Reklama na e-Konkursy.info

Konkurs Kup, schrup i leć. Lorenz Aldi

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika benasia

benasia

#4978552 Napisano: 26.01.2012 09:54:25 w Konkursowiczki w ciąży
emilka1705 napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

I tu mój niunio:
http://www.fotosi...ab881e9449daa50.html

księciunio śpi po królewsku emotka
widać zadowolony

jaki duży! I slodki. Mi wydawało się że Liwia jest wielka, a przy Kubusiu wydaje się maleńka:)

ja codziennie nie mogę się nadziwić jak Mikołaj rośnie - nawet dziś tak patrze przy karmieniu jak miałam go na ręce na kolanach tak półsiedząco-leżąco - to z jednej i z drugiej strony wystaje taki jest długi
emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4978537 Napisano: 26.01.2012 09:50:01 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

I tu mój niunio:
http://www.fotosi...ab881e9449daa50.html

katrin faktycznie duży chłopczyk emotka
podobny do ciebie czy męża?
mój wydaje mi się że do męża emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4978514 Napisano: 26.01.2012 09:41:44 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

benasia napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

benasia napisał(a):

sonata napisał(a):

agusia147 napisał(a):

No i wy też się NAPACZYCIE emotka Bo ja POPACZAŁAM na wasze emotka

Ha, ha emotka
Ja też POPACZAŁAM. Ślicznych macie synusiów! Ja poczekam na maleństwo i wstawię zdjęcia moich kobietek, urozmaicenie będzie emotka

to zanim pojawią się dziewuszki to jeszcze Mikulek po kąpieli emotka
http://www.fotosi...c463dca7104ff8a.html

słodziak:)

dzięki
emotka
wszystkie te maluszki są takie śliczne emotka
a chyba Mikulek przoduje w wielkości w swoim wieku chociaż urodził się przed terminem emotka

Duże bobo, ale jakie szczęsliwe emotka A to chyba najważniejsze nie?

no pewnie że najważniejsze emotka
dużo przeszliśmy ale jesteśmy szczęśliwi że mamy takiego naszego okruszka którego kochamy najbardziej na całym świecie emotka
aż się rozczulam gdy tak patrzę na niego emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4978509 Napisano: 26.01.2012 09:38:46 w Konkursowiczki w ciąży
emanuela24 napisał(a):

benasia ale ma nóżki uuuuuuuu byście mnie teraz widziały taka uhahana przed kompem z bananem n twarzy jaaaaaa chce szkraba malusiego

oj tam nóżek grubych nie ma -takie wyszły na zdj emotka
gdybyście widzieli jego 3 miesiące starszej kuzynki nózki to dopiero - same szyneczki i fałdki emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4978500 Napisano: 26.01.2012 09:35:53 w Konkursowiczki w ciąży
no Mikołaj wagowo większy od twojego katrin ale twój też duży chłopak jak go zobaczyłam emotka
fajne te nasze chłopaki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4978497 Napisano: 26.01.2012 09:34:52 w Konkursowiczki w ciąży
emilka1705 napisał(a):

benasia napisał(a):

sonata napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Ha, ha emotka
Ja też POPACZAŁAM. Ślicznych macie synusiów! Ja poczekam na maleństwo i wstawię zdjęcia moich kobietek, urozmaicenie będzie emotka

http://www.fotosi...c463dca7104ff8a.html

słodziak:)

dzięki
emotka
wszystkie te maluszki są takie śliczne emotka
a chyba Mikulek przoduje w wielkości w swoim wieku chociaż urodził się przed terminem emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4978492 Napisano: 26.01.2012 09:31:54 w Konkursowiczki w ciąży
sonata napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Ha, ha emotka

http://www.fotosi...c463dca7104ff8a.html Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4978434 Napisano: 26.01.2012 09:12:55 w Konkursowiczki w ciąży
a oto Mikulek po swoich chrzcinach -jak na późną godzinę i po tylu wrażeniach to był bardzo rozmowny emotka
http://www.fotosi...794b36a06c3349d.html Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4978392 Napisano: 26.01.2012 08:56:21 w Konkursowiczki w ciąży
anava napisał(a):

benasia napisał(a):

dianek napisał(a):

anava napisał(a):

dobra ponarzekałam sobie
pokaże Wam mojego skarba
http://a1.sphotos...319_1979912638_n.jpg
(zdjęcie w dniu chrzcin)

oczy ma boskie! ciekawe czy bardzo mu zjaśnieją... oby nie emotka

mój Mikołaj też ma śliczne niebieskie oczka, ale nie wiem jak mam wstawić foto emotka

fotosik.pl emotka jak coś

pochwal się

fajnie byłoby pooglądać maluszki w końcu w tym samym wieku są emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4978379 Napisano: 26.01.2012 08:50:55 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

anava napisał(a):

dobra ponarzekałam sobie
pokaże Wam mojego skarba
(zdjęcie w dniu chrzcin)

oczy ma boskie! ciekawe czy bardzo mu zjaśnieją... oby nie emotka

mój Mikołaj też ma śliczne niebieskie oczka, ale nie wiem jak mam wstawić foto emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4978376 Napisano: 26.01.2012 08:49:39 w Konkursowiczki w ciąży
anava napisał(a):

dobra ponarzekałam sobie
pokaże Wam mojego skarba
(zdjęcie w dniu chrzcin)

śliczniutki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4978366 Napisano: 26.01.2012 08:44:44 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

Nie musi byc kleik najpierw, mozesz zagescic ryzowa modyfikowane mleko i zobaczyc jak maly zareaguje. Zazdroszcze tych mleczno ryzowych kaszek - pyszne są emotka .Mam nadzieje ze u nas skaza zniknie szybko i przy pierwszej ekspozycji osiagniemy sukces emotka

czyli najpierw ryżowa na mleczku modyfikowanym, a kiedy ta mleczno-ryżowa na wodzie?
co do smaku to chyba obojętny byleby od 4 miesiąca prawda?
a jeszcze co do kaszek to najpierw tak myślałam łyżeczkę do mleka i potem stopniowo więcej, tak piszę o tym bo musze się dowiedzieć wszystkiego dokładnie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4978351 Napisano: 26.01.2012 08:35:10 w Konkursowiczki w ciąży
ja już kupiłam na kiedyś kaszki ryżowe od 4 miesiąca i mleczno-ryżowe (te się robi na wodzie, choć pierwotnie sądziłam że i na mleku można emotka )

taką kaszkę chyba można np dać malutką łyżeczkę do mleczka aby małego uczyć gdy będzie miał 4 miesiące czy musi być najpierw zwykły kleik do mleczka? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4978187 Napisano: 26.01.2012 07:17:55 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

grusia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Pytałaś się jak z wprowadzeniem papek?

Pytalam, ogolnie postepowac jak przy zdrowym dziecku z tym ze jesli daje sie słoiczki to pilnowac czy nie ma mleka w skladzie.I zeby dawac 1 nowosc na tydzien.Po 6 miesiacu bedziemy robic ekspozycje czyli podamy malej troszke np kaszki mleczno-ryzowej bo moze sie okazac ze po skazy sladu nie bedzie.

Tak myślałam, że jeśli słoiczek nie zawiera mleka to można próbować dawać. W marchewce, czy jabłuszku chyba nie występują śladowe ilości mleka...chociaż kto wie.
A propos kaszek gotowanych na peptiku, czy nutramigenie to czy po zagotowaniu tego mleka nie wygotowują się witaminki? bo mleko przygotowuje się przy 50st. Nie lepiej przygotować kaszkę na wodzie i dodać tego mleczka?
Ja nie znam się, tylko gdybam sobie..

o ile wiem mleko nie może mieć 50stopni tylko 40.
więc normalnie mleko a wtedy kaszki troszkę i ona się zagęszcza po wymieszaniu - przynajmniej moja siostrzenica tak dostawała.
a mleka z proszku dla niemowląt nie można gotować
emotka

a tak w ogóle to dziś zauważyłam u Mikusia taką troszeczkę ciemieniuchę - od razu oliwka po południu a po wieczornej kąpieli wyczesywanie - masakra wcześniej mały nic nie miał zwłaszcza że w Balneum go kąpię... na szczęście to była bardzo mała i drobna ciemieniucha. ciekawe jak jutro czy znów go trzeba oliwkować? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4977288 Napisano: 26.01.2012 11:45:29 w Konkursowiczki w ciąży
sprawdzałam to z obu dziurek od noska leci powietrze u Mikusia więc chyba katarku nie ma chociaż czasem jakoś tak ciężko oddycha...

A dziś Mikołaj kończy 3 miesiące emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4977139 Napisano: 26.01.2012 10:38:04 w Konkursowiczki w ciąży
tylko katrin on takie suche kozy właśnie ma czasem kozy które widać a jak psiknę to gdzieś uciekają do środka chyba... takie suche to pewnie od powietrza... muszę chyba kupić taką bazę mierzącą temp. w pomieszczeniu... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4977133 Napisano: 26.01.2012 10:35:23 w Konkursowiczki w ciąży
fryteczka napisał(a):

moj na poczatku tez tak mial.. psikal i psikał , kilka dni wyciagalam aspiratorkiem i przeszlo.

Wcale nie musi świadczyć o katarze. Noworodek kicha najczęściej dlatego, że w jego drogach oddechowych zgromadziła się wydzielina z nosa (dla niego to jedyny sposób, by się jej pozbyć). Ten naturalny odruch pomaga też maluchowi pozbyć się kurzu, a także zaschniętych resztek mleka. Jeśli jednak kichaniu towarzyszą inne objawy przeziębienia (lejący się katar czy gorączka), koniecznie porozum się z lekarzem.

Nie chce za bardzo radzic zeby nie bylo pozniej na mnie emotka w kazdym razie zazwyczaj kichanie jest normalne , gorzej jak towarzyszy temu kaszel .

A temp.jakim termometrem mierzysz ?

tym w smoczku mierzę temperature. lejącego kataru nie ma, temp. też nie, czasem kichnie ale chyba jak mu zimno lub poczuje jakiś zapach....
więc generalnie mam się nie martwić?
czyścić nosa to on nie lubi. czasem mam wrażenie że psiknę a to w środku gdzieś znika i nic nie chce się wyciągnąć nawet ta woda... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4977098 Napisano: 26.01.2012 10:17:25 w Konkursowiczki w ciąży
spray mam unimer pediatric - psikałam a potem aspiratorem ale z jednej dziurki to prawie nic tyko tak tyciu przeźroczyste a z drugiej 1 koza biała wyszła i nic więcej. Więc czy to katar?
i jak często w razie czego trzeba to robić?
a i czy temperatura 35,8 jest dobra?

trochę panikuję bo teraz dzieci znajomych chorują -co prawda jak są chore to nie idziemy do nich ale ja mam jakiś katar nie wiadomego pochodzenia już chyba z 2 miesiące... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4977080 Napisano: 26.01.2012 10:10:06 w Konkursowiczki w ciąży
hm... lać się nie leje a czy zatkany to trudno powiedzieć bo mały miał wiotkość krtani i teraz czasem tak jakby chrząka... boję się że to katar...
jak się leczy katar u niemowlaka? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4977013 Napisano: 26.01.2012 09:43:08 w Konkursowiczki w ciąży
mam pytanie jak wygląda u niemowląt katar?
Bo ja mam katar już długo -prawdopodobnie alergiczny ale nie jestem do końca pewna, a boje się czy mój mały nie załapie tzn nic mu nie cieknie z nosa i jak wyciągałm to tylko 1 koza była i jedno przeźroczyste w drugiej dziurce... emotka
a temperaturę to mierzyłam to miał 35,8 stopnia. Wyświetl w wątku >>
0 0