Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika benasia

benasia

#4689644 Napisano: 20.09.2011 01:43:54 w Konkursowiczki w ciąży
zależy czy samo 3d czy 3d/4d. U nas samo 3D kosztowało już od 150zł. A 3d/4D ceny wahały się od 250zł do 350zł. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4689623 Napisano: 20.09.2011 01:39:44 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

agusia147 napisał(a):

agulecece napisał(a):

a co do badan na kile to badanie nazywa sie vdrl jest obowiazkowe i nalezy je wykonac na poczatku i na koncu ciazy,bez tych badan jest problem z przyjeciem do szpitala

Ojoj tego to nie wiedziałam, ale z drugiej strony gdzie ja bym miała złapać kiłe?

u mnie w mieście te badanie było oznaczone jako WR - robiłam tylko raz na początku ciąży razem z grupą krwi emotka

Dużo płaciłaś?

na kiłę jest badanie Wassermana - i jest obowiązkowe, robi się je na początku ciązy, jest bezpłatne. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4689610 Napisano: 20.09.2011 01:38:11 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

lui napisał(a):

agusia147 napisał(a):

lui napisał(a):

Na 8go lutego emotka
i czekam na ukochaną córeczkę emotka

Hahaha to tak jak ja emotka Też mam 8my luty i się śmieję, że akurat wtedy to sesja zimowa na uczelni mnie czeka emotka Niestety jeszcze nie wiem kto mieszka w moim brzuszku, bo nie raczył się zdradzić pokazując się jedynie od strony pośladków emotka

ja byłam na 4D - fantastyczna sprawa, lekarz 40min. robił badanie wszystkich organów (serduszka, kręgosłupa, nerek, pęcherza, itd.) a mała taka grzeczna była i uśmiechnięta... emotka
i stwierdził, że to na 100% dziewczynka bo było dobrze widać w tym czasie kilka razy zmieniła ułożenie emotka

Ile mniej więcej kosztuje takie USG? Bo podobno nie refunduje go żadne ubezpieczenie? A nie bardzo wiem z jak dużym wydatkiem się liczyć?

też miałam takie usg - super
emotka
płaciłam 250zł ale warto było - dokładnie płeć lekarz zobaczył, widać rysy dziecka, zupełnie inaczej niż na zwykłym. Lekarz robi długo usg i dokładnie bada dzidziusia pod każdym względem od twarzy, mózg poprzez organy wewnętrzne w brzuszku emotka
naprawdę warto emotka
My na kasę chorych całą ciąże chodziliśmy więc dlatego stwierdziliśmy że tu sobie zaszalejemy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4687474 Napisano: 19.09.2011 06:10:08 w Konkursowiczki w ciąży
a tak się zastanawiam bo lekarz kazał mi brac póki co nospę 4 razy dziennie -ona nie zaszkodzi dzidziusiowi? bo w ulotce pisze że jakiś składnik przenika do łożyska... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4687447 Napisano: 19.09.2011 06:05:55 w Konkursowiczki w ciąży
ale badanie wassermana czyli na kiłę jest obowiązkowe z tego co wiem... i ja nie płaciłam.
a za toksoplazmozę jako że miałam skierowanie od lekarza z kasy chorych to płaciłam niecałe 50zł, a ceny z tego co się orientowałam na toksoplazmoze były od ok 50zł do 100zł w zależności gdzie. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4686510 Napisano: 19.09.2011 12:01:04 w Konkursowiczki w ciąży
0 ja dzis caly dzień leże bo od wczoraj podbrzusze miałam twarde i cała noc bolało - dzwoniłam do doktora to kazał lezec jak w szpitalu (choc obecnie mam spokoj juz) i brac nospe i magnez 4x dziennie a jutro wizyta. to lezenie jest strasznie meczace emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4685057 Napisano: 18.09.2011 08:22:32 w Konkursowiczki w ciąży
ja gdy byłam też coś koło tego tyg jak ty dianek to lekarz mi zapisał krople do nosa -ale nie pamiętam nazwy -napewno coś ci przepisze.

My gdy mieliśmy rocznicę ślubu ostatniego lipca - to dostaliśmy dla maluszka rzeczy -bo tak chcieliśmy zamiast dla nas emotka

A co do dolegliwości - to brzuch mi też twardnieje, nawet jak dziś niedzielne lenistwo niby, to i tak wieczorem mnie to dopadło - i twardnieje na dole i wtedy nie mogę się schylać i nic robić i trochę boli... czasem też trochę wyżej ale to zależy. A wizyta we wtorek -czuję że chociaż bez nospy się nie obędzie, a to jeszcze 8 tyg trzeba przetrwać... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4682493 Napisano: 17.09.2011 01:43:12 w Konkursowiczki w ciąży
ja myślę o zakupie muszli laktacyjnych na potem gdy będę karmić zamiast wkładek emotka
napewno dobre rozwiązanie na noc bo przynajmniej się nie przesuwają, i nie pobrudzi się pidżama w trakcie spania jak się będziemy przewracać (zresztą biustonosz też bo wtedy się śpi raczej też w biustonoszu)

A tak w ogóle to pomału już kompletuję wszystko: wczoraj kupiony szlafrok do szpitala, dziś koszula dla mnie, a dla małego skarpetusie, kosmetyki dla małego (w zasadzie im mniej tym lepiej) też kupione oprócz sudokremu emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4680053 Napisano: 16.09.2011 10:42:17 w Konkursowiczki w ciąży
ja na szczęście w 31 tyg też nie mam siary, pani położna mówiła że pojawia się zazwyczaj ok 2 tyg przed terminem porodu. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4679885 Napisano: 16.09.2011 09:37:02 w Konkursowiczki w ciąży
a mnie coś czasem boli podbrzusze na dole - tak trochę twardnieje, nie wiem czy to dlatego że mały ma na dole główkę? jak pójdę na wizytę we wtorek to muszę powiedzieć doktorowi... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4679454 Napisano: 16.09.2011 07:07:34 w Rossmann
ok dzięki, ewentualnie zastanowię się nad Nivea BABY i może kupię po paczce tych i tych emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4679438 Napisano: 16.09.2011 07:02:13 w Rossmann
aha, a więc kupię 1 opakowanie tych zielonych bo jak co to zawsze ja mogę ich używać emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4679423 Napisano: 16.09.2011 06:53:58 w Konkursowiczki w ciąży
te chusteczki nawilżane pampers zielone będą odpowiednie dla niemowlaka czy lepiej kupić sensitive? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4679409 Napisano: 16.09.2011 06:48:30 w Rossmann
quaqua napisał(a):

a to macie jeszcze jeden: 2982197945747
Ja nie skorzystam.

te chusteczki pampers zielone będą odpowiednie dla niemowlaka czy lepiej kupić sensitive? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4678904 Napisano: 15.09.2011 07:55:44 w Konkursowiczki w ciąży
oj pomoże mąż, pomoże emotka
już w szkole rodzenia ćwiczyliśmy pozycje do rodzenia, i ćwiczenia z mężem które mają trochę zmniejszyć ból - i choć niektóre można bez męża robić jeśli ktoś sam rodzi to zdecydowanie lepiej we dwoje emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4678757 Napisano: 15.09.2011 07:06:00 w Konkursowiczki w ciąży
ja mam nadzieję że mój doktor gin będzie akurat miał dyżur w szpitalu gdy będę rodzić emotka
panią położna już znam ze szkoły rodzenia, choć nie wiadomo czy akurat ona będzie miała dyżur na sali rodzinnej, ale mąż ze mną będzie więc się tak nie boję emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4677354 Napisano: 15.09.2011 11:38:33 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

jolcia1984 napisał(a):

Te przesądy to bzdury,ja pierwszą ciążę straciłam w 27tygodniu.Jak byłam w ciąży drugi raz kupiłam prawie wszystko ok 7 miesiąca i miałam spokój,włącznie z pieluszkami,kosmetykami,łóżeczkiem i wózkiem.urodziłam córkę w 37tygodniu i dobrze,że byłam przygotowana bo leżałyśmy w szpitalu tylko 1,5doby.

Dokładnie, ja wiem, że bzdury, ale moja matka została wychowana na przesądach i jej się zdaje że inni w to wierzą emotka To tak jak z tym czarnym kotem co nam przebiegnie przez ulicę, u nas to pech a w egipcie szczęście emotka Też wolę kupić wszystko wcześniej, głównie dlatego, że potem nie będę miała tyle kasy by wywalić od razu. A z drugiej strony mając wszystko będę spokojniejsza i nie będę myślała gdzie kupię dziecku ubranko i w co ubiorę jak się nie uda kupić...

no właśnie trochę kasy trzeba wydac więc lepiej to rozłożyć, a poza tym skoro wy mieszkacie w mazowieckim a rodzice gdzie indziej to co za problem - kupcie co chcecie i już emotka
ja takie drobnostki typu butelki, smoczek, pieluszki wielorazowe, szczotka do mycia butelek, opakowanie termiczne do butelek kupiłam z miesiąc temu, teraz wózek zamówiony już, a reszta też już niedługo będzie kupiona emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4676535 Napisano: 15.09.2011 07:35:31 w Konkursowiczki w ciąży
co ty jak nic nie kupować przed porodem? emotka
to co po porodzie masz latać od razu, czy jak wrócisz do domu to gdzie dziecko włożysz chociaż?
albo co mąż ma sam kupować wszystko gdy ty w szpitalu będziesz? emotka

Zakupy są najlepszą frajdą,i chyba najlepiej wspólnie wybrać dla dzidziusia sprzęt. Wiadomo nie kupować więszych sprzętów za wczasu ale miesiąc przed porodem nawet półtora to spokojnie już można emotka
my mamy wózek zamówiony i zarezerwowany w sklepie i do odbioru ok połowy października, a łóżeczko też będziemy kupować koniec września/początek października
emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4676501 Napisano: 15.09.2011 07:23:17 w Konkursowiczki w ciąży
a mi się całą noc śniły pierwsze symtomy porodu itp związane z tym (to co mówiła położna) i przez sen myślałam czy już jechać do szpitala czy nie emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4676492 Napisano: 15.09.2011 07:19:59 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

Wtedy się zaczyna czy kończy?

wtedy się zaczyna w 28 -30 tyg ciąży, i u nas trwa 5 tyg (co tydzień spotkanie 1,5godz wykład -rozmowa, potem godzina ćwiczeń). Na koniec u nas dają karnet miesięczny na siłownie aby po porodzie wrócić do formy - oczywiście do wykorzystania gdy się będzie miało już siły emotka Wyświetl w wątku >>
0 0