Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika benasia

benasia

#4877452 Napisano: 05.12.2011 02:05:15 w Konkursowiczki w ciąży
dlatego kupiłam żywca i chce dawac mu z mlekiem i herbatka - bo mam twarda wode... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4877400 Napisano: 05.12.2011 01:48:40 w Konkursowiczki w ciąży
sonata napisał(a):

benasia napisał(a):

czy dla małego na herbatke trzeba gotowac wode jak mam mineralna nie gazowana zywca?

Mineralnej nie wolno, bo jest za ciężka na małe nereczki. Żywiec jest wodą źródlaną. Są też specjalne wody dla niemowląt.

tzn mam żywiec zdrój niegazowany Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4877379 Napisano: 05.12.2011 01:38:53 w Konkursowiczki w ciąży
czy dla małego na herbatke trzeba gotowac wode jak mam mineralna nie gazowana zywca? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4877330 Napisano: 05.12.2011 01:27:10 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

merynosek napisał(a):

staszek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Kochana każdy ma niepewną sytuację w tych czasach. Ja nie pracuję, mąż ma stypendium doktoranckie, którego jest 2600, czasem coś dorobimy i jakoś leci.

Kurde, jak za taką kasę dajecie radę wyżyć i jeszcze dziecko utrzymać??? My wspólnie mamy ok. 8 tys. i uważam, że to mało, by mieć dziecko. Same opłaty zjadają ponad 3 tys. a i odłożyć coś trzeba.
Podziwiam odwagę.

Przepraszam, że się wtrącę emotka Mamy 1200zł na naszą trójką, fakt mieszkamy z moimi Rodzicami i tak jakoś dajemy radę. I nawet udaje się coś odłożyć... Wszystko zależy od dobrego rozplanowania wydatków emotka Nie stać nas na frykasy ale Synek ma wszystko co potrzebuje emotka

Mnie wypowiedź staszka nieco zabolała, bo nam to w zupełności starcza na wszystko i jeszcze na oszczędności coś odłożymy na jakieś wakacje czy coś... Zastanawiam się co on ma do opłacania, że wychodzi mu 3000.Bo my nawet jak mieliśmy telewizję z n i mamy w sumie kilka telefonów i nam max koło 600-800zł wychodzi...

No zgadzam się jak można mieć tyle pieniędzy i nie wyżęć? emotka emotka
My mamy tylko pensję męża trochę wiecej niż krajowa, i jakoś nam dobrze. Mamy neta, 4 tel, cyfrowy polsat i budujemy dom. Fakt raz na kilka miesięcy wpadnie kilka stówek, czasem bony się wygra - ale nasz mały ma wszystko, a odłożone też coś było by wybudowac dom -jak się pieniadze skończą odłożone to wtedy coś się będzie myśleć.
Nie rozumię jak można mieć tyle kasy i ludziom nie starcza... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4870853 Napisano: 02.12.2011 05:12:52 w Konkursowiczki w ciąży
cytrynkowa napisał(a):

benasia napisał(a):

silvia8 napisał(a):

Dziewczyny, smoczki do wygrania:
https://www.faceb...Mama/153988037971267

my mamy taki smoczek emotka

i co warto grac o niego?

no fajny jest -malutki, leciutki, my małego za bardzo do smoczka nie przyzwyczajaliśmy - czasami tylko dostaje emotka
podobno bardzo dobry i ładnie się kształtuje w buźce żeby ząbki później nie rosły krzywe czy jakoś tak. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4870711 Napisano: 02.12.2011 04:17:32 w Konkursowiczki w ciąży
jak sądzicie dziewczyny czy mogę kąpać małego w kojącym olejku do kąpieli Balneum? Chodzi o to, że on jest do suchej skóry, podrażnionej, swędzącej itp a mały jest zdrowy i ma ładną skórę - generalnie kąpiemy go w pielęgnacyjnym olejku Balneum - ale ten kojący dostaliśmy i nie wiem czy może go używać...

A i jeszcze pytanko: czy karmiąc piersią mogę jeść kanapki z dżemem truskawkowym? bardzo go lubię i do tej pory jadłam, ale teraz się zastanawiam czy dobrze robiłam... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4870700 Napisano: 02.12.2011 04:12:52 w Konkursowiczki w ciąży
grazia1981 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

grusia napisał(a):

Polozna uzywała do pielegnacji pepka maluszkow na oddziale OcteniSept - podobno szybciej pepuszki sie goja.Nie uktrywam tez ze zalezało mi by mała miala ladny pepuszek bo wiadomo dziewczynka no i ma pepuś jak ta lala emotka

Nam na szkole rodzenia też polecała OcteniSept, podobno najlepszy jest

ja pępek przemywałam takimi gotowymi gazikami nasączonymi,chyba leko się nazywały
emotka

u nas w szpitalu tez tym robili, ale Mikuś miał grubą pępowinę i po powrocie do domu robiliśmy fioletem -odpadł gdy mały miał 2 tyg. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4870695 Napisano: 02.12.2011 04:10:41 w Konkursowiczki w ciąży
silvia8 napisał(a):

Dziewczyny, smoczki do wygrania:
https://www.faceb...Mama/153988037971267

my mamy taki smoczek emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4869835 Napisano: 02.12.2011 10:54:34 w Konkursowiczki w ciąży
ja też miałam znieczulenie całkowite przy cc, ale gdy wróciłam po porodzie na salę to od razu dziecko do mnie dali- i po kilku godz musiałam już go karmić, przewijać, wieczorem kazali już chodzić - a najgorzej było z leżenia wstać i z siedzenia się położyć. Ale generalnie jak się rozchodziłam nie było źle tylko wstawanie i kładzenie się to najgorzej. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4868644 Napisano: 01.12.2011 07:31:38 w Konkursowiczki w ciąży
jola29k napisał(a):

dianek napisał(a):

agusia - ból brzucha jest silniejszy niż po operacji wyrostka i to dużo
przy wyrostku tylko kroją i później się goi
przy cesarce - kroją i goi się szybko obkurczająca, skaleczona macica... gdyby się nie kurczyła to by było spoko, a tak to podobno bywa ciężkawo (po wyrostku ogólnie morfiny nie dają, po cesarce - owszem)

dianek masz racje boli ,a najgorzej jak karzą ci chodzic na następny dzien

mi kazali w ten sam dzień chodzić już - nie było łatwo, a w dodatku cesarkę miałam nie planowaną - zaczęliśmy rodzić naturalnie ale trzeba było szybko zrobić cesarkę żeby maluszkowi nic się nie stało Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4866268 Napisano: 30.11.2011 08:55:30 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

sonata napisał(a):

Tydzień 28/29. Tylko ja chciałam koniecznie do tego lekarza. Starsza córcia ma 18 miesięcy i cudem przeżyła poród. Więc teraz moja ciąża jest pod specjalnym nadzorem.

To ja tylko tydzień dalej jestem. Ja szukałam lekarza, który ma dobre opinie i któremu da się zaufać i znalazłam. Aczkolwiek łatwo nie było. A do tego lekarza też ciężko się dostać, bo gnają do niego tabunami laski w ciąży, i wizytę trzeba umawiać przynajmniej z dwutygodniowym wyprzedzeniem. Ale to chyba dobrze raczej świadczy o lekarzu jako specjaliście.

mój drugi gin do którego zaczęłam chodzić na stałe od 30 tyg też był super - ale do niego trzeba było się min miesiać -2 miesiące wcześniej zapisac,a i tak było ciężko bo tyle chętnych. Przujmował na NFZ, wizyty co tyle ile potrzebuje pacjentka - u mnie co 2 tyg, zawsze bardzo miły, wszystko wyjaśniał, opowiadał, usg prawie na każdej wizycie i zawsze pokazywał co widać i opowiadał - super doktor! I w dodatku pracuje w szpitalu w którym rodziłam -niestety nie był przy porodzie bo nie miał dyżuru ale w trakcie mojego pobytu po cesarce był na obchodach i było bardzo miło emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4866237 Napisano: 30.11.2011 08:45:01 w Konkursowiczki w ciąży
efelinkaaa napisał(a):

agusia147 napisał(a):

grazia1981 napisał(a):

Dziewczyny czy podawałyście dziecku glukozę do picia? Bo ja nie,a czytałam,że niektórzy dopajają glukozą emotka

Fuuuj emotka Ale rzeczywiście tak bywa.

w szpitalu podawali małemu... w domu nigdy nie dopajałam tym paskudztwem emotka

u nas w szpitalu też dawali dzieciom Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4862615 Napisano: 29.11.2011 03:45:23 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

monika1985monik napisał(a):

No tak przy wyjściu po za dom i potrzebie zostawienia dzidzi z kimś to mega komfort u mnie synek niestety nie pozwolił mamusi nigdzie wychodzić no chyba że z nim emotka

Ja mam na razie komfort, bo moja mama jest u mnie codziennie emotka i jak mam gdzieś jechać, to mama z nim te 2h zostaje, czasem mały śpi, a czasem musi już smoka ciągnąć.
A mi się marzy fryzjer, wypad na zakupy, może mi się uda przed świętami. Na razie w niedzielę jedziemy z mężem na zakupy, to mały 2h wytrzymuje, ale jak wracam to tak cyca ciągnie, że szok, już wygłodniały jest.

No faktycznie dobrze gdy mały ciągnie i butelke i cyca - mój Mikuś tak ma emotka
Gdy jedziemy gdzieś to albo można odciągnąc swoje mleko 9pod warunkiem że nie wydoił wszystkiego emotka ) albo babcia może zrobić z proszku i nie ma problemu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4860278 Napisano: 28.11.2011 04:27:51 w Konkursowiczki w ciąży
fryteczka napisał(a):

kubatbg napisał(a):

dziewczyny proszę doradźcie chcemy kopic termometr ale ja to powiem szczerze ze tym elektronicznym wogole nie ufam co myślicie o tym modelu ??

http://www.ceneo.pl/;0155219774-10.htm

sprawdzi sie ?? a może wy macie jakieś inne które warte sa polecenia

my mamy w smoczku..:) panie w szpitalu uzywaly elektronicznego i zawsze zawyzal temparature. Maly woli term.w smoczku od swojego zwyklego - takie odnosze wrazenie emotka

my mamy w smoczku i jest ok emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4859452 Napisano: 28.11.2011 10:59:07 w Konkursowiczki w ciąży
anava napisał(a):

leoniu napisał(a):

katrin22 napisał(a):

anava napisał(a):

katrin22 napisał(a):

anava karmisz tylko piersią?

tak, przyrost wagi ma dobry więc niczym nie dopijam ani nie dokarmiam

To tak jak ja, mały przybrał równy 1kg emotka
I tylko na cycu, trochę to karmienie trwa, ale myślę, że warto emotka

My tak jedziemy już 5 miesiąc... Ale za jakieś 2-3 tyg trzeba będzie zacząć dokarmiać...

mój w 3 tyg. przybył na wadze 600 g, wiec chyba jest ok, ale pewnie dlugo tak nie wytrzymam...

Nasz Mikołaj w miesiąc od urodzenia przybrał 1,5kg emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4859431 Napisano: 28.11.2011 10:53:40 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

quaqua napisał(a):

dianek napisał(a):

A tak z innej beczki - tworzę listę rzeczy dla Bernarda i utknęłam na pozycji butelki i inne akcesoria do karmienia...
Planuję karmić piersią, niestety u mnie w rodzinie ponad połowa kobiet nie mogła karmić piersią (po 2 tyg. od porodu zanikały hormony odpowiadające za produkcję mleka - u wszystkich tak samo emotka ) i nie wiem jak to będzie ze mną. Czy mogłybyście podpowiedzieć ile butelek / smoczków i jakich planować? Ile się przydaje jak się karmi piersią a ile jak tylko butlą?

Przepraszam za post pod postem, ale chciałam Ci polecić butelki Tommee Tippee. Kupiliśmy je też na zaś - jakby co. Koleżanka nam poleciła, że te butelki naprawdę wspomagają karmienie mieszane. I faktycznie przez 3 miesiące karmiłam i piersią i butelką. Nie było tak jak wiele osób opowiada, że jak dziecko dostanie butlę to już nie będzie chciało piersi. Buteleczki wygodne do mycia i użycia emotka

Też kupiłam Tommee Tippee z czujnikiem temperatury i smoczkiem z podwójnym zabezpieczeniem antykolkowym.

No my też mamy tą butelkę i super - mały doi i z cycia i z butelki
emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4853816 Napisano: 25.11.2011 02:15:37 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

Benasia albo sprobuj ten Delicol u nas sie sprawdzil.
Z ulotki :
Delicol rozkłada laktozę zawartą w mleku i sprawia, że staje się ono lepiej przyswajalne. Dzięki temu eliminuje dolegliwości kolkowe.

a infacol nie będzie dobry? bo kazałam mężowi już kupić. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4853761 Napisano: 25.11.2011 01:55:38 w Konkursowiczki w ciąży
monika1985monik napisał(a):

benasia napisał(a):

dziś 5 godzin stękał, marudził, jak był jakiś większy bół to czerwony się robił na twarzy i krzyczał - wtedy tylko pierś go uspokajała na chwilę i dalej to samo. Noszenie trochę pomaga pionowo ale nie moge cały czas. OD 13.30 spi ładnie więc chyba mu przeszło. A herbatkę koperkową ogólnie mu dawałam codziennie rano, a wieczorem rumiankową, ale dziś nie dostał herbatki nawet.
Zakupiłam jeszcze herbatkę ułatwiającą trawienie z Hippa - jak się obudzi to mu ją dam.

Karmisz w większości piersią więc nie przesadzaj z tą herbatą, a co ile robi kupkę ? i czy uspokaja się tak nagle ? tz płacze pręży się a nagle jak gdy by nigdy nic się np śmieje ???

on potrafi pić ładnie pierś i nagle zaczyna się prężyć, puszcza pierś, napina się i krzyknie chwilę a potem znów szuka piersi i pije dalej, a potem powtórka... Tak mi go szkoda jak go boli i krzyczy...
emotka
A może Plantex trzeba by kupić? czytałam że niby pomaga... muszę iść bo znów sie obudził i chyba go boli... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4853746 Napisano: 25.11.2011 01:50:48 w Konkursowiczki w ciąży
no kupkę w nocy robił, ale też mu ciężko -wtedy jak robi to też tak głośno z gazami chyba... Teraz w dzień w ostatnim pampku nie było kupki. Do picia normalnie daję mu herbatki ale od wczoraj wieczor nie pił żadnej. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4853743 Napisano: 25.11.2011 01:49:27 w Konkursowiczki w ciąży
dziś 5 godzin stękał, marudził, jak był jakiś większy bół to czerwony się robił na twarzy i krzyczał - wtedy tylko pierś go uspokajała na chwilę i dalej to samo. Noszenie trochę pomaga pionowo ale nie moge cały czas. OD 13.30 spi ładnie więc chyba mu przeszło. A herbatkę koperkową ogólnie mu dawałam codziennie rano, a wieczorem rumiankową, ale dziś nie dostał herbatki nawet.
Zakupiłam jeszcze herbatkę ułatwiającą trawienie z Hippa - jak się obudzi to mu ją dam. Wyświetl w wątku >>
0 0