Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika benasia

benasia

#4631664 Napisano: 25.08.2011 07:30:43 w Konkursowiczki w ciąży
hej dziewczyny czy myślałyście może nad chodzeniem do szkoły rodzenia? orientowałyście się ile u was kosztuje i ile trwa? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4630420 Napisano: 25.08.2011 09:30:04 w Konkursowiczki w ciąży
gratulacje Fryteczka emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4626862 Napisano: 23.08.2011 10:17:29 w Inne mniejsze markety
Hej jak będzie coś wiadomo w sprawie Rowerkow z polo lub bonow kaufland to dajcie znać emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4626079 Napisano: 22.08.2011 08:08:33 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

Ja piłam w letniej wodzie glukozę, i dostałam kilka łyków chłodnej wody emotka

ja miałam nie dość że ciepłą wodę to jeszcze bez cytryny, a popić wodą normalną pani nie pozwoliła... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4625806 Napisano: 22.08.2011 06:46:31 w Inne mniejsze markety
czy na konkurs biedronki wysyłaliście swoje prace w dużych kopertach czy składaliście je i w małych? bo nie chciałabym jeśli ma to iść do skrytki pocztowej czy gdzieś żeby przez to że w dużej kopercie nie przyjęli... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4625464 Napisano: 22.08.2011 03:40:02 w Wkurza mnie...
katrin22 napisał(a):

Ja poprosiłam o pieniądze i o ewentualne winko. Jeśli chodzi o pieniądze to wiadomo, że ktoś da albo nie da, albo da tyle na ile go stać. Nie chciałam po prostu dostać 5 żelazek i kilka kompletów pościeli emotka

my jak braliśmy ślub to chcieliśmy również koperty zamiast prezentów -zresztą wszyscy nasi goście mówili że lepiej jak dadzą pieniązki (kazdy dał tyle ile uważał za stosowne), a gdy rozwoziliśmy zaproszenia prosiliśmy aby zamiast kwiatów ciętych przynieśli albo maskotki (miały być dla naszych przyszłych dzieci -teraz to już się niedługo przydadzą emotka ) albo kwiaty w doniczce - i goście chętnie na to przystali -dostaliśmy pluszaki, storczyki w doniczkach, jakąś palmę, jakieś inne miłe drobnostki ale cięte kwiaty też były choć juz na szczęście nie tak dużo.
Nasz ślub był najlepszym dniem w naszym życiu - teraz czekamy na drugi moment narodzenie naszego synka - i wszyscy baaardzooo mile wspominali ten dzień emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4625367 Napisano: 22.08.2011 03:01:06 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
butelka, magnesy i tarka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4625345 Napisano: 22.08.2011 02:49:34 w Konkursowiczki w ciąży
przepraszam ale post mi się nie zmieścił dokończam co pisałam:
więc 6 września idę do nowego lekarza, a L4 mam od starego do 20 września, tylko nie wiem czy ok 30 tyg ciązy wszędzie są wizyty co 2 tyg... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4625341 Napisano: 22.08.2011 02:48:03 w Konkursowiczki w ciąży
no to teraz chyba będą mi się śnić do 3 września wyniki cukru we krwi - zdrzemnęłam się na chwilkę i już mi się śniły - super emotka

a co do pyz - to akurat wczoraj miałam imieniny i robiłam mała imprezkę m.in. z obiadem dla teściów na którym były pyzy, a potem ciasto itp.

A czemu nie zmieniłam wcześniej lekarza? Bo słyszałam że ten jest bardzo dobry pod względem medycznym, co prawda niby jak się coś go pytało to odpowiadał pod nosem - ale rzeczywistość przerosła to co słyszałam - lekarz powinien być miły, uprzejmy, powinien porozmawiać z pacjentką, odpowiadać na jej pytania, zacytuję z pewnego artykułu: Kolejne wizyty są lekarzowi potrzebne, by mógł się upewnić, że wszystko dobrze przebiega. A tego nie można robić w pośpiechu. Trzeba spokojnie porozmawiać, dowiedzieć się, co się działo od ostatniego kontaktu, jakie mama ma dolegliwości, zbadać ją, gdy jest to potrzebne, i zlecić niezbędne badania, a ten mój zupełne przeciwieństwo - zdecydowałam się po prywatnej wizycie na usg 3d/4d dopiero wtedy zobaczyłam że lekarz naprawdę może taki być i że nie my jesteśmy dla niego (u tego mojego starego można się było czuć jak nikt bądź powietrze) ale że to on jest po to by nam dodawać otuchy, tłumaczyć, pokazywac itp.
Tym bardziej chcę iść do tego nowego który robił mi to usg że pracuje w szpitalu w którym chcę rodzić, i przyjmuje na NFZ na wizytach, ma same dobre opinie -szkoda że wcześniej o nim nie słyszałam emotka
tylko cięzko się było do niego dostać i w sumie nie chciała mnie pani zarejestrować bo ma bardzo dużo pacjentek jak dzwoniłam na samiutkim poczatku sierpnia ale jak powiedziałam że po wizycie u niego prywatnie na usg baaaardzooo mi zależy i chcę się przepisać do niego i chodzić na NFZ to zapisała mnie na 6 września.

Czy od któregoś miesiąca ciązy jest określone jak często się chodzi na wizyty? bo do starego chodziłam co 2 tyg, a do tego idę 6 września a L4 Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4624875 Napisano: 22.08.2011 11:42:53 w Konkursowiczki w ciąży
od czasu do czasu naturalnie nie pogardzę czymś słodkim, a zwymiotowałam tylko niewielką część a potem musiałam leżeć - po prostu ja nie mogę na pusty żołądek nic szybko jeść i dużo a do tego to było takie ohydne...
A poza tym nie wiadomo czy wpływu nie ma również to co się jadło dzień wcześniej, lub tak jak ja piję coś w nocy emotka
no w każdym razie uważam że jest wszystko ok wg norm, ale wszak pójdę - może się czegoś ciekawego dowiem bo od mojego starego lekarza nic nigdy nie można się dowiedzieć emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4624851 Napisano: 22.08.2011 11:32:00 w Konkursowiczki w ciąży
być może masz grusia rację choć czy wynik jest dobry to nie wiadomo, bo ja w sumie ciast nie jem, nie słodzę kawy czy herbaty, a słodycze to raz na jakiś czas bo lubię jeść owoce emotka
a wtedy na pobraniu się bardzo źle czułam i nie mogłam za bardzo utrzymać w żoładku glukozy i nawet zwymiotowałam część...
u mnie w rodzinie nie ma cukrzycy nikt, a siostra gdy urodziła to miała dużą córkę 4250g.
No ale pójdę i zobaczymy.
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4624749 Napisano: 22.08.2011 10:51:13 w Konkursowiczki w ciąży
bo teraz to aż się boję czy mogę zjeść drożdżówkę - żeby nie mieć za wysokiego cukru... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4624730 Napisano: 22.08.2011 10:46:18 w Konkursowiczki w ciąży
nie zapytałam po co bo jest strasznie gburowaty i nic nigdy sam nie mówi, a gdy zapytałam go dziś czy mam dobre wyniki glukozy (żeby potwierdzić to co na internecie sprawdziłam że mam w normie) to powiedział że skoro nic nie mówi to jest dobrze i na tyle. A potem tylko po zbadaniu macicy powiedział że mam troszkę podwyższony poziom i że wypisze skierowanie do poradni diabetologicznej.
i na tyle mniej więcej było rozmowy na wizycie... emotka
więc dlatego przepisuję się do innego lekarza emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4624551 Napisano: 22.08.2011 09:51:54 w Rossmann
u mnie na 2 zgłoszenia - 1 trafienie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4624336 Napisano: 22.08.2011 08:08:08 w Konkursowiczki w ciąży
hm... może kazał mi iść tylko zapobiegawczo? no nie wiem, ale pójdę. ciekawe co mnie tam czeka... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4624315 Napisano: 22.08.2011 07:59:10 w Konkursowiczki w ciąży
waże teraz w 28 tyg ciązy 73,5kg -a wzrostu mam 169cm. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4624300 Napisano: 22.08.2011 07:53:04 w Konkursowiczki w ciąży
hej dziewczyny jak miałyście badanie glukozy to pamiętacie może ile miałyście po 2 godz od wypicia 75g - bo ja miałam od razu 75g a nie 50g na badaniu.
i wynik na czco miałam 78, a po 2 godz 131 i bardzo źle się czułam po wypiciu tego emotka - niby wg internetu mój wynik po mieści się w normie, ale dziś mi kazał iść lekarz na konsultacje do poradni diabetologicznej i nie wiem po co... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4621821 Napisano: 20.08.2011 12:38:15 w Wygraj mi / Wygram za...
a i dodam że na forum są osoby które pomagają bezinteresownie znajomym i naprawdę nie trzeba ich spamować ani zaśmiecać forum błaganiami po 100 razy pisząc to samo - jeśli ktoś chce to pomoże emotka
a i ja w pamięci mam to i się staram odwdzięczyć takim kochanym osobom jak będę umiała emotka
i dziękuję tymże osobom - one już powinny wiedzieć za co emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4621812 Napisano: 20.08.2011 12:32:30 w Wygraj mi / Wygram za...
vilemo napisał(a):

nataaa napisał(a):

to ja sie wypowiem z innej strony, trafilam na to forum przypadkiem, konkursy uwielbiem, ale niejestem w nich mocna, czasu tez niewiele mam, net mobilny-wiadomo jak dziala. ale czesto zdaza mi sie kupowac nagrody, bo jest taniej. jak mam zaplacic przypuscmy 15 zl za slodycze o wartosci 50 to oplaca sie to mnie bo mam tanie slodycze i zadowolony jest sprzedajacy bo zarobil i (niezawsze ale jednak) pomogli komus, bo ktos za slodycze o warosci 50 zaplacil 15 wiec zaoszczedzili. ja osobiscie raczej nieprosze o bezinteresowana pomoc, czasem zdarza mi sie pomagac, bo mam czas, a jak niemam czasu i zalezy mi na jakies nagrodzie to chetnie zaplace za wyganie jej na mnie, bo oszczedze kozty przesyłki.

zgadzam się. Jeżeli nie mam jak wygrać Bielendy - a ktoś potrzebuje czegoś w konkursie, w którym ja jakimś przypadkiem umiem wygrać, to na prawdę super, że możemy się wymienić i nie widzę w tym nic złego.
i od drugiej strony - jeżeli na czymś bardzo mi zależy, a ktoś to umie wygrać, to nie widzę problemu żeby zapłacić jakąś kwotę - mi się opłaca i tej osobie się opłaca = wszyscy są zadowoleni

dokładnie też tak uważam, jeśli się chce coś wygrać a próbuje się 100 razy to lepiej jest może komuś zapłacić czy się wymienić, a jak ktoś nie chce to może i 1000 razy próbować sam i może się wreszcie uda lub nie. Każdy robi jak chce i nikt nikogo nie zmusza do niczego.
emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4621046 Napisano: 19.08.2011 08:05:06 w Konkursowiczki w ciąży
gratulacje dianek testów emotka
ja jak zdawałam 4 lata temu to też testy bez błednie i od razu miasto też bez błedów - ale ja jeździałam jeszcze oprócz jazd z instruktorem to innymi autami po placach itp. więc dla mnie jazda była jak oddychanie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0