Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika benasia

benasia

#4934870 Napisano: 03.01.2012 07:36:41 w Konkursowiczki w ciąży
ja ubranka małego piorę w Dzidziusiu i używam też tego płynu do płukania, nastawiam na 40stopni i dodatkowe płukanie - a ubranka są czyściutkie i mięciutkie. Najpierw prasowałam ale teraz nie, po praniu porządnie wytrzepię że się rozprostuja i wieszam - po prostu przy moim kolkowym synku brak mi czasu na to...

A dziś byliśmy na szczepieniu na pneumokoki i mały marudny, płaczliwy, stan podgorączkowy ma - oby szybko przeszło.
Ważyliśmy dziś małego i waży 6,700. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4928669 Napisano: 31.12.2011 01:10:24 w Konkursowiczki w ciąży
no dokładnie dlatego ja nie chcę narażać dziecka na odparzenia, wolę wydać te kilka złotych wiecej i mieć pewność że będzie ok, zwłaszcza że maly te 3 marki toleruje więc wybór w sklepie mam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4928619 Napisano: 31.12.2011 12:35:51 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

dziewczyny mam problem emotka spuchła mi prawa pierś i boooliiii emotka kilka dni temu się obudziła z produkcją siary (wcześniej tylko sporadycznie puściła kilka kropel, za to z prawej lało się znacznie konkretniej) no i teraz jakby coś się przytkało

nie mam gorączki, pierś nie jest zaczerwieniona, ale opuchlizna wyraźna i boli dość mocno... kompletnie nie wiem co mam robić emotka miała któraś taki problem? lub ma jakiś pomysł co z tym zrobić? boli w kilku konkretnych miejscach, jak naciskam te miejsca w drugiej piersi to leje się siara... a z tej nic, tylko boli emotka

wydaje mi się że masz zapalenie to tak jak kobiety karmiące -za dużo pokarmu i nie odciągniętego i wtedy twardnieje i boli. Chyba powinnaś okład zrobić podobno z kapusty się robi ale nie wiem dokładnie, lub spróbować wymasować te twardawe miejsca. Jak nic nie pomoże to tylko doktor pozostanie i pewnie jakieś tableki... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4928617 Napisano: 31.12.2011 12:33:30 w Konkursowiczki w ciąży
My kończymy paczkę rozmiar 3 i już musimy 4, choć gdy zabrakło nam 3ostatnio to 4 mieliśmy i są dobre.
2 oryginalne Pampersowe to już Mikołaj się ledwo mieścił gdy miał miesiąc i musieliśmy zmienić na 3.
Szybko rośnie ten nasz chłopczyk emotka

A ile cm wzrostu mają wasze dzieciaczki lub jaki rozmiar ubranek noszą?
Bo my ubieramy 62 (choć już rzadko bo ledwo się mieści synek) i 68 - choć rozmiar rozmiarowi nierówny i niektóre 68 wyglądają jak 74. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4928573 Napisano: 31.12.2011 12:07:34 w Konkursowiczki w ciąży
no jak widać co mama to inna opinia - u jednych sprawdzają się jedne a u drugich drugie - po prostu nie ma złotego środka trzeba próbowac i dopasowac do potrzeb a raczej pupki dziecka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4928423 Napisano: 31.12.2011 10:41:32 w Konkursowiczki w ciąży
Moj synek jak się urodził ważył 3570g i nosił rozmiar 1. Każdy może uważać inaczej ale wg mnie 1 są bardziej chłonne bo kupka noworodka jest inna niż niemowlaka, poza tym przy rozmiarze 2 kupka może bokiem przeciec choć to nie reguła zależy jakie duże dziecko i czy boczki koło nóżek w 2 ma luźne czy nie.
Także trzeba wypróbować wszystko na własnej skórze.
Co do oryginalnych pampersów to może po 36zł nie ma ale za 48zł kupiłam opakowanie 108szt. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4928349 Napisano: 31.12.2011 10:10:51 w Konkursowiczki w ciąży
zresztą o ile się nie mylę takie papersy typu dada i podobne też kosztują ok 30zł, a jak są promocje to te Happy, Pampersy czy Haggisy też kupuję w cenie niewiele większej tak jak teraz 36zł za 84szt Haggisów, lub kiedyś nawet za 33zł. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4928326 Napisano: 31.12.2011 09:57:43 w Konkursowiczki w ciąży
Ja nie używałam bo nie chcę testować jeśli mały miałby mieć po nich jakies podrażnienia, my używamy Happy, Pampers i Haggis - te które akurat są w promocji i Mikołaj świetnie je toleruje -pupka śliczna i zdrowa emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4928308 Napisano: 31.12.2011 09:48:35 w Konkursowiczki w ciąży
nie zgodzę się do końca że 2 lepsza dla noworodka ponieważ 1 są bardziej chłonne niż 2, a poza tym ja akurat wolałam z wycięciem na pępek. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4928296 Napisano: 31.12.2011 09:41:01 w Konkursowiczki w ciąży
mooniq82 napisał(a):

benasia napisał(a):

hej dziewczyny jaki rozmiar pampersiaków noszą wasze dzieciaczki? Moj Mikołaj rośnie jak na drożdzach i już z 3 na 4 musimy się przerzucić - nie spodziewałam się że dzieci tak szybko rosną... emotka

a jakie pampersy kupowałyście dla swoich noworodków? emotka

ja miałam happy 1, pampersy new born 1 i haggis 1 gdy mój maluch się urodzil emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4928273 Napisano: 31.12.2011 09:13:46 w Konkursowiczki w ciąży
hej dziewczyny jaki rozmiar pampersiaków noszą wasze dzieciaczki? Moj Mikołaj rośnie jak na drożdzach i już z 3 na 4 musimy się przerzucić - nie spodziewałam się że dzieci tak szybko rosną... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4925668 Napisano: 29.12.2011 04:55:12 w Paragony
szukam paragon z timotei na kaloszki z 29.10
lub sprzedam wygrany nr za drobne doladowanko Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4925551 Napisano: 29.12.2011 03:51:26 w Konkursowiczki w ciąży
ja Mikołajkowi też podaję herbatki granulowane z Hippa emotka

a jeśli byłybyście dziewczyny zainteresowane to mam na sprzedaż ubranko do chrztu dla chłopczyka - takie satynowe jednoczęściowe z kamizeleczką wszytą emotka
zdj mogę wysłac na emeil emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4925541 Napisano: 29.12.2011 03:46:46 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Dziś Kubuś był na 1 szczepieniu, i lekarka przepisała mu Bebilon Pepti.

Mojemu synkowi też to mleko przepisała... Na szczęście nie musiał go pić... Zapach okropny i smak też emotka Ze względu na to że mi nie wolno było pić zwykłego mleka piłam ten Bebilon Pepti , nie wiem jak teraz ale wtedy kosztował prawie 12 zł emotka

12zł za jak dużo tego mleka? Kurcze kiedyś dzieci nie miały takich problemów, a przynajmniej nie w takim stopniu...

My kupujemu teraz Enfamil 400g za 23zł jak jest w promocji, jak nie jest w promocji to o wiele drożej, ale cóż zrobić Mikołaj miał straszne kolki i dopiero po tym mleku widać znaczną poprawę...
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4925537 Napisano: 29.12.2011 03:44:07 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

dziewczyny jak z wagą waszych pociech, Kubuś ma prawie 10 tygodni i waży 5,5 kg, a waga urodzeniowa 3300, to chyba prawidłowo, prawda?

Mikołaj ma 9 tyg i waga 6,400kg, a waga urodzeniowa 3570 (z tym że urodzony jako wcześniak,a przewidywana waga gdyby był w terminie to ponad 4kg.) emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4920594 Napisano: 27.12.2011 11:18:42 w Konkursowiczki w ciąży
dejzi napisał(a):

Witam, teraz już wiem kto siedzi w nocy emotka . U mnie mały ma dwa tygodnie i po karmieniu zawsze czekam godzine zanim ide spać, czy mu się nie ulewa. Mam pytanie, czy ktoś wie jaki podgrzewacz do butelek jest dobry, bo zwykłe podgrzewanie po tygodniu jak jesteśmy w domu jest bardzo uciążliwe. Pozdrawiam przyszłe mamy. Ja już jestem szczęśliwa, że juz po porodzie.

ja mam podgrzewacz canpola i jestem zadowolona emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4920016 Napisano: 26.12.2011 09:01:21 w Konkursowiczki w ciąży
mój Mikołaj główkę ładnie trzyma i w pionie gdy ma odbić, a na brzuszku gdy leży to tak mocno trzyma, że aż doktor był zdziwiony że taki mocny gdy byliśmy na szczepieniu -potrafi trzymać nawet gdy jest w powietrzu (tzn doktor wział go ręką pod brzuch nad posłanie a Mikuś pewnie trzymał główkę).
co jakiś czas mały spi na brzuszku i nie ma z tym problemów - na brzuszku leżenie jest zdrowe bo i gazy uciekają, i lepiej się trawi dziecku i odbić też moze jeszcze gdy za mało odbije, a poza tym na pępuszek też dobrze to robi w naszym przypadku emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4913783 Napisano: 21.12.2011 01:17:42 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

nam na warsztatach z noszenia dzieciaków mówili, że ważne by nosidło dobrze podtrzymywał plecy oraz miały zabudowany dół tak, by dziecku nóżki nie wisiały luźno, tylko były zgięte w kolanach

wiadomo - nosidła ergonomiczne najlepsze ale drogie strasznie emotka

albo chusta, jak komuś się chce wiązać

no i trzeba pamiętać, że nie wolno nosić dziecka twarzą do świata - tylko twarzą do rodzica

patrzyłam na te ergonomiczne baby bjorn -fajne ale tak drogie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4913757 Napisano: 21.12.2011 01:01:06 w Konkursowiczki w ciąży
no tylko własnie chodzi mi o to które wygodniejsze będzie dla małego dziecka no i rodzica -bo to tańsze ma inne mocowanie z tyłu... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4913741 Napisano: 21.12.2011 12:54:11 w Konkursowiczki w ciąży
fryteczka napisał(a):

monika1985monik napisał(a):

A w zimie małego na spacer brałam właśnie w nosidełku bo wózkiem po śniegu się źle jeżdziło

wlasnie o to chodzi..czy w zime gdzies wyjsc czy nawet do sklepu na chwilke bez tego calego sprzetu emotka w domu tez pewnie wygodniejsze niz noszenie na rekach.. moj juz wazy ponad 6kg wiec troche jest emotka

to tak jak mój Fryteczka też ponad 6 kg waży i w dodatku raczej sam nie chce leżeć gdy mama musi coś zrobić emotka
Ale pytanie teraz jakie wybrać? niby to droższe co podałam link jest większe i w 3 pozycjach może być dziecko i jakąś wkładkę ma w środku, a to tańsze znowu też pani w sklepie mówiła że dużo ludzi kupuje no i połowę mniej kosztuje. Wyświetl w wątku >>
0 0