Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
benasia
Postów 9167
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A mam pytanie dziewczyny czy jak karmię piersią to mogę banany jeść? Mam na myśli taki a'la koktajl z bananów i mleka, albo chlebka z dżemikiem? bo mam na coś ochotę a boję się teraz przy małym jeść różne takie żeby zaparcia nie miał i brzuszek nie bolał... Wyświetl w wątku >>
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Żelaza ja nie biorę bo boję się czy nie będzie synek miał zatwardzenia po nim, a Femibion Natal 2 mam jeszcze to muszę wziąć.
Przed weekendem Mikuś dostawał wit. K i D dla niemowląt - ale czy po nich może mieć zaparcia? Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nie dużo chyba ale nie orientuję się dokłądnie, ale lekarz może dać ci skierowanie przecież na grupę krwi i będziesz mieć za darmo, a mąż zawsze może oddac krew w szpitalu i mu powiedzą jaka ma grupę. Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mały nie dostaje mocnej herbatki.
najpierw była butelka (ok 1-2 razy dziennie po 40-60ml) i cyc, a teraz właściwie można powiedzieć że sam cyc + herbatka od wczoraj. Po wczorajszym dniu było super - mały wypijał ok 40ml herbatki + cyca potem dostawał, a kupki szły gładko. Dziś rano jednak nie mógł zrobić. Teraz po południu zrobił ale widze że nadal by chciał robić. Pije teraz na siłe nawet gdy nie chce, bo możliwe że mam za gęste mleko - na koniec karmienia (najczęściej przez osłonki mały pije) mam tak gęste że aż mu się ciągnie nitka mleka gdy wyciągam z buzi cycie z osłonką. Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
espumisan też lekarz zapisał w kropelkach - mały dostaje przed jedzeniem lub po, ale chyba nad ranem nie weszło do buźki -bo daję mu na łyżeczce i potem języczkiem rusza że nie za bardzo mu smakuje... Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
masowanie uśmierza mu ból na troszkę a potem znów krzyk i napinanie... a nóżki nie łatwo zgiąc gdy całe ciałko się preży Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Co do mleka - dostawało się tylko o określonych godzinach - wcześniej ani później nie wydawali, a dawali po 30- 50ml na jedno karmienie.
Na szczęście nasz Mikuś pił cycia ale gdy na początku mleka nie było dużo to i buteleczkę potrafił wypić na dokładkę Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
gratuluję
to widzę że same chłopaki przyszły na świat 26 października: nasz Mikuś pierwszy, potem Mateuszek nniewidzialnaa, no i Jakubek katrin22 Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
również gratuluję Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja mam kupione też Bebilon, i jeszcze Nestle Nan Pro 1. Mikuś chętnie pije cycia, ale zazwyczaj na noc dodatkowo dostaje jeszcze po cyciu butelkę i śpi slicznie ok 3 godziny Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja wstałam już po 15 godz. i musiałam chodzić. Teraz jestem rozchodzona -opatrunek ściągnięty w sobotę, szwy najpierw ciągnęły ale teraz już latam wszędzie.
Karmię naszego Słodziaka i piersia i potem po cycusiu dostaje jeszcze troszkę butelkę - potem śpi nasz Skarbuś ok 2-3 godzin. Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mały jest śliczny -cały tatuś, ciemne włoski i karnacja
Nasz mały łakomczuszek musi sie dobrze najeść a potem śpi ok 2,5 -3 godzinki
Co prawda muszę się przyzwyczaić, że w nocy też trzeba wstawać na jedzonko, a najgorzej gdy mały bardzo jest głodny i wtedy zły, ale z czasem Mikuś też się nauczy wszystkiego, bo dla niego ten świat to też nowość Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Właściwie w ten dzień co miałam cesarkę już do miałam na rękach i zaczęlam nosić - dziecko było ze mną od samego początku 24h.
A na drugi dzień to już całkowicie musiałam się nim opiekować sama.
Najpierw rodziłam z mężem naturalnie, ale skurcze tak szybko zaczęły przybierać na intensywności i w końcu były co 30s, a czasem nawet ciągłe bez żadnych przerw i dlatego zdecydowano że lepiej cesarkę bo miałam 6cm rozwarcia a skurcze były juz cały czas więc dla bezpieczeństwa malucha musiała być cesarka.
Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zresztą w pierwszy dzień co urodziłam wieczorem juz musiałam wstać i chodzić... A byłam po znieczuleniu całkowitym, choć na poczatku mieliśmy rodzić naturalnie. Ale na szczęście jestem po i teraz tylko niech Mikuś rośnie - co prawda kręgosłup juz o tej godz daje mi we znaki więc zaraz się kładę lulu póki mały śpi Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
po ciezkich chwilach poczawszy odvutraty wod plodowych o godz 23.40 az do cesarskiego ciecia o godzinie 4.56 urodził sie Mikuś na 3 tyg. przed terminem .waga 3,56kg dł. 56cm Śliczny bobas jednym slowem synek tatunia Wyświetl w wątku >>