Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika benasia

benasia

#5053432 Napisano: 05.03.2012 08:07:15 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

lui napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Pępowina małemu dziś odpadła.
W nocy wymiotował, więc poszliśmy do lekarza tam gdzie się urodził i się okazało że mały za dużo je i mamy mu ograniczyć i dawać nie częściej niż co 3h. W 14dni przybrał 900g emotka zapasłam swe dziecko... Ale kurde skąd miałam wiedzieć, że on nie głodny kiedy cały czas wpychał łapki do japy i cycka szukał? Do tego biedny już ma kolki emotka

U mnie na kolki pomogły małej kropelki Biogaia (już od 4 dni kolki nie było) - położna doradziła mi podczas wizyty w domu

My daliśmy małemu Esputicon, na razie na szczęście odpukać jest spokój. Oby noc była spokojna.

my tez dajemy w tej chwili esputicon wg mnie najlepszy po sab simplexie ktory był super ale powodował zaparcia u małego.
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5053195 Napisano: 04.03.2012 09:27:51 w Konkursowiczki w ciąży
może któraś zainteresowana laktatorem?
http://tablica.pl...rty/uzytkownik/4EwD/ Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5053082 Napisano: 04.03.2012 08:23:14 w Konkursowiczki w ciąży
ja 2 miesiące karmiłam piersią cały dzień a na noc dawałam butelkę, potem już zaczeło się mniej piersi a potem stopniowo więcej butli aż całkiem 100% butelekę. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5053001 Napisano: 04.03.2012 07:46:58 w Konkursowiczki w ciąży
bo agusia o ile się nie mylę to mówiłaś że dawałaś mu cyca i zaraz potem butelkę? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5051492 Napisano: 03.03.2012 05:44:29 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

benasia napisał(a):

agusia a po kapieli sypiesz skóre na szyjce małego pudrem? bo powinno sie niby pudrowac, i paszki tez bo dzieci się pocą, i wiesz jak się niedokładnie wytrze to potem czerwone a tak puder wchłania. my używamy łagodnego pudru dla niemowląt nivea baby - teraz w promocji widzialam w rossmanie.

no i dianek czekamy na wieści emotka

Chyba kupię ten puder co mówisz, bo nie pudruję, położna mówiła tylko by oliwką jechać. No ale po co mam nawilżać miejsce gdzie ewidentnie jest ciągle mokro?

no właśnie a puder pochłania nadmiar wilgici. my po kąpaniu pachwinki, szyjkę, sisiaka i pupkę pudrujemy emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5051470 Napisano: 03.03.2012 05:26:01 w Konkursowiczki w ciąży
agusia a po kapieli sypiesz skóre na szyjce małego pudrem? bo powinno sie niby pudrowac, i paszki tez bo dzieci się pocą, i wiesz jak się niedokładnie wytrze to potem czerwone a tak puder wchłania. my używamy łagodnego pudru dla niemowląt nivea baby - teraz w promocji widzialam w rossmanie.

no i dianek czekamy na wieści emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5050896 Napisano: 03.03.2012 09:39:04 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

benasiu ważyłam Kubusia i waży 7100 emotka

no to też ładnie rośnie i duży chłopczyk emotka
a na jakiej wadze ważycie?
my mamy zakupiona taką specjalną wagę dla niemowląt elektroniczną co bardzo dokładnie pokazuje wagę. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5050842 Napisano: 03.03.2012 07:57:56 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

U nas kolek nie ma i nie było, może ze 3 razy się zdarzyły, ale obyło się bez leków, ale kolka przejdzie, a z alergią nie wiadomo, bo może za kilka miesięcy nie będzie śladu, a może się ciągnąć latami, albo co gorsza może zostać, więc wg mnie państwo polskie powinno refundować takie mleko, bo dziecko i tak już jest pokrzywdzone, bo będzie miało ograniczoną dietę.

benasia też sporo płacicie za mleko emotka ale ja Mikuś takie tylko toleruje to też nie masz wyboru, ale niedługo podasz mu jakieś tańsze i będzie Ok, a u nas tylko Pepti zostaje...i nadzieja.

czy jA wiem czy na tańsze zmienimy... próbowaliśmy wiele mlek i zadne mu nie pasowało. wiec troche kasy na nie poszło. na same kolki ile kasy na lekarstwa które okazaly się nieskuteczne a ok 50zł jedno kosztowało, a kilka rodzajów próbowaliśmy...
nie ma co się licytować - każdy ma swoje wydatki i każdemu zależy na dobru dziecka, więc dbajmy o dzieciacczki bo przecież kazdy rodzic chce by jego dziecku bylo najlepiej.
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5050396 Napisano: 02.03.2012 06:40:08 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

benasia napisał(a):

grusia napisał(a):

staszek napisał(a):

Listy leków refundowanych zmieniają się teraz co 2 miesiące, więc wszystko może się jeszcze zdarzyć emotka

Ale poki co mleko kupic trzeba a schodzi ok 10 miesiecznie emotka

oj tam u nas schodzi podobnie z tym że nasze mleko kosztuje w PROMOCJI 23zł mała puszka a bez promocji nawet powyzęj 30zł. emotka

Benasia z tym ze Twoje dziecko pije takie mleko z wyboru a nie z musu to po pierwsze a po drugie niesadze bys chciala sie z nami zamienic, dolicz to tego prawie 60 zl na same pre i pro biotyki, maści, kremy i inne cuda jakimi musze smarowac mała czy w jakich musi byc kompana i wizyty u dermatologa i alergologa srednio co 3 tygodnie. Jak pisała Katrin tu nie chodzi o nic tylko o to ze jako matki chorych dzieci,nie majacych wyboru jakie mleko dawac, musimy wydawac dodatkowe pieniadze na lekarzy ( bo z NFZ mozna do smierci czekac ),leki a pozniej na diete takiego dziecka.
Przy synku wydawalismy na mleko srednio 30 zl za op ktora szla w ciagu 3-4 dni i tu tez niestety zbytniego wyboru nie mielismy ( dostalismy zalecenie lekarza by podawac HA Sensitive).W dodatku mleko bylo trudno dostepne emotka . Ale oto Polska własnie ...

niby tak ale nie do końca ponieważ to mleko też z musu dostaje ponieważ innych przy kolkach nie akceptował. poza tym my też kąpiemy codziennie w Balneum co NIE jest najtańsze ale na zdrowiu dziecka się nie oszczędza.
a co do lekarzy to gdy się chce z dzieckiem iść gdzieś szybciej to trzeba się z tym liczyć i to nie tylko wy... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5050383 Napisano: 02.03.2012 06:25:19 w Konkursowiczki w ciąży
no mój się urodził 3570, ale za to miesiąc prawie przed terminem... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5050371 Napisano: 02.03.2012 06:17:53 w Konkursowiczki w ciąży
No Mikusia ważyliśmy wczoraj to ważył 7,600kg - więc też duży chłopczyk, a jestem ciekawa ile Kubuś bo w sumie 1 dzień różnicy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5050351 Napisano: 02.03.2012 06:02:50 w Konkursowiczki w ciąży
a tak z ciekawośći katrin ważyliście ostatnio Kubusia? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5050348 Napisano: 02.03.2012 06:01:43 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

eh, ale zmięta dzisiaj jestem... od rana nie mam siły na nic - siedzę albo leżę - nawet leżenie mnie męczy emotka
a młody się pcha, czuję że powinnam chodzić i chodzić, szyjka boli jak chodzę, ale kruca nie mam siły... jeszcze się boję że jak zacznę chodzić to dzisiaj zacznę rodzić i jak ja dzisiaj miałabym rodzić jak ledwo przed komputerem mam siłę siedzieć...

Weź rodź już emotka Bardziej wypoczęta szybko nie będziesz emotka

dianek chodź jak najwięcej, urodzisz w niedzielę i dziecko będzie miało szczęście w życiu emotka

Ja się urodziłam w niedzielę i myślę,że mimo wszystko mam w życiu farta,ale ponoć urodzeni w niedzielę są leniwi i u mnie to się niestety sprawdza
emotka

Hihih, e tam zaraz leniwi, ja się w środę urodziłam i wszystko u mnie po środku, chociaż ostatnio mam szczęście emotka

ty chyba katrin we wtorek urodziłaś, bo ja w środę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5050346 Napisano: 02.03.2012 05:59:26 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

staszek napisał(a):

Listy leków refundowanych zmieniają się teraz co 2 miesiące, więc wszystko może się jeszcze zdarzyć emotka

Ale poki co mleko kupic trzeba a schodzi ok 10 miesiecznie emotka

oj tam u nas schodzi podobnie z tym że nasze mleko kosztuje w PROMOCJI 23zł mała puszka a bez promocji nawet powyzęj 30zł. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5050335 Napisano: 02.03.2012 05:56:51 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

grusia napisał(a):

Katrin ile placilas za mleko ?Podobno zmienila sie odplatnosc i zamiast 7 kosztuje 13 zl.

No co Ty? emotka to fest! Ja zawsze 7zł, ale kupowałam z 1.5 tygodnia temu. A mam już tylko 3 puszki emotka

No niestety zmienili refundacje od wczoraj. Przywrocili refundacje na Nutramigen kosztem naszego mleczka emotka

oj narzekacie, inne dzieci które biorą nutramigen też potrzebują refundacji bo to mleko było o wiele droższe niż wasze.
nasz co prawda pije normalne ale też już lekarz chciał mu zmienić na nutramigen i orientowałam się że kosztuje baaardzooo dużo. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5049967 Napisano: 02.03.2012 02:15:13 w Konkursowiczki w ciąży
generalnie połóg może trwać do 6tyg -wiadomo potem jest mniej intensywny. ja miałam coś ok 5 tyg, ale takie mocne krwawienie to chyba tylko w szpitalu -z tym ze ja miałam cc i że tak powiem wyczyścili mi tam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5049759 Napisano: 02.03.2012 12:31:13 w Konkursowiczki w ciąży
mooniq82 napisał(a):

Dziewczyny miałyście tak,że po 4 intensywnych dniach ruchów dziecka w brzuszku nagle pojawił się prawie całkowity spokój?

ja też tak się bałam ok 32 tyg co brzuszek mi twardniał i czasem nie czułam ruchów, kiedys to ze strachu jak nic nie pomagalo by maly sie ruszyl pojechałam do szpitala i robili usg i przypisali mocniejsze leki na brzuszek.

a co do spania to mały zawsze śpi w swoim łózeczku w nocy -od poczatku nie spał z nami i uważam że to najlepsze rozwiązanie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5049050 Napisano: 01.03.2012 09:03:40 w Konkursowiczki w ciąży
my też kupiliśmy kiedyś plytę od takich indian grających na deptaku - piękna była ale komuś pożyczyliśmy i nigdy nie wróciła emotka

a swoją drogą dziś ważyliśmy Mikusia i waży 7,600 kg -cięzki z niego chłopczyk, już mamę kręgosłup boli go nosić długo a będzie coraz ciężej... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5049021 Napisano: 01.03.2012 08:43:29 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

marielu napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Dziewczyny mam problem z pępuszkiem małego. Mimo czyszczenia wacikami i pryskania Octeniseptem jak kazały położne pępek zaczyna jakby ropieć i zaczyna śmierdzieć. Co z tym zrobić? Iść do lekarza? Czy czekać aż odpadnie?

posłuchaj starej Mary - kup gencjane, wyciągnij najbrzydsze kaftaniki i śpiochy - za tydzień nie będziesz pamiętała o pępusiowym zmartwieniu emotka

Wszystkie kaftaniki i śpiochy nówki sztuki śliczne piękne. A gencjana farbuje czy jak? Może za kiepsko mu to myję tym wacikiem? Ale cholerka boję się że mu zrobię krzywdę, a przy każdym myciu czegokolwiek mały drze się jakby go ze skóry obdzierali, poza momentami gdy pluska się w wanience.

ja robiłam fioletem i odpadl gdy mały miał 2 tyg, co prawda miał wtedy wystający ale za to teraz emotka wspanialy ma pępek i niejedno dziecko może mu pozazrościć emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5048473 Napisano: 01.03.2012 04:05:26 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

czy ja wiem... my jak mały się urodził używaliśmy happy, huggies, pampers - i wszystkie 3 były ok, dla noworodka najlepsze u nas happy i pampers, ale potem przy rozmiarze 3 huggiesy sa lepsze jakościowo wg mnie niż 1, mają system flex czy coś, bynajmniej wg mnie są w tym rozmiarze porównywalne do oryginalnych pampersów. my 4 rozmiar używamy już dawno a nie wiem czy niedlugo na 4+ nie trzeba będzie przejśc...

rozmiar 4 od stycznia używamy gdzieś od koło 8 stycznia. bo 3 był już za mały.
Już 4 ? wow, ale szybko Ci rośnie juniorek emotka ale może Huggiesy są inne niż Pampersy, u nas pampersy 3 są bardzo dobre.

Wyświetl w wątku >>
0 0