Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika benasia

benasia

#4986284 Napisano: 31.01.2012 04:44:07 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

benasia, napisz PW do agasiam żeby podesłała ci tą wiadomość, którą jej wysłałam

dostała ode mnie listę różnych wariantów właśnie na próbę, na noc i dla chłopaka

nie zapisałam tej wiadomości a nie chce mi się pisać jeszcze raz - sporo tego było i wzięłam pod uwagę obecne promocje w sklepach

jakby nie wysłała do jutra to się przypomnij, spróbuję ją stworzyć jeszcze raz

a rozmiar będzie dobry na 7kg? bo jej chłopiec to chyba 5 kg ma...
no i mio chodzi wiesz o takie dobre co by były żeby bez sensu pieniedzy nie wydawać - musza być chłonne i żebym wiedziała czy często zmieniać czy nie , czy prać to od razu czy nie itp. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4986283 Napisano: 31.01.2012 04:42:34 w Konkursowiczki w ciąży
agulecece napisał(a):

byłam wczoraj z Jasiulkiem do szczepienia,i biedaczek dzis miał stan podgorączkowy,byłam w szoku wazy juz 6500 a jak sie urodził wazył 3200 w trzy miesiace podwoił wage na samym cycu,mam pytanie jak pielegnujecie siusiaka?

ja przy każdej kąpieli że tak powiem odciągam go - a kąpiemy codziennie w balneum.
mój mały też podwoił wagę w 3 miesiące-urodzeniowa 3570 a kilka dni temu 7kg Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4986270 Napisano: 31.01.2012 04:37:58 w Konkursowiczki w ciąży
oj to masakra z tym wszystkim i wyborem... emotka
czyli co bym musiała mieć żeby było dobre i na próbę nie dużo -chodzi mi o to że powiedzmy bym używała i pampków i tego np na noc - choć nie wiem czy w nocy trzeba wtedy to zmieniac czy nie? dodam ze pampersa zmieniam gdy się budzi czyli co 3-4 godz, i 6 godz po pierwszym spaniu.
i mały ma 7kg.
u nas to chyba papierek by musiał być ciągle bo teraz mały raz robi w nocy a raz w dzień... różnie... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4986253 Napisano: 31.01.2012 04:26:16 w Konkursowiczki w ciąży
a tak w ogóle to mały ma zatwardzenie - chyba dlatego że żelazo dostaje, co mam zrobić by mu pomóc? czopek już poszedł w ruch... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4986252 Napisano: 31.01.2012 04:24:37 w Konkursowiczki w ciąży
dianek ale co jak mały zrobi kupę?
a poza tym jak prać siuśki z jego ubrankami i to w 40 stopniach?
i jak to miałoby wyglądać poza domem?
i jeszcze mam pytanie bo rozumiem że są jakieś kieszonki co wkład się wymienia - ale jak dziecko sika to to z wierzchu ta nie wymienna część też jest mokra więc co wtedy to tez się zmienia od razu?
i co ile się zmienia pieluszkę taką z siku?
pytam bo może i ja spróbuję emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4986010 Napisano: 31.01.2012 02:13:46 w Konkursowiczki w ciąży
patrzyłam na allegor mnóstwo tego i cięzko się połapać pleformy, wkłady, formowanki i inne... emotka
chyba poczekam jeszcze aż maly podrośnie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4985977 Napisano: 31.01.2012 01:57:15 w Konkursowiczki w ciąży
no być może macie rację z wielorazówkami ale ja też nie mam czasu na razie się w to bawić - tanie wielorazówki nie są, a poza tym doliczcie do tego te papierki jednorazowe, specjalne proszki do prania, wodę, prąd i wasz czas i ciekawe czy wyjdą taniej niż pampersy. Nie spieram się czy zdrowsze ale mój maly zdrowy jak ryba a i rodzeństaw dzieci zdrowe.
po prostu każdy ma inna skórę a pupka Mikusia zdrowa i piękna emotka
Mikołaj nosi 4 już dlugi czas a znajdą się zawsze w promocji emotka
cHOÆ nie zaprzeczam że być może kiedyś spróbuję gdy będzie więcej czasu no i kasy bo podejrzewam że kilka ich na raz trzeba kupic.
na razie wy testujcie i dajcie znać jak wam idzie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4985891 Napisano: 31.01.2012 01:08:56 w Konkursowiczki w ciąży
agasiam napisał(a):

benesia już po spacerku my tez byliśmy jakieś 0,5h
super pogoda szkoda było sobie odpuścić

my tez wrocilismy o 13,30 z spaceru
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4985888 Napisano: 31.01.2012 01:08:15 w Kaufland konkursy
nineczka17 napisał(a):

masza napisał(a):

mia napisał(a):

masza napisał(a):

mia jakim dodatkowym ???

W regulaminie było coś o tym, że ponieważ po rozdzieleniu na markety zostawało bodajże 8 bonów, będą one przyznane za najlepsze hasła...
Tak mi się wydaje emotka

aaa to nic nie słyszałam emotka

tu jest regulamin

http://imageshack.us/f/403/regull.jpg/

czy to niespodzianka?
to ciekawe czy o dodatkowych informowali tez
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4985840 Napisano: 31.01.2012 12:37:55 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

Zamówiłam prenumeratę MAMO TO JA emotka Pierwszej setce osób dają proszek Jelp 4kilo i płyny do płukania i żel do prania, co w sumie prawie 100zł kosztuje, a tu z prenumeratą 42 emotka

ja też to zamówiłam na początku stycznia Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4985745 Napisano: 31.01.2012 11:56:33 w Konkursowiczki w ciąży
agasiam napisał(a):

benasia napisał(a):

agasiam napisał(a):

katrin22 czy ja dobrze rozumiem, ten wkład trzymasz 8 h na pupie malucha? Czy wymieniasz coś w środku, bo 8h z moczem to chyba trochę dużooo...

A tak z innej beczki jak u Was wyglądają spacery w taki mróz, bo ja wczoraj zrezygnowałam. Termometr pokazywał -8 choś było piękne słońce.

ja się zastanawiam czy dziś iśc bo od kilku dni nie byliśmy. słońce pięknie świeci a Mikuś ma jeszcze katarek ale podobno lepiej się oddycha...

No właśnie . Tak ładnie za oknem tylko ta temperatura. Mi mówiono że do -5 mogę spokojnie spacerowac ale dziś jest trochę mniej jakieś -9 i boję się że to za niska temperatura. ale może przesadzam

u nas jest -5,5 podobno i idziemy na 15 minut Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4985687 Napisano: 31.01.2012 11:30:57 w Konkursowiczki w ciąży
agasiam napisał(a):

katrin22 czy ja dobrze rozumiem, ten wkład trzymasz 8 h na pupie malucha? Czy wymieniasz coś w środku, bo 8h z moczem to chyba trochę dużooo...

A tak z innej beczki jak u Was wyglądają spacery w taki mróz, bo ja wczoraj zrezygnowałam. Termometr pokazywał -8 choś było piękne słońce.

ja się zastanawiam czy dziś iśc bo od kilku dni nie byliśmy. słońce pięknie świeci a Mikuś ma jeszcze katarek ale podobno lepiej się oddycha... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4984761 Napisano: 30.01.2012 05:15:22 w Konkursowiczki w ciąży
ja byłam w bardzo dobrej kondycji - a urodziłam w środę nad ranem, a w niedzielę dopiero wyszłam, na głowę już w szpitalu dostawałam -sala 2-osobowa, bez tv, było okropnie nudno... jedyna rozrywka poza synkiem to spacer korytarzem do wc, ale szybciutko żeby synek się nie obudził emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4984661 Napisano: 30.01.2012 04:23:18 w Konkursowiczki w ciąży
monika1985monik napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

Jestem dziewczyny emotka Już rozpakowana emotka Synek urodził się 27.01 przez CC. Waży 3340 i ma 55 cm... Najważniejsze że zdrowi i w domu emotka

Witamy witamy
emotka emotka emotka

a jak to że 27.01 się synek urodził a 30.01 juz w domu po cc? ja to 5 dni musiałam być po cc... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4984654 Napisano: 30.01.2012 04:19:41 w Konkursowiczki w ciąży
oj tam piszecie o przemywaniu buźki, a jakie bakterie się przenoszą gdy rodzice wkladają do swojej buzi smoczek dziecka i oblizują emotka
albo ciamkają jedzenie dla dziecka - okropne i to dopiero są bakterie... emotka

a ja mam inne pytanie czy wasze dzieciaczki ładnie zasypiają na noc? Mikolaj ma często problem by usnać na noc (chodzi mi o pierwsze zaśnięcie bo potem w nocy jak się obudzi to ładnie sam usypia). nie wiem czy coś źle robię?
najpierw kąpiel, potem ubranko piżamka i potem jedzonko, odbicie i lulu. Ale lulu to nie tak łatwo- krzyki i nerw u Mikusia a my go lulamy, nosimy, lub teraz ostatnio w wózku wozimy. Potem jak zaśnie to ładnie śpi ok 6 godzin.
macie jakiś sposób na to pierwsze zasypianie? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4984588 Napisano: 30.01.2012 03:41:56 w Konkursowiczki w ciąży
gratulacje beniaminowa emotka emotka
jak mały ma na imie? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4984384 Napisano: 30.01.2012 02:14:53 w Konkursowiczki w ciąży
cytrynkowa napisał(a):

No ja bym nie chciała używać mm, karmie tylko piersią, mala przybywa na wadze ma 5 kg a waga urodzeniowa 3kg, wiec 1kg na miesiąc, dlatego lekarz powiedział ze przy takim przyroście nie bedziemy sie martwic ulewaniem...

Miałam jeszcze zapytać, myjecie dzieciom buźki środku? Kurde ja nie mylam jeszcze ani razu, nikt mi nie mowil ze trzeba

ja nie myje bo po co skoro zebow nie ma jeszcze
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4984323 Napisano: 30.01.2012 01:45:25 w Konkursowiczki w ciąży
cytrynkowa napisał(a):

Moja też się ślini:) Kurde mam nerwy na to ulewanie, ale podobno trzeba czekać...

przejdzie jej, Mikołaja kuzynka dużo ulewala aż dostawała zagęstnik a teraz ma 6 miesięcy i już rzadko kiedy uleje.... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4984317 Napisano: 30.01.2012 01:43:25 w Konkursowiczki w ciąży
Mikołaj nie ulewał i nie ulewa, jedynie ślini się od jakiegoś czasu trochę...
ewentualnie może troszeczkę ulać gdyby w trakcie odbijania dostał czkawkę jeśli byłoby mu zimno i przy pierwszym czknięciu poleci troszeczkę. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#4984306 Napisano: 30.01.2012 01:35:01 w Konkursowiczki w ciąży
ja wam polecę na wypadanie włosów REVALID - kapsułki do połykania, szampon i odżywkę - naprawdę działa, 3 lata temu gdy mi wypadały dermatolog mi zapisała (jest bez recepty) i podziałało a w dodatku piękne nowe włoski urosly. teraz też stosuję ale nie mogłam dostać tych kapsułek 90szt, były same po 30szt, a to trzeba brać najpierw 2 dziennie, a potem 1 dziennie.
ale dziś meżu mi przywiezie.
Trzymajcie się - mi też dermatolog powiedziała wtedy co ma wypaść to wypadnie.
a taką bujną czuprynę miałam przed ciążą i w ciąży, a po sylwestrze zaczęły wypadać... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0