Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika benasia

benasia

#4975993 Napisano: 25.01.2012 05:58:34 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

ale kanapki dla męża muszą być zawsze pod ręką

dianek ale chyba kanapek nie musiał mieć pod ręką w tej ważnej chwili gdy majstrowaliście Bernarda emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4975990 Napisano: 25.01.2012 05:56:38 w Konkursowiczki w ciąży
ja to miałam inny misiaa do porodu tak długi i po bokach też miał oparcia na nogi, ale nie dane mi było skończyć na nim poród bo miałam cc, wody odeszły mi jeszcze w domu... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4975220 Napisano: 25.01.2012 12:41:02 w Konkursowiczki w ciąży
fryteczka napisał(a):

benasia napisał(a):

ja też chcę od 4 miesiąca dawać mojemu Mikusiowie różne jedzonko +kaszki.
A moja koleżanka mówiła mi wczoraj że przy swoim pierwszym dziecku dawała mu rzadkie kaszki jak skończył 3 miesiące... emotka

tez slyszalam,ze dodaja kaszke juz 3m dzieciatku ,...ja uwazam,ze jesli napisane jest po 4 to podaje sie po 4 ..po cos to wkoncu jest

no właśnie rozumiem że gdyby lekarz zalecił to tak, ale samemu bym się bała...
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4975151 Napisano: 25.01.2012 12:14:31 w Konkursowiczki w ciąży
ja też chcę od 4 miesiąca dawać mojemu Mikusiowie różne jedzonko +kaszki.
A moja koleżanka mówiła mi wczoraj że przy swoim pierwszym dziecku dawała mu rzadkie kaszki jak skończył 3 miesiące... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4974929 Napisano: 25.01.2012 10:42:49 w Konkursowiczki w ciąży
a ja wczoraj po raz pierwszy widziałam odparzoną pupę niemowlaka - i to na szczęście nie Mikusia, ale jego koleżanki. STRASZNE emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4971324 Napisano: 23.01.2012 04:06:57 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

sonata napisał(a):

agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

wodzie nic się nie dzieje
z mikrofalą jest problem praktycznie tylko taki że rozbija cząsteczki białek, przestają się normalnie trawić, czasem dochodzi do mutacji i takie zmutowane białka się wchłaniają i dalej nie wiadomo co się z nimi dzieje, konsekwencje pewnie wyjdą za 20-30 lat

woda to woda, białek tam za bardzo nie ma, więc nie ma się co przejmować emotka

Szwagierka synowi mleko na kakao w mikrofali podgrzewa... Z czystego lenistwa oczywiście, bo nie chce jej się brudzić garów i stać przy tradycyjnej kuchence...

Kurcze, mleko uhate niech sobie podgrzewa, to i tak zwykła biała woda, ale podgrzewać mleko modyfikowane to poprostu straszne emotka Ciekawe czy podgrzewają też te porcje, których dzieci nie wypiły np. dwie godziny wcześniej. W ramach oszczędności oczywiście emotka

Jak Kubuś w szpitalu np. nie dopił 20 ml to butla była podpisana i potem ponownie dolano do niej mleka i do mikrofali emotka dziady jedne!!!

to straszne emotka
u nas chociaż resztek dzieciom nie dawali tylko nowe... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4970898 Napisano: 23.01.2012 12:29:53 w Konkursowiczki w ciąży
ja piore w dzidziusiu i płynu do płukania tez tego uzywam ale nastawiam na dodatkowe płukanie.

Grusia masz racje z mikrofala- nie ma co popadac w paranoje.

Agus ja podgrzewacz mam ale zanim mi podgrzeje butle z woda a ja potrzebuje szybko bo mały sie niecierpliwi, a zostawiac butelki by sie wciaz grzała kilka godz miedzy karmieniem uwazam ze jest gorsze niz kilka sekund podgrzania wody w mikrofali. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4970514 Napisano: 23.01.2012 09:52:11 w Konkursowiczki w ciąży
ja się przyznam że jak muszę szybko podgrzać wodę to wkładam do mikrofali i gotowe bo wydaje mi się że z wodą nic się nie powinno dziać. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4970498 Napisano: 23.01.2012 09:46:35 w Konkursowiczki w ciąży
no własnie tam gdzie rodziłam to też mleko podgrzewały emotka
ja też gotuję wodę Primaverę ale nie 5 minut bo związki się wygotowują i potem pływają na wierzchu.
Staram się tylko zagotować ale czasami gotuję po 5 minut ale czasu nie liczę, potem podgrzewam. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4970451 Napisano: 23.01.2012 09:13:53 w Konkursowiczki w ciąży
wiem ale różnica jest jakaś inna w tych droższych nianiach bo niektóre nie mają niby szkodliwego promieniowania tak czytałam gdzieś...
a tak dodam że jak byliśmy w szpitalu dziecięcym z Mikusiem to też pielęgniarki podgrzewały w mikrofali jedzenie i wodę na mleko dla dzieci, w szpitalu gdzie Mikuś sie urodził też widziałam... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4970411 Napisano: 23.01.2012 08:47:04 w Konkursowiczki w ciąży
fale falami - każda firma dziecięca produkuje elektroniczne nianie.
Poza tym tak jak jedzenie jest szkodliwe tak wiele innych rzeczy i jakoś żyjemy.
Po prostu nie da się uniknąć niektórych rzeczy - ja wolę mieć oko na mojego szkraba gdy śpi a mnie nie ma w pobliżu, zwłaszcza że w nowym domu będą sypialnie na pietrze.
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4970103 Napisano: 22.01.2012 09:54:10 w Konkursowiczki w ciąży
myślałam o takiej
http://allegro.pl...0zl-i2063784986.html

a co do tych fal to one nie działają tak jak komórki które są bardziej szkodliwe, a poza tym rodzice by tego nie kupowali gdyby szkodzilo dzieciom. kamery poza tym nie montuje się koło dziecka tylko dalej tak by było dziecko widać może być na łóżeczku, na ścianie, suficie itp tak czytałam. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4970012 Napisano: 22.01.2012 09:08:43 w Konkursowiczki w ciąży
ja mam dom i jak musze iśc do innego pokoju lub coś robię lub sa goście to chce mieć małego na oku jak śpi Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4969989 Napisano: 22.01.2012 08:54:38 w Konkursowiczki w ciąży
anava napisał(a):

katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

a nasz Mikołaj za tydzień ma 3 miesiące i waży ok 7kg emotka

Wyjątkowo duże bobo emotka

wg wasze dzidzie spore

dużo waży ale nie jest grubasek bo jest długi emotka

a mam takie pytanie chcę kupić elektroniczną nianię video - czy możecie coś polecić, macie jakiś opinie czy któraś z was miała jakąś? czekam na wasze podpowiedzi Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4969639 Napisano: 22.01.2012 05:55:41 w Konkursowiczki w ciąży
a nasz Mikołaj za tydzień ma 3 miesiące i waży ok 7kg emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4969432 Napisano: 22.01.2012 04:03:54 w Konkursowiczki w ciąży
agasiam napisał(a):

monika1985monik napisał(a):

katrin22 napisał(a):

agasiam napisał(a):

Nic nadzwyczajnego przed spaniem wiadomo kąpiel a później jedzenie. Tylko staram się robić to o tej samej godzinie i zmieniamy oświetlenie. Jak jest kąpanie to pełne, przy karmienu lampka a sen już bez oświetlenia. Jakoś Mały załapał ten rytm, oczywiscie w nocy jest karmienie ale tu już ja załapałam rytm:) Budzi się na karmienie o tej samej porze więc wiem ile czasu mam na spanie. To dużo łatwiejsze.

U nas od dawna stałe pory emotka to jest super rozwiązanie i wygoda emotka U nas lampka świeci się całą noc, tak żebym szybko zobaczyła co i jak jakby mały jęczał emotka

O potwierdzam u małych dzieci bardzo ważny jest stały rytm dnia bo dziecko jest spokojniejsze jak wie co za chwilę się wydarzy emotka

My musieliśmy zgasić światło bo inaczej nie chciał spać. W nocy karmie i przewijam po ciemku wtedy się nie wybudza do końca. A i jeszcze najpierw przewijanie później karmienie, raz się zapomniałam i godzine usypiałam.

my też co drugi dzień kąpiemy w balneum, a potem karmienie przy malej lampce i potem lulu.
Czasami Mikołaj od razu uśnie w łóżeczku, a czasem gdy jest bardzo zmęczony lub ma kolkę to trzeba go utulac...
Teraz Mikołajowi dajemy na noc 150mlwody plus mleczko czyli razem ok 180ml zazwyczaj nie wypija wszystkiego i wtedy budzi się raz w nocy a potem nad ranem -potrafi ok 6 godzin nie jeść, w dzień dostaje ok 140ml mleka ale co 3-4 godziny.
Mam zamiar za miesiąc wprawadzić deserki owocowe i kaszkę na mleku.

Tylko czy są jakieś konkretne reguły jak wprowadzać?
Wiem że trzeba dać dziecku po troszku ale chodzi mi o smaki jak to robic itp. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4965936 Napisano: 20.01.2012 02:34:31 w Konkursowiczki w ciąży
a mój ma takie białe suche kozy i musza mu psikac wodą morską i mocno zaciągać powietrze aspiratorem by wyszły... emotka a on tego nie cierpi i zaczyna w trakcie wyciągania najczęściej płakać ale niesety musze mu oczyścic nosek... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4965860 Napisano: 20.01.2012 02:01:00 w Konkursowiczki w ciąży
ja króliczki na mięsko mam swoje -rarytas emotka
Mikołaj jak podrośnie to mamusia mu ugotuje i zmiksuje blenderem na pierwszą papkę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4965846 Napisano: 20.01.2012 01:56:57 w Konkursowiczki w ciąży
emilka1705 napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

Najlepiej by było dawać maleństwu tylko to co się samemu wyhodowało... Niestety mało kto ma takie możliwości. Ja musiałam podawać synkowi słoiczki. Do tej pory nie mogę mu gotować kurczaka kupionego w sklepie, bo jest jeszcze gorszy niż to co jest w słoiczku. Nie możemy popadać w paranoję emotka nie da się wychować dziecka bez żadnych niezdrowych dodatków.

dokładnie emotka
ja się przyznaję, lubie śmieciowe jedzenie i czasami sobie na nie pozwalam i wcinam burgera z mcdonalda:) Jak mogę dziecku podać marchewkę z ogródka to podaje, a jak nie mam to daje słoiczek i już.

no dokładnie takie izolowanie jest bez sensu a przede wszystkim niemożliwe bo na każdym kroku w współczesnym świecie jest chemia, jak nie w jedzeniu to innych rzeczach, nawet w powietrzu...
trzeba by mieszkać ja jakiejś nie zamieszkanej wyspie z dala od cywilizacji i byłoby 100% natury emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4965657 Napisano: 20.01.2012 12:41:50 w Konkursowiczki w ciąży
ja małemu nie daje miesa tylko jabłuszka będę dawać czy inne owoce. Mięso zanim będzie jadł to dużo czasu minie a poza tymm miałam zamiar miksować blenderem. Wyświetl w wątku >>
0 0