Reklama na e-Konkursy.info

Konkurs Kup, schrup i leć. Lorenz Aldi

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika benasia

benasia

#5024235 Napisano: 17.02.2012 08:53:01 w Zakupy na konkursy - usługi
szukam chętnych którym jutro zrobic zakupy na konkursy w Tesco oraz Intermarche (hortex pasja kino i bilety od wedla). pw emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5023182 Napisano: 17.02.2012 11:10:14 w Paragony
benasia napisał(a):

Mam paragony:
-DOVE TESCO 04.02
-GERBER TESCO 04.02 i 09.02
-Walentynki Tesco
pw emotka

Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5023176 Napisano: 17.02.2012 11:08:59 w Konkursowiczki w ciąży
kotek11 napisał(a):

ja miałam krzyzowe również... i były jeszcze jako tako do wytrzymania do momentu jak nie kazali mi sie połozyc aby KTG zrobic... kuna przeciez sa prznosne urzadzenia do tego badania.. nie wiem czy szpitale ich nie maja, czy tez schowane gdzies w szafach leza... przez 20 minut badania (bo skoro mialam krzyzowe i zwijalam sie z bolu bo nie moglam znalezc wygodnej pozyji to im sie zapis nie podobal bo dzidzia uciekala, bo pasek sie zsunal) to tak ich wszystkich wypeirwaistkowałam, że głowa mała... a przed przyjsciem na porodowke te same krzyzowe spokojnie przechodzilam pod prysznicem i chodzac po korytarzu....

ja jak zaczełam rodzić silami natury to ciągle musiałam leżec podłąćzona do ktg - o zgrozo przy największych bólach musiałam na tym glupim fotelu a przeciez to miał byc porod rodzinny i liczyłam że na piłce posiedze, drabince itp. ale z drugiej strony moze i dobrze bo jak nie chciały puszczac skurcze i byly ciagle to musiala być cesarka.
a ja też dostałam jakiś zastrzyk aż zwymiotowałam po nim...
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5022801 Napisano: 17.02.2012 06:38:20 w TESCO konkursy
mariolakal napisał(a):

bloblebla2 napisał(a):

hej a jak ty rymowankę zmieściłas w 160 znakach emotka

miała 4 wersy...

ja też miałam super rymowanke ale co jak nie wysłałam emotka
jak ktoś chce to mam paragony na walentynki tesco emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5022707 Napisano: 16.02.2012 10:41:23 w TESCO konkursy
a ja miałam super haslo na walentynki w tesco i .... ZAPOMNIAŁAM JE WYSŁAÆ emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5022706 Napisano: 16.02.2012 10:39:34 w Paragony
Mam paragony:
-DOVE TESCO 04.02
-GERBER TESCO 04.02 i 09.02
-Walentynki Tesco
pw emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5022698 Napisano: 16.02.2012 10:33:48 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

To faktycznie musisz delikatnie wprowadzać i powolutku, a soczek jabłkowy ma właściwości oczyszczające, a co do jabłuszka jako deserek to ono jest już tak przetworzone, że biegunki nie powinno powodować.
Znajoma pracowała w Nutricii i widziała jak to robią, najpierw wyciskają sok, a potem to idzie na deserek, tak samo jest z marchewką i innymi.
To z soczkiem uważajcie, mojemu nic nie jest, też purka, ale teraz słabiej odkąd odstawiłam herbatę z rumianku i z koperku, bo po nich się często zwijął.
Kurcze, szkoda, że Mikuś nie chce z wodą pić, wtedy by zaspokoił pragnienie, ale za pewnie lubi słodki smak. A jaki dajesz soczek?? ja daję z Bobovity, on jest lekko kwaśnawy, ale słyszałam, że z Hippa sa słodsze, to może spróbuj z Hippa rozcieńczyć.
My mamy bardziej kłopot z kupkami, bo mały robi raz na tydzień, ale już po 3 dniach nie robienie widzę, że go już coś męczy i zazwyczaj pomogę mu z czopkiem, ale nie chcę za często tak robić, by nie rozleniwić jelita, mam nadzieję, że po tych soczkach coś samo ruszy, a po deserkach już nie będzie problemu z wypróżnianiem.

ja daję sok jabłkowy z gerbera. chciałam dać z wodą ale nie chce pić bo się krzywi...
deserki też na razie z gerbera.
kupki robi codziennie nawet czasem 2-3 w zależności czy male czy od razu 1 duża.
sama nie wiem czy dawać te 30ml soczku i jeszcze w ten sam dzień troszkę deserku...
dodam że kupki są zielono-żółte ale może takie mieć jak w mleku jest żelazo.
a tak w ogóle to jutro od rana Mikusia czeka morfologia by sprawdzić poziom żelaza czy jest już ok. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5022649 Napisano: 16.02.2012 09:51:54 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

benasiu wg mnie możesz śmiało dać mu więcej tego soczku skoro nic mu nie jest, mój z wodą wypija i też mam na 3 dni, a reszta dla mnie.
Co do kaszki to podaję małemu w południe 90ml mleka modyf. plus 2 te łopatki kaszki ryżowej.
Potem podaję mu z piersi i modyfikowane, a wieczorem znów taka kaszka, bo inaczej nie wypije nic, niejadek z niego, teraz znów ssał pierś z 10 minutek i zasnął i w nocy też pije tylko pierś i od rana znów modyfikowane, kaszka, soczek, modyfikowane, kaszka, soczek i potem już cycuś do rana.

no niby tak ale szczerze to trochę się boję mu zwiększać bo on ma delikatny żoładek i w ogóle wiesz jak miałam z nim te problemy typu kolki, potem szpital z tym nieżytem jelitowo-żołądkowym, a w dodatku ciągle ma gazy i dostaje 2 razy dziennie esputicon -ale to może dostawac więc nie chce przesadzić.
a boję się czy biegunkę może nie miec po soczku jabłkowym i deserku tzn czy jabłko tak nie działa? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5022623 Napisano: 16.02.2012 09:42:30 w Konkursowiczki w ciąży
katrin chciałam dać małemu jak ty soczek z wodą ale nie chciał takiego, daję mu raz dziennie po 30ml soczku ostatnio jablko-brzoskwinia (taki soczek 3 dni mu daję z 1 buteleczki a potem resztę wypijam bo pisze na nim że 48godz może stać w lodówce), a dziś mu kupiłam 100%jabłko, słoiczka daję mu troszeczkę ok 1/3 ale raczej mnniej więc pewnie też 3 dni on będzie jadł 1 sloiczek a resztę mama emotka
więc zastanawiam się czy i to mogę i to mu dawać.

a co do kaszki to raz na kilka dni do mleka daję pół łyżeczki kaszki ryżowej o smaku brzoskwiniowym (bo wiem że po soczki jabłko-brzoskwinia nic mu nie było). Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5022572 Napisano: 16.02.2012 09:11:39 w Konkursowiczki w ciąży
wiem agusia że łatwo mówić ale staraj się być spokojna bo maluch też się denerwuje a wtedy gorzej wam będzie urodzić sn.
a czy musicie dziś do szpitala?
moze zrelaksuj się w domu skoro nic się nie dzieje i jutro spróbuj z szpitalem. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5022568 Napisano: 16.02.2012 09:10:00 w Konkursowiczki w ciąży
agasiam napisał(a):

Ja też dziś walczyłam z zaspami. Piękny dzień był na spacer tylko drogi-chodniki nieprzejezdne.

Dziewczyny chciałabym kupić kilka rzeczy dla synka ale mam problem z rozmiarami. Myśle o zakupie zestawu na okres wiosenno-wakacyjny ale nie wiem czy rozmiar 68-74 czy więcej. Teraz mały nosi 62.

hm... a ile twój maluszek ma teraz?
bo zalezy jak szybko rośnie i czy duży chłopczyk z niego.
Mój mały nosi teraz 74 raczej w 68 już go nie wbiję, więc wiosna w tym rozmiarze u nas, a lato się zobaczy bo chyba już tak szybko rosnąc nie będzie i 74/80 powinno starczyć na wczesne lato, jesień to co innego liczę że 86 będzie ale wszystko się okaże. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5022561 Napisano: 16.02.2012 09:06:41 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

monika1985monik napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Dziś tylko -2 stopnie... na miejsce w szpitalu chyba się dziś nie doczekam...

Och biedactwo masakra z tymi miejscami

No cholera, dobrze ze sie nie zdecydowałam czekac na izbie przyjęć, bo bym zakwitła. A tak przynajmniej jeszcze w domu chwilę posiedzę.

agusia no ok rozumiem że się denerwujesz, ale szczerze mówiąc nie bardzo mi się podoba jak ciągle widzę ch*** czy coś - będziesz miała dzidziusia to też tak będziesz przy nim mówiła? nie chcę się wtrącać ani robić ci morałów ale sama chyba rozumiesz że są tu też inne osoby... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5022554 Napisano: 16.02.2012 09:03:21 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

kotek11 napisał(a):

moje nie odbijaly...za to my szlismy jak to mowie schemaem wrednej matki i najpierw byly w kolejnosci: ziemniak, dynia, marchew, brokul, banan, jablo...a potem juz poleciala reszta

my najpierw chcemy spróbować jablko -marchew, potem banan, brzoskwinia, ziemniak i inne.
dynia naturalna to na jesien, a poki co na poczatku słoiczek.

hihi a jednak się skusiłaś emotka bo pisałaś ostatnio, że nie chcesz za wcześnie zacząć, ale wiem to kusi kusi, my na razie tylko 2 łyżki kaszki i soczek jabłkowy testujemy, słoiczki będą potem emotka

ach skusilam się bo czytałam chyba na stronie bebilonu że 16 tyg życia to 4miesiace a mały skończył wczoraj 16 tyg, więc w sumie możemy zaczynać, choć ja chciałam czekać do dnia jego tak jakby miesięcznych urodzinek.
a zastanawiam się czy mogę dawać mu w ten sam dzień i soczek i po kilku godz jabłuszko z słoiczka? czy jak jedno to lepiej drugiego nie? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5022007 Napisano: 16.02.2012 04:05:24 w TESCO konkursy
szukam chętnych którym zrobić dzisiaj w hiper Tesco zakupy na konkurs dzień kota. pw emotka
zrobię też zakupy w Intermarche na Hortex pasja kino i bilety od Wedla. pw
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5022006 Napisano: 16.02.2012 04:04:59 w Zakupy na konkursy - usługi
szukam chętnych którym zrobić dzisiaj w hiper Tesco zakupy na konkurs dzień kota. pw emotka
zrobię też zakupy w Intermarche na Hortex pasja kino i bilety od Wedla. pw
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5021976 Napisano: 16.02.2012 03:54:48 w Konkursowiczki w ciąży
kotek11 napisał(a):

moje nie odbijaly...za to my szlismy jak to mowie schemaem wrednej matki i najpierw byly w kolejnosci: ziemniak, dynia, marchew, brokul, banan, jablo...a potem juz poleciala reszta

my najpierw chcemy spróbować jablko -marchew, potem banan, brzoskwinia, ziemniak i inne.
dynia naturalna to na jesien, a poki co na poczatku słoiczek.
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5021925 Napisano: 16.02.2012 03:26:36 w Konkursowiczki w ciąży
fryteczka napisał(a):

benasia napisał(a):

tylko czy dzieci po np zjedzonym jabłuszku musza odbijac jak po mleku czy nie?

moj odbija czasem ale wtedy zawsze mu troszke poleci wiec uwazaj na jabuszka/marcheweczke zebys na sobe nie miala

czyli nosic go na odbicie? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5021919 Napisano: 16.02.2012 03:24:18 w Konkursowiczki w ciąży
tylko czy dzieci po np zjedzonym jabłuszku musza odbijac jak po mleku czy nie? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5021917 Napisano: 16.02.2012 03:21:22 w Konkursowiczki w ciąży
dzisiaj pierwsze jabłuszko za nami - bez brudzenia śliczniaczka się nie obyło ale za to zjedzone ze smakiem emotka
na pamiątke zrobiłam foto jak synek je i jaka buźka brudna emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5020395 Napisano: 15.02.2012 07:59:43 w Konkursowiczki w ciąży
beata21 napisał(a):

benasia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

benasia mój ma to samo, ślinotok, paluchy w buzi nawet jak najedzony, maruda okropna, płaczek, ale odpukać wczoraj i dziś było w miarę, pn był okropny, też mi się ryczeć chciało, kręgosłup bolał od noszenia.
Pediatra tydzień temu mówiła, że ma spuchnięte dziąsła.

a moj mowił ze za szybko emotka

ale Ci nasi chlopcy tak maja emotka , moj slinil sie od 3 miesiaca, teraz ma prawie 11 miesiecy i tylko dwa zebusie
No i z kolkami walczylismy dosc dlugo

ah te Mikołaje to łobuziaki ale za to jakie kochane emotka Wyświetl w wątku >>
0 0