Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
benasia
Postów 9167
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
generalnie używamy już tylko rozmiar 4 huggies premium (te economy są do niczego).
a tak w ogóle Mikołaj miał dziś swoje 4-miesięczne urodzinki - i dostał od mamusi i tatusia fotelik samochodowu i kilka innym drobiazgów Wyświetl w wątku >>
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
happy są bardzo fajne mieliśmy 1, gdy mały się urodził i w ogóle rozmiar dosyć długo starczał.
co do premium care pampersa to nam w ogóle nie odpowiadał -wolałam już te zielone pampersy new born - o wiele lepsze wg mnie, a ta siateczka z premium care była do niczego -raz przykleiła się do skóry Mikołaja (noworodka) i musialam jakby ją odrywać, bynajmniej szybko trzeba było zmieniać by się nie powtórzyło to.
nam najbardziej teraz pasują Huggiesy i nie mam odczucia twardości czy coś. Fakt pampersy zielone też fajne ale cena o wiele wyższa a chłonnośc bardzo podobna. Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
bo z dnia zrobił sobie noc i na odwrót Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no a już się bałam że po kilki dniach jak zaschlo nie puści ale na szczęście ładnie się wyprał -choć może w 40stopniach by nie dało radę, no i to był smak marchew-jabłko, więc testować będziemy dalej Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a ja w ciąży w ogóle nie puchłam za to po porodzie w szpitalu nogi miałam że tak powiem słoniowe takie opuchnięte że w kapcie nie mogłam zmieścić...
dopiero po kilku dniach po powrocie do domu zeszła opuchlizna...
Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wiec wyciągnełam śliniaka - i choć był baardzooo brudny, a dodam że na pranie czekał kilka dni to w dzidziusiu i w 60stopniach plamy zniknęły bez śladu.
a bluzeczke prałam w 40stopniach i tez bez śladu ale tam były tyci Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
na szczęscie przeszedl- ponad 2 tyg maly mial ale chodzilismy na kontrol bo bałam sie czy to normalne i żeby mu się nie rzuciło ale było wszystko ok, mały czysty. czyściliśmy tylko wodą morska.
ale pani w aptece polecala taki olejek by 1 krople dac na pieluche to raz czy 2 tak zrobiłam na pieluszke i na ramę łóżeczka.
nasz maluch standardowo o 20 idzie spać i też odpukac nie marudzi tylko czeka aż mama nakryje kołderką i lulu. Fakt potem przez 20min. musi być cisza i ciemno bo usypia na mocny sen ale potem juz mozemy laptopa uruchomić czy tv.
potem ok 2 jedzonko i potem o 6 rano.
ale jak jedzenie to woła tak że szybko trzeba lecieć robić zanim zacznie wołać tzn jak się gmyra w łóżeczku bo inaczej złość, choć przyznam że potem jak sie naje to odbicie, zmiana pieluchy i do łóżeczka i śpi dalej
a taki mądrala -mówie pokaz języczek a on wyciąga że mamusia dotknęła -taka zabawa i razem robimy miny języczkami on do mnie i ja do niego
a tak się nauczył pluć i robic bryyy -słodziak Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
spóbuję dziś wyprać i dam znac - bo caaaałyyy śliniaczek jest bardzo zabrudzony jabłuszko-marchewką, no i troszkę bluzeczce dziś też się dostało bo mały łapki pchał do buzi... Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no widzisz weszly przepisy że porody rodzinne za darmo więc kasują za coś innego a jak nie zapłacisz to nie ma rodzinnego...
Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a nie zgodzę się bo ja używam Dzidziusa - w 40stopniach prałam i jabłuszko sloiczkowe spral świetnie z białej koszulki i śliniaka, nawet jak mały troszkę poplamił body od kupki to świetnie wyprało -więc jestem zadowolona Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mam taki podobny ale na razie używamy takie co są na szyję a pod spodem podszyte ceratą - kilka dostałam gratis w sklepie dziecięcym Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
teoretycznie poród rodzinny jest bezpłatny ale jest tzw cegiełka i np u nas 100zł się płacilo za powiedzmy fartuch dla taty...
Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a Nuka smoczka mamy do ssania zapasowego -ale szczerze mówiac mały woli lovi Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale każde dziecko jest inne Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja tylko 2 hasła z 2 nr ale uważam że wartościowe i też czekam na tel. Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
moj mały miał jak sie urodził smoczek tomme tippe - ale ten najlżejszy pure - bo są różne rodzaje, a teraz mamy lovi i tez jestesmy zadowoleni Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no właśnie po co dziś zaczynali skoro reszta ma weekend spędzić w niepewności Wyświetl w wątku >>
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9167
Punkty karne 0
Konkursy dodane
u nas tez skarpet ani wkładek nie było.
a co do smoczków to w tej chwili pediatrzy namawiają aby dzieci miały smoczki -dzieki temu jest mniejsze prawdopodobienstwo smierci łózeczkowej bo dziecko jak ma smoczka to nie zapomina ssac. my na poczatku nie chcielismy uzywac i baaardzo zadko -ale potem pediatra (znajoma tesciow) powiedziała że dziecko ma odruch ssania i powinno miec smoczka bo to korzystnie wpływa. Wyświetl w wątku >>