Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika benasia

benasia

#4842791 Napisano: 21.11.2011 10:31:30 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

nineczka17 napisał(a):

ja piłam po łyku po karmieniu i wcale tego fanką nie byłam i nie jestem ale to pomogło mi w laktacji i jak tylko poczułam że już jest ok odstawiłam i nic dziecku się nie stało

pewne że pomagało, bo słód jęczmienny pomaga emotka w okresie karmienia znacznie bezpieczniejszy i korzystny jest jednak nie w piwie, a np. w pieczywie emotka
słód jęczmienny można tez kupić w sklepach ze zdrową żywnością i dodawać go do przygotowywanych przez siebie posiłków/napojów

moja babcia lata temu produkowała piwo dla dzieci - to było nic innego, jak właśnie napój ze słodu jęczmiennego, bez procesu fermentacji, w której wytwarza się alkohol - raczej ku czemuś takiemu bym się skłaniała niż ku czemuś co ma procenty

Jak byłam mała to moja babcia i mama też robiły takie domowe piwo które dzieci mogły pić - pamiętam że chyba na święta, było pyszne emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4842788 Napisano: 21.11.2011 10:30:37 w Konkursowiczki w ciąży
emilka1705 napisał(a):

monika1985monik napisał(a):

agasiam napisał(a):

A ja w ten weekend wybrałam pediatre dla małego. Dowiedziałam się co i jak, czyli formalności. Długo się zastanawiałam ale po wczorajszej rozmowie z lekarzem jestem oczarowana. Kobieta-anioł lekarz z powołania, tylko szkoda że ich coraz mniej:( A tak to dobija mnie czekanie i bezczynność.
Dziewczyny szukam jakiegoś kremu to pupy do codziennego stosowania, coś delikatnego nie do zadań specjalnych- bo taki już mam.Może jakaś rada, zastanawiam się nad Linoderm lub Linomag.

W piatek przyjechało nosidło-fotelik, wybierałam całe 2 tygodnie emotka Kupiłam wczesniej śpiworek womar i myślałam, że nada się do nosidła. Niestety okazuje się że wkładka dla niemowląt skutecznie przeszkadza. Owszem można wyjąć ale czy to ma sens.Nawet zastanawiałam się nad zamontowaniem tej wkładki na śpiworek. Chyba pozostaje jednak kupić kombinezon.

Polecam linomag emotka

w szpitalu jak urodziłam też polecali linomag. Ja wcześniej kupiłam oillan więc nowego nie kupowałam, ale jak zużyje też kupie linomag.

a u nas w szpitalu powiedzieli że jak nic się nie dzieje to nie ma potrzeby smarować pupki. My nie smarujemy - raz na jakiś czas tylko cieniutko sudocremem zapobiegawczo. Wczoraj jednak kupiłam puder i dziś dawałam na pupkę - bardzo fajny emotka

A odnośnie ropiejących oczek - to Mikołaj dostawał kropelki przez weekend i momentalnie mu się zaczęło poprawiac, w tej chwili jest już ok i nie mamy problemu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4839774 Napisano: 19.11.2011 04:26:41 w Konkursowiczki w ciąży
nineczka17 napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

Ja ciężko walczyłam o pobudzenie laktacji. Mleka cały czas brakowało...w tamtym tygodniu za to było, aż za duzo-teraz znów mało! A przystawiam i odciągam okropne herbatki pije! Sama nie wiem o co chodzi.
Beniaminowa to wogóle nie masz ubezpieczenia?

ja przy córce też mialam okres chciała jeść ciągle a mleka za mało, butelki nie chciała do ust wziąć a ja nie wiedziałam co mam robić za dużo piłam wody ,herbatek na mleko i kopru włoskiego aż polecił mi ktoś piwo Karmi po troszku pilam ograniczyłam herbatki i wodę wyczytałam że za dużo też pić nie można bo można zmniejszyć laktację i wyszłam z tego i już później mleka córce nie brakowało,a przy chłopcach problemów żadnych już nie było

to można karmiąc piersią pić karmi? emotka
ja uwielbiam poema di caffe -ale od ciąży nie piję, bo ma do 0,5% objętości alkoholu...

Ja piję herbatkę z Hipa na laktację ale czy mam więcej to nie wiem.

A w jaki sposób się czuje że dziecko opróżniło piers emotka Bo mnie czasem po dłuższym czasie jak doi to tak jakby kłuje czy ciągnie w środku i aż swędzi mnie pierś... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4839078 Napisano: 19.11.2011 09:57:17 w Konkursowiczki w ciąży
ja jak jadę gdzieś to najpierw Mikuś dostaje cycia, ale w razie czego babcia może przygotować mleko z butelki gdyby się obudził i spokojnie 3 godziny może mnie nie być -czasem w ogóle się nie budzi przez ten czas a czasem obudzi ale dostanie butelkę i śpi dalej emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4836863 Napisano: 18.11.2011 11:37:20 w Konkursowiczki w ciąży
możliwe że tak, ale mówie nie wszyscy dobrze tolerują rumianek bo ma silne właściwości uczulające. Ja na razie spróbuję krople które doktor przepisał. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4836839 Napisano: 18.11.2011 11:30:44 w Konkursowiczki w ciąży
efelinkaaa napisał(a):

agusia147 napisał(a):

benasia napisał(a):

tak schować do środka tak jak u doroslych, po prostu ma taki wystający...
emotka

Siostrzeniec mojego męża ma już 11 lat i dalej wystający pępuszek... Może to kwestia tego w jaki sposób zawiązała położna?

ooo mój też ma wystający pępek (przepuklina pępkowa), ma już 3 latka i nic się z tym nie dzieje. Układaj maluszka jak najczęściej na brzuszku..
Nasz synek ma to prawdopodobnie od zaparć. Na szczęście to nic groźnego emotka

my mamy iść na konsultacje... on jak się urodził miał taki wystający duży -podobno miał grubą pępowinę. A w dodatku jak ma trudność z zrobieniem kupki - tak prze, to nie jestem pewna czy to mu nie szkodzi emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4836831 Napisano: 18.11.2011 11:28:09 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

dziś z rana patrzę a Kubuś ma jedno oczko lekko zaropiałe, umyłam je wywarem z rumianku i zastanawia mnie to, czy moje dziecko musi mieć wszytkie dolegliwości noworodkowe emotka
Dupka już prawie wygojona, przygotowana woda plus mąka ziemniaczana- cudowny lek.
Katarek mija, a teraz to oczko...

mój Mikuś jak się urodził to też miał bo oczka miał zaklejone (urodził się 3 tyg przed terminem)- przemywam mu wodą fizjologiczną, niestety wciąż ropieje troszkę i wczoraj na wizycie doktor przepisał krople do oczu. Niektórzy mówią by rumiankiem przemywać, ale z tego co wiem rumianem może uczulac więc nie wszyscy polecają ten sposób.
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4835494 Napisano: 17.11.2011 06:06:27 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

benasia napisał(a):

Jak często kąpiecie swoje dzieciaczki? My kąpiemy Mikusia codziennie, ale dziś czytałam w poradniku że dzieci (niemowlęta) powinno się kąpac raz na 2-3 dni żeby skóra im się nie wysuszyła...

A i wasze maluchy tez tak jakby chrapią że tak to określę gdy śpią? Nie zawsze ale czasami mały wydaje taki odgłos a potem śpi normalnie -oddycha przez nos tylko nie tak że nie słychać całkiem tylko tak po cichu słyszę jego oddech ale już nie chrapiący tylko normalny.
Byłam dziś na wizycie patronażowej u doktora i powiedział że niby dzieci tak mają i niektóre przez usta oddychają...

A z wizyty wiadomości to Mikołaj wazy już 4,4kg emotka
Tylko pępuszek jak odpadł to nie chce się wchłonąć i muszę mu plasterek zakładać... emotka

Wchłonąć w sensie schować do środka? 4,4kg to duży chłop już jest!

Mnie wszyscy mówią, że niemowlaki codziennie się kąpie, ale po co właściwie? No oczywiście oprócz tej rutyny, która niby ma pomóc ogarniać świat emotka

tak schować do środka tak jak u doroslych, po prostu ma taki wystający...
emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4835251 Napisano: 17.11.2011 04:01:26 w Konkursowiczki w ciąży
Jak często kąpiecie swoje dzieciaczki? My kąpiemy Mikusia codziennie, ale dziś czytałam w poradniku że dzieci (niemowlęta) powinno się kąpac raz na 2-3 dni żeby skóra im się nie wysuszyła...

A i wasze maluchy tez tak jakby chrapią że tak to określę gdy śpią? Nie zawsze ale czasami mały wydaje taki odgłos a potem śpi normalnie -oddycha przez nos tylko nie tak że nie słychać całkiem tylko tak po cichu słyszę jego oddech ale już nie chrapiący tylko normalny.
Byłam dziś na wizycie patronażowej u doktora i powiedział że niby dzieci tak mają i niektóre przez usta oddychają...

A z wizyty wiadomości to Mikołaj wazy już 4,4kg emotka
Tylko pępuszek jak odpadł to nie chce się wchłonąć i muszę mu plasterek zakładać... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4832938 Napisano: 16.11.2011 03:15:25 w Rossmann
tinagoni napisał(a):

aerdna napisał(a):

zarania napisał(a):

Moim zdaniem stosunkowo mało, bo 4 zgłoszenia na 1 nagrodę.

Biorąc pod uwagę, że wykreślili j k l m n o p r o pewnie po 2 zgłoszenia na 1 nagrodę emotka

może te osoby na j k l m n o p r o nie mają talentu, ŻARCIK emotka

ja jestem na g i też nie wygrałam emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4830790 Napisano: 15.11.2011 04:50:17 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

monika1985monik napisał(a):

benasia napisał(a):

zgadzam się z Agusią odnośnie pampersów iż każda chwila się liczy- mój Mikuś jest kochany i grzeczniutki ale czasem potrafi od rana do poludnia nie wypuscic mamy z pokoju... więc każda chwila jest ważna bo przecież kobieta ma wiele do zrobienia: pranie, sprzatanie, obiad, czasem jakiś zwierzak...

Och zgadzam się z Wami ja przy moim synku przez pierwsze 3 miesiące ledwo miałam czas by iść do łazienki emotka

No i jeszcze potrzeby fizjologiczne, przygotowywanie posiłków, w końcu mama nie może chodzić głodna, poza tym podejrzewam iż nie wysypiając się, to każda minuta będzie cenna by sobie przydrzemać, czy zerknąć na ulubiony serial w telewizji. Nie wyobrażam sobie jeszcze kombinować z pieluchami i zapierać kupek, bo niby jak inaczej? A pampersa rach ciach do reklamówki, do kontenera i wszyscy szczęśliwi i dzieciak że ma sucho i czysto i mama, że nie musi zapierać i się w tym babrać, a te kilka minut może poświęcić dla siebie, albo na rozmowę przez telefon czy sprawdzenie poczty mailowej.

@Dianek, jak się nie czeszesz i nie malujesz to inna sprawa, ja mam na przykład dość długie włosy i jakbym ich nie uczesała to wyglądałabym strasznie... A bez makijażu też czuję się no hmm... chora.

No a jeszcze jak moje dziecko urodzi się w środku zimy, to nie bardzo widzę opcji suszenia ciągłego prania, jak głupie majtki potrafią schnąć kilka dni, a co dopiero jakaś pieluszka, która zapewne jest grubsza.

no właśnie czasem na te sprawy nie ma za bardzo czasu gdy ciągle mały człowieczek żąda by mamusia była przy nim - wtedy wyrwanie się graniczy z cudem. Mój tak z mamusią od rana chce ciągle byc więc czasem trudno nawet wyrwac mi się rano do toalety lub coś zjeść, o innych rzeczach nie wspomnę. Ale ogólnie jest kochaniutki i słodziutki - najbardziej rozczula mnie ten jego uśmiech słodki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4830750 Napisano: 15.11.2011 04:34:05 w Konkursowiczki w ciąży
zgadzam się z Agusią odnośnie pampersów iż każda chwila się liczy- mój Mikuś jest kochany i grzeczniutki ale czasem potrafi od rana do poludnia nie wypuscic mamy z pokoju... więc każda chwila jest ważna bo przecież kobieta ma wiele do zrobienia: pranie, sprzatanie, obiad, czasem jakiś zwierzak... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4830638 Napisano: 15.11.2011 03:28:57 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

benasia napisał(a):

Właśnie Happy 1 są dla noworodków od 2 do 5kg i mają wycięcie na pępek - nam pasują i używałam ich jako pierwszych od razu w szpitalu.

A jedynie nie polecam Pampers Premium Care 2 - niby rozmiar ok dla małego ale nie podobają mi się bo w szpitalu chciałam użyć i ta siateczka w środku do delikatnej skóry na pupce się przykleiła synkowi aż musiałam pociągnąć żeby odeszła emotka

Dzięki za info emotka Naprawdę nie wiedziałam co kupić, ale te Happy mają ogólnie dobrą opinię u mam. Więc chyba kupię zapas ze 3 opakowania, najwyżej się odsprzeda dalej jak zostaną.

najtaniej kupisz w aptece internetowej doz.pl jak założysz kartę dla mamy i maleństwa to z rabatem zapłacisz 18zł z groszami za paczkę -opłaca się a można odebrać w aptece.
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4830620 Napisano: 15.11.2011 03:17:39 w Konkursowiczki w ciąży
Właśnie Happy 1 są dla noworodków od 2 do 5kg i mają wycięcie na pępek - nam pasują i używałam ich jako pierwszych od razu w szpitalu.

A jedynie nie polecam Pampers Premium Care 2 - niby rozmiar ok dla małego ale nie podobają mi się bo w szpitalu chciałam użyć i ta siateczka w środku do delikatnej skóry na pupce się przykleiła synkowi aż musiałam pociągnąć żeby odeszła emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4830606 Napisano: 15.11.2011 03:10:24 w Konkursowiczki w ciąży
Nam Huggiesy pasowały 1 ale na miesiać wg mnie będą za małe. My z Huggies kupiliśmy już 2. Stosunkowo duże są Happy 1 więc nadal ich używam, choć Pampers i Haggies musi mały mieć już 2.
A ile urośnie to zależy od dziecka i jak duże się urodzi -nasz ma jutro 3 tyg a ma już ponad 4 kg. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4830575 Napisano: 15.11.2011 02:57:20 w Konkursowiczki w ciąży
ja mojemu Mikołajowi sporadycznie tylko smaruję pupke Sudocremem - i to niewielką ilością. Tak jest ok więc tylko chusteczkami przecieram - używam chisteczek Pampers tych pomarańczowych. A co do pieluszek to my używaliśmy już Pampers New Baby 1 i 2 i moge polecić, Huggis 1 - też ok ale troszkę małe, Happy 1 -są większe niż 1 Pampersa i Huggisa i w aptece doz.pl są tanie.
Mikołaj toleruje te 3 marki więc nie mamy problemu - kupuję te które są w promocji. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4828644 Napisano: 14.11.2011 04:24:34 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

benasia napisał(a):

Odnośnie tych szczepionek to chyba lepiej nie narażać dziecka na większy stres jeśli by musiało być szczepione (kłute) powiedzmy 3-4 razy tego samego dnia, niż powiedzmy 2 razy szczepionką skojarzoną. U nas jak się szczepi to wszystko 1 dnia czy skojarzona czy normalna, więc my się zdecydujemy na skojarzoną.
A odnośnie tych szczepionek na rotawirusy i pneumokoki - są one drogie to fakt, ale wolę wydać te pieniądze zwłaszcza że zdrowie mojego dziecka jest dla mnie najważniejsze, a te chorob są coraz popularniejsze...

zpbacz czy twoje miasto nie prowadzi czasem profilaktykę przeciw pneumokokom, u nas co jakiś czas sponsorują te szczepienia emotka
Zresztą jeśli nie ma zamiaru wysyłać dziecka do żłobka może warto poczekać ze szczepieniem na pneumokoki i meningokoki do roczku, wtedy jest mniej dawek i lekarka nam polecała żeby czekać aż dziecko będzie większe emotka

niestety na wsi mimo ze jest osrodek zdrowia nie ma co liczyc na darmowe szczepionki emotka
a na pneumokoki mozna szczepic po roku czy po 2 latach dopiero - jesli szczepi sie malucha od urodzenia to wtedy ta dawka jest przypominająca.
Ale dziecko moze zachorowac wczesniej wiec jesli fundusze starcza to lepiej szybciej zaszczepic. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4828470 Napisano: 14.11.2011 03:07:20 w Konkursowiczki w ciąży
Odnośnie tych szczepionek to chyba lepiej nie narażać dziecka na większy stres jeśli by musiało być szczepione (kłute) powiedzmy 3-4 razy tego samego dnia, niż powiedzmy 2 razy szczepionką skojarzoną. U nas jak się szczepi to wszystko 1 dnia czy skojarzona czy normalna, więc my się zdecydujemy na skojarzoną.
A odnośnie tych szczepionek na rotawirusy i pneumokoki - są one drogie to fakt, ale wolę wydać te pieniądze zwłaszcza że zdrowie mojego dziecka jest dla mnie najważniejsze, a te chorob są coraz popularniejsze... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4827810 Napisano: 14.11.2011 10:59:45 w Konkursowiczki w ciąży
my na razie stosujemy Oilatum Soft - emulsję do kąpieli i krem nawilżający (kremik daję na buźkę gdy wychodzimy na dwór). A tak mam kupiony Nivea Baby mydełko i krem na każdą pogodę ale nie stosowaliśmy jeszcze. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4827023 Napisano: 13.11.2011 06:51:30 w Konkursowiczki w ciąży
my używamy Fridy aspiratorka i jest ok. Mały ogólnie katarku nie ma - czasem tak dziwnie chrumka czy coś jak pije -ale położna powiedziała że to normalne bo niemowlaki maja miękkie jeszcze gardełko w środku.
Czasami tylko jakąs kozę wyciągnę raz na kilka dni.
Co do spray'ów to mam wodę morską Unimer -dla niemowląt, ale nie używałam bo nie mam na razie potrzeby a po drugie trochę się boję bo jak sprawdzałam w powietrzu to tak pryska że boję się że aż do gardła by mu prysło... emotka

A nasz Mikołajek ładnie rośnie - w środę będzie miał 3 tyg a dziś juz 4 kg ma emotka Wyświetl w wątku >>
0 0