Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika benasia

benasia

#4770082 Napisano: 20.10.2011 02:17:59 w Konkursowiczki w ciąży
ale jest tak miło że aż się chce chodzić - a tu doktor powiedział że teraz czekamy na poród a jak do 15 listopada się nie urodzi (na wtedy mam termin) to 15 mam przyjśc do niego wypisze skierowanie...
Ale w każdej chwili mogę zadzwonić jakby coś się działo lub niepokoiło mnie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4770078 Napisano: 20.10.2011 02:15:50 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Wczoraj robiłam badania w prywatnej służbie zdrowia i od razu inne traktowanie. Wszyscy mili, nikt nie wyzywał na mnie że korzystam z pierwszeństwa, ludzie sami przepuszczali w kolejce, inna kultura... Czy w tym kraju aby być potraktowanym jak człowiek to zawsze trzeba zapłacić?

Nie zawsze emotka Tak jak pisałam - chodzę do prywatnej kliniki, która ma umowę z NFZ - nie płacę, ale klimat jest jak w prywatnej klinice
Żadnych zrzędzących starych babć, kobiety w ciąży i osoby na prawdę chore i cierpiące - przodem etc.

I szczerze mówiąc gdyby NFZ zerwał z nimi umowę to pewnie bym tam została i płaciła, bo jest za co...

ja też tak chodzę od 30tyg - niepubliczny zakład opieki zdrowotnej ale przyjmują też na NFZ - w jednych gabinetach prywatnie, a w innych na kasę chorych -zależy też od dnia tyg jak przyjmują. Ja generalnie chodzę we wtorki, ale doktor kazał przyjść wczoraj no i ja jedyna byłam na kasę, a inne kobiety w ciąży prywatnie bo akurat w środę usg 3d/4d robią. No i dzięki temu mój doktor pokazał mi na usg 3D (za darmo -bo 3D/4D miałam płatne i pełne w 25tyg) tyle ile się dało naszego synusia emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4769149 Napisano: 20.10.2011 09:56:36 w Konkursowiczki w ciąży
no więc dla mnie też najważniejsze i dlatego muszę się jakoś odizolowac od bakteri grypy czy przeziębienia zwłaszcza że nie wiadomo kiedy się mały urodzi. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4769128 Napisano: 20.10.2011 09:51:45 w Konkursowiczki w ciąży
a mnie coś zaczyna dopadać -juz katar mam...
Boję się żeby mnie coś więcej nie wzięło bo w domu niestety rodzinka trochę rozłożona a nie chcę się zarazić... jak na razie wzięlam zapobiegawczo prenalen, mam nadzieję że pomoże i się nie rozłoże emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4769034 Napisano: 20.10.2011 09:22:59 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

Ja też po wizycie, dzidzia rośnie emotka
Teraz mam odstawić Magnez, ale za to mam brać 2x1 żelaza.
Pogoda do bani, nic się dosłownie nie chce...

Katrin jak tam dzidzia odwróciła się? Będzie dziewczynka czy niespodziankę chce wam zrobić? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4768060 Napisano: 19.10.2011 08:05:52 w Konkursowiczki w ciąży
My dziś po wizycie - mały Mikuś rośnie jak na drożdżach: waży już między 3300 a 3700g emotka
Odstawiliśmy dziś wszystkie leki i czekamy kiedy nasz Skarbuś zdecyduje się przyjść na świat.
No i oglądaliśmy malucha przez chwilę na 3D ale jest tak duży że w kadrze się nie mieścił za bardzo - za to świetnie było widać że to chłopczyk.
Generalnie Mikuś jest duży i zdrowy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4767105 Napisano: 19.10.2011 03:16:49 w Konkursowiczki w ciąży
a ja się szykuję na wizytę i też czekam na męża -tylko przyjedzie i jedziemy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4767099 Napisano: 19.10.2011 03:15:14 w Rossmann
edi999a napisał(a):

quaqua napisał(a):

Rozesłali maile z kuponami zniżkowymi 20% na nivea baby emotka Jakoś szybko wyjątkowo emotka

ja też mam... tylko czemu ważność tylko do końca miesiąca???
moja wina,że mieli takie opóźnienie w ogłoszeniu wyników?

no właśnie bez sensu taka ważność, mogliby dać chociaż do czasu odbioru toreb z tego konkursu czyli coś do połowy listopada... emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4766141 Napisano: 19.10.2011 09:53:26 w Kaufland konkursy
pawel1615 napisał(a):

kurcze, ja wczoraj po wieczór wysyłałem i jeszcze na zadnym nic nie mam. Jak do wieczora nie dostane to chyba im wyslę jeszcze raz dla pewności emotka

oni czasem po kilku dniach dopiero czytają, myślę że dopiero zaczna jak wszystkie będą mieć. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4766101 Napisano: 19.10.2011 09:41:13 w Konkursowiczki w ciąży
ja tak myślałam by tak malego ubrać ale nie wiem czy pępuszka nie będzie to urażać:
-kopertowe body kr. rękaw (dlatego kopertowe że łatwiej się maluszkowi zakłada)
-na to miałam zamiar kaftanik bądź koszulkę rozpinaną na całej długości (oczywiście dł. rękaw)
-nie wiem czy rajstopki też zakładać na te małe nóżki???
-potem śpioszki
-i jeśli nie rajstopki to skarpetki (nie wiem czy pod śpiochy czy na)
-ciepły kombinezonik, czapusia cieniutka i na to troszkę większa ciepła, ewentualnie rękawiczki

Nie wiem czy taki komplet będzie ok? czy jeszcze jakąs bluzę na śpiochy -ale chyba nie bo przecież autem pojedziemy.
Tylko co z tym pępuszkiem -czy mu wygodnie będzie? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4766066 Napisano: 19.10.2011 09:30:40 w Konkursowiczki w ciąży
A ja mam teraz zupełnie z innej beczki pytanie : muszę przyszykować wszystko do szpitala, i chcę dla męża uszykować na wyjście z szpitala ubranka dla małego żeby nie szukał i wziął co należy - tylko powiedzcie mi co wy uszykowałyście dokładnie na wyjście dla waszych dzieciątek które mają się urodzić koniec października /listopad? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4766008 Napisano: 19.10.2011 09:12:38 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

ja też dziś idę na wizytę i już nie mogę się doczekać aż zobaczę mojego Skarba emotka

O której masz wizytę, ja na 16.30 emotka

ja dopiero na 18. A zanim wrócę pewnie koło 20 będzie - ale oczywiście się pochwalę co tam u nas emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4765996 Napisano: 19.10.2011 09:07:14 w Konkursowiczki w ciąży
ja też dziś idę na wizytę i już nie mogę się doczekać aż zobaczę mojego Skarba emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4764966 Napisano: 18.10.2011 06:59:35 w Konkursowiczki w ciąży
no zobaczymy kiedy mój się zdecyduje przyjśc na świat emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4764956 Napisano: 18.10.2011 06:56:25 w Kaufland konkursy
perlshine napisał(a):

Pytani do tych co bony zgarniają, bowiem układam i wymyślam niestworzone rzeczy. Rymowanki sranki i słodzenie Kauflandowi i nic. Nawet jednego bonu nie udało się zgarnąc. Może jakieś rady co im się podoba? emotka

no właśnie podpowiedzcie coś emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4764922 Napisano: 18.10.2011 06:47:30 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa napisał(a):

benasia u mnie na szczęście nie ma rozwarcia tylko ta szyjka... A musiałaś brać jakieś leki? Czy to po prostu trzeba uważać i byle do 36 tygodnia? emotka

ja miałam minimalne rozwarcie ale musiałam już uważać, rąk nie podnosić (m.in. nie wieszać prania bo dzieci nie mam oprócz synka w brzuszku emotka )
leki najpierw oprócz luteiny nie brałam ale potem brzuch zaczął twardnieć i nie przestawał i bóle podbrzusza miałam i dlatego doktor kazał najmniejszą dawkę brać Fenoterol i Isoptin -właśnie do 36 tyg (czyli u mnie miesiąc czasu) ale dziś równo 36 tyg i jutro idę do doktora i odstawiamy emotka
ogólnie trzeba się oszczędzać i dużo odpoczywać i leżeć. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4764904 Napisano: 18.10.2011 06:44:16 w Konkursowiczki w ciąży
kotek11 napisał(a):

benasia napisał(a):

NO właśnie nie słyszałam o urlopie dodatkowym dla taty (4 tyg emotka ). Z tego co wiem są 2 tyg tacierzyńskiego, 2 dni z tytułu urodzenia dziecka, i jakieś dni na opiekę nad dzieckiem (np gdy jest chore ale nie wiem ile).

bebasia to L4 -ojciec moze wziac na czlonka rodziny - czyli dziecko badz matke. po cesarce bardzo czesto lekarze wypisuja dla tatusiow takie zwolnienie. tylko ze wtedy masz 80% platne (z tego co pamietam)

no i nie zapomnijcie ze jeszcze jako rodzice co roku jedno z was ma 2 dni opieki nad dzieckiem.

czyli oprócz 2 dni na opieke nad dzieckiem tata może wziąć urlop na opieke nad mamą lub dzieckiem - ale wtedy mama i tata idą do doktora jeśli tata ma wziąć na mamę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4764889 Napisano: 18.10.2011 06:39:41 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

beniaminowa a w którym Ty jesteś tygodniu?

i pytanie takie może trochę głupie, ale czy diagnozę za krótkiej szyjki stawia się po badaniu na fotelu czy z usg też można?

po badaniu na fotelu -doktor sprawdza długość szyjki i czy nie ma rozwarcia.

U mnie też tak było - po prostu trzeba jak najwięcej odpoczywać, nie podnosić rąk ( dlatego nie możecie synków nosić), ja musiałam jeszcze brać leki bo mi brzuch twarniał i bolało podbrzusze i żeby się rozwarcie nie powiększało. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4764877 Napisano: 18.10.2011 06:37:09 w Konkursowiczki w ciąży
NO właśnie nie słyszałam o urlopie dodatkowym dla taty (4 tyg emotka ). Z tego co wiem są 2 tyg tacierzyńskiego, 2 dni z tytułu urodzenia dziecka, i jakieś dni na opiekę nad dzieckiem (np gdy jest chore ale nie wiem ile). Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4764845 Napisano: 18.10.2011 06:23:37 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
zupki grzybowe, próbki dosłownie mini Musteli, i bonik z TQG emotka Wyświetl w wątku >>
0 0