Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika benasia

benasia

#5041688 Napisano: 26.02.2012 09:13:59 w Konkursowiczki w ciąży
a co sleep &play to są wg mnie gorsze niż zielone, no i faktycznie ten zapach jakiś taki odstręczający jakby nie wiem co mu zakładala...
generalnie używamy już tylko rozmiar 4 huggies premium (te economy są do niczego).

a tak w ogóle Mikołaj miał dziś swoje 4-miesięczne urodzinki - i dostał od mamusi i tatusia fotelik samochodowu i kilka innym drobiazgów emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5041686 Napisano: 26.02.2012 09:10:58 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Ja na razie zostaję przy pieluszkach Huggies. Zastanawiam się czy na noc nie kupić tych Pampków Sleep&Play. Czy one robią wrażenie suchości dłużej?

Ja jak coś to wolę Pampersy, bo Hugissy jakieś takie twarde mi się wydają. W Pampersach siuśki są rozłożone równo, a w Hugissach są jakby w jednym miejscu, takie zbite, to moje odczucia.
Dla noworodka polecam Pampers Premium Care, mają siateczkę, dzięki temu kupka nie przylega do pupci, a takie maleństwa kupkują co zmiana pieluszki, bynajmniej tak u nas było.
My używamy teraz tych sleep and play, ale one są zapachowe emotka i gdyby nie to, że w Netto kupiliśmy 2 paki za 70zł, które starczają na miesiąc to kupiłabym te zwykłe Pampersy.

Coś niecoś obiło mi się o uszy, że pieluszki jednorazowe Happy Bella są najbardziej naturalne, czy dobrze słyszałam?????

happy są bardzo fajne mieliśmy 1, gdy mały się urodził i w ogóle rozmiar dosyć długo starczał.
co do premium care pampersa to nam w ogóle nie odpowiadał -wolałam już te zielone pampersy new born - o wiele lepsze wg mnie, a ta siateczka z premium care była do niczego -raz przykleiła się do skóry Mikołaja (noworodka) i musialam jakby ją odrywać, bynajmniej szybko trzeba było zmieniać by się nie powtórzyło to.
nam najbardziej teraz pasują Huggiesy i nie mam odczucia twardości czy coś. Fakt pampersy zielone też fajne ale cena o wiele wyższa a chłonnośc bardzo podobna. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5041560 Napisano: 26.02.2012 07:49:40 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

Ja nie rozumiem czemu mały jest spokojny taki w dzień, a w nocy się drze ;( Dałby się pospać troszkie emotka

bo z dnia zrobił sobie noc i na odwrót emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5041506 Napisano: 26.02.2012 07:18:31 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

benasia napisał(a):

dolly napisał(a):

benasia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

benasia, ale marcheweczka to już hardcore ;/ emotka ciężko sprać.

spóbuję dziś wyprać i dam znac - bo caaaałyyy śliniaczek jest bardzo zabrudzony jabłuszko-marchewką, no i troszkę bluzeczce dziś też się dostało bo mały łapki pchał do buzi...

to daj znać, bo po jabłuszku to schodzi , ale ciekawa jestem czy sobie poradzi z marchewką emotka

wiec wyciągnełam śliniaka - i choć był baardzooo brudny, a dodam że na pranie czekał kilka dni to w dzidziusiu i w 60stopniach plamy zniknęły bez śladu.
a bluzeczke prałam w 40stopniach i tez bez śladu ale tam były tyci emotka

no to jednak dzidziuś dobry, ja mam Jelp i jakoś kiepsko schodziło. Swoja drogą muszę już zacząć prać w normalnym.... a kojarzycie jakie sa zalecenia, co do wieku dziecka? chodzi mi do mniej- wiecej jakiego czasu zalecaja pranie rzeczy dzieci w proszkach dla nich przeznaczonych?

no a już się bałam że po kilki dniach jak zaschlo nie puści ale na szczęście ładnie się wyprał -choć może w 40stopniach by nie dało radę, no i to był smak marchew-jabłko, więc testować będziemy dalej emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5041467 Napisano: 26.02.2012 06:50:46 w Konkursowiczki w ciąży
monika1985monik napisał(a):

dianek napisał(a):

eh grusia, chętnie bym od ciebie tego LifeNesta kupiła, ale jesteśmy tak spłukani, że nic z tego emotka

btw - czuję się jak balon.. i wyglądam jak balon... tudzież jak świnka... tak spuchniętych stóp to nie miałam nawet po 2 tygodniach trekkingu po 16h dziennie... emotka eh, byle do porodu..

Ja na szczęście w 1 ciąży nie puchłam ani trochę ale teraz czuje się okropnie, strasznie słabo i dzidzi strasznie mi daje we znaki nie raz już siedziałam i ryczałam bo tak się wierci i napina mi skóre

a ja w ciąży w ogóle nie puchłam za to po porodzie w szpitalu nogi miałam że tak powiem słoniowe takie opuchnięte że w kapcie nie mogłam zmieścić...
dopiero po kilku dniach po powrocie do domu zeszła opuchlizna...
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5041464 Napisano: 26.02.2012 06:47:58 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

benasia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

spóbuję dziś wyprać i dam znac - bo caaaałyyy śliniaczek jest bardzo zabrudzony jabłuszko-marchewką, no i troszkę bluzeczce dziś też się dostało bo mały łapki pchał do buzi...

to daj znać, bo po jabłuszku to schodzi , ale ciekawa jestem czy sobie poradzi z marchewką emotka

wiec wyciągnełam śliniaka - i choć był baardzooo brudny, a dodam że na pranie czekał kilka dni to w dzidziusiu i w 60stopniach plamy zniknęły bez śladu.
a bluzeczke prałam w 40stopniach i tez bez śladu ale tam były tyci emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5040414 Napisano: 25.02.2012 08:12:54 w Kaufland konkursy
ja nigdy nie wysłałam więcej niż max 4 hasła i nawet nie pamiętam na jaki konkurs - po prostu nie chce mi się wymyślac, nie mam weny no i czasu... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5040405 Napisano: 25.02.2012 08:07:37 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

benasia jak u Was z katarkiem, przeszedł?

I u nas metoda kładzenia do łóżeczka skutkuje już tydzień emotka i to bez noszenia odpukać (puk, puk, puk emotka )
Mały marudzi, marudzi, popłakuje, wtedy smok, suszarka na 3 minutki i łóżeczko plus głaskanie po głowie (to moja metoda uspokajająca)

na szczęscie przeszedl- ponad 2 tyg maly mial ale chodzilismy na kontrol bo bałam sie czy to normalne i żeby mu się nie rzuciło ale było wszystko ok, mały czysty. czyściliśmy tylko wodą morska.
ale pani w aptece polecala taki olejek by 1 krople dac na pieluche to raz czy 2 tak zrobiłam na pieluszke i na ramę łóżeczka.
nasz maluch standardowo o 20 idzie spać i też odpukac nie marudzi tylko czeka aż mama nakryje kołderką i lulu. Fakt potem przez 20min. musi być cisza i ciemno bo usypia na mocny sen ale potem juz mozemy laptopa uruchomić czy tv.
potem ok 2 jedzonko i potem o 6 rano.
ale jak jedzenie to woła tak że szybko trzeba lecieć robić zanim zacznie wołać tzn jak się gmyra w łóżeczku bo inaczej złość, choć przyznam że potem jak sie naje to odbicie, zmiana pieluchy i do łóżeczka i śpi dalej emotka

a taki mądrala -mówie pokaz języczek a on wyciąga że mamusia dotknęła -taka zabawa i razem robimy miny języczkami on do mnie i ja do niego emotka
a tak się nauczył pluć i robic bryyy -słodziak emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5040367 Napisano: 25.02.2012 07:47:42 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

spóbuję dziś wyprać i dam znac - bo caaaałyyy śliniaczek jest bardzo zabrudzony jabłuszko-marchewką, no i troszkę bluzeczce dziś też się dostało bo mały łapki pchał do buzi... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5040363 Napisano: 25.02.2012 07:46:06 w Konkursowiczki w ciąży

benasia napisał(a):

grusia25 napisał(a):

no właśnie jeśli chodzi o obłożenie to ciężko wyczuć bo np. w pierwsza dobę na porodówce była tylko jedna kobieta ,która dzień wcześniej urodziła, a drugiego dnia w nocy zjechały się aż 3 kobietki i naraz rodziły ( w tym jedna bliźniaki)a ale np na KtG przychodziły kobiety do mojej sali takie z drogi .,które właśnie czekają na dniach na poród to też ich trochę było- ogólnie porodówka jest taka nieduża ale bardzo kameralna - no i dianek -poród rodzinny w Gala płatny 100-150 bo jedni mówili ,ze 100 drudzy 150 ,a akurat dzisiaj jak pytałam pielęgniarkę też mi tak powiedziała.

dianek- super ,ze jesteście już w swoim gniazdku
emotka u mnie jeszcze trochę drogi na razie domek w stanie surowym ale przykryty- teraz jak juz szczęśliwie urodze to będzie motywacja ,żeby jakoś szybciej ruszyć dalej jak tylko zdrowie i praca będzie emotka

a co do porodu - to bardzo chętnie daje Ci pierwszeństwo - teraz na Ciebie kolej a potem dopiero ja- (ja niby bym już chciała ale sie boję ,może troszkę mniej niż przedtem ale jednak na samą myśl robię w gacie emotka emotka )

Grusia super że wszystko ok emotka emotka

To skandal żeby w tych czasach kazali płacić za poród rodzinny

teoretycznie poród rodzinny jest bezpłatny ale jest tzw cegiełka i np u nas 100zł się płacilo za powiedzmy fartuch dla taty...
emotka

To co ten fartuch ze złota
emotka masakra ja jak rodziłam to zachęcali do porodów rodzinnych i ani grosza za to nie brali

no widzisz weszly przepisy że porody rodzinne za darmo więc kasują za coś innego a jak nie zapłacisz to nie ma rodzinnego...
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5040353 Napisano: 25.02.2012 07:43:28 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

katrin22 napisał(a):

dolly napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Grusia to szybciutko emotka Teraz ci cyce pogryzie emotka
A ja muszę powiedzieć, że ważę mniej niż przed ciążą. Aż się sobie podobać zaczynam, bo normalnie tak mi nogi odchudziło emotka

Agusia ja własnie po ciąży z nóg zadowolona, tak i się wyciągneły że normalnie w samozachwyt wpadałam - no żartuję troszkę.
A w którym Ty szpitalu w końcu rodziłaś?

Katrin przy 40stopniach prania raczej marne szanse emotka

prałam je w 60stopniach, ale w proszku dla niemowląt, spróbuję w Persilu, może puści, a jak nie to trudno się mówi.

te dziecięce to nie spiorą, przynajmniej moim zdaniem. Zastanawiam czy one w ogóle piorą, czy to pic na wode fotomontaż
jak w 60stopniach to persil powinien sobie poradzic. Uwazaj tylko na te temperature, bo mnie szwy się porozpuszczały emotka i pokleiły ubranka emotka

a nie zgodzę się bo ja używam Dzidziusa - w 40stopniach prałam i jabłuszko sloiczkowe spral świetnie z białej koszulki i śliniaka, nawet jak mały troszkę poplamił body od kupki to świetnie wyprało -więc jestem zadowolona emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5040337 Napisano: 25.02.2012 07:39:50 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

O polecam takie jak ten http://www.urwis....ratki-w-sloniki.html

mam taki podobny ale na razie używamy takie co są na szyję a pod spodem podszyte ceratą - kilka dostałam gratis w sklepie dziecięcym emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5040326 Napisano: 25.02.2012 07:37:04 w Konkursowiczki w ciąży

grusia25 napisał(a):

no właśnie jeśli chodzi o obłożenie to ciężko wyczuć bo np. w pierwsza dobę na porodówce była tylko jedna kobieta ,która dzień wcześniej urodziła, a drugiego dnia w nocy zjechały się aż 3 kobietki i naraz rodziły ( w tym jedna bliźniaki)a ale np na KtG przychodziły kobiety do mojej sali takie z drogi .,które właśnie czekają na dniach na poród to też ich trochę było- ogólnie porodówka jest taka nieduża ale bardzo kameralna - no i dianek -poród rodzinny w Gala płatny 100-150 bo jedni mówili ,ze 100 drudzy 150 ,a akurat dzisiaj jak pytałam pielęgniarkę też mi tak powiedziała.

dianek- super ,ze jesteście już w swoim gniazdku
emotka u mnie jeszcze trochę drogi na razie domek w stanie surowym ale przykryty- teraz jak juz szczęśliwie urodze to będzie motywacja ,żeby jakoś szybciej ruszyć dalej jak tylko zdrowie i praca będzie emotka

a co do porodu - to bardzo chętnie daje Ci pierwszeństwo - teraz na Ciebie kolej a potem dopiero ja- (ja niby bym już chciała ale sie boję ,może troszkę mniej niż przedtem ale jednak na samą myśl robię w gacie emotka emotka )

Grusia super że wszystko ok emotka emotka

To skandal żeby w tych czasach kazali płacić za poród rodzinny

teoretycznie poród rodzinny jest bezpłatny ale jest tzw cegiełka i np u nas 100zł się płacilo za powiedzmy fartuch dla taty...
emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5039031 Napisano: 24.02.2012 09:01:22 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

My mamy z Nuka i takie same smoczki ma na butelkach emotka

a Nuka smoczka mamy do ssania zapasowego -ale szczerze mówiac mały woli lovi emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5039024 Napisano: 24.02.2012 09:00:23 w Konkursowiczki w ciąży
a jesli chodzi o bulte do karmienia to przerabialismy prawie wszystkie chyba: tomme tippe, avent, lovi, a na koniec dr brown -i ta w naszym wypadku okazała się najlepsza zwłaszcza przy kolkach....
ale każde dziecko jest inne emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5038935 Napisano: 24.02.2012 08:28:16 w Kaufland konkursy
rodos napisał(a):

Ile średnio wysyłaliście haseł? Ja wysłalem ok 80 haseł z 20 numerów i cisza emotka Wśród tych haseł dużo moim zdaniem wartościowych i trafnych. Milczące telefony pogrążyły mnie w smutku. Jedyne na co mogę teraz liczyć to kawałek okrągłej skóry

emotka emotka emotka
ja tylko 2 hasła z 2 nr ale uważam że wartościowe i też czekam na tel. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5038900 Napisano: 24.02.2012 08:16:06 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

Ja mam aventu i tomme tippee, i powiem szczerze, że tego z tomme tippee on nie chce ssać emotka

moj mały miał jak sie urodził smoczek tomme tippe - ale ten najlżejszy pure - bo są różne rodzaje, a teraz mamy lovi i tez jestesmy zadowoleni emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5038330 Napisano: 24.02.2012 04:22:48 w Kaufland konkursy
biokoo napisał(a):

czarnygreg napisał(a):

przecież po 17 już emotka
chyba weekend się ludziom należy, nie bądźcie tacy emotka

hehe niech siedzi i obdzwania bo ta niepewnosc mnie wykonczy emotka

no właśnie po co dziś zaczynali skoro reszta ma weekend spędzić w niepewności emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5038269 Napisano: 24.02.2012 03:59:03 w Konkursowiczki w ciąży
a tak w ogole mój Mikus świetnie nauczył się pluć i bawi się tak emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5038263 Napisano: 24.02.2012 03:57:48 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

grusia u nas też maszynka dla taty była, ale skarpetek i smoczka brak
emotka

Paczki sa rozne w zaleznosic od szpitala . U nas smoczek Avent byl taki przezroczysty i skarpetki chyba Wola. Tal czy inaczej mile to emotka

u nas tez skarpet ani wkładek nie było.

a co do smoczków to w tej chwili pediatrzy namawiają aby dzieci miały smoczki -dzieki temu jest mniejsze prawdopodobienstwo smierci łózeczkowej bo dziecko jak ma smoczka to nie zapomina ssac. my na poczatku nie chcielismy uzywac i baaardzo zadko -ale potem pediatra (znajoma tesciow) powiedziała że dziecko ma odruch ssania i powinno miec smoczka bo to korzystnie wpływa. Wyświetl w wątku >>
0 0