Reklama na e-Konkursy.info

Konkurs Kup, schrup i leć. Lorenz Aldi

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika benasia

benasia

#5069863 Napisano: 12.03.2012 08:03:34 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

katrin22 napisał(a):

beniaminowa pewnie nie miałaś jeszcze tych baaardzo bolesnych heh, a może akurat urodziłabyś bez katorg i męk.
Mnie po CC bolało jak trzeba było chodzić, ale jak leżałam było Ok. Małego karmiłam leżąc na boku, bo inaczej się nie dało.
A co karmienia piersią to będę karmić w nocy, raz czy dwa razy, zawsze to coś, a jak zniknie pokarm to trudno.

Jak będziesz karmić to nie zniknie emotka
Teraz to już po frytkach ale ciekawa jestem jak to by bolało emotka
A po CC najgorsze było wstawanie a że nie umie karmić na leżąco to musiałam wstawać emotka jak Ty to robisz? Ja tyle razy próbowałam i nie dałam rady...

Leżąc wyćwiczyłam leżenie na boku, ale bolałooooo, ałć, natomiast na siedząco bardzo trudno mi było, dopiero po kilku dniach ból zaczął przechodzić i mogłam na siedząco.
Niestety po CC pozycje są ograniczone

a ja odwrotnie po cc karmiłam wyłącznie siedząc bo na leżąco nie było nam wygodnie, małemu cięzko było doić i trzymać cyca -może miałam za duże piersi
emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5068538 Napisano: 12.03.2012 12:22:13 w Konkursowiczki w ciąży
a mam pytanie bo chce dac małemu w słoiczku brzoskwinie hippa i pisze ze rozluźnia stolce a pił już soczek taki, a pisze jeszcze że można dodać do kaszki czy kleiku - dawał ktoś słoiczek z kleikiem czy kaszka? jak to zrobić żeby było ok? bo nie chcę by mały miał rozwolnienie... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5068511 Napisano: 12.03.2012 12:14:04 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

a my dziś wprowadzamy brzoskwinię do diety Mikusia. Właśnie ze smakiem wypił nektar brzoskwiniowy z Hippa emotka

u nas jabłko i marchewka ciągle, ale mały pije soczki owocowe i je kaszke jablkowa, sinlac i kleik

ja daję zawsze taki soczek jaki będzie jadł słoiczek - bardzo lubi soczki marchwiowo-jabłkowe, a jabłkowe już nie tak bardzo.
no i klik kukurydziany wieczorem je troszkę na kolacje.
teraz po tej brzoskwini spróbujemy kaszkę brzoskwiniową emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5068216 Napisano: 12.03.2012 10:41:02 w Konkursowiczki w ciąży
a my dziś wprowadzamy brzoskwinię do diety Mikusia. Właśnie ze smakiem wypił nektar brzoskwiniowy z Hippa emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5067431 Napisano: 11.03.2012 08:17:06 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Mojemu też pani doktor zdiagnozowała kolki i kazała dawać esputicon. Cały czas jem w sumie to samo więc nie wiem skąd kolki. No i stwierdziła, że je za dużo i możliwe że od tego kolki. W środę idziemy do pani doktor, wysypało małego na czole i nie wiem czy potówki czy trądzik niemowlęcy.

Kolka pojawia się ok 2-3 tygodnia... Często jest spowodowana dietą mamy ale nie zawsze. Mój też jest żarłok, więc może to tez jest jakiś powód emotka A odbijasz po każdym jedzeniu?

Odbijam, mimo iż w szpitalu mówiły, że wystarczy dziecko na boczku położyć, podobno efekt podobny, ja jednak małego biorę do pionu zawsze. Może też wina, że mój wcina bardzo łapczywie, nawet cyckiem potrafi się zakrztusić. Mi lekarka kazała ograniczyć posiłki, czyli dawać rzadziej w odstępach minimum 3h.

agusia a może za szybko Ci pokarm leci, mój też się krztusił z tego powodu
emotka

jak za szybko leci to polecają na początek trochę ściągnąć żeby nie ciekło tak i potem niby jest ok, ale to chyba u każdego jest inaczej.

a co do dopajania to ja mimo że karmiłam piersią to dawałam herbatki -lekarz mówił że można, a poza tym w okresie grzewczym podawanie wody czy herbatki jest wskazane, tak samo można latem. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5067428 Napisano: 11.03.2012 08:15:17 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

monika1985monik napisał(a):

Prawda jest taka że ilu lekarzy tyle opini emotka moim zdaniem mama wie co jest najlepsze dla jej dziecka i to że nie raz usłyszy się że czegoś nie wolno nie oznacza że akurat naszemu dziecku nie pomoże emotka

A jak już pisze to zapytam bo jakoś mi umknęło a już dawno chciałam spytać czy te z Was które teraz rodziły miały dziecko tak jak to teraz pięknie piszą i mówią na 2 godzinki na brzuszku ????

Tak, a potem mi zabrali synka do ubrania (po 2 godzinach), a potem poszliśmy na salę.

ja miałam cc znieczulenie całkowite i niestety nie miałam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5066993 Napisano: 11.03.2012 05:03:16 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

Dokładnie te tommee tippee najlepsze na początek, bo pokarm nie cieknie po przechyleniu butli tylko wymusza na dziecku ssanie. Testowałam też aventu butelki 0+ i tam cieknie tak bardzo, że dziecko się krztusi. Mam jeszcze butelkę canpola i to też jakaś porażka.

dokładnie tak samo miałam z aventu, lovi - i nie zdały u nas testu, na początku tomme tippe była najlepsza.
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5066978 Napisano: 11.03.2012 04:51:31 w Konkursowiczki w ciąży
ale się napisałam emotka
ale cały weekend u teściow byliśmy to was nie czytałam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5066931 Napisano: 11.03.2012 04:34:34 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa napisał(a):

katrin22 napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

U mnie był duży problem po karmieniu butlą. Małemu się spodobało i cyca już nie chciał emotka Ale daliśmy radę. Okupione to było popękanymi i krwawiącymi brodawkami. Wszystko zależy od dziecka.
Mam babka z poradni laktacyjnej doradziła kupić smoczek nuka bo te z aventu nie są dobre.
Dianek powodzenia i trzymam kciuki emotka

Dlatego jak matka nastawia się tylko na karmienie piersią to nie powinna dawać butli, bo mogą być problemy, ale nie muszą. Więc ryzyk- fizyk.

Dokładnie... U nas był ten problem bo po CC zabierają dzidziusia i karmią go z butli. Z pierwszym była masakra żeby przestawić na cyca a przy drugim było mi dużo łatwiej, ale wiem że jakbym mu podała butlę to było by po karmieniu cycem...

nie zgodzę się bo u mnie po cc też dali butlę i jakoś mały ssał pierś, dawali te miękkie pomarańczowe smoczki -ciekło z nich masakra, w domu w razie potrzeby dawałam z etj co agusia super -dziecko musiało ssać jak pierś żeby coś wyleciało i nie odmawiało piersi. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5066923 Napisano: 11.03.2012 04:30:44 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

kobitki, a w butlach macie zwykłe smoczki czy te udające cyca?

pytam, bo my mamy i takie i takie - różnica jest bardzo duża jeśli chodzi o wypływ mleka - planuję karmić piersią, ale też pójdzie w ruch butla z moim mlekiem (o ile oczywiście będzie mi dane je mieć emotka ) i się zastanawiam czy dawać butlę jak tylko pojawi się taka potrzeba, czy maksymalnie oddalać to w czasie

btw - zwariuje dzisiaj... nie dość że jeść nie mogę to jeszcze mnie teściowa wkurza... 2 dni temu dzwonili, wszystko im powiedzieliśmy jak jest żeby dali nam spokoju trochę... to nie, dzisiaj już musiała na skype zagadać i pojojczeć... wrrrrr.... szlag mnie trafi normalnie emotka emotka

my używamy tylko silikonowe smoczki, na początku gdy dostawał pierś to przypominające pierś, teraz dr browna takie malutkie wąski że caly do buzi wchodzi -dla nas te butelko teraz są najlepsze.
wydaje mi się że dobrze gdy pije i z cyca i z butli bo z cyca można odciągnać i dac gdy cię nie będzie, a jak dziecko nie nauczy się to może być kiedyś problem bo będziesz uwiązana i w ogóle może nie zechcieć kiedyś butelki tez słyszałam o takich przypadkach... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5066915 Napisano: 11.03.2012 04:26:54 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

A jaka butla karmisz i czy mlody nie pokapowal jeszcze ze butla wygodniejsza? Bo o to chcialam zapytac jakbys wlasnie butle dawala . Kolezanka pytala mnie ostatnio jaka butle dawac by dziecie nie pokapowalo co i jak - chce karmic piersia ale wlasnie podobnie jak Ty czasem musi dokarmic butla.

ja też ściągałam moje mleko do butelki gdy musiałam wyjść czy miałam za dużo i bez problemu pił i z butelki i z cycka -karmiłam wówczas butelką tomme tippe smoczek podobny do piersi matki, ale teraz używamy dr browna bo mały tylko butlę pije. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5066906 Napisano: 11.03.2012 04:23:46 w Konkursowiczki w ciąży
nniewidzialnaa napisał(a):

Mamy, które mają dzieci z października/listopada, powiedzcie proszę ile (i co) Wasze dzieci dziennie jedzą i piją?

mój je w dzień o 9, 12, 15 i 18 mleczko samo ok 130ml, ok 20 wypija na dobranoc ok 150ml mleka +30ml kleiku łyżeczką. dodatkowo w dzień ok 17 je pół słoiczka albo marchewki, albo jabłuszka albo tego połączonego. W dzień pije też soczek ok 80ml, i herbatkę jeśli ma ochotę.
w nocy wstaje między 3 a 4 i wypija ok 120ml mleka czasem mniej i jeśli chce to ok 7 rano wypija 70ml choć zależy od dnia, a śniadanko o 9 rano i wypija 130ml mleczka. w dzień godziny staramy się trzymać ale wiadomo gdyby spał troszkę dłużej to może godzina się przestawić troszkę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5062652 Napisano: 09.03.2012 10:32:05 w Konkursowiczki w ciąży
ja bym chciała miec kiedyś jeszcze córeczkę ale dopiero gdy Mikołaj będzie większy i będzie pomagał emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5062565 Napisano: 09.03.2012 10:05:50 w Konkursowiczki w ciąży
monika1985monik napisał(a):

A my jesteśmy po usg wszystko jest ok i podobno będzie synek emotka emotka

gratki
emotka
a już synka monika masz jednego? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5062548 Napisano: 09.03.2012 10:00:52 w Konkursowiczki w ciąży
my też najpierw dawaliśmy wit. K teraz samą D. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5062468 Napisano: 09.03.2012 09:27:54 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa napisał(a):

Dziewczyny jak długo Waszym dzieciaczkom podawałyście witaminę K?

mi połozna mówiłan że jak się karmi piersią to 3 miesiące, a jak mieszanie i daje się wiecej niż 2-3 butelki to nie dawać witaminy K. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5062368 Napisano: 09.03.2012 08:41:09 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

Dzieki emotka Nasza mala tez juz jezdzi w wiekszym foteliku z tym ze my mamy 9-25 , facet w sklepie mowil ze jesli rodzice moga to by nie kupowali fotelikow z duzą rozpietoscia wagową bo niby np taki maluch powinien byc lepiej dopasowany do fotelika a w takim np do 36 kg podobno nie ma o tym mowy, mowil o jakichs standardach itd ale nie za bardzo sluchalam bo my zapewne kupimy kolejny fotelik za jakies 2 lata jak przy synku ( pomimo ze mial fotelik 9-25 to w wieku 3 lat sie w nim nie miescil i bylo mu niewygodnie ).I chyba o to facetowi chodzilo ze nie da sie przewidziec jakie dziecko urosnie i wogole. Ja tam sie nie znam.Corka jezdzi w foteliku od 9 kg choc tyle nie wazy ale z nosidelka juz jej nozki wystawaly co w razi ewypadku jest bardzo grozne.

nasz tez sie ledwo miescił w nosidełku i nozki wystawały, jak kupowalismy nowy to ten wypadł najlepie w rozsadnej cenie bo taniego byle jakiego nie chcielismy a znowu tysiac za fotelik to tez nas nie stac dac. jestesmy bardzo zadowoleni emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5062342 Napisano: 09.03.2012 08:21:19 w Konkursowiczki w ciąży
a tak w ogóle Mikołaj jak poszedł spać o 20 wczoraj to po 4 obudził się na jedzenie i do tej pory śpi -chyba muszę go pomału obudzić bo zawsze o 9 wstaje i je śniadanko emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5062340 Napisano: 09.03.2012 08:20:15 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

Benasia jaki macie fotelik ten od 9 kg ?

my zdecydowaliśmy się na coletto sportivo - przymierzaliśmy w sklepie i do Mikołaja i do auta i pasuje emotka
fakt jest od 9kg dlatego maly jeździ na maxa w pozycji leżącej (tam jest regulacja) a dodatkowo pod pupę by nie wpadał za głęboko daliśmy mała podusie jaśka takiego cienkiego -teraz ma lepiej niż w nosidełku, wygodnie, bezpiecznie, pasy dobrze naciagnięte, główka ochroniona - dla nas super! Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5062048 Napisano: 08.03.2012 09:37:12 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

Nasz smok właśnie wypił na raz 160ml kaszki emotka gęstej, beknął jak chłop po piwie i znów lulu emotka

mój Skarb o 20 poszedł spać, a wcześniej wypił ok 130ml mleczka +30ml kleiku łyżeczką.
Budzi się raz w nocy ok 3, i pije wtedy ok 80 do 130ml mleka. potem się budzi jak mąż idzie do pracy o 7 i jak chce mu dać mleko to teraz tylko max 70ml wypija, a prawdziwe śniadanko jak trochę polula i dopiero o 9 rano 130ml wypije lekkim dytkiem emotka

za to powiem wam że bardzo lubi sok marchwiowo-jabłkowy, sam jabłkowy mu nie służy jednak, no i marcheweczki zjadł dziś pół sloiczka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0