Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
benasia
Postów 9167
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
na kiłę jest badanie Wassermana - i jest obowiązkowe, robi się je na początku ciązy, jest bezpłatne. Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
też miałam takie usg - super
płaciłam 250zł ale warto było - dokładnie płeć lekarz zobaczył, widać rysy dziecka, zupełnie inaczej niż na zwykłym. Lekarz robi długo usg i dokładnie bada dzidziusia pod każdym względem od twarzy, mózg poprzez organy wewnętrzne w brzuszku
naprawdę warto
My na kasę chorych całą ciąże chodziliśmy więc dlatego stwierdziliśmy że tu sobie zaszalejemy Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a za toksoplazmozę jako że miałam skierowanie od lekarza z kasy chorych to płaciłam niecałe 50zł, a ceny z tego co się orientowałam na toksoplazmoze były od ok 50zł do 100zł w zależności gdzie. Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
My gdy mieliśmy rocznicę ślubu ostatniego lipca - to dostaliśmy dla maluszka rzeczy -bo tak chcieliśmy zamiast dla nas
A co do dolegliwości - to brzuch mi też twardnieje, nawet jak dziś niedzielne lenistwo niby, to i tak wieczorem mnie to dopadło - i twardnieje na dole i wtedy nie mogę się schylać i nic robić i trochę boli... czasem też trochę wyżej ale to zależy. A wizyta we wtorek -czuję że chociaż bez nospy się nie obędzie, a to jeszcze 8 tyg trzeba przetrwać... Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
napewno dobre rozwiązanie na noc bo przynajmniej się nie przesuwają, i nie pobrudzi się pidżama w trakcie spania jak się będziemy przewracać (zresztą biustonosz też bo wtedy się śpi raczej też w biustonoszu)
A tak w ogóle to pomału już kompletuję wszystko: wczoraj kupiony szlafrok do szpitala, dziś koszula dla mnie, a dla małego skarpetusie, kosmetyki dla małego (w zasadzie im mniej tym lepiej) też kupione oprócz sudokremu Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
te chusteczki pampers zielone będą odpowiednie dla niemowlaka czy lepiej kupić sensitive? Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
już w szkole rodzenia ćwiczyliśmy pozycje do rodzenia, i ćwiczenia z mężem które mają trochę zmniejszyć ból - i choć niektóre można bez męża robić jeśli ktoś sam rodzi to zdecydowanie lepiej we dwoje Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
panią położna już znam ze szkoły rodzenia, choć nie wiadomo czy akurat ona będzie miała dyżur na sali rodzinnej, ale mąż ze mną będzie więc się tak nie boję
Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no właśnie trochę kasy trzeba wydac więc lepiej to rozłożyć, a poza tym skoro wy mieszkacie w mazowieckim a rodzice gdzie indziej to co za problem - kupcie co chcecie i już
ja takie drobnostki typu butelki, smoczek, pieluszki wielorazowe, szczotka do mycia butelek, opakowanie termiczne do butelek kupiłam z miesiąc temu, teraz wózek zamówiony już, a reszta też już niedługo będzie kupiona Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
to co po porodzie masz latać od razu, czy jak wrócisz do domu to gdzie dziecko włożysz chociaż?
albo co mąż ma sam kupować wszystko gdy ty w szpitalu będziesz?
Zakupy są najlepszą frajdą,i chyba najlepiej wspólnie wybrać dla dzidziusia sprzęt. Wiadomo nie kupować więszych sprzętów za wczasu ale miesiąc przed porodem nawet półtora to spokojnie już można
my mamy wózek zamówiony i zarezerwowany w sklepie i do odbioru ok połowy października, a łóżeczko też będziemy kupować koniec września/początek października
Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wtedy się zaczyna w 28 -30 tyg ciąży, i u nas trwa 5 tyg (co tydzień spotkanie 1,5godz wykład -rozmowa, potem godzina ćwiczeń). Na koniec u nas dają karnet miesięczny na siłownie aby po porodzie wrócić do formy - oczywiście do wykorzystania gdy się będzie miało już siły Wyświetl w wątku >>