Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika benasia

benasia

#5048327 Napisano: 01.03.2012 02:49:14 w Konkursowiczki w ciąży
a i siku takie pojedyncze nie czuć u nas, dopiero jak ma baaardzo dużo nasikane ale to tak samo w każdym pampersie jest. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5048326 Napisano: 01.03.2012 02:48:19 w Konkursowiczki w ciąży
czy ja wiem... my jak mały się urodził używaliśmy happy, huggies, pampers - i wszystkie 3 były ok, dla noworodka najlepsze u nas happy i pampers, ale potem przy rozmiarze 3 huggiesy sa lepsze jakościowo wg mnie niż 1, mają system flex czy coś, bynajmniej wg mnie są w tym rozmiarze porównywalne do oryginalnych pampersów. my 4 rozmiar używamy już dawno a nie wiem czy niedlugo na 4+ nie trzeba będzie przejśc...
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5048243 Napisano: 01.03.2012 02:00:51 w Konkursowiczki w ciąży
a my tylko pampersów Huggies Premium i nie mamy żadych problemów emotka
no może tylko te gazy u małego mogłyby przejść i byloby super emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5048061 Napisano: 01.03.2012 12:29:14 w Rossmann
jak ktoś nie wybrał drogeri do odbioru słoni hipolitów to do jutra jest czas inaczej przepadną. choć bez sensu że żadnych emeili nie wysłali że trzeba wybrać... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5047702 Napisano: 01.03.2012 08:38:52 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

A to maja jakies niebieskie pudelka wysylac ?

Katrin wg schematu mozna podawac zupkę plus 50-100 gram deserku lub soczku ( nierozcienczonego ).My solic nie bedziemy wcale - szkoda obciazac nerki maluszka. U nas w domu wogole niewiele soli uzywamy, syn od malego nauczony do braku soli emotka

A i jedna rzecz - najlepiej dawac dziecku pierw jarzynki do posmakowania jako nowosci a dopiero po tym owoce - bo potem moga byc problemy z apetytem na jarzyny ze tak powiem, maluch zbyt szybko do slodkiego sie przyzwyczaja.

no to co ty grusia dostałas to pudełko te probki, znizki itp.

czyli co teraz lepiej np marchewkowa z ryzem?
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5047690 Napisano: 01.03.2012 08:26:19 w Konkursowiczki w ciąży
a co do niebieskich pudełek tych potem co do domu mają przyjść pisałam do nich że nie dostałam, to odp mi że jak dziecko skończy 4 miesiące wysylają więc powinnam dostać. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5047683 Napisano: 01.03.2012 08:24:47 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

grusia napisał(a):

No czyli jak tylko kropeczka to jeszcze ciezko okreslic emotka Takze spoko oko . A katarek tak przy zabkach dosc czesto tak jak goraczka czy rozwolnienie ale nam pediatra zawsze powtarzala zeby nie zwalac wszystkiego na zeby bo mozna cos pzreoczyc i pozniej klops.Niestety takie objawy, jak i marudzenie,opuchniete dziąsła czy slinienie moga sie pojawic np na 2-3 miesiace przed wyrznięciem zabka.
My z nowosci dopieor marchewke mamy za sobą, zgodnie z zaleceniami staram sie by nowosc byla min 1 na tydzien ze wzgledu na sklonnosc malej do alergii.Do zupek nam daleko, do mieska tym bardziej. Juz widze te zabawe - gotowanie osobno warzyw i osobno mieska emotka . Katrin a dodajesz tluszcz do zupek ??

Ja gotuję taką zupkę(mam ją na dwa dni):
1 mały ziemniak
2-3 małe marcheweczki
1 plasterek pietruszki
2 łyżki manny
dosłownie na koniuszek opuszka soli jodowanej
1 łyżeczka oliwy z oliwek
I oczywiście to wszystko zmiksowane.

Tak dodaję dobrą oliwę z oliwek, by witaminki mogły się wchłonąć emotka

Jak daję zupkę to nie daję już deserku lub na odwrót. Raz albo dwa razy robię kaszkę po 60ml, a tak to pije Pepti i około 100ml rozcieńczonego soku jabłkowego lub innego po 4 miesiącu. W nocy cycuś, czasem i w dzień coś go najdzie na pierś.

benasia ja daję 2-3 razy jak już jest źle, tzn. mały wkłada całe rączki i przy tym jęczy, stęka, marudzi. Lekarka zalecała bym już dawała, bo mały się męczy, nawet nie mogła mu wczoraj spokojnie zbadać jamy ustnej heheh

no nam też daleko do mięsek czy innych. na razie maly jadł samo jabłuszko, jabłuszko i marchew i samą marchew 3 dzień dziś dostanie.

a czy potem możemy banana lub brzoskwinie spróbować?

dodam że jak coś je to taki również sok dostaje ok 70-80ml dziennie, np. dziś je marchewkę to do picia sok z hippa marchew-jablko. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5047218 Napisano: 29.02.2012 08:20:07 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

To moze dzis po prostu kiepski biorytm byl emotka Bo moj starszy tez dzis diabel wcielony. My jak pisalam narazie bez zelu a z coolerem, zel zostawimy jak juz bedzie faktycznie zle bo pozniej moze juz nie dzialac. Niestety chyba kazde dziecko zareaguje spokojem na zel bo on fajne uczucie daje. Szkoda ze dzieci gadac nie umieja - mogly by powiedziec mamo ida mi zeby albo mamo po prostu mam zly dzien emotka . O ile byloby latwiej emotka

no takiego dnia nie miał już ho ho. wiec to raczej zębole bo z taką zaciekłością potrafi wkładać całe rączki...

a ile razy dziennie dajecie ten żel? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5047144 Napisano: 29.02.2012 07:47:23 w Konkursowiczki w ciąży
fajnie z tymi zębami, ja tam się nie znam -moj bardzi się ślini, dziąsła ostre i pofalowane, bardzo marudzi i lubi jak dotykam dziąsła i wtedy ssie mi palca - a ten żel to zjadł od razu... emotka
a dziś był straszny maruda -masakra... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5046884 Napisano: 29.02.2012 05:31:28 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

Katrin a jak lyzeczka stukniesz to slychac i jest bialy ? Poki sie nie pzrebije niby nie mozna mowic ze pojawil sie zabek - niestety taki dziad pod skora moze siedziec jeszcze i siedziec i meczyc dziecko emotka albo wypuklosc - moja ma cale dziaselka pofalowane jak jej palcem przejade

mój też ma całe pofalowane, stukać sobie nie da bo wszędzie język daje.
a dziś był tak straaaasznie marudny że szok. to niechybnie zęby...
jak mu dotykałam i masowałam palcem to chwilowo był cicho - tata kupił mu jakiś żel Dentinox N. miał ktoś? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5046186 Napisano: 29.02.2012 10:27:06 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

benasia Twój Mikuś jak miał katarek to kasłał czasem ?

tak, dlatego chodziliśmy na kontrol ale cały czysty.
dziecko tak ma bo wiecej śliny produkuje no i katar przeszkadza. a wam przechodzi?
my chyba jutro na szczepienie o ile bedzie pielęgniarka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5045582 Napisano: 28.02.2012 09:27:15 w Konkursowiczki w ciąży
sonata napisał(a):

Dianek - prawdziwe skurcze to nie tylko twardnienie i napinanie. Są bardzo regularne, np. co 10 minut, następnie 5-7 minut. Są bolesne, a ból promieniuje przez brzuch od góry do dołu obejmując okolice krzyża. Nawet jeśli ból nie jest duży, skurcze te są nieprzyjemne i powodują dyskomfort. I w przeciwieństwie do przepowiadających, nie przechodzą w trakcie chodzenia czy podczas zmiany pozycji. Osobiście życzę Ci aby najpierw odeszły wody emotka Wtedy wiadomo, że maluch się szykuje i nie trzeba się tego domyślać emotka

mi też najpierw wody odeszly - bóli nie miałam dopiero gdy jechałam do szpitala dostałam, najpierw delikatne a z czasem mocniejsze, siedzieć się nie dalo, no i były regularne a u mnie szybko przyspieszyły z czestotliwościa... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5044225 Napisano: 28.02.2012 10:50:43 w Paragony
mam kaufland wedel z 27 stycznia -pw Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5043073 Napisano: 27.02.2012 04:32:25 w Paragony
wedel z Kauflandu mam z 27 stycznia -pw emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5042740 Napisano: 27.02.2012 02:19:52 w Kaufland konkursy
nocti napisał(a):

stoneface napisał(a):

wojtekgra napisał(a):

usmiech napisał(a):

stoneface napisał(a):

piłka wpadła na 1 sms emotka

U mnie 2 piłki na 2 SMS-y emotka Ale jakoś mnie to nie cieszy - piłka to dla mnie żadna nagroda - mam ich jeszcze cały zapas z innych konkursów emotka

Ja chętnie odkupię piłki emotka

jeśli to nie będzie replika to coś koło 300 zł warta wiec na allegro pewnie za 200zł na pewno sprzedasz:)

W regulaminu:
84 dodatkowe nagrody II stopnia o łącznej wartości 33.516,00 PLN brutto w postaci piłki nożnej Adidas Tango 12 o wartości 359,00 PLN brutto każda wraz z dodatkową kwotą pieniężną w wysokości 40,00 PLN

emotka emotka emotka

ja myślałam że one wartość mają ok 80zł...
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5042719 Napisano: 27.02.2012 02:08:33 w Kaufland konkursy
ja tez ewentualnie za drobne doladowanie przyjme pilke dla synka -pw Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5042664 Napisano: 27.02.2012 01:44:35 w Paragony
mam paragon wedel kaufland z 27 stycznia - pw Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5041975 Napisano: 27.02.2012 09:06:52 w Kaufland konkursy
kajus18 napisał(a):

Pani rozpoczęła dzwonienie, najpierw do tych co nie odebrali w piątek - przed chwilą miałam telefon. (konsola) emotka

gratuluję emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5041973 Napisano: 27.02.2012 09:06:15 w Konkursowiczki w ciąży
my pierzemy w dzidziusiu i jestem bardzo zadowolona. chcę prać min. do pół roku a moze i dłużej bo w sumie drogi nie jest, ładnie pachnie, fajnie sie wypłukuje i jest dobry.

a co do huggies premium to u nas odpukac nigdy pupka nawet nie zaczerwieniona, a mały w nocy śpi nawet 6-8 godz bez przerwy i nasikane jest emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5041964 Napisano: 27.02.2012 09:01:40 w Kaufland konkursy
i mi się marzy taka konsola ale tez 2 hasła wysłane... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0