Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika benasia

benasia

#5077042 Napisano: 15.03.2012 07:18:14 w Zakupy na konkursy - usługi
Jutro w zrobię zakupy w TESCO, INTERMARCHE I POLOMARKECIE. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5077039 Napisano: 15.03.2012 07:17:41 w Zakupy na konkursy - usługi
Mogę zrobić zakupy w:
-TESCO Hiper
-INTERMARCHE
-POLOMARKET
-BIEDRONKA
-NETTO
-ABC
PW emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5076851 Napisano: 15.03.2012 06:13:58 w Konkursowiczki w ciąży
quaqua napisał(a):

Agusia, na początku z każdym tygodniem będzie lepiej, byle do 3 miesiąca, potem tyle nowych rzeczy dziecko robi, przestaje być takim warzywkiem. Chociaż Twój chłopak to zuch jest. Moja córa na boczki to po 3 miesiącu się turlała, ale ona to chudzina, teraz ma 1,5 i waży nieco ponad 9kg emotka A Benasi dzieciątko chyba już 8 emotka

no mój taki duży 8kg i 4 i pół miesiąca ma emotka
ale nie gruby, podwójnego podbródka nie ma tylko dlugi jest emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5076165 Napisano: 15.03.2012 01:25:10 w Konkursowiczki w ciąży
znalazlam na allegro aptekę która ma wysyłkę kurierską gratis i 1szt Enfamila 2 wychodzi w paczce za 21zł emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5075954 Napisano: 15.03.2012 12:08:02 w Konkursowiczki w ciąży
my kąpielówki dla małego już mamy to jak otworzą to SPA to może się wybierzemy bo tam pewnie warunki lepsze i temperatura na basenie wyższa niż na tym naszym... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5075906 Napisano: 15.03.2012 11:42:18 w Konkursowiczki w ciąży
wczoraj dzwoniłam po aptekach i 2 aptekach enfamil 2 400g kosztuje 24zł a w pozostałych miedzy 29 a 32zł za puszkę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5075899 Napisano: 15.03.2012 11:40:17 w Konkursowiczki w ciąży
allice napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

benasia napisał(a):

my też sie zastanawiamy czy jak mały wejdzie w mleko 2 to nie zmienić mu po kilku puszkach na inne, bo Enfamil kosztuje dużo, wiec musze zobaczyc ile kosztuje NAN, BEBILON i HIPP COMBIOTYK -orientuje się ktoś gdzie są te najtańsze i jaka cena? bo wczoraj w Tesco widziałam BEBILON 800g za 44zl to wcale nie taniej, bo jak w promocji kupię Enfamil teraz za 24zł 400g (normalna cena ok 30zł) to dużej różnicy nie będzie więc wtedy zostaniemy nadal na Enfamilu.

Podobno każdą zmianę mleka trzeba skonsultować z pediatrą. A nie miał problemów z brzuszkiem? U nas w szpitalu dzieci dostawały właśnie Enafamil i był wrzask. Mój je pił tylko przez ten czas jak byłam unieruchomiona a i tak biedny płakał emotka A babka z poradni mi mówiła że dzieci mają po nim problemy z brzuszkiem emotka Tylko w sumie Twój to już duży chłop emotka to może jakoś daje sobie z ty radę emotka

Mój synek w szpitalu dostawał Enfamil i dostaliśmy też przy wypisie puszkę do domu, a że krótko karmiłam piersią to mały w sumie od narodzin dostawał to mleko aż do 6 miesiąca i nie miał żadnych problemów z brzuszkiem. Potem przeszliśmy na NAN, a teraz jak mały ma już ponad 2 latka to jak ma ochotę to dostaje Bebiko lub Nestle Junior.

no właśnie dlatego jak skończy 6 miesiecy dostanie jeszcze z 4 -6 puszkek Enfamil 2 a potem chce spróbowac inne, ale napewno nie Bebiko bo to mielismy 1 i wg to jest najgorsze mleko z wielu jakie próbowaliśmy. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5075889 Napisano: 15.03.2012 11:37:25 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa napisał(a):

benasia napisał(a):

my też sie zastanawiamy czy jak mały wejdzie w mleko 2 to nie zmienić mu po kilku puszkach na inne, bo Enfamil kosztuje dużo, wiec musze zobaczyc ile kosztuje NAN, BEBILON i HIPP COMBIOTYK -orientuje się ktoś gdzie są te najtańsze i jaka cena? bo wczoraj w Tesco widziałam BEBILON 800g za 44zl to wcale nie taniej, bo jak w promocji kupię Enfamil teraz za 24zł 400g (normalna cena ok 30zł) to dużej różnicy nie będzie więc wtedy zostaniemy nadal na Enfamilu.

Podobno każdą zmianę mleka trzeba skonsultować z pediatrą. A nie miał problemów z brzuszkiem? U nas w szpitalu dzieci dostawały właśnie Enafamil i był wrzask. Mój je pił tylko przez ten czas jak byłam unieruchomiona a i tak biedny płakał emotka A babka z poradni mi mówiła że dzieci mają po nim problemy z brzuszkiem emotka Tylko w sumie Twój to już duży chłop emotka to może jakoś daje sobie z ty radę emotka

mój Mikołaj dostawał już w szpitalu Enfamil, potem my jak dawaliśmy rózne mleka to były niewypały jedynie Enfamil okazał się najlepszy i dlatego przy nim zostaliśmy. Małemu smakuje i nie ma żadnych problemów, wręcz przeciwnie jak był malutki dopiero na Enfamilu problemy brzuszkowe przeszły prawie no i oprócz kolek ale i te były lżejsze już.
Ale dostaje Enfamil normnalny a nie dla alergików oczywiście, bo tamten jest okropny podobno.
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5075740 Napisano: 15.03.2012 10:40:02 w Konkursowiczki w ciąży
my też sie zastanawiamy czy jak mały wejdzie w mleko 2 to nie zmienić mu po kilku puszkach na inne, bo Enfamil kosztuje dużo, wiec musze zobaczyc ile kosztuje NAN, BEBILON i HIPP COMBIOTYK -orientuje się ktoś gdzie są te najtańsze i jaka cena? bo wczoraj w Tesco widziałam BEBILON 800g za 44zl to wcale nie taniej, bo jak w promocji kupię Enfamil teraz za 24zł 400g (normalna cena ok 30zł) to dużej różnicy nie będzie więc wtedy zostaniemy nadal na Enfamilu. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5075734 Napisano: 15.03.2012 10:36:56 w Konkursowiczki w ciąży
joan napisał(a):

Dziewczyny, sprawdźcie, czy w pobliżu nie ma hotelu SPA, w którym jest basen - tam powinno być lepiej z wodą, choć trzeba się z dzieckiem bawić samemu, bez instruktora.

o super pomysł -u nas właśnie spa z basenem otwierają emotka
zreszta my i tak sami chcielismy się bawić bo kursu takiego u nas nie ma. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5075582 Napisano: 15.03.2012 09:27:07 w Konkursowiczki w ciąży
agasiam napisał(a):

A tak zmieniając temat chcemy z mężem zapisać młodego na basen-kurs dla niemowlaków. Czy któraś z mam uczestniczyła w czymś takim? Czy warto?

ja też chciałam z synkiem chodzić zwłaszcza że karnet na basen mieliśmy ale on m 4 i pół miesiąca a u nas na basenie woda jest chlorowana a nie ozonowana i trochę się boję o bakterie, uczulenie, grzybice czy coś itp. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5075052 Napisano: 14.03.2012 09:34:29 w Konkursowiczki w ciąży
hm... a może ja tez powinnam małemu ścielić na podlodze i go kłaść by ćwiczył przewracanie?
bo w łóżeczku gdzie ma twardo to jak śpi na boku to się przewróci, a generalnie w nocy śpi na plecach, w dzień próbuje się przekręcać czasami ale leży na miękkim pościelonym tapczanie -nawet podusie ma pod kocem więc ciezko mu się przekręcić... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5075040 Napisano: 14.03.2012 09:29:01 w Konkursowiczki w ciąży
no i dużo się ślini i bierze wszystko do buzi nawet pieluszkę tetrową próbuje zjeść emotka
rozmawia, wydaje zróżnicowane dźwięki i bardzo się chichra jak mąż się z nim bawi emotka

włosy jednak od początku muszę nosić związane bo zaraz łapie a i tak nie raz mnie chwyci jakoś od tyłu gdy noszę go na odbicie.
biżuterię nie za bardzo mogę nosić, jak już to króciutkie kolczyki lub kuleczki, a o długich zapomnieć można... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5075023 Napisano: 14.03.2012 09:24:08 w Konkursowiczki w ciąży
no dokładnie dzieci przybierają ok 1 kg na miesiąc a więc agusia wydaje mi się że w normie twój maluch rośnie.
Ale faktycznie lepiej nie ucz go że tylko na rączkach nosicie bo potem będzie cięzko, wiem bo mój też duży i ładnie przybiera i ciezko mi było przy 7kg już dźwigać(teraz ma 8kg) a bąbel nauczył się że na rączkach lulać tylko na noc sam w łózeczku usypiał, i powiedziałam dosyć tego bo mi kręgosłup pęknie a przecież on będzie coraz cięższy i o dziwo młody oduczył się że musze go nosić, zasypia w dzień w łóżeczku na boczku przytulony do slonia Hipolita, ewentualnie aczkolwiek nie często mu pozwalam zasypia przy mnie po prostu przytulimy się i śpi trzymając mnie ale też nie chce tak go przyzwyczaić.

A co do siadania to mój sam się podnosi gdy jest na pół leżąco, gdy leży mówię choć do mamusi to uśmiech i łapki chwyta i od razu się podnosi, zabawkami się bawi, ma pałak z zabawkami od leżaczka bujaczka to zawzięcie go łapie, boksuje i bierze i ogląda zabawki, głowę trzymał sztywno podniesioną że tak powiem od urodzenia -mam nawet foto emotka a co do przewracania to próbuje się przewracać ale na miękkim wyścielonym tapczanie naszym mu cięzko w dzień się przewracać emotka
a mostki też już dawno robi nawet nie pamiętam ile miał jak zaczał ale coś około miesiąca albo mniej. teraz to czasem sam pupę podnosi żeby mama pampersa założyła emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5073812 Napisano: 14.03.2012 02:18:03 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

benasia Twój Mikuś też taki marudny? mojemu nic nie pasuje, z ledwością Go uspałam, kiedy te zęby dadzą spokój emotka

mój bardzo marudzi ok 18 już 3 dni tak było, myslałam wczoraj że skoro obudził się przed 17 to wytrzyma do spania na noc o 20, a on taki cyrk dał że szok emotka
musiałam go uśpić o 19 na drzemkę i dopiero potem kąpiel, jedzenie i spanie.
a w dzień to zależy od dnia, róznie bywa.

mój do 18.00 marudzi, potem mycie, piżamka, mleko i około 19.30 spokój, ale do 18.oo masakra

a u nas ok 19 mycie, potem pidżamka, mleczko +troszkę kaszki/kleiku łyżeczką, i spanko o 20.

a dziś jaki kochany ten mój synek emotka
śpi ślicznie aż muszę go obudzić na jedzonko, i po raz pierwszy jadł dziś zupkę marchewkową z ryżem z hippa i mu bardzo smakowała emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5073221 Napisano: 14.03.2012 11:08:33 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

benasia Twój Mikuś też taki marudny? mojemu nic nie pasuje, z ledwością Go uspałam, kiedy te zęby dadzą spokój emotka

mój bardzo marudzi ok 18 już 3 dni tak było, myslałam wczoraj że skoro obudził się przed 17 to wytrzyma do spania na noc o 20, a on taki cyrk dał że szok emotka
musiałam go uśpić o 19 na drzemkę i dopiero potem kąpiel, jedzenie i spanie.
a w dzień to zależy od dnia, róznie bywa. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5073109 Napisano: 14.03.2012 10:26:05 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

grusia25 a może dżemy truskawkowe? one mogą uczulić, a w ciąży organizm na wszystko podatny, ja znowu byłam uczulona być może na kakao, orzechy. Pod koniec ciąży wieczorem wypijałam kakao a do tego 4 sucharki posmarowane Nutellą <mniam>

Jak wypijesz 1 tabletkę rozpuszczoną w wodzie to na pewno się nic nie stanie.

w aptece kup sobie puder w kremie (5zł) i smaruj, on łagodzi swędzenie, daje uczucie zimna z miętą i bezpieczny w ciąży.

a ja w ciąży na koniec jadłam płatki czekoladowe z mlekiem i pamiętam że też chyba dżem truskawkowy z łowicza emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5072409 Napisano: 13.03.2012 09:19:13 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa napisał(a):

benasia napisał(a):

no mój na jesień roczek będzie miał a przecież nie dam takiemu 8 miesięcznemu pieczonego mięsa nawet z królika emotka

a jeszcze mam pytanie myjecie osobno włoski dzieci szamponem?
ja Mikusia myję póki co całego w balneum olejku do kąpieli i włoski też, ale myślałam o szamponie z Hippa.

No nie pogryzie mięska emotka Ale dość szybko się wprowadza zupki z kawałkami warzyw... Ja mięsko rozdrabniałam a warzywa kroiłam w drobniutką kosteczkę, ale to było jak miał troszeczkę ponad roczek. Wcześniej tylko słoiczki ze sklepu, ale wtedy szło na to kasy emotka

dlatego póki co zapas słoiczków z bonów zakupiony mam gdzieś do lata starczy a potem ugotuje i zagotuję i domowe słoiczki będą
emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5072390 Napisano: 13.03.2012 09:09:16 w Konkursowiczki w ciąży
a ja właśnie od soczków sloiczki wyrzucałam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5072388 Napisano: 13.03.2012 09:07:57 w Konkursowiczki w ciąży
no mój na jesień roczek będzie miał a przecież nie dam takiemu 8 miesięcznemu pieczonego mięsa nawet z królika emotka

a jeszcze mam pytanie myjecie osobno włoski dzieci szamponem?
ja Mikusia myję póki co całego w balneum olejku do kąpieli i włoski też, ale myślałam o szamponie z Hippa. Wyświetl w wątku >>
0 0