Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika benasia

benasia

#5072377 Napisano: 13.03.2012 09:04:36 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

benasia napisał(a):

a mam pytanie co sądzicie o zrobieniu słoiczków. Bowiem słyszalam ze ktoś tak robił i chce sama spróbować kiedyś: ugotować warzywka, ugotowac mięsko z królika, wszystko zblenderować, wsadzić do słoiczków które teraz używam i zagotować by słoiczki trzymały a potem do lodówki czy gdzieś do chłodnego np piwnicy bo chyba nie trzeba by zamrażać?

ja robiłam tak przy starszej i świetnie się sprawdzało. Tylko nie w słoiczkach po zupkach bo one puszczały. W sam raz były po przecierze pomidorowym. emotka

ooo:) właśnie doczytałam, że Kasia też to zauważyła. emotka

emotka
Asiu, ja już obczaiłam te słoiczki emotka

benasia z 10 słoiczków na pewno skombinujesz emotka
Na początek myślę, że tyle wystarcza, by spróbować.

hm... wiec na darmo zostawianie ich i mycie... a te od soczków też takie nie wytrzymale? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5072353 Napisano: 13.03.2012 08:55:56 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

benasia ja oglądałam te słoiczki po deserkach i tak mnie zastanawia czy te wieka będą trzymać? może lepiej zagotować w takich po koncentracie pomidorowym, jakieś takie pewniejsze mi się wydają.

no fakt ciężko się zakręcają ale mam nadzieję ze się uda bo nie mam po koncentracie i to nie taką ilość jaką zamierzam zrobić emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5072347 Napisano: 13.03.2012 08:54:44 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

benasia ja też wolałabym taki wózio jak Twój, ale wtedy finanse nie pozwalały na zakup. U nas opcja rozkładanej spacerówki jest zabudowana i Kubuś śpi wygodnie, ale to tylko drzemki w dzień albo spacer,bo w nocy śpi w łóżeczku, ale był taki okres, że wolał spać w wózku, ale nie ma to jak łóżeczko, bo wyłoży się swobodnie. Boję się jutra, bo zasnął dziś o 18.00 emotka Podejrzewam, że zrobi nam pobódkę znów o 7.00 emotka

mój tylko na spacerze śpi w wózku, w dzień 2 drzemki w łózeczku ok 40minut każda, +spacer i czasem jeszcze wieczorem drzemka. Spać idzie codziennie ok 20 w swoim łóżeczku. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5072339 Napisano: 13.03.2012 08:52:46 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

a mam pytanie co sądzicie o zrobieniu słoiczków. Bowiem słyszalam ze ktoś tak robił i chce sama spróbować kiedyś: ugotować warzywka, ugotowac mięsko z królika, wszystko zblenderować, wsadzić do słoiczków które teraz używam i zagotować by słoiczki trzymały a potem do lodówki czy gdzieś do chłodnego np piwnicy bo chyba nie trzeba by zamrażać?

Myślałam nad tym, bo teraz gotuję zupkę na dwa dni. Wygodniej byłoby zagotować, potem podgrzać i gotowe, ale jakoś nie mam teraz czasu, bo mały do 18.00 taki marudny, że nic nie zrobię, a jak zaśnie to już nie mam siły. My mamy już zamrożonego, po poporcjowanego młodego królika, ale mam zamiar gotować go jak may skończy 5 miesięcy. Teraz gotujemy zupki, np. ryżowa z marchewką albo ziemniak, marchew, pietruszka i do tego manna albo ryż. Do każdej zupki dodaję łyżkę lub dwie deserku z Bobovity Jabłko ze słodka marchewką, bo inaczej Kubuś nie zje.

no jasne ja też chcę to zrobić około wakacji bo czasu teraz nie mam, a poza tym musze słoiczki opóżnic po deserkach i obiadkach.
Króliczki swoje są to no problem emotka
no i mały będzie wystarczająco duży by jeść.
Tak myślałam tak zrobić jakiś zapas bo wiadomo dziecko nie zje dużo a po co robić co chwila, zrobię raz na jakiś czas i potem będę otwierać słoiczki z moimi gotowymi obiadkami, ale jak pisałam to dopiero latem emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5072324 Napisano: 13.03.2012 08:46:56 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

ale ty katrin wyciągnełaś gondole i co?
ja jak ściagnę gondolę to mam goły stelaż, ty chyba spacerówkę od razu.
ja spacerówkę osobno zakładam, a gondole mam sztywną ale dosyć duża jednak maly pomału przestanie się mieścić taki długi już jest...

U nas jest tak, że jak wyciągnę gondolę to mam jeszcze zabudowany wózek, ale ta gondola u nas jest miękka taka jak nosidełko tylko,że na leżąco.
Po wyciągnięciu tego nosidła też mam jakby spacerówkę na leżąco, ale dałam kocyk pod spód. Wychodzi na to, że mamy inne po prostu wózki, mój starego typu, bo ma już 3 lata.

dlatego ja wybierałam wózek który ma dużą gondolę by mały w nim pojeździł trochę zanim urośnie, bo gondola jest stała ale mi się takie podobają emotka
ale Mikuś rośnie jak na drożdzach i cóż oby do Wielkanocy się mieścił a potem się pomyśli. Bo póki co mimo że spacerówkę mam też na płasko możliwość to boję się bo jednak mniej osłonięta a on mały jest jeszcze no i nie siedzi sam stabilnie, więc lepiej na leżąco pognieździć się jeszcze w gondoli.
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5072310 Napisano: 13.03.2012 08:39:45 w Konkursowiczki w ciąży
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5072301 Napisano: 13.03.2012 08:37:36 w Konkursowiczki w ciąży
ale ty katrin wyciągnełaś gondole i co?
ja jak ściagnę gondolę to mam goły stelaż, ty chyba spacerówkę od razu.
ja spacerówkę osobno zakładam, a gondole mam sztywną ale dosyć duża jednak maly pomału przestanie się mieścić taki długi już jest... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5072293 Napisano: 13.03.2012 08:34:01 w Rossmann
sardyn napisał(a):

benasia napisał(a):

oczywiscie nic nie wygrałam emotka
czy w ogóle z kotow wygrał ktos kto dawał foto pod koniec konkursu? albo kto miał rudego kota? może nie lubią rudych emotka

(ja miałam szylkretową)
też nie wygrałam;/ na główną nagrodę może i nie zasłużyłam,ale na tygodniowy zapas karmy tak, bo zdjęcie było całkiem fajne;/ Ciekawe jest, że wygrały dwie babeczki z tego samego miasta, o tym samym nazwisku (więc pewnie rodzina). Mogli sobie już darować ;]

nie tylko te 2 o tym samym nazwisku, ale też 2 o tym samym imieniu i nazwisku... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5072287 Napisano: 13.03.2012 08:31:47 w Konkursowiczki w ciąży
leoniu napisał(a):

katrin22 napisał(a):

leoniu jaka kruszynka emotka
Urodziła się jako wcześniaczek, prawda?

Urodziła się trzy tygodnie przed terminem, pierwszego dnia, kiedy oficjalnie wcześniakiem nie była. Ale wg pediatry miała cechy wcześniacze.

Ja się tylko strasznie cieszę, że obyło się bez inkubatora i jak tylko mnie obudzili to mi ją dali i już jej nie musiałam oddawać emotka

Jak teraz patrzę na zdjęcia, to sobie myślę, że strasznie była maleńka. Ale ponieważ to był pierwszy bobas w rodzinie od lat - nie miałam porównania, więc się tak bardzo nie stresowałam. A pewnie powinnam.

a mój też 3 tyg przed terminem ale jeszcze jako wcześniak - miał też cechy bo zabarwienie skóry inne po urodzeniu i nie miał rzęs emotka
ale generalnie duży bo 3560g i 57cm a teraz ok 8kg a ma 4 miesiace emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5072279 Napisano: 13.03.2012 08:28:08 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

dianek ma sporego maluszka
emotka Same duże dzieci tu się rodzą emotka
Tylko mój Kubuś jakiś mały był, bo 3300 i 56cm, za to dziś Go ważyłam i 7500kg, a nogi ma długie jak pająk emotka heheh, mój bąbelek mały.

ja też mówie do mojego bąbelek emotka
a taki długi mój że już niedługo w gondole się nie zmieści tak patrzylam dziś to na styk a małej nie mamy gondoli tylko dużą... emotka

Ja wyciągnęłam ten wkład z wózka i pościeliłam kocyk, bo też nie mógł swobodnie się poruszać. na wiosnę będzie już siedział, to problem będzie z głowy emotka

jaki wkład? ja mam samą gondolę bez wkladu ściąganą i potem zamiast gondoli zakłada się na stelaż spacerówkę ale to dopiero gdy będzie porządnie siedział więc chyba nie szybciej niż ok 6 miesiąca, tylko jak on pojeździ tak długo gondolą emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5072021 Napisano: 13.03.2012 07:04:03 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

dianek ma sporego maluszka
emotka Same duże dzieci tu się rodzą emotka
Tylko mój Kubuś jakiś mały był, bo 3300 i 56cm, za to dziś Go ważyłam i 7500kg, a nogi ma długie jak pająk emotka heheh, mój bąbelek mały.

ja też mówie do mojego bąbelek emotka
a taki długi mój że już niedługo w gondole się nie zmieści tak patrzylam dziś to na styk a małej nie mamy gondoli tylko dużą... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5071738 Napisano: 13.03.2012 05:01:07 w Konkursowiczki w ciąży
a co do lekarza to nasz maly nie ma z nim problemu -uśmiecha się, mówi do niego, nawet zaczepia go i kopka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5071732 Napisano: 13.03.2012 04:58:44 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

Też nie słyszałam o wizycie u okulisty emotka
Pewnie co przychodnia to inny wymóg. U nas obowiązkowe było USG bioderek i w szpitalu badali słuch.
W naszej przychodni też jest jedna fajna pielęgniarka taka milutka, ciepła, zawsze do dziecka mówi takim spokojnym tonem, a jest też druga taka Helga, ale na nią nie trafiliśmy emotka
Mój Kubuś jakiś inny jest, bo jak go lekarz bada to on pęka ze śmiechu emotka Lubi jak się go dotyka, a jeszcze jak by go po dupce chusteczkami wycierać to byłby w niebo wzięty emotka

u nas usg bioderek nie było obowiazkowe -lekarz nawet nie kazał tylko sama o skierowanie musiałam sie upomniec. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5071652 Napisano: 13.03.2012 04:15:26 w Rossmann
juleczek napisał(a):

jestem tu nowa , wygrałam zapas tygodniowy dla kotka , czy może mi ktoś powiedzieć czy po odbiór też trzeba się paragonem wybrać ?

tak paragonem, a raczej z paragonem Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5071650 Napisano: 13.03.2012 04:14:27 w Rossmann
oczywiscie nic nie wygrałam emotka
czy w ogóle z kotow wygrał ktos kto dawał foto pod koniec konkursu? albo kto miał rudego kota? może nie lubią rudych emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5071485 Napisano: 13.03.2012 03:08:31 w Konkursowiczki w ciąży
monika1985monik napisał(a):

agasiam napisał(a):

I ja przyłączam się do gratulacji dla Dianek.

My dziś po drugim szczepieniu, ogólne i rotawirus. Synek dostał maść cholesterolową bo na jednym policzku ma szorstkie plamki od kilku dni. Zapomniałam zapytać się o wizyte u okulisty, podobno w 3 mc trzeba się wybrać. Ale chyba lepiej prywatnie bo na skierowanie pewnie będę czekać miesiącami. Od tego płaczu w poczekalni na szczepienie cały dzień boli mnie głowa, najgłośniej płakałay te starsze dzieci.Jedna z dziewczynek to nawet wyrwała matce kolczyk z ucha gdy ta ją trzymała. Trzeba było mame opatrywać.

My nie mieliśmy żadnej wizyty u okulisty. A to że dziecko czym starsze tym mądrzejsze i wie co je czeka mój synek jak miał niecały rok i zobaczył że tylko zbliżamy się do przychodni to biedny tak płakał że aż żal dzieci mają dobrą pamięć

ja też nie slyszałam że trzeba do okulisty iść...
mój też mądry ostatnio jak kuła go kilka razy to już jak się zblizała z kolejnym zastrzykiem po jakimś czasie to też płakał...
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5071480 Napisano: 13.03.2012 03:06:17 w Rossmann
rety nie wiem czy oni dają kiedyś wyniki o godzinie której piszą czy zawsze się spóźniają... emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5071352 Napisano: 13.03.2012 02:18:26 w Rossmann
nataszka napisał(a):

kotek czeka na wyniki i dupka blada emotka emotka

moje kocurki tez czekają i nadzieje na jedzonko mają emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5070683 Napisano: 13.03.2012 10:06:36 w Konkursowiczki w ciąży
ale poruszenie -nie pierwsze i nie ostatnie dziecko na forum emotka
a swoją drogą gratulacje dianek emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5069893 Napisano: 12.03.2012 08:13:58 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa napisał(a):

dolly napisał(a):

no gdzie ta emanuela???
miała pisac kiedy Dianek bedzie tulić bączka....

Wszyscy czekają aż Diana urodzi emotka

no napewno albo jest w trakcie albo po emotka
wszyscy ciekawi bo tyle pisała że się nie boi więc wszyscy ciekawi jej relacji jak było emotka Wyświetl w wątku >>
0 0