Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
benasia
Postów 9167
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jak byłam mała to moja babcia i mama też robiły takie domowe piwo które dzieci mogły pić - pamiętam że chyba na święta, było pyszne Wyświetl w wątku >>
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a u nas w szpitalu powiedzieli że jak nic się nie dzieje to nie ma potrzeby smarować pupki. My nie smarujemy - raz na jakiś czas tylko cieniutko sudocremem zapobiegawczo. Wczoraj jednak kupiłam puder i dziś dawałam na pupkę - bardzo fajny
A odnośnie ropiejących oczek - to Mikołaj dostawał kropelki przez weekend i momentalnie mu się zaczęło poprawiac, w tej chwili jest już ok i nie mamy problemu Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
to można karmiąc piersią pić karmi?
ja uwielbiam poema di caffe -ale od ciąży nie piję, bo ma do 0,5% objętości alkoholu...
Ja piję herbatkę z Hipa na laktację ale czy mam więcej to nie wiem.
A w jaki sposób się czuje że dziecko opróżniło piers Bo mnie czasem po dłuższym czasie jak doi to tak jakby kłuje czy ciągnie w środku i aż swędzi mnie pierś... Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
my mamy iść na konsultacje... on jak się urodził miał taki wystający duży -podobno miał grubą pępowinę. A w dodatku jak ma trudność z zrobieniem kupki - tak prze, to nie jestem pewna czy to mu nie szkodzi Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mój Mikuś jak się urodził to też miał bo oczka miał zaklejone (urodził się 3 tyg przed terminem)- przemywam mu wodą fizjologiczną, niestety wciąż ropieje troszkę i wczoraj na wizycie doktor przepisał krople do oczu. Niektórzy mówią by rumiankiem przemywać, ale z tego co wiem rumianem może uczulac więc nie wszyscy polecają ten sposób.
Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tak schować do środka tak jak u doroslych, po prostu ma taki wystający...
Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A i wasze maluchy tez tak jakby chrapią że tak to określę gdy śpią? Nie zawsze ale czasami mały wydaje taki odgłos a potem śpi normalnie -oddycha przez nos tylko nie tak że nie słychać całkiem tylko tak po cichu słyszę jego oddech ale już nie chrapiący tylko normalny.
Byłam dziś na wizycie patronażowej u doktora i powiedział że niby dzieci tak mają i niektóre przez usta oddychają...
A z wizyty wiadomości to Mikołaj wazy już 4,4kg
Tylko pępuszek jak odpadł to nie chce się wchłonąć i muszę mu plasterek zakładać... Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja jestem na g i też nie wygrałam Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no właśnie czasem na te sprawy nie ma za bardzo czasu gdy ciągle mały człowieczek żąda by mamusia była przy nim - wtedy wyrwanie się graniczy z cudem. Mój tak z mamusią od rana chce ciągle byc więc czasem trudno nawet wyrwac mi się rano do toalety lub coś zjeść, o innych rzeczach nie wspomnę. Ale ogólnie jest kochaniutki i słodziutki - najbardziej rozczula mnie ten jego uśmiech słodki Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
najtaniej kupisz w aptece internetowej doz.pl jak założysz kartę dla mamy i maleństwa to z rabatem zapłacisz 18zł z groszami za paczkę -opłaca się a można odebrać w aptece.
Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A jedynie nie polecam Pampers Premium Care 2 - niby rozmiar ok dla małego ale nie podobają mi się bo w szpitalu chciałam użyć i ta siateczka w środku do delikatnej skóry na pupce się przykleiła synkowi aż musiałam pociągnąć żeby odeszła Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A ile urośnie to zależy od dziecka i jak duże się urodzi -nasz ma jutro 3 tyg a ma już ponad 4 kg. Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mikołaj toleruje te 3 marki więc nie mamy problemu - kupuję te które są w promocji. Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
niestety na wsi mimo ze jest osrodek zdrowia nie ma co liczyc na darmowe szczepionki
a na pneumokoki mozna szczepic po roku czy po 2 latach dopiero - jesli szczepi sie malucha od urodzenia to wtedy ta dawka jest przypominająca.
Ale dziecko moze zachorowac wczesniej wiec jesli fundusze starcza to lepiej szybciej zaszczepic. Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A odnośnie tych szczepionek na rotawirusy i pneumokoki - są one drogie to fakt, ale wolę wydać te pieniądze zwłaszcza że zdrowie mojego dziecka jest dla mnie najważniejsze, a te chorob są coraz popularniejsze... Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Czasami tylko jakąs kozę wyciągnę raz na kilka dni.
Co do spray'ów to mam wodę morską Unimer -dla niemowląt, ale nie używałam bo nie mam na razie potrzeby a po drugie trochę się boję bo jak sprawdzałam w powietrzu to tak pryska że boję się że aż do gardła by mu prysło...
A nasz Mikołajek ładnie rośnie - w środę będzie miał 3 tyg a dziś juz 4 kg ma Wyświetl w wątku >>