Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika benasia

benasia

#4819933 Napisano: 09.11.2011 02:49:10 w Konkursowiczki w ciąży
Mikołaj kupki robi ale po prostu czasem boli go brzuszek i się wygina i stęka bo nie łatwo mu...

A mam pytanie dziewczyny czy jak karmię piersią to mogę banany jeść? Mam na myśli taki a'la koktajl z bananów i mleka, albo chlebka z dżemikiem? bo mam na coś ochotę a boję się teraz przy małym jeść różne takie żeby zaparcia nie miał i brzuszek nie bolał... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4819178 Napisano: 09.11.2011 09:26:48 w Konkursowiczki w ciąży
dziś Mikołaj w nocy robił kupki - takie głośne gazy i potem kupka. Ale nadal daję mu herbatkę i espumisan, bo widzę że jak spi teraz to stęka i chyba jeszcze mu trudno. Co do picia to staram się od weekendu wypić 1,5l wody niegazowanej +jakąś herbatę, inkę z mlekiem itp. Wczoraj zjadłam 4 jabłka żeby pomóc małemu.
Żelaza ja nie biorę bo boję się czy nie będzie synek miał zatwardzenia po nim, a Femibion Natal 2 mam jeszcze to muszę wziąć.
Przed weekendem Mikuś dostawał wit. K i D dla niemowląt - ale czy po nich może mieć zaparcia? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4817776 Napisano: 08.11.2011 02:26:53 w Konkursowiczki w ciąży
grazia1981 napisał(a):

Boję się,czy tego nie zostawiłam w szpitalu,tych wyników.Pewnie trzeba będzie zrobić ,nie wiecie,ile kosztują teraz na grupę?

nie dużo chyba ale nie orientuję się dokłądnie, ale lekarz może dać ci skierowanie przecież na grupę krwi i będziesz mieć za darmo, a mąż zawsze może oddac krew w szpitalu i mu powiedzą jaka ma grupę. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4817773 Napisano: 08.11.2011 02:25:11 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

Koperek w nadmiarze moze nasilac produkcje gazow i dzialac wzdymajaco.

mały nie dostaje mocnej herbatki.

dianek napisał(a):

benasia dokarmiacie butelką, czy tylko cyc?
myśmy mieli przejścia z moją najmłodszą siostrą - cała rodzina była zaangażowana w walkę z kolkami i zaparciami emotka

z tym że Gośka była częściowo na butelce, więc wiadomo - z kupkami było ciężko emotka

nie pamiętam jaki specyfik dostała od pediatry, ale pamiętam, że było dużo lepiej jak ją dopajaliśmy wodą no i jak mama jadła bardzo lekko i też baaardzo dużo piła

nie wiem czy to dziecko dostawało więcej mleka czy wody - ale bez dopajania był dramat...

do tego masaże rozgrzanymi pieluszkami i BARDZO WAŻNE - gimnastyka - właśnie takie pompowanie nóżkami, delikatnie, kilka a nawet kilkanaście razy dziennie, żeby rozruszać jelitka

i z czasem było coraz lepiej emotka

najpierw była butelka (ok 1-2 razy dziennie po 40-60ml) i cyc, a teraz właściwie można powiedzieć że sam cyc + herbatka od wczoraj. Po wczorajszym dniu było super - mały wypijał ok 40ml herbatki + cyca potem dostawał, a kupki szły gładko. Dziś rano jednak nie mógł zrobić. Teraz po południu zrobił ale widze że nadal by chciał robić. Pije teraz na siłe nawet gdy nie chce, bo możliwe że mam za gęste mleko - na koniec karmienia (najczęściej przez osłonki mały pije) mam tak gęste że aż mu się ciągnie nitka mleka gdy wyciągam z buzi cycie z osłonką. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4817515 Napisano: 08.11.2011 12:38:03 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

benasia napisał(a):

a dlaczego herbtka koperkowa może mieć odwrotny skutek? Doktor i pani w aptece kazali podawać małemu -na razie Mikuś jest malutki więc dostaje taką nie za mocno zaparzoną z saszetki +odrobinę glukozy, wcześniej przed weekendem nie miał problemów, a teraz ma gazy i nie może zrobić dziś od rana kupki... emotka
masowanie uśmierza mu ból na troszkę a potem znów krzyk i napinanie... a nóżki nie łatwo zgiąc gdy całe ciałko się preży emotka

pomagają też kropelki espumisan chyba, i tego typu inne, 1-2 kropelki na smoczek i powinno pomóc- ale to też w ostateczności.
Spróbuj pieluszke ogrzać na grzejniku, lub lekko żelazkiem i rób takie ciepłe okłady.

espumisan też lekarz zapisał w kropelkach - mały dostaje przed jedzeniem lub po, ale chyba nad ranem nie weszło do buźki -bo daję mu na łyżeczce i potem języczkiem rusza że nie za bardzo mu smakuje... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4817463 Napisano: 08.11.2011 12:23:28 w Konkursowiczki w ciąży
a dlaczego herbtka koperkowa może mieć odwrotny skutek? Doktor i pani w aptece kazali podawać małemu -na razie Mikuś jest malutki więc dostaje taką nie za mocno zaparzoną z saszetki +odrobinę glukozy, wcześniej przed weekendem nie miał problemów, a teraz ma gazy i nie może zrobić dziś od rana kupki... emotka
masowanie uśmierza mu ból na troszkę a potem znów krzyk i napinanie... a nóżki nie łatwo zgiąc gdy całe ciałko się preży emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4817362 Napisano: 08.11.2011 12:00:37 w Konkursowiczki w ciąży
Dziewczyny co robić gdy dzidziuś nie może zrobić kupki? Mój Mikuś coś dzis nie może zrobić i brzuszek go boli... emotka masowałam, ale nie za bardzo pomaga. Dostaje tez herbatkę koperkową. Teraz śpi. Mam nadzieję że upragniona kupka znajdzie się w pieluszce jak się obudzi... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4812696 Napisano: 06.11.2011 04:30:07 w Konkursowiczki w ciąży
u nas w szpitalu dostaliśmy tylko 7 pampersów - reszte na caly pobyt trzeba było mieć swoje. Chusteczki nawilżające też swoje, ubranka dawali ale kto chciał mógł mieć swoje - generalnie mały nosił ubranka szpitalne ale na koniec już mu założyłam ostatni dzień nasze bo takie wielkie dostał te szpitalne że 2 nóżki w 1 mógł włożyć.
Co do mleka - dostawało się tylko o określonych godzinach - wcześniej ani później nie wydawali, a dawali po 30- 50ml na jedno karmienie.
Na szczęście nasz Mikuś pił cycia ale gdy na początku mleka nie było dużo to i buteleczkę potrafił wypić na dokładkę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4807837 Napisano: 04.11.2011 01:13:40 w Konkursowiczki w ciąży
jak ja rodziłam to mąż był ze mną, dopiero przy cesarce musiał wyjść, ale gdy tylko mały się urodził był przy nas, ale musiał wyjść po tym jak już trafiłam z małym do pokoju i dopiero od 11 do 18 mógł być z nami -tj w godzinach odwiedzin. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4807703 Napisano: 04.11.2011 12:43:29 w Konkursowiczki w ciąży
a ja dziś bylam na zdjęciu szwów, kupiłam pas poporodowy - chyba warto go kupić po porodzie a nie przed. Waga też spada -chodzę już w moich ubraniach przed porodem -tylko troszkę na dole brzuszek jest wypułkły ale pas powinien zaradzić temu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4805454 Napisano: 03.11.2011 02:32:01 w Konkursowiczki w ciąży
nniewidzialnaa napisał(a):

Ja też już wróciłam do domu po porodzie.
26 października o 7.59 przyszedł na świat Mateuszek - 2760g / 51cm / 10 w skali Apgar.
Oceniony został na 36 tc, więc miałam nieco przesunięcia jeśli chodzi o cykl. Od wczoraj jesteśmy razem w domku emotka

gratuluję emotka
to widzę że same chłopaki przyszły na świat 26 października: nasz Mikuś pierwszy, potem Mateuszek nniewidzialnaa, no i Jakubek katrin22 emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4804684 Napisano: 03.11.2011 10:07:14 w Konkursowiczki w ciąży
orientujecie się dziewczyny czy są teraz gdzieś w promocji pieluszki: np. Happy 1, lub Pampers New Baby (takie zielono-żółte) rozmiar 1 lub 2, ewentualnie Huggies rozmiar 1 lub 2? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4800764 Napisano: 01.11.2011 05:27:47 w Konkursowiczki w ciąży
rachel napisał(a):

grusia napisał(a):

I na nas przyszedl czas 29.10 emotka . Poszło ekspresowo - 4.15 zapukałam do drzwi oddzialu, chwila czekania na polożna, badanie i biegiem na porodówke bo rozwarcie pełne, musiałam trzymac by nie pzrec i nie urodzic na podłoge emotka . O 4.55 Kinia pojawiła sie na świecie - nawet lekarz nie zdarzył emotka .A lekkie skurcze poczulam o 2 w nocy, przespałam sie jeszcze i wogole emotka .Porod SN, bez nacinania ( na to tez czasu nie bylo emotka ) .Dzis wyszlusmy do domu, małej pepek juz odpadł, od wczoraj jest tylko na NAN'ie ale sie uparłam i dzis troszke mleka w piersiach jest, odciagam by pobudzic laktacje i jutro sprobujemy dac cyca. Mloda pije jak szalona - dzis w nocy opanowała 90 ml za jednym zamachem a tak to 30-40 ml co 2-3 godz.
Pozdrawiam

gratulacje:))))

również gratuluję emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4800145 Napisano: 01.11.2011 09:51:54 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

benasia, ja tez juz rozchodzona, ale ciągnie z prawej czasem, w piatek jade sciagnac szwy.
Też karmię cycem, ale dokarmiam butlą, daję mu Bebiolon, a Ty jakim dokarmiasz?

Ja mam kupione też Bebilon, i jeszcze Nestle Nan Pro 1. Mikuś chętnie pije cycia, ale zazwyczaj na noc dodatkowo dostaje jeszcze po cyciu butelkę i śpi slicznie ok 3 godziny emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4799008 Napisano: 31.10.2011 05:25:28 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

No jakoś dajemy radę emotka
Mały jest śliczny -cały tatuś, ciemne włoski i karnacja emotka
Nasz mały łakomczuszek musi sie dobrze najeść a potem śpi ok 2,5 -3 godzinki emotka
Co prawda muszę się przyzwyczaić, że w nocy też trzeba wstawać na jedzonko, a najgorzej gdy mały bardzo jest głodny i wtedy zły, ale z czasem Mikuś też się nauczy wszystkiego, bo dla niego ten świat to też nowość emotka

benasia czy u Ciebie po cc też Ci było tak ciężko wstać? ja myślałam, że umrę jak wstawałam, ale jak rozchodziłam to było Ok, teraz już śmigam emotka
w piątek jadę na ściągnięcie szwów.

ja wstałam już po 15 godz. i musiałam chodzić. Teraz jestem rozchodzona -opatrunek ściągnięty w sobotę, szwy najpierw ciągnęły ale teraz już latam wszędzie.
Karmię naszego Słodziaka i piersia i potem po cycusiu dostaje jeszcze troszkę butelkę - potem śpi nasz Skarbuś ok 2-3 godzin. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4797671 Napisano: 31.10.2011 10:06:30 w Konkursowiczki w ciąży
No jakoś dajemy radę emotka
Mały jest śliczny -cały tatuś, ciemne włoski i karnacja emotka
Nasz mały łakomczuszek musi sie dobrze najeść a potem śpi ok 2,5 -3 godzinki emotka
Co prawda muszę się przyzwyczaić, że w nocy też trzeba wstawać na jedzonko, a najgorzej gdy mały bardzo jest głodny i wtedy zły, ale z czasem Mikuś też się nauczy wszystkiego, bo dla niego ten świat to też nowość emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4797516 Napisano: 31.10.2011 09:12:26 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

benasia napisał(a):

dziś już ok, ale wczoraj tak jak po cesarce w pierwszy dzień -opatrunek był zdjęty a szwy przy wstawaniu i kładzeniu się , siadaniu ciągły strasznie. Ale dziś jestem już rozchodzona emotka
zresztą w pierwszy dzień co urodziłam wieczorem juz musiałam wstać i chodzić... A byłam po znieczuleniu całkowitym, choć na poczatku mieliśmy rodzić naturalnie. Ale na szczęście jestem po i teraz tylko niech Mikuś rośnie - co prawda kręgosłup juz o tej godz daje mi we znaki więc zaraz się kładę lulu póki mały śpi emotka

Tak z ciekawości, to co się stało, że doszło do cesarki? Super że macie się lepiej. A tak w ogóle to nosisz go na rękach już?

Właściwie w ten dzień co miałam cesarkę już do miałam na rękach i zaczęlam nosić - dziecko było ze mną od samego początku 24h.
A na drugi dzień to już całkowicie musiałam się nim opiekować sama.
Najpierw rodziłam z mężem naturalnie, ale skurcze tak szybko zaczęły przybierać na intensywności i w końcu były co 30s, a czasem nawet ciągłe bez żadnych przerw i dlatego zdecydowano że lepiej cesarkę bo miałam 6cm rozwarcia a skurcze były juz cały czas więc dla bezpieczeństwa malucha musiała być cesarka.
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4796915 Napisano: 30.10.2011 09:18:36 w Konkursowiczki w ciąży
dziś już ok, ale wczoraj tak jak po cesarce w pierwszy dzień -opatrunek był zdjęty a szwy przy wstawaniu i kładzeniu się , siadaniu ciągły strasznie. Ale dziś jestem już rozchodzona emotka
zresztą w pierwszy dzień co urodziłam wieczorem juz musiałam wstać i chodzić... A byłam po znieczuleniu całkowitym, choć na poczatku mieliśmy rodzić naturalnie. Ale na szczęście jestem po i teraz tylko niech Mikuś rośnie - co prawda kręgosłup juz o tej godz daje mi we znaki więc zaraz się kładę lulu póki mały śpi emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4796894 Napisano: 30.10.2011 09:11:20 w Konkursowiczki w ciąży
my dzis wrócilismy z szpitala z Mikołajem emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4785016 Napisano: 26.10.2011 07:58:10 w Konkursowiczki w ciąży
Witam Pisze w imieniu Ben.Asia
po ciezkich chwilach poczawszy odvutraty wod plodowych o godz 23.40 az do cesarskiego ciecia o godzinie 4.56 urodził sie Mikuś na 3 tyg. przed terminem .waga 3,56kg dł. 56cm Śliczny bobas jednym slowem synek tatunia Wyświetl w wątku >>
0 0