Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika benasia

benasia

#4952096 Napisano: 13.01.2012 12:48:15 w Konkursowiczki w ciąży
monika1985monik napisał(a):

grusia25 napisał(a):

grusia napisał(a):

Ja mialam biegunke na kilka godzin przed porodem - w obu ciazach.

też bym tak chciała , strasznie się tego boję ,ze narobie w trakcie porodu jak moja siostra emotka emotka Lewatywy nie ma co wcześniej robić bo potem można do szpitala nie dojechać ponoć, moja kumpela tak właśnie zrobiła ,zrobiła sobie lewatywe w domu a potem tak ją oczyszczała ,że biedna musiała w pampersie jechać i w szpitalu na szybkiego prysznic a i tak w czasie porodu narobiła. Kurcze ale ja się boje tego porodu jak sobie pomyśle emotka

Ja miałam biegunkę 2 tygodnie przed porodem

A co do lewatywy ja miałam ją robioną przed porodem w szpitalu nie wiem jak jest w innych szpitalach więc nie było strachu że coś się przydarzy. Grusia nie przejmuj się naprawdę poród to takie wydarzenie że lekarze są przyzwyczajeniu do różnych widoków to ich praca więc nic dziwnego się nie dzieje a człowiek jest w takim i stresie i niepewności co będzie i tak czeka na tą swoją upragnioną dzidzie że nawet nie ma czasu na to by myśleć że coś tam się przydarzy będzie dobrze emotka

mi też robili w szpitalu lewatywę, ale po tym ciągle biegałam do toalety bo miałam parcie no i bałam się że coś mi się przydarzy w trakcie porodu, aż w końcu położna zabroniła mi chodzić do toalety emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4952094 Napisano: 13.01.2012 12:47:01 w Konkursowiczki w ciąży
a ja mam pytanie czy jesli miałam cc to teraz jak będzie okres to mogę używać od razu tamponów czy lepiej podpasek? wie ktoś może czy można tampony? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4952032 Napisano: 13.01.2012 12:19:43 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

dziewczyny... bo podobno organizm przygotowując się do porodu między innymi zaczyna się oczyszczać... czy któraś wie ile czasu przed mniej więcej może mieć miejsce start takiego oczyszczania? emotka

to prawda mi się oczyszczał kilka dni przed porodem ok 3 dni wcześniej emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4952021 Napisano: 13.01.2012 12:18:04 w Konkursowiczki w ciąży
a jutro chrzciny Mikusia - ale mały się nie stresuje i śpi w najlepsze emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4952019 Napisano: 13.01.2012 12:17:18 w Konkursowiczki w ciąży
ja kiedyś brałam revalid - szampon, odżywka i tabletki do łykania i do tego do nacierania głowy belosalic - zapisała mi to dermatolog, i podziałało 2 lata temu i w dodatku urosły mi piękne krótkie loczki emotka
Teraz zaczełam znów brać te tabletki i zobaczymy, mam nadzieję że przestaną mi wypadać. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4951542 Napisano: 13.01.2012 08:29:01 w Konkursowiczki w ciąży
koper napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

mówią ze po porodzie wypadają włosy, ale moja mała będzie miała już za 2 dni 3 miesiące, a ja włosy po myciu dosłownie wyciągam garściami! Kurcze myślałam, że to normalne. Karmię małą, słaba nie jestem waże 8-9kg mniej niż przed ciąża. Chyba pójdę na morfologie
emotka emotka
nastraszyłyście mnie:) może to przez brak witamin.

Tymi włosami to tak się nie martw emotka w ciąży, ze względu na wysoki poziom estrogenów włosy prawie wcale nie wypadają. Albo przynajmniej wypada ich mniej. Zauważyłaś, że w ciąży miałaś jakby więcej włosów i były takie mocniejsze? A właśnie ok 3 m-cy po porodzie poziom estrogenów spada i włosy nadrabiają, zaczynają wypadać te które powinny wypaść w czasie ciąży i te które teraz akurat wypadają. U niektórych kobiet jest to tak rozłożone w czasie, że tego prawie nie zauważają, a inne mają wrażenie, że włosy wypadają garściami. Dodatkowo jeszcze podwyższona prolaktyna też wpływa na wypadanie włosów, ale wszystko w końcu wróci do normy emotka

a mi od tygodnia też strasznie wypadają włosy - mały ma 2,5 miesiąca. Aż boję się je rozczesywać... emotka
ale to chyba ze stresu jak mały był chory i tak strasznie krzyczał... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4950670 Napisano: 12.01.2012 05:20:21 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

agusia to fajnie, że tak mało przybrałaś, a dzidzi rośnie prawidłowo, znaczy, że z Ciebie tłuszczyk wysysa emotka i po porodzie będziesz super laska. emotka

Mam nadzieję emotka Gorzej że na brzuchu rozstępy się porobiły w ciągu kilku dni ;( Wcześniej ich nie było...

u mnie też rozstępów nie było długo - ok 35 tyg mi wyskoczyły na brzuszku na dole tak że nawet cięzko mi było je zobaczyć... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4950666 Napisano: 12.01.2012 05:18:48 w Konkursowiczki w ciąży
sonata napisał(a):

benasia napisał(a):

a tak w ogóle myslę o foteliku samochodowym - jaki będzie dobry dla malucha który nie siedzi (lub dopiero zacznie siadać- w zależności kiedy odstąpimy od fotelika dla maluszków)? - bo ten jest już ciasny taki do noszenia - MIkołaj jest długi i duży ok 7kg już a co dopiero za miesiąc...

Benasia, moja córcia za 2,5 miesiąca skończy 2 latka i waży 11kg emotka Duży chłopczyk. Do fotelika-nosidełka mieściła się do 9 miesiąca. Potem ten większy fotelik ustawialiśmy jeszcze w pozycji kołyski.

patrze właśnie na allegro są takie foteliki od 0 -18kg i one mają wkładki i zmienianą pozycję siedziska, tylko muszę przejrzeć dokładnie czy taki maluch też może w tym być bo on ma 2,5 miesiąca.

A co do tego że duży to raczej po tacie
emotka tata ma 194cm, więc i synek duży emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4950275 Napisano: 12.01.2012 02:30:38 w Konkursowiczki w ciąży
a tak w ogóle myslę o foteliku samochodowym - jaki będzie dobry dla malucha który nie siedzi (lub dopiero zacznie siadać- w zależności kiedy odstąpimy od fotelika dla maluszków)? - bo ten jest już ciasny taki do noszenia - MIkołaj jest długi i duży ok 7kg już a co dopiero za miesiąc... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4950269 Napisano: 12.01.2012 02:28:05 w Konkursowiczki w ciąży
kotek11 napisał(a):

http://allegro.pl...lay-i2039516774.html

my mielismy tego typu (tzn. jeszcze mamy ale juz mloda za duza) tylko inna tapicerka- zółta. bylam mega zadowolona. kolezanka miala w tym stylu co katrin i ... nam osobiscie nie pasował...

my mamy taki leżaczek-bujaczek:
http://allegro.pl...tis-i2025487485.html Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4948436 Napisano: 11.01.2012 04:10:31 w Konkursowiczki w ciąży
my 8 miesięcy się staraliśmy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4947260 Napisano: 10.01.2012 07:47:42 w Konkursowiczki w ciąży
myślę że można zależy jaki dostałaś - ja miałam leżaczek bujaczek Fisher Price i miał regulowane oparcie od leżenia do siedzenia, i mój Mikuś spokojnie się buja w nim emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4947038 Napisano: 10.01.2012 05:57:14 w Konkursowiczki w ciąży
my mamy chrzciny 14 stycznia i wszystko zorganizowane - kościół i restauracja, teraz czekamy na sobotę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4946545 Napisano: 10.01.2012 01:42:04 w Konkursowiczki w ciąży
Bobitica też używalam, ale teraz w szpitalu kazali używać esputiconu. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4946542 Napisano: 10.01.2012 01:40:57 w Konkursowiczki w ciąży
tomasz23623 napisał(a):

benasia, a kiedy Mikołaj się urodził ? Mój syn urodził się 1 sierpnia i zaczyna pięknie składać sylaby: agu gu, bu bu, gu gu itp. emotka Guuuuuu Buuuu aguuu zaczął mówić jak miał miesiąc emotka Ciekawe kiedy zacznie mówić emotka

Na brzusio dawalismy Bobotic (zastępstwo Espumisanu), a w ostateczności Sab Simplex, ale na szczęście teraz już nic nie dzieje i od jakiś 2 m-cy już nic mu nie daje emotka

mały ma 2,5 miesiąca - ale tak mówił już dużo wcześniej - pierwsze jego słowa to agu pamiętam emotka
My dajemy teraz esputicon, sab simplex jest bardzo dobry ale u nas powodował zaparcia. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4946456 Napisano: 10.01.2012 12:57:30 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

Fajnie, że ktoś się interesuje ciężarną, zawsze doradzi, pomoże, aczkolwiek męczące takie wizyty, bo trzeba być w domu.
U nas dziś taka paskudna pogoda, że nic się nie chce, Kubuś dziś śpi, dojada znów zasypia emotka potem 2h uśmieszków do mamy znów sen.
Od soboty do wczoraj mieliśmy gości, jak ne ciotka, to brat jeden to drugi, dziś teść i zauważyłam, że dla Kuby to dyskomfort, bo cyca wtedy nie chce, bo słyszy obce głosy, chętnie do obcych się nie uśmiecha, muszą się naprodukować, żeby zrobił lekki uśmieszek, za to jak widzi mnie, lub męża, to buzia uśmiechnięta od ucha do ucha, ale dźwięków głośnych nie wydaje, zazwyczaj jest to: eee, albo aaa, czekam, aż zacznie gaworzyć emotka )))

mój Mikołaj mówi: aguuu, buuu, maa, kchyyy i jeszcze jakieś trudne do zapisania słówka emotka

I generalnie nie że nie lubi gości ale potem jest rozkojarzony. Na wigili było u nas 15 osób a mały spał w najlepsze przy wigilijnym stole emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4945771 Napisano: 09.01.2012 09:44:19 w Konkursowiczki w ciąży
ale własnie po tym mleczku miał ładne kupki a pił je już 3 tyg, tylko teraz coś złapał ale już chyba jest ok. jutro idziemy do lekarza rodzinnego bo za mało żelaza we krwi - jak sie urodził miał dobrze ale podobno dzieci w tym wieku mają tak, będzie pewnie dostawał żelazo w kropelkach. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4945750 Napisano: 09.01.2012 09:34:09 w Konkursowiczki w ciąży
jak się urodził dostawał Enfamil i teraz też pije. tam jest żelazo wiec troszke zielone kupki moga byc ale takie żółtawe a nie całkiem zielone i brzydkie. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4945737 Napisano: 09.01.2012 09:26:19 w Konkursowiczki w ciąży
no my szczepilismy na pneumokoki a wychodzi na to że miał to przed szczepieniem bo już wtedy krzyczał bardzo z bolu i kupki nie były ciekawe ale zewnetrznie był zdrowy tylko w środku coś nie tak było... emotka
i myśleliśmy że to od pępuszka który ma wystający, i w środę jechaliśmy do szpitala dzieciecego ze skierowaniem, bo we wtorek wieczorem bylismy w zwyklym to nic nie stwierdzili bo zewnetrznie chłopiec zdrowy.
no a w srode w dzieciecym nas zatrzymali na oddziale chirurgi dzieciecej i dzis wyszlismy. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4945683 Napisano: 09.01.2012 08:54:42 w Konkursowiczki w ciąży
mój mały też nie miał wcześniej pobieranej krwi opócz po narodzeniu ale od środy byliśmy w szpitalu i dziś wróciliśmy - jakiś wirus zaatakował małego : nieżyt jelitowo-żoładkowy, i tam miał robioną morfologie.
generalnie wyszła ze za mało żelaza więc jutro do lekarza rodzinnego mamy iść.
Małemu na szczeście już lepiej a naprawdę to było straszne... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0