(a):

Nie wiemy dokładnie jak wyglądała korespondencja stron więc nie wiemy czy np. strony nie umówiły się, że paragon miał zostać odebrany niezwłocznie (może dziewczyna policzyła sobie opłatę za przechowywanie paragonu). Jak dokładnie wyglądał ten szantaż też nie wiemy.

emotka
Otóz to. Znamy tylko opis z jednej strony. emotka
Ale i tak uważam to za świństwo dużego kalibru. Ja bym nie odpuścił. DLA ZASADY! emotka

Ludzie, jakby asper1 miał coś w tej sprawie na sumieniu, to chyba raczej nie wypowiadałby się na forum emotka Ale faktycznie, niech się ewciatek wypowie  w tej kwestii, jak ona to widzi emotka

Kasiu, dziwię się temu, że napisałaś akurat TY takie coś emotka
Po pierwsze - absolutnie nie sugeruję, jakoby asper "miał coś na sumieniu" emotka
Po drugie - kto, jak kto, ale akurat TY - osoba z kręgów związanych z prawnikami, powinna wiedzieć, że PODSTAWĄ jakiegokolwiek sprawiedliwego osądu jest WYSŁUCHANIE RACJI OBU STRON! emotka

No to przecież napisałam,aby ewciatek wypowiedziała się w tej sprawie, bo w tym momencie jest to już sprawa publiczna, skoro ją asper1 opisał na forum i nas w to niejako wciągnął.Tylko zdaje się, ewciatek od wczoraj nie logowała się na forum.

Tak, tak! Poznajmy "wersję" drugiej strony! emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

asper01

#6346628 Napisano: 14.04.2017 13:59:15 w Gratulacje! Dla wygranych!
A ja gratuluję drugiej laureatce głównej nagrody z Woseby w ITM! emotka   Wyświetl w wątku >>

asper01

#6346622 Napisano: 14.04.2017 13:57:07 w Pomocy!!!!
Dziękuję wszystkim za dotychczasową i z góry za ewentualną dalszą pomoc, zarówno tę tutaj, jak i na priv. Muszę wszystko przemyśleć i poczynić właściwe kroki...

A tak na marginesie to nikt mi w "Gratulacjach" nie złożył gratulacji. Pewno dlatego, że 9,5 mam a nie 10;-). No ok, dam znać jak będę miał już 10, to mi pogratulujecie;-). A za gratulacje na priv jeszcze raz wszystkim dziękuję! emotka  
Ps. Oczywiście żartuję, żeby nie było emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

asper01

#6346582 Napisano: 14.04.2017 13:16:31 w Pomocy!!!!
maliszka napisał(a):

radosna napisał(a):

maliszka napisał(a):

Dobrze że asper opisał tę sprawę ponieważ konkursowicze powinni z niej wyciągnąć wnioski na przyszłość a mianowicie mniej kupować paragonów od postronnych osób a wybrać się czasem na zakupy i mieć 100% pewność co do legalności i rzeczywistego bycia w posiadaniu paragonu na konkurs czy loterię

Najlepiej samemu kupować. Ale w moim mieście nie ma Intermarche emotka
Poza tym, jeśli mam kupować np. piwo, to wolę czasem kupić
paragon trochę taniej. Chyba, że kalka się ze mną napije emotka

ale musimy grać we wszystkie dostępne konkursy i loterie?
może warto się skupić się na tych sklepach które mamy w zasięgu ręki i równowaga w przyrodzie zostanie zachowana

Ale jaki to ma związek z moją sprawą? To raz, a dwa, akurat ITM mam, ale to ona oferowała, że sprzeda, to ja kupiłem, bo kawy nie piję (tak! Są tacy, co nie piją kawy emotka ).  Wyświetl w wątku >>

asper01

#6346476 Napisano: 14.04.2017 11:37:03 w Pomocy!!!!
Ale rozumiecie, najpierw mi napisała, że uczciwości nauczyli ją rodzice! No ale potem pewno ktoś ją "dobrze" pokierował. No nic, to teraz z tym kimś będzie spijać nawarzone piwo... Wyświetl w wątku >>
1 kalka 0

asper01

#6346472 Napisano: 14.04.2017 11:31:23 w Pomocy!!!!
bethan napisał(a):

asper01 napisał(a):

Oczywiście!

Słuchaj,  nie odpuszczaj sprawy. 500 zł już straciłeś, więcej nie możesz. Złóż doniesienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa.
Na jakiej podstawie w ogóle panna sobie uroiła jakiś % od Twojej wygranej? To jest kosmos. 

Zobaczyła dziewczyna 10 tysi i zgłupiała. Zazdrość ludzka jest straszna... Tyle razy tu ludzie słali za kogoś paragony na samochody i inne takie i nie słyszałem o takich wyłudzeniach... Ale zawsze się trafi jakaś cholera... Wyświetl w wątku >>

asper01

#6346466 Napisano: 14.04.2017 11:25:29 w Pomocy!!!!
bethan napisał(a):

joan napisał(a):

Moim zdaniem możesz do niej oficjalnie napisać, że uprzejmie prosisz o zwrot zapłaconej kwoty 500 zł, w przeciwnym razie złożysz zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa w prokuraturze.

Dokładnie tak. Zrób to.
Asper, masz mam nadzieję zachowaną korespondencję?

Oczywiście! Wyświetl w wątku >>
1 kalka 0

asper01

#6346465 Napisano: 14.04.2017 11:23:58 w Pomocy!!!!
agniehaha89 napisał(a):

joan napisał(a):

asper01 napisał(a):

Dostałem, inaczej bym nie ryzykował o tym pisać...
Wysłała mi za pobraniem 500 zł!

Widzę tutaj dwie sprawy:
A) umowa jest zgodnym oświadczeniem woli dwóch stron. Powinna Ci wysłać paragon zgodnie z umową, a tego nie zrobiła. To podlega pod Kodeks Cywilny.
B) szantaż, który zastosowała, jest natomiast sprawą chyba większej wagi i podlega pod Kodeks Karny:
"Art. 191. § 1. Kto stosuje przemoc wobec osoby lub groźbę bezprawną w celu zmuszenia innej osoby do określonego działania, zaniechania lub znoszenia, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3."
Kodeks Karny nie zawiera dolnej ani górnej granicy szantażu emotka

Moim zdaniem możesz do niej oficjalnie napisać, że uprzejmie prosisz o zwrot zapłaconej kwoty 500 zł, w przeciwnym razie złożysz zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa w prokuraturze.

Moim zdaniem istotne jest również to, czy ona powiadomiła go, że wyśle ten paragon za pobraniem, a z tego co napisał asper01 to tak. Jeśli zgodziłeś się na to pisząc np. "no dobra niech Ci będzie zapłacę tylko wyśłij ten paragon" to może zgodziłeś się również na nowe warunki umowy. 

No na tym chyba polega szantaż: zapłacę, tylko oddaj mi dziecko...
Nie miałem wyboru, Smolara by nic nie interesowało, poza oryginalnym paragonem... Wyświetl w wątku >>
0 0

asper01

#6346445 Napisano: 14.04.2017 11:06:07 w Pomocy!!!!
Dostałem, inaczej bym nie ryzykował o tym pisać...
Wysłała mi za pobraniem 500 zł! Wyświetl w wątku >>
0 0

asper01

#6346434 Napisano: 14.04.2017 11:01:01 w Pomocy!!!!
joan napisał(a):

asper01 napisał(a):

A może ktoś ma pomysł/sprawdzony sposób jak dalej poprowadzić  sytuację? Wkleję to, co pisałem w Nie polecam...

ewciatek – okaz uczciwości i prawości (bo tak ją, podobno, wychowali rodzice!)… do czasu kiedy nie dowie się co wygrałeś… A jak się dowie, to
napisze Ci tak: „Widzę że nie zależy Ci na nagrodzie. Paragony trzeba
odbierać zaraz po zakupie. 5% dla mnie albo nic dla nikogo” i WYŁUDZI
kasę szantażem. Ciągle myślę, co mam z tym dalej zrobić (dlatego nie
chcę na razie ujawniać jej danych), bo chodzi o 500 zł! No ale tak to
jest z ludzką zazdrością…

Hmmm, odpowiedz na kilka pytań:
1) Czy zapłaciłeś jej już te 500 zł?
2) Jaką kwotę sprzedaży paragonu ustaliliście pierwotnie? Jakie był pozostałe warunki zakupu?
3) Czy zapłaciłeś jej tę pierwotnie ustaloną kwotę za paragon?
4) Czy dysponujesz jej danymi osobowymi i adresowymi?

1. Nie miałem wyboru, szantażowała mnie, że albo ja i ona, albo nikt - paragon wysłała za pobraniem do mnie.
2. Zapłaciłem jej normalnie za zakupiony paragon, a ewentualna wysyłka miała być za dopłatą za wysyłkę po wygranej.
3. Oczywiście, że zapłaciłem jej za paragon.
4. Dysponuję... Wyświetl w wątku >>
0 0