Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika benasia

benasia

#5086561 Napisano: 20.03.2012 05:47:41 w Konkursowiczki w ciąży
a mnie trochę martwi to że tak powiem chrząkanie w nosku - niby nic nie ma a słychać.
Fakt mały miał (może ma jeszcze) wiotkość krtani ale czy to to?
na kichanie ostatnio doktor powiedział że to dobrze bo nosek się oczyszcza i normalne że dziecko kichnie... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5086553 Napisano: 20.03.2012 05:46:02 w Konkursowiczki w ciąży
sonata napisał(a):

grusia napisał(a):

Nie prawda.
Bylo natomiast tak ( nie wiem czy jest nadal ) ze niemowle do 3 m.ż wymagające leczenia antybiotykiem drogą pozajelitową, powinno otrzymywać go dożylnie w warunkach szpitalnych.

Dziękuję, uspokoiłaś mnie emotka

nie tylko do 3 m.ż. bo dziecko które ma kilka miesięcy a jest malutkie a musi dostawac dożylnie antybiotyk musi być w szpitalu, w domu zostawiają na odpowiedzialność rodzica, no chyba że ktoś z rodziny pracuje w tej branży i będzie podawać dziecku zastrzyki.
wiem bo kuzynka Mikołaja miała zapalenie oskrzeli (7 m.ż.) i byliby kazali do szpitala iść nawet chcieli ją wziąć ale teściowa pielęgniarka 2 razy dziennie dawała jej w weflon zastrzyk. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5086492 Napisano: 20.03.2012 05:17:55 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

agusia i quaqua rozgrzeszamy Was emotka Ament.

A my dziś u doktorki byliśmy, bo mały od wczoraj smarka i z nosa się leje, kicha, prycha i w ogóle załamka emotka
Dostał syropek, psikadła, żele do smarowania i czekać aż przejdzie, znów 3 szczepienie odsunięte, ale kij z nim, oby wyzdrowiał.Mały miał ciężką nockę, a w dzień odsypiał. Kubuś ma wirusowy katar emotka

a mój kataru nie ma ale tez czasami kichnie i słychac jakby miał cos w nosku ale oprócz kozy jakiejś która sie zabłąka to nie widać katarku na szczęście
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5085120 Napisano: 20.03.2012 08:24:58 w Zakupy na konkursy - usługi
MOgę zrobić zakupy dzisiaj w INTERMARCHE NA WOSEBÊ.
Zrobię również zakupy w:
-TESCO HIPER.
-POLOMARKET
-ABC
-KAUFLAND
-BIEDRONKA
-NETTO
-ROSSMAN
pw emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5083815 Napisano: 19.03.2012 03:12:59 w Konkursowiczki w ciąży
quaqua napisał(a):

monika1985monik napisał(a):

rachel napisał(a):

dianek i agusia147 dzięki za odpowiedź. nagość pewnie nie przeszkadza ale zapomniałam spytac i jakoś nie mogłam sobie tego wyobrazić. Wiem że u nas w szpitalu wszystkie fazy porodu odbywają się w wodzie, w sensie można wyjśc na krzesło ale można rodzić do wody. Słyszałam ze wodne porody są super i w sumie tez bym chyba taki chciała. Mam nadzieje ze wanna bedzie wolna.

Boże dziewczyny właśnie do mnie dotarło ze ja nastęna..... emotka emotka emotka

Ja też marzę o porodzie w wodzie
emotka i mam nadzieję że się uda emotka Rachel ja jak tu zaglądam i widzę że Ta urodziła zaraz następna to też mnie przeraża że już wkrótce moja kolej będzie a dopiero co dowiedziałam się że w ciąży jestem ale ten czas leci

Hehe, tutaj to wirtualnie dziewczyny rodzą, a jak leżałam z córą na patologii to, co chwilę któraś z sali szła rodzić emotka To dopiero było przerażenie, widząc kilkanaście rozpoczynających się akcji i czekać na swoją kolej. Dacie radę. Ja też chciałam rodzić w wodzie, ale u mnie ciąża zagrożona była, pod KTG cały poród, więc do wanny by nie wpuścili, nawet gdyby była emotka

ja też byłam pod KTG mimo że poród rodzinny i nie mogłam sobie poskakać na piłkach itp emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5082177 Napisano: 18.03.2012 07:53:16 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

Jest ok jak dziecko lekkie, a mój już 5,5 kilo waży emotka Ciężko go trzymać a co dopiero.

Dziewczyny? Kto trzyma dziecko do chrztu?

tata u nas i u rodziny też zawsze tatusiowie trzymał. raczej dla mamy bobas za cięzki przez dluższy czas, a chrzestna ma za zadanie nałożyć krzyżmo, no a chrzestny trzyma świecę a potem ją zapala. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5082115 Napisano: 18.03.2012 07:27:21 w Zakupy na konkursy - usługi
szukam chętnych ktorym kupić jutro WOSEBÊ w INTERMARCHE -pw emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5080415 Napisano: 17.03.2012 02:54:20 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa napisał(a):

dianek napisał(a):

kobitki - kiedy pierwszy raz obcinałyście swoim maluchom paznokcie?

Berni ma strasznie długie, już połowę ponadłamywał i nie wiem co z tym zrobić emotka

Podobno trzeba poczekać parę dni. Pierwszemu obcięłam zaraz po powrocie ze szpitala, a drugiemu po 5 dniach. Strasznie się chłopaki drapali po buźce, a poza tym zahaczali o pieluchę, kocyk i bałam się że sobie coś zrobią...

ja w szpitalu po ok 4 dniach obcięłam pierwszy raz emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5079358 Napisano: 16.03.2012 08:10:40 w Konkursowiczki w ciąży
moja położna też była miła, co prawda ja musiałam się pytać wszystko, nie była stara i chętnie odp na pytania. Małego oglądała, jego pępek, moją bliznę, powiedziała że mam jechać na zdjęcie szwów (nie wiem czemu sama nie zdjęła) i w ogóle wypełniala kwestionariusz jakiś i wypytywała ile jest pokoi, kto mieszka w domu, czy jest łazienka itp. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5079347 Napisano: 16.03.2012 08:02:53 w Konkursowiczki w ciąży
fryteczka napisał(a):

moja plozna nie wazyla malego..tylko pytala do jakiego lekarza chce go zapisac

moja też nie ważyła tylko mnie pytala ile waży bo my byliśmy już zapisani do pediatry. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5079343 Napisano: 16.03.2012 08:00:42 w Zakupy na konkursy - usługi
benasia napisał(a):

mogę dziś kupić WOSEBÊ W INTERMARCHE, będę także w Tesco - pw emotka

jutro także będę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5079001 Napisano: 16.03.2012 05:12:13 w Konkursowiczki w ciąży
sonata napisał(a):

agusia147 napisał(a):

A do mnie żadna położna się nie doczłapała, powiedziała, że to nie jej rejon emotka

U moich dziewczyn w pierwszym tygodniu miałam wizytę lekarza, a położna przychodzi co tydzień. Położna na pierwszej wizycie po porodzie SN ogląda także mamę emotka

mi macała brzuch i ogladała blizne po cc Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5078193 Napisano: 16.03.2012 10:50:32 w Zakupy na konkursy - usługi
mogę dziś kupić WOSEBÊ W INTERMARCHE, będę także w Tesco - pw emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5078182 Napisano: 16.03.2012 10:46:41 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

quaqua napisał(a):

beata21 a ja Ci polecam tort (biszkopt z bloga katrin (lub z torebki, co mi się zdarza) + masa stąd: http://mojewypiek...sniami-na-zimno.html
Wychodzi przepyszny! Jak nie masz własnych wiśni to super sprawdzają się te z Lidla w słoiku dużym. Lekki, pyszny tort. MNIAM

mmmmmm, wygląda pycha! emotka

no wygląda super może i ja kiedyś zrobię emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5078059 Napisano: 16.03.2012 09:56:49 w Konkursowiczki w ciąży
emanuela24 napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

oj Emanuela jakbym o sobie czytała. Niestety i tak się nie udało. Kurcze, a potem jak czytałam wpisy kobiet na forach (nie tutaj), że przez to że karmią są cudowne i dają dziecku to co najlepsze i jaka butla jest be to ryczałam jak bóbr. Czułam się jak gorsza matka. Za to teraz przy drugiej córci karmienie od początku przebiega bez problemów:)

no szkoda tylko że kobiety którym się udało nie potrafią zrozumieć tych którym się nie udało i od razu wychodzą z założenia że ktoś nie walczył i jest wygodny i ogólnie jest bee i robi wszystko to co najgorsze dla dziecka
ludzie trochę empatii

Zgadzam się, ale w drugą stronę też to powinno działać. Bo gdybym kogoś o to oskarżyła że nie walczył to miałybyście prawo mnie zbesztać. A wyszło to tak (ja tak to widzę) że napisałam że dobrze jest karmić, podzieliłam się tym że karmienie wcale nie przychodzi łatwo, bywa bolesne i jest czasem ciężko, a zostałam za to zwyzywana od ciemnogrodów.

oj beniaminowa - nie wiem może źle się wysłowiłaś w tamtym momencie (może my źle zrozumiałyśmy)
ale zabrzmiało to dla mnie ( i dla większej ilości matek) zupełnie inaczej
gdybyś napisała laski nie poddawajcie się tak szybko napisze jak było u mnie i się udało - próbujcie może i Wam się uda
zabrzmiałoby to zupełnie inaczej niż wyszło- mnie osobiście Twój post z tym jakie karmienie cycem jest dobre zabolał - to zupełnie jak by nie wiem kobiecie bezpłodnej wciskać że za mało się stara emotka

no dokładnie mnie też kiedyś zirytowało jak była mowa o mlekach jak ktoś napisał coś w tym stylu: i tu wychodzi jak dobrze jest karmić piersią emotka może i dobrze ale nie każdy może wiec takie uwagi powinny te osoby zatrzymywac dla siebie. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5077943 Napisano: 16.03.2012 09:16:12 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

a ja z innej beczki:)
Czy którejś z Was dzieciaczek spi w śpiworku (takim zakładanym na ramiączka). Moja Liwia tak się w nocy odkrywa, że nad ranem mam dość przykrywania jej i zabieram ją do naszego łóżka. Zastanawiam się czy nie kupić jej takiego wynalazku.

Wiesz co? Niby fajna sprawa, mam dwa śpiworki, ale jak przychodzi do przewijania małego, albo mały wszystko przesika a zdarza się, że pampers przemoknie, to wszystko do prania. A zdejmowanie też upierdliwe, za każdym razem rozsuwać i zasuwać zameczki, ja zdecydowanie wolę małego w kocyk zawinąć.

moj jak był malutki tez miałam ale faktycznie zapinanie po 1 stronie tylko mnie wkurzało przy przebieraniu. teraz nie używam. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5077942 Napisano: 16.03.2012 09:15:06 w Konkursowiczki w ciąży
beata21 napisał(a):

A moze macie jakis fajny sprawdzony przepis na ciasto emotka ?
Bo za dwa tygodnie roczek Mikołaja nam sie szykuje emotka

napewno katrin ci podeśle ona zna mnóstwo przepisów emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5077921 Napisano: 16.03.2012 09:08:53 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

Dianek jeszcze hormony Cie trzymają emotka ja tez po porodzie wrocilam i zaczelam od wielkiego prania i ogarniania mieszkania bo mezu sam urzedowal w domu i choc staral sie jak mogl to ja jednak poprawic musialam emotka .A krocze w ruchu nie bolało emotka Najwazniejsze sa dwie rzeczy - nie przesadzac ze sprzataniem itd ale tez nie ma co sie rozmymływac bo wejdzie w krew i poznej bedzie ciezko emotka a opieka nad dzieckiem nie jest wcale taka trudna - grunt to dobra organizacja a wtedy i dziecie zadbane i mama, i nawet czas na upieczenie ciasta sie znajdzie emotka

ja jak wrócilam po porodzie to od razu robiłam ciasto emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5077225 Napisano: 15.03.2012 08:08:55 w Konkursowiczki w ciąży
rachel napisał(a):

mooniq82 napisał(a):

a ja mam jakiś twardy brzuszek i trochę pobolewa na dole. Wczoraj byłam u lekarza i miałam tak samo, lekarka kazała się oszczędzać. Powinnam się czymś martwić? to 33tc.

Ja też tak miałam, i w sumie mam do tej pory. od 32 tygodnia lekarz powiedział ze szyjka sie skraca i w sumie kazał się oszczędzać. Nie wiem czy pomogło ale jest 37 tydzień i dotrwałyśmy/ Teraz walczymy o wiecej czasu. W piątek powiedział ze wg niego w ciągu 2 tygodni sprawa się rozwiąże i na bank na następną wizytę nie przyjdę. Chcę mu zrobic psikusa i w sumie uważam na siebie, ale z drugiej strony jest sporo tematów do zrobienia. Na pewno powinnaś więcej leżeć i z własnego doświadczenia wiem że czeste schylanie i podnoszenie ciężkich rzeczy i rąk do góry nie służy...
Ja panicznie boję się porodu ale też cały czas sobie powtarzam i małej że im dłużej est w środku tym lepiej dla niej! Swojemu maluszkowi też tak mów:))) Nie ma jak u mamy i odpoczywaj ile się da!!! Ponoć później nie ma czasu na odpoczynek

no mnie też tak bolał i to mocno i miałam leżeć i brałam leki i w 36 tyg przestałam brać a równo w 37 już urodził się Mikołajek -bez nie wiem ile by się dalo nosić go bo bardzo mi twardniał brzuch, bolał i nie czuc było aż ruchów małego przez to i też się zaczęło ok 32 tyg.
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5077047 Napisano: 15.03.2012 07:20:37 w Konkursowiczki w ciąży
mooniq82 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

mooniq82 napisał(a):

a ja mam jakiś twardy brzuszek i trochę pobolewa na dole. Wczoraj byłam u lekarza i miałam tak samo, lekarka kazała się oszczędzać. Powinnam się czymś martwić? to 33tc.

Skoro nie wysłała Cię do szpitala, to znaczy, że wszystko OK emotka
Odpoczywaj dużo i nie stresuj się emotka

o szpitalu nic nie mówiła, leków też nie zapisała, kazała tylko wypoczywać

TO odpoczywaj bo lepiej odpoczywać niż brać potem leki jak by mocniej bolał lub twardniał.
Wyświetl w wątku >>
0 0