Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
benasia
Postów 9167
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
http://allegro.pl...ier-i1996231178.html
http://allegro.pl...sty-i1951076987.html Wyświetl w wątku >>
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a jakie miałaś to nosidełko? możesz nam coś doradzic? i czy wygodne one są -tzn czy kręgosłup nie boli mocno od noszenia? Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
my leżaczek-bujaczek mamy taki z wibracjami z Fisher Price - dobra rzecz, mały w nim usypia przy wibracjach, a gdy nie śpi można pobujać, ma zmienianą pozycje tak by leżał, albo jako bujaczek, no i oparcie regulowane. A gdy dziecko urosnie to może być fotelikiem.
A te nosidełka to sa od 5kg (niby 3 miesiące) - mój Mikołaj ma ponad 6 kg, a głowę trzyma tak mocno jakby był starszy niż 8 tyg aż wszyscy się dziwią
Tylko chciałam poznać opinie czy to wygodne są takie nosidełka i czym kierować się w wyborze? Bo sa takie za 40zł i za 100zł u nas w sklepie. Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zastanawiam się nad zakupem bo wydają sie fajne, zwłaszcza że można wszystko wtedy robić a dziecko ma się przy sobie. Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Aqua, Petrolatum, Paraffinum Liquidum, Glyceryl Stearate SE, Lanolin, Citric Acid, Cetearyl Alkohol, Sodium Hydroxide, Sodium Cetearyl Sulfate, Carbomer, Methylparaben, Propylparaben
czyli tak naprawdę w każdym chyba kremie coś jest i nie jest się w stanie uniknąć tego w dzisiejszych czasach...
A poza tym zastanawia mnie czy gdyby faktycznie wyeliminować calkowicie wszystko co szkodliwe to czy wtedy dziecko nie byłoby zbyt wrażliwe i skłonne do alergi. Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no właśnie a przecież to jest jeden z polecanych emolientów...
Ja go używam od urodzenia Mikusia do kremowania buźki... I bez sensu że pozwalają aby maluszki używały takich rzeczy i to od urodzenia skoro są szkodliwe a jestem pewna że większość rodziców jest zielona czytając skład tak jak ja i skoro coś polecają wszyscy to i rodzice kupują... Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
my mamy teraz do kąpieli Balneum bo jest najlepszy, ale do kremowania buźki używam jeszcze kremu Oilatum Soft - Aqua, Petrolatum, Cetearyl Alkohol, Paraffinum Liquidum, Glycerin, PEG-20 Stearate, PVP, Benzyl Alkohol, Potassium Sorbate, Citric Acid - nie znam się za bardzo ale wiem że ma parafinę która najlepsza też nie jest no i ten alkohol - czy cały ten skład jest bardzo nie zdrowy dla maluszków? przecież polecają by stosować to dla maluszków... Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Katrin a nie lepiej kąpać maluszka w jakiś emolientach? My kąpiemy Mikusia w Balneum -trochę drogi ale na allegro można taniej kupić. Nie ma potrzeby wtedy smarowac maluszka bo skóra jest nawilżona i nie niszczą się naturalne lipidy. Dobry jest też Oilatum Soft -tez używalismy na samym początku.
Oliwki ogólnie sie nie poleca, a pamiętaj im mniej nakładasz na wrażliwą skórkę tym lepiej. Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tak jak pisałam wcześniej doktor nie kazał szczepić na rotawirusy bo to bez sensu gdy dzidzia nie jest narażona a szczepionka działa tylko pół roku a koszt jej nie mały...
na pneumokoki szczepi się dzieci albo od pierwszej ich szczepionki i wtedy muszą przyjąć przez cały okres szczepień 4 dawki - ale są już zabezpieczone od małego, albo jak ktoś woli to po 2 roku życia szczepi i wtedy tylko 1 dawka ale przez te 2 lata nie wiadomo czy dziecko nie zachoruje
My szczepiliśmy zwykłym Infanrixem Mikusia. Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
My dziś byliśmy na pierwszym szczepieniu - Mikołaj zdrowo rośnie i waży 6kg
Co do szczepień to szczepienie na pneumokoki robi się zazwyczaj po jakimś czasie od pierwszego - my idziemy za 2 tyg.
Dodatkowo dzieci które się urodzą o wadze mniej niż 2,5kg lub jako wcześniaki, lub są chore (co nie życzę nikomu) mają tą szczepionkę za darmo.
My będziemy za darmo mieć pneumokoki bo Mikołaj był wcześniakiem.
Na rotawirusy nie szczepimy bo rozmawiałam z lekarzem i kilkoma róznymi osobami znającymi się i nie ma potrzeby - rotawirusy to głównie biegunka, ale jeśli dziecko nie chodzi gdzieś gdzie dużo dzieciaczków, przestrzega się higieny to nie ma potrzeby. Zwłaszcza że koszt ok 300zł a szczepionka działa tylko pół roku.
A co do skojarzonych -też miałam szczepić taką (pielęgniarka w przychodni nakłaniała mnie na konkretną jaką oni polecają) -skonsultowałam się z innymi osobami które szczepiły teraz maluszki a także z inna przychodnią i znajomą która tam pracuje -lepiej zaszczepić dzieciątko inną tańszą bo maluch lepiej znosi a najważniejsze w tym szczepieniu jest to by szczepionka na krzuśca była na tego bezkomurkowego.
Mam nadzieję że dosyć jasno to opisałam - siedziałam i dowiadywałam się wszystkiego gdzie mogłam zanim małego szczepiliśmy żeby jak najlepiej dla niego wybrać bo wiadomo to lokata na jego zdrowie. Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mój Mikołaj urodził się w 37 tyg i ważył 3570 Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jeśli miałaś robiony już wymaz z pochwy to też będzie wiadomo czy masz paciorkowce itp. Napewno będzie ok Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
na koniec ciązy pochwa jest bardzo pulchna i może że tak powiem być podrażniona - doktor mi mówił że to normalne bo tez sie martwiłam ale żadnych bakteri ani nic nie miałam.
a pochwalę się wam że wczoraj ważyliśmy Mikusia - ma 6 i pół tyg - i waży już 5,700kg Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale taki lekko wystający brzuszek na samym dole pozostał Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja ani razu zgagi nie miałam w ciązy Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nie wiem ile kosztuje primavera ale dziś kupiłam 5l żywca za 5zł.
Wolę dać dziecku źródlaną wodę niż taką domową...
Tylko że jak woda potrzebna na gwałtu rety to nie moge gotować -a poza tym by potrzeba nowy czajnik bo przecież gotować tam gdzie normalną kranówę nie można bo tam już jest pewnie część kamienia... Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane