Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
benasia
Postów 9167
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja miałam nie dość że ciepłą wodę to jeszcze bez cytryny, a popić wodą normalną pani nie pozwoliła... Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
my jak braliśmy ślub to chcieliśmy również koperty zamiast prezentów -zresztą wszyscy nasi goście mówili że lepiej jak dadzą pieniązki (kazdy dał tyle ile uważał za stosowne), a gdy rozwoziliśmy zaproszenia prosiliśmy aby zamiast kwiatów ciętych przynieśli albo maskotki (miały być dla naszych przyszłych dzieci -teraz to już się niedługo przydadzą ) albo kwiaty w doniczce - i goście chętnie na to przystali -dostaliśmy pluszaki, storczyki w doniczkach, jakąś palmę, jakieś inne miłe drobnostki ale cięte kwiaty też były choć juz na szczęście nie tak dużo.
Nasz ślub był najlepszym dniem w naszym życiu - teraz czekamy na drugi moment narodzenie naszego synka - i wszyscy baaardzooo mile wspominali ten dzień Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
więc 6 września idę do nowego lekarza, a L4 mam od starego do 20 września, tylko nie wiem czy ok 30 tyg ciązy wszędzie są wizyty co 2 tyg... Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a co do pyz - to akurat wczoraj miałam imieniny i robiłam mała imprezkę m.in. z obiadem dla teściów na którym były pyzy, a potem ciasto itp.
A czemu nie zmieniłam wcześniej lekarza? Bo słyszałam że ten jest bardzo dobry pod względem medycznym, co prawda niby jak się coś go pytało to odpowiadał pod nosem - ale rzeczywistość przerosła to co słyszałam - lekarz powinien być miły, uprzejmy, powinien porozmawiać z pacjentką, odpowiadać na jej pytania, zacytuję z pewnego artykułu: Kolejne wizyty są lekarzowi potrzebne, by mógł się upewnić, że wszystko dobrze przebiega. A tego nie można robić w pośpiechu. Trzeba spokojnie porozmawiać, dowiedzieć się, co się działo od ostatniego kontaktu, jakie mama ma dolegliwości, zbadać ją, gdy jest to potrzebne, i zlecić niezbędne badania, a ten mój zupełne przeciwieństwo - zdecydowałam się po prywatnej wizycie na usg 3d/4d dopiero wtedy zobaczyłam że lekarz naprawdę może taki być i że nie my jesteśmy dla niego (u tego mojego starego można się było czuć jak nikt bądź powietrze) ale że to on jest po to by nam dodawać otuchy, tłumaczyć, pokazywac itp.
Tym bardziej chcę iść do tego nowego który robił mi to usg że pracuje w szpitalu w którym chcę rodzić, i przyjmuje na NFZ na wizytach, ma same dobre opinie -szkoda że wcześniej o nim nie słyszałam
tylko cięzko się było do niego dostać i w sumie nie chciała mnie pani zarejestrować bo ma bardzo dużo pacjentek jak dzwoniłam na samiutkim poczatku sierpnia ale jak powiedziałam że po wizycie u niego prywatnie na usg baaaardzooo mi zależy i chcę się przepisać do niego i chodzić na NFZ to zapisała mnie na 6 września.
Czy od któregoś miesiąca ciązy jest określone jak często się chodzi na wizyty? bo do starego chodziłam co 2 tyg, a do tego idę 6 września a L4 Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A poza tym nie wiadomo czy wpływu nie ma również to co się jadło dzień wcześniej, lub tak jak ja piję coś w nocy
no w każdym razie uważam że jest wszystko ok wg norm, ale wszak pójdę - może się czegoś ciekawego dowiem bo od mojego starego lekarza nic nigdy nie można się dowiedzieć Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a wtedy na pobraniu się bardzo źle czułam i nie mogłam za bardzo utrzymać w żoładku glukozy i nawet zwymiotowałam część...
u mnie w rodzinie nie ma cukrzycy nikt, a siostra gdy urodziła to miała dużą córkę 4250g.
No ale pójdę i zobaczymy.
Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
i na tyle mniej więcej było rozmowy na wizycie...
więc dlatego przepisuję się do innego lekarza Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
i wynik na czco miałam 78, a po 2 godz 131 i bardzo źle się czułam po wypiciu tego - niby wg internetu mój wynik po mieści się w normie, ale dziś mi kazał iść lekarz na konsultacje do poradni diabetologicznej i nie wiem po co... Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a i ja w pamięci mam to i się staram odwdzięczyć takim kochanym osobom jak będę umiała
i dziękuję tymże osobom - one już powinny wiedzieć za co Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dokładnie też tak uważam, jeśli się chce coś wygrać a próbuje się 100 razy to lepiej jest może komuś zapłacić czy się wymienić, a jak ktoś nie chce to może i 1000 razy próbować sam i może się wreszcie uda lub nie. Każdy robi jak chce i nikt nikogo nie zmusza do niczego.
Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja jak zdawałam 4 lata temu to też testy bez błednie i od razu miasto też bez błedów - ale ja jeździałam jeszcze oprócz jazd z instruktorem to innymi autami po placach itp. więc dla mnie jazda była jak oddychanie Wyświetl w wątku >>