Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika benasia

benasia

#4853729 Napisano: 25.11.2011 01:46:32 w Konkursowiczki w ciąży
Hm... Mleko dostaje Bebilon, wcześniej na początku pił Nan 1, ale on ma w różnych porach - albo rano albo wieczorem - noc i popołudnie ok.
Co do kąpieli relaksującej to odpada bo on nie za bardzo lubi się kąpać emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4853715 Napisano: 25.11.2011 01:43:54 w Konkursowiczki w ciąży
no tylko te gazy to u nas nie pierwszy raz - ale żeby tak długo dziecko się męczyło to masakra...
Prostowanie nóżek i zginanie nie da się bo mały krzyczy strasznie i wierzga wtedy...
Uspokaja go cycyś mamusi ale w wielkim bólu krzyknie i znów cycusia doi żeby się uspokoić...

Od początku dostaje pierś i mleko z butelki ale nie zawsze tak dotkliwie go brało... Wcześniej normalnie wydalał gazy - głośno ale tylko stękał przed oddaniem, a teraz zdarza mu sie prawie codziennie taki czas że go męczą boleśnie przez jakiś czas... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4853663 Napisano: 25.11.2011 01:29:31 w Konkursowiczki w ciąży
Dziewczyny mój Malutki ma straszne gazy i bardzo cierpi - pręży się, stęka, czasem czerwony się robi i krzyczy... Dziś od 7.30 do południa to przerabialiśmy - był zmęczony i chciał spać ale nie mógl. Teraz na szczęście śpi.
Nie jem jakiś wzdymających pokarmów. Karmię głównie piersią, lecz dostaje czasami butelkę.
Próbowałam juz kładzenia na brzuszku, troszkę pomogło ale nie wiele. Mam espumisan dla dzieci ale dostawał w nocy i jakoś rano go złapało...
Trochę pomaga mu gdy trzymam go na rękach pionowo i on podkurcza nóżki -ale trzymanie takiego prawie 5kg pulpecika długo nie jest łatwe...
Macie jakieś sposoby? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4852390 Napisano: 24.11.2011 09:04:43 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

agasiam napisał(a):

Ja tez znalazłam kilka perełek na allegro.A teraz zastanawiam sie nad nawilżaczem powietrza. Może jakaś rada.

Ja też szukam nawilżacza, bo zastanawia mnie katarek, byc może jest właśnie z suchego powietrza, na razie mam mokry ręcznik na grzejniku emotka

a u nas nie może być bo inaczej wilgoć by była w pokoju... emotka

tzn ręcznik wieszam po kąpaniu małego ale coś więcej typu miska z wodą nie wchodzi w rachubę bo nie chcę się nabawić wilgoci w pokoju. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4852385 Napisano: 24.11.2011 09:02:35 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

agasiam napisał(a):

Ja tez znalazłam kilka perełek na allegro.A teraz zastanawiam sie nad nawilżaczem powietrza. Może jakaś rada.

Ja też szukam nawilżacza, bo zastanawia mnie katarek, byc może jest właśnie z suchego powietrza, na razie mam mokry ręcznik na grzejniku emotka

a u nas nie może być bo inaczej wilgoć by była w pokoju... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4851343 Napisano: 24.11.2011 03:32:45 w Konkursowiczki w ciąży
dianek gdzie ty znajdujesz za takie grosze tyle ubranek? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4850694 Napisano: 24.11.2011 11:48:49 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

A my po wizycie u lekarki, wolałam, żeby go pani doktor obejrzała, bo ten katar nadal jest, ale okazało się, że wszystko ok, nosek ma udrożniać, nic złego się nie dzieje.
Kubuś ma dziś już miesiąc i waży 4,300 emotka , czyli przybrał 1kg emotka

ładnie urósł, nasz Mikuś też rośnie jak na drożdżach emotka
w sobotę ma miesiąc a przed wczoraj jak go ważyliśmy ważył już 4,700 kg emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4850089 Napisano: 24.11.2011 07:36:47 w Konkursowiczki w ciąży
leoniu napisał(a):

monika1985monik napisał(a):

benasia napisał(a):

u nas usg bioderek prywatnie kosztuje 80zł a na NFZ dopiero termin na 18 stycznia, czyli za późno bo Mikołaj by miał wtedy 12 tyg a musi być chyba między 6 a 8 tyg.

U nas usg kosztuje 75 zł i u nas lekarka mówiła że między 4 a 6 tygodniem i większość niestety robi to prywatnie bo inaczej trzeba iść do szpitala i nie dość że są tam mega terminy to jeszcze trzeba tam stać od 6 rano by zostać w ogóle przyjętym emotka

Benasia, a ty nie możesz do Poznania podjechać. Sprawdź w Rehasport na Górczyńskiej bodajże... Tylko z drugiej strony - takiego maluszka targać...

do poznania za daleko z maluszkiem - ok 70km w jedną stronę...
najwyżej trzeba iść prywatnie. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4848593 Napisano: 23.11.2011 03:15:42 w Konkursowiczki w ciąży
u nas usg bioderek prywatnie kosztuje 80zł a na NFZ dopiero termin na 18 stycznia, czyli za późno bo Mikołaj by miał wtedy 12 tyg a musi być chyba między 6 a 8 tyg. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4848559 Napisano: 23.11.2011 03:02:28 w Konkursowiczki w ciąży

dianek napisał(a):

Kobitki, czy któraś z Was miała styczność z wózkiem Bugaboo Cameleon ? Jakieś opinie? Info dot. używania, przydatnych gadżetów etc?

Uff jak dla mnie cena jest kosmiczna i mnie na taki nie stać dla mnie najważniejsze przy kupnie wózka było by miał 4 kółka bo tylko takim po naszych chodnikach da się jeździć, żeby miał przerzucaną rączkę tył/przód i żeby był w miarę funkcjonalny.

mi się te małe kółka nie podobają z przodu, ale każdy ma inny gust emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4848555 Napisano: 23.11.2011 03:00:20 w Konkursowiczki w ciąży

benasia napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Dziewczyny, może to pierdoła, ale mam cholerny problem emotka Chciałam kupić choinkę i nie wiem jaką? Żeby nie było zbyt drogo chciałam coś udekorowanego. Znalazłam coś takiego: http://allegro.pl...nna-i1944522116.html w różnych rozmiarach, ale jak tak patrze to im wyższa tym większa bida... Wiem, że to głupi problem, ale na prawdę sama nie daję rady emotka A mężu mówi, że się nie zna emotka

mnie się podoba i cena nie powala. Kolor to ten najjaśniejszy (druga) dla mnie najlepszy
emotka

my na USG bioderek jesteśmy umówieni za tydz. To bedzie 7 tydzien. Przy Emi w szpitalu też nic nam nie mówili, ale neonatolog na pierwszym szczepieniu wypisała skierowanie.

to tak krótko się czeka na usg? słyszałam że podobno kolejki są straszne i aż się bałam czy za miesiąc mojego Mikusia przyjmą...

U nas czeka się 4 miesiące emotka więc musieliśmy iść na prywatkę emotka

a ile kosztuje prywatnie?
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4847896 Napisano: 23.11.2011 11:05:23 w Konkursowiczki w ciąży
emilka1705 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Dziewczyny, może to pierdoła, ale mam cholerny problem emotka Chciałam kupić choinkę i nie wiem jaką? Żeby nie było zbyt drogo chciałam coś udekorowanego. Znalazłam coś takiego: http://allegro.pl...nna-i1944522116.html w różnych rozmiarach, ale jak tak patrze to im wyższa tym większa bida... Wiem, że to głupi problem, ale na prawdę sama nie daję rady emotka A mężu mówi, że się nie zna emotka

mnie się podoba i cena nie powala. Kolor to ten najjaśniejszy (druga) dla mnie najlepszy
emotka

my na USG bioderek jesteśmy umówieni za tydz. To bedzie 7 tydzien. Przy Emi w szpitalu też nic nam nie mówili, ale neonatolog na pierwszym szczepieniu wypisała skierowanie.

to tak krótko się czeka na usg? słyszałam że podobno kolejki są straszne i aż się bałam czy za miesiąc mojego Mikusia przyjmą... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4847893 Napisano: 23.11.2011 11:04:17 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

Każda ładna, ale pierwsza i druga od lewej najładniejsze
emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4847891 Napisano: 23.11.2011 11:03:45 w Konkursowiczki w ciąży
agasiam napisał(a):

A co sądzicie dziewczyny o olejku do kąpieli Balneum? Wcześniej mieliśmy Oilatum Soft, teraz Oilan - oba ok, ale podobno Balneum jest lepszy dla maluszków.

Tez słyszałam dużo dobrego o Balneum.No i brak parafiny. Ale zastanawiam sie jak te emolienty sprawują sie na główce noworodka. Czy włoski nie są zwyczajnie tłuste. Chyba trzeba pomysleć o szamponie.

włoski są troszeczkę tłuste -zależy w czym się kąpie. My wczoraj Oilan mydełkiem myliśmy Mikusia i włoski śliczne. Ale generalnie nasz mały nie ma włosów jakiś przyklapłych po płynie, choć chcę kupić mu w najbliższym czasie szampon bo ponoć wzmacnia włosy a maluszki od 1 miesiąca już mogą używać. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4846782 Napisano: 22.11.2011 07:51:03 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

benasia napisał(a):

ja też nie dostałam skierowania - lekarz nic nie mówił...

My mamy nawet w ksiazeczce wpis ze szpitala ze USG bioderek ok 6-8 tygodnia zycia. Przy synku tez tak mielismy.Nie wiem moze warto zapytac ?

w czwartek zadzwonię do przychodni mojej
(bo jutro nieczynna), a jutro zapytam położnej jak przyjdzie na wizytę.

A co sądzicie dziewczyny o olejku do kąpieli Balneum? Wcześniej mieliśmy Oilatum Soft, teraz Oilan - oba ok, ale podobno Balneum jest lepszy dla maluszków. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4846738 Napisano: 22.11.2011 07:37:59 w Konkursowiczki w ciąży
ja też nie dostałam skierowania - lekarz nic nie mówił... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4846683 Napisano: 22.11.2011 07:18:20 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

grazia1981 napisał(a):

A czy w szpitalach dają jakieś próbki ? Bo ja jak byłam 3 lata temu,to nic nie dostałam ,chyba że to zależy od szpitala emotka

Dają 2 pudełka, a w nich gazetki, i próbki m.in.
papmersy, sudocrem mini, chusteczki nawilż., próbki Oilatum, Ziaji, płynów do prania, są też wody niegaz., była także maszynka do golnia dla taty emotka )))

a u mnie nie było w pudełkach próbek pampersów i chusteczek.
Mój Mikuś też raczej nie odbija - rzadko, ale w szpitalu powiedzieli że po piciu piersi dziecko nie musi odbic, więc zazyczaj go nie podnosze jak już śpi. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4846666 Napisano: 22.11.2011 07:13:25 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

Dziewczyny ile razy byla u Was polozna po porodzie ?

Anava tylko pamietaj zapisac sie na wizyte podczas gdy przyjmowane sa zdrowe dzieci . Na tej wizycie dziecko zwaza, zmierza ,zbadaja, umowicie sie juz na szczepienie no i pewnie dostaniecie skierowanie na USG bioderek. My mamy 13 grudnia emotka

u mnie jutro położna będzie 4 raz. Na szczepienie się idzie między 6 a 8 tyg - my idziemy 15 grudnia (szczepionka skojarzona). pierwsza wizyta dziecka powinna być szybciej tak chyba ok 3 tyg.
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4845121 Napisano: 22.11.2011 09:29:28 w Konkursowiczki w ciąży
Zauważyłam że mój Mikuś czasami chrapie emotka
niby kataru nie ma, bo sprawdzam, czasem jakaś koza się znajdzie jak popsikam mu wodą morską...
Nie wiem dlaczego tak się dzieje i troszkę się martwię czy może dziecko miec jakiś głęboki -tam głębiej katar którego tak generalnie nie widac i stąd od czasu do czasu te kozy... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4842801 Napisano: 21.11.2011 10:37:09 w Inne mniejsze markety
czy ktoś wie kiedy będą wysyłac bony z Uśmiechniety powrót do szkoły w Intermarche? Wyświetl w wątku >>
0 0