Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika benasia

benasia

#4984301 Napisano: 30.01.2012 01:29:04 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

benasia napisał(a):

no a u nas następne szczepienie albo 16 lutego albo tydzień potem -zależy czy mały będzie zdrowy, szczepienie podstawowe +pneumokoki....
my grusia też mielismy chrzciny po mszy 14 stycznia emotka
a tydzień potem ja byłam chrzestną u Mikołaja kuzynki emotka

A ktore to Wasze szczepienie ?Kinia szczepiona byla juz 2 razy.

A chrzciny po mszy sa takie nie wiem jak to nazwac - tylko my, goscie i ksiadz tylo dla nas.Tak indywidualnie i jakos bardziej uroczysto mi sie wydawalo niz na mszy gdzie chrzci sie na raz 10 dzieci.

my mieliśmy pierwsze szczepienie podstawowe w grudniu, potem na pneumokoki w styczniu a teraz w lutym jedno i drugie na raz.
no my jak mieliśmy chrzciny to akurat tylko Mikołajek był chrzczony.
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4984026 Napisano: 30.01.2012 11:25:18 w Konkursowiczki w ciąży
a i mieliśmy iść na kontrol pępuszka 14 lutego ale okazało się że nie mają już tam na NFZ chirurga dzięcięcego. co prawda pępuszek całkiem się wchłonął ale w końcu kontrol miała być, więc chyba musze szukać gdzie indziej tylko gdzie ja termin dostanę... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4984020 Napisano: 30.01.2012 11:23:20 w Konkursowiczki w ciąży
no a u nas następne szczepienie albo 16 lutego albo tydzień potem -zależy czy mały będzie zdrowy, szczepienie podstawowe +pneumokoki....
my grusia też mielismy chrzciny po mszy 14 stycznia emotka
a tydzień potem ja byłam chrzestną u Mikołaja kuzynki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4983942 Napisano: 30.01.2012 10:53:34 w Konkursowiczki w ciąży
no ja nie wiem też katrin czy to pleśniawka bo Mikolaj nie ma nic takiego...
najlepiej chyba lekarz ci powie.
a u nas katar meczy... jak długo jeszcze... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4983863 Napisano: 30.01.2012 10:10:43 w Konkursowiczki w ciąży
sydariameki napisał(a):

http://www.groupo...ontent=SOM_1&nlp może któraś z Was skorzysta emotka

fajnie że tak tanio, ja płaciłam 250zł emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4983862 Napisano: 30.01.2012 10:09:43 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

przeżyłam
nawet było nieźle ale już nie chcę więcej emotka

a tak z innej beczki - bo dopakowuję torbę szpitalną powolutku i właśnie się zastanawiam - jaką koszulę do porodu? w czym rodziłyście? zapomniałam się o to w szpitalu zapytać emotka

do porodu w szpitalu dawali swoje koszule tam gdzie rodziłam, dopiero na drugi dzień po porodzie swoje się zakładalo... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4981201 Napisano: 28.01.2012 01:24:37 w Konkursowiczki w ciąży
rachel musisz wytrzymać do 36 tyg. wiem jak to jest - ja leżałam cały miesiąc i jeszcze brałam te dosyć mocne tabletki ale w najmniejszej dawce.
tydzień po tym jak odstawiłam tabletki mały się urodził - też cc, ale cały i zdrowy.
nie masz co się martwić na zapas - pamiętaj lekarz wie co robi i napewno wszystko będzie ok z twoją dzidzią.

a co do kota - to ja miałam kota domowo/dworowego tzn chodził i po dworze i po korytarzu i kuchni. po pokojach nie chodził ze względu na to że byłam w ciązy. ale ok 34 tyg ciązy maż na moje poleceniu przywiózł mi drugiego malutkiego kociaka śliczniusiego puchatego i mały był w pokoju i nic mi się nie stało - oczywiście odrobaczony został natychmiast i zabezpieczony na pasożyty. a spał gdzie indziej chyba najpierw w łazience emotka
ale pamiętam że nawet jak musiałam leżeć a on świeżo przywieziony miałczał to leżał na kocu na moim łóżku. ale badania na tokso oczywiście robiłam na początku ciąży ze względu na to że ciągle miałam kontakt z zwierzetami, i było ok emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4981106 Napisano: 28.01.2012 12:16:09 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

no a po usg bioderek wszystko w porządku i doktor powiedział że już żadnych kontroli na bioderka Mikuś nie musi mieć, następne z kolejnym dzieckiem emotka
ale katarek jest u Mikołajka... Psikam mu wodą morską tak co 3-4 godziny i wyciągam, a potem smaruję maść majerankową... byle szybko mu przesło bo się męczy biedactwo no i kicha i w ogóle nie cierpi wyciągania z noska - aż mi go szkoda... emotka

U nas też bioderka OK, a lekarz mówił, że do 6 miesiąca trzeba co 6 co 8 tygodni powtórzyć i mamy na 8 lutego wizytę.

a nam powiedział że wszytko idealnie i już z Mikołajem nie mamy jeździć.
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4980993 Napisano: 28.01.2012 11:22:13 w Konkursowiczki w ciąży
a mój jest kochany gdy już jest w domu: nosi małego na odbicie, karmi go czasami, kąpiemy go wspólnie, zmieni pieluszkę, pobawi się, usypia na noc gdy mały jest marudny - cudny ten mój mąż emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4980927 Napisano: 28.01.2012 10:44:43 w Konkursowiczki w ciąży
cytrynkowa napisał(a):

benasia napisał(a):

cytrynkowa napisał(a):

Witam cięzarówki:)
Jak tam co niektóre już rozpakowane. Ja niestety mam tyle spraw przy małej że z trudem udaje mi się wyspać i wykąpać i nie mam czasu na internet. W ciązy było z czasem dużo lepiej....

napewno dasz radę, mi tez w dzień gdy męża nie ma trudno znaleźć chwilkę ale gdy mały śpi to korzystam, no i oczywiście gdy jest mąż emotka

tyle że mojego ciagle nie ma.... prawie całe dnie jestem sama, bo ktoś musi na nas zarobić...niestety, a tu jeszcze sprzatanie, pranie, gotowanie ehhhh

mój też albo jedzie do pracy o 7 i wraca ok 17-18 albo jedzie o 8 i wraca po 18... więc w sumie na początku tez mi nie było łatwo, ale teraz jest lepiej. wiem np że mały spi do ok 9, potem pobudka zabawa w międyczasie jedzenie a potem przed 11 spanko ok 2 godziny, to jest stały rytm dalej jest różnie jak mu się chce emotka
najgorzej wieczorem gdyby rytm mu się poprzestawiał np gdzie by z nami pojechał na zakupy wieczorem czy rano i by nie było spania tego przed 11, to wieczorem jest problem z uśpieniem go. Ale generalnie jestem pod wrażeniem jak urósł i jaki mądry jest. emotka
i nawet kolki chyba już przeszły emotka
byle teraz pozbyć się kataru... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4980895 Napisano: 28.01.2012 10:29:29 w Konkursowiczki w ciąży
cytrynkowa napisał(a):

Witam cięzarówki:)
Jak tam co niektóre już rozpakowane. Ja niestety mam tyle spraw przy małej że z trudem udaje mi się wyspać i wykąpać i nie mam czasu na internet. W ciązy było z czasem dużo lepiej....

napewno dasz radę, mi tez w dzień gdy męża nie ma trudno znaleźć chwilkę ale gdy mały śpi to korzystam, no i oczywiście gdy jest mąż emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4980893 Napisano: 28.01.2012 10:28:07 w Konkursowiczki w ciąży
sonata napisał(a):

rachel napisał(a):

sonata napisał(a):

Rachel - dostałaś może Fenoterol? Niestety tylko leżenie pomaga, a niektóre kobietki od np.12 tygodnia mają nakaz bezwzględnego leżenia. Może za te trzy tygodnie organizm odpocznie, a skurcze wyciszą się po lekach. emotka

nie tego nie dostałam, ale zelazo, magnez, jakies globulki

To myślę, że u Ciebie to tylko tak zapobiegawczo, bo fenoterol to już taki zaawansowany lek. Pamiętaj, że nie wolno się stresować, dzieci tego nie lubią emotka

ja najpierw dostawałam luteinę i żelazo, a po tygodniu jednak musiałam zacząć brać dodatkowo fenoterol i izoptin czy jakoś tak, bo oprócz rozwarcia brzuch mi twardniał i bolał i jakby skurcze miałam. brałam leki do 36 tyg, potem tydzień pochodziłam i urodził się zdrowy i śliczny Mikołajek
emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4980751 Napisano: 28.01.2012 09:04:53 w Konkursowiczki w ciąży
anava napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Która z Warszawy i ma ochotę w poniedziałek iść do kina na piękną i bestię w 3d?

ja chęci mam, ale dziecko i do tego na 15 rehabilitacja z małym

tzn coś Antosiowi dolega? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4980750 Napisano: 28.01.2012 09:04:08 w Konkursowiczki w ciąży
rachel wydaje mi się że odpoczynek i głównie leżenie powinnaś zastosować. Ja co prawda nie miałam krótkiej szyjki ale miałam rozwarcie i od 32 tyg brałam leki i musiałam leżeć i się nie przemęczać co nie bylo łatwe ale się starałam...
także trzymaj się i odpoczywaj emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4980699 Napisano: 28.01.2012 08:03:13 w Konkursowiczki w ciąży
no a po usg bioderek wszystko w porządku i doktor powiedział że już żadnych kontroli na bioderka Mikuś nie musi mieć, następne z kolejnym dzieckiem emotka
ale katarek jest u Mikołajka... Psikam mu wodą morską tak co 3-4 godziny i wyciągam, a potem smaruję maść majerankową... byle szybko mu przesło bo się męczy biedactwo no i kicha i w ogóle nie cierpi wyciągania z noska - aż mi go szkoda... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4980696 Napisano: 28.01.2012 08:00:37 w Konkursowiczki w ciąży
a ja bliźniak, mąż byk a synek skorpion emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4979447 Napisano: 27.01.2012 01:31:34 w Konkursowiczki w ciąży
a i co sie dowiedzialam jeszcze u doktora - rozszerzac diete od 5 miesiaca a tak tylko mleko...
a od 5 mies. soczki i zupka warzywna, kaszki i desery owocowe niby potem... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4979443 Napisano: 27.01.2012 01:30:20 w Konkursowiczki w ciąży
a my bylismy dzis u doktora i mały ma katarek - musimy czyścić kilka razy dziennie, najgorsze too ja tez mam katar byle nam przeszło emotka

a wieczorem jedziemy do sklepu przymierzac fotelik dla małego a potem na usg bioderek. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4978603 Napisano: 26.01.2012 10:11:09 w Konkursowiczki w ciąży
idę spać póki mój Mikołajek śpi bo ok 2 w nocy się obudzi to muszę się zdrzemnąć emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4978600 Napisano: 26.01.2012 10:08:54 w Konkursowiczki w ciąży
emanuela24 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Po dobroci się często nie da z chłopem emotka

no myślę że się jakoś da bo rok temu mówił kategoryczne nie a teraz mówi tak za rok - więc jest postęp wg mnie emotka
a wiesz wolałabym aby to była nasza decyzja a nie moja
tyle że co ja na to poradzę jak instynkt wzywa ?
poza tym trochę się boje emotka wiem jak panikowałam nad młodym i niby przy kolejnym tak się nie panikuje ale ja wiem że jestem nadzwyczajna w tej swojej panice emotka

ja też się martwię głupotami często bez sensu i mąż sprowadza mnie na ziemię bo tak naprawdę nie ma się czym martwić to co wymyślam, ale wolę się upewnić zawsze na zapas emotka Wyświetl w wątku >>
0 0