Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika benasia

benasia

#4609306 Napisano: 13.08.2011 02:57:06 w Warka Piwo
charlie napisał(a):

T-Mobile, zwrotek nadal brak emotka

u mnie od razu była zwrotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4608862 Napisano: 13.08.2011 10:53:10 w Inne mniejsze markety
rafi323raf napisał(a):

A w Polo sam kupon się wkurza, a paragon trzyma?:P

Nie wiem czy się go wkurza ale wrzucić kupon z paragonem nie zaszkodzi jeśli chce się wziać udział emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4608032 Napisano: 12.08.2011 08:06:05 w Konkursowiczki w ciąży
a ja byłam dziś na badaniu glukozy - nie pytajcie co musiałam przechodzić - to był koszmar emotka
być może ja jestem taka delikatna ale było mi nie dobrze, brzuch mnie bolał, zwróciłam cześć a potem leżałam i starałam się utrzymac resztę co nie było łatwe ale się udało - czego się nie robi dla dziecka emotka
a pobranie krwi też nie łatwe miałam - mam malutkie i cienkie żyłki i przy pierwszym pobraniu żyłka mi poszła i krew bokiem ciekła, a po glukozie na drugiej ręcę niby jeszcze cieńszą igła na moja malutką żyłkę a tak mi spuchło i takiego sińca mam giganta jakby mnie ktoś pobił - masakra emotka
cały dzień jakoś tak nieciekawie się czułam... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4605390 Napisano: 11.08.2011 08:02:06 w Inne mniejsze markety
z tego co wiem to do 16 sierpnia emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4603627 Napisano: 11.08.2011 10:26:20 w Konkursowiczki w ciąży
felinho17 napisał(a):

benasia napisał(a):

mam pytanie jak lekarz was pyta w którym tyg jesteście to mówicie tydzień ciąży czyli od 1 dnia ostatniej miesiączki czy czy 2 tyg później licząć czyli wiek dziecka? Bo zgłupiałam ostatnio jak byłam u lekarza emotka

Zawsze podaje się tydzień ciąży od pierwszego dnia ostatniej miesiączki

a ja zawsze mówiłam nie od 1 dnia ostatniej miesiączki tylko wg pierwszego usg które pokazało ile tyg ma dzidzius...
czyli teraz bym miała od 1 dnia ostatniej miesiączki 26t 2dni.
a pod koniec lipca gdy ten mój jeszcze chwilowo teraźniejszy ginekolog miał robić mi usg połówkowe to był wredny i też mówił że o tyg dziecka a nie ciąży, a ten nowy mówił o tyg ciąży więc już sama nie wiem... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4603589 Napisano: 11.08.2011 10:15:59 w Konkursowiczki w ciąży
mam pytanie jak lekarz was pyta w którym tyg jesteście to mówicie tydzień ciąży czyli od 1 dnia ostatniej miesiączki czy czy 2 tyg później licząć czyli wiek dziecka? Bo zgłupiałam ostatnio jak byłam u lekarza emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4602643 Napisano: 10.08.2011 08:51:07 w Konkursowiczki w ciąży
Femibion Natal 1 lub 2 w zależności od długości ciązy - ja też je biorę emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4599410 Napisano: 09.08.2011 07:18:44 w Konkursowiczki w ciąży
chochliczka napisał(a):

hej emotka
a ja mam pytanie, bo jestescie w temacie,ktory test ciązowy polecacie do przetestowania emotka chodzi mi o taki ktory najszybciej wykrywa ciaze emotka

chyba płytkowy jest najlepszy, i z tego co wiem wykrywa już kilkudniową ciąże - mi się okres tydzień spóźniał -mniej wiecej bo miałam nieregularne, i od razu były ciemne kreski i wyraźne emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4598908 Napisano: 09.08.2011 03:39:00 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

ja sobie dzisiaj zaprenumerowałam to Dziecko
zadzwoniłam i zapytałam czy są jeszcze te podstawki i Pani powiedziała, że jak dzisiaj będzie wpłata to powinnam się załapać

a ile się płaci za wysyłkę każdego nr? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4598645 Napisano: 09.08.2011 01:31:32 w Konkursowiczki w ciąży
19790411 napisał(a):

benasia napisał(a):

tak druki są takie same tylko zamiast zakładu pracy wpisujesz gospodarstwo swoje i że np jestes właścicielem. Jak się rejestrowałam wczoraj do nowego ginekologa to pani mówiła że wypisuje zwolnienia - pytałam tylko ogólnie.
a co do przepisania się nie wiem czy da radę na razie bo gdy byłam u starego rodzinnego po coś dla męża to pani pielęgniarka powiedziała że nie będe mogła do nich wrócić skoro się wypisałam...
w ogóle masakra te problemy jakie są z lekarzami... emotka

http://isap.sejm....030450391&type=3 Ustawa o Powszechnym ubezpieczeniu w NFZ STR. 63
masz prawo do wyboru lekarza, pielęgniarki, położnej nie częściej niż 2 razy w roku. Czyli możesz z powrotem przepisać się do starej przychodni

dzięki ale jeśli zmieniałam w maju czy czerwcu to chyba musi 6 miesięcy upłynąć czy tak można od razu? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4598262 Napisano: 09.08.2011 11:11:45 w Konkursowiczki w ciąży
tak druki są takie same tylko zamiast zakładu pracy wpisujesz gospodarstwo swoje i że np jestes właścicielem. Jak się rejestrowałam wczoraj do nowego ginekologa to pani mówiła że wypisuje zwolnienia - pytałam tylko ogólnie.
a co do przepisania się nie wiem czy da radę na razie bo gdy byłam u starego rodzinnego po coś dla męża to pani pielęgniarka powiedziała że nie będe mogła do nich wrócić skoro się wypisałam...
w ogóle masakra te problemy jakie są z lekarzami... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4598227 Napisano: 09.08.2011 11:00:09 w Konkursowiczki w ciąży
kotek11 napisał(a):

benasia napisał(a):

o nie, właśnie przyszło mi do głowy że chyba nic z tego rodzinnego lekarza nie będzie, bo gdy zaszłam w ciąże ginekolog kazał mi się przepisać do nich do przychodni, i ja jeszcze ani razu nie byłam tam i nie znam tego lekarza rodzinnego, nie wiem czy wypisze mi zwolnienie tylko dlatego że jestem w ciąży i jestem na Krusie... emotka emotka

a co ma ginekolog do lekarza rodzinnego ?? Benasia czyli ty potrzebujesz zwolnienie nie zus ale krus emotka

tak do Krusu. a ginekolog ma to do rodzinnego, że przez niego nie chodzę już do mojego starego i sprawdzonego od dzieciństwa lekarza rodzinnego, bo mi kazał na początku ciąży się przepisac...
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4598213 Napisano: 09.08.2011 10:52:56 w Konkursowiczki w ciąży
o nie, właśnie przyszło mi do głowy że chyba nic z tego rodzinnego lekarza nie będzie, bo gdy zaszłam w ciąże ginekolog kazał mi się przepisać do nich do przychodni, i ja jeszcze ani razu nie byłam tam i nie znam tego lekarza rodzinnego, nie wiem czy wypisze mi zwolnienie tylko dlatego że jestem w ciąży i jestem na Krusie... emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4598204 Napisano: 09.08.2011 10:49:56 w Konkursowiczki w ciąży
i tak można dublować? emotka
nie wiedziałam... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4598171 Napisano: 09.08.2011 10:42:30 w Konkursowiczki w ciąży
hm... no tak tylko jeśli pójdę teraz na wizytę do tego mojego poprzedniego ginekologa to mi zapisze zwolnienie do niedzieli, a we wtorek wypada 6 września czyli wizyta u nowego, a co z poniedziałkiem?
pewnie na 1 dzień nie da się wypisac zwolnienia u domowego... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4598039 Napisano: 09.08.2011 09:56:45 w Konkursowiczki w ciąży
a czy lekarz rodzinny wypisuje ciążowe? nie wiem czym się różnią na papierku... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4597988 Napisano: 09.08.2011 09:32:16 w Konkursowiczki w ciąży
ok dziękuję za informacje, bo chcę się przepisac bo ten do ktorego chodzilam jest ciągle nie miły, bezczelny i arogancki, nic nie mówi i nie pokazuje na usg, a kobieta w ciazy czuje sie jak intruz taki jest wredny - szkoda mówić emotka . Zdecydowanie wolę iść do nowego u ktoirego byłam na 3d/4d bo wszystko opowie i wytlumaczy, jest mily i wyrozumialy.
tylko ciezko sie do niego dostac - wczoraj jak dzwonilam sie zapisac to dopiero na 6 wrzesnia wiec bede musiala isc do gbura na wizyte w miedzy czasie jeszcze.

a czy wiecie czy lekarz rodzinny wypisałby mi zwolnienie L4 zebym miala ciaglosc miedzy 1 wizyta a druga teraz przy zmianie ginekologa? bo pewnie gbur nie wypisze mi tak by pasowalo do wizyty u nowego... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4597815 Napisano: 09.08.2011 08:35:09 w Konkursowiczki w ciąży
nineczka17 napisał(a):

benasia napisał(a):

A ja chcę zmienić dziewczyny doktora który prowadzi moją ciąże. Nie wiecie czy muszę wyciągnąć u poprzedniego wszystkie dokumenty i badania?

jeżeli to przychodnia to w rejestracji poprosić o xero karty pacjenta, nie wydają oryginał ale xero mogą udostępnić pacjentowi i było by dobrze by nowy lekarz miał już te wszystkie informacje z karty pacjenta bo w karcie ciąży pisze się nie wszystko

tak to przychodnia, czyli ksero mojej karty wystarczy? a czy wyniki badań krwi które ten poprzedni lekarz ma u siebie mi wydadzą lub zrobią ksero? i czy muszę powiedzieć im jasno że chcę zrezygnować u nich? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4597720 Napisano: 09.08.2011 08:03:37 w Konkursowiczki w ciąży
A ja chcę zmienić dziewczyny doktora który prowadzi moją ciąże. Nie wiecie czy muszę wyciągnąć u poprzedniego wszystkie dokumenty i badania? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4596027 Napisano: 08.08.2011 01:37:56 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
benasia napisał(a):

leżak z tic-taca emotka

Koszulka i brylok z Stocka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0